Viergever denkt terug aan hoogtepunt bij Ajax: 'Ik kreeg weer kippenvel'
Woensdag, 9 mei 2018 om 17:13

Nick Viergever heeft zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal van Ajax gespeeld in november vorig jaar. De verdediger vertrekt transfervrij naar PSV, nadat zijn aflopende contract in de Johan Cruijff ArenA niet werd verlengd. Terugkijkend op zijn tijd in Amsterdam hoeft Viergever niet lang na te denken als hem gevraagd wordt naar zijn absolute hoogtepunt in het shirt van Ajax.

"Dat was sowieso de Europese campagne. Lyon-uit, Schalke-uit... Laatst zag ik bij FOX Sports beelden terug over onze reis richting de finale in Stockholm. Ik kreeg weer kippenvel", zegt Viergever in gesprek met Ajax Life. Mede door een laat doelpunt van Viergever tegen Schalke 04 wist Ajax zich te plaatsen voor de halve finale van de Europa League, waarna ook de finale tegen Manchester United (0-2) werd bereikt. "Ik vond die honderduizend man op het Museumplein ook zo bijzonder. Ik zag die beelden pas achteraf en besefte mij toen pas echt hoe bijzonder het allemaal was."

Viergever maakte in de zomer van 2014 voor twee miljoen euro de overstap van AZ naar Ajax. Onder trainer Frank de Boer groeide hij uit tot vaste waarde en ook onder Peter Bosz kwam hij regelmatig in actie als centrumverdediger of linksback. Viergever raakte eind vorig jaar geblesseerd en kwam daarna niet meer in actie in de hoofdmacht.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
2
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Soccerfan_1
 
9
9 mei 2018 om 17:18
Vond hem samen met sanchez een beter koppel dan de ligt met sanchez. Het was echt een sterk koppel dat elkaar goed aanvulde.
 
lucas1234
 
2
9 mei 2018 om 17:26
Hoe vaak hebben ze nou een koppel gevormd, door de doorbraak van De Ligt heeft hij eigenlijk alleen nog maar op LB gespeeld
 
Kolbeinn_Sigi
 
11
9 mei 2018 om 17:31
Bijna het hele seizoen hoor. De Ligt kwam pas kijken na drie wart van de competitie.
 
falonso
 
13
9 mei 2018 om 17:19
Dat moment, niet normaal. Zoiets vergeet je nooit meer. Elke keer als ik er aan denk, krijg ik kippenvel. Die emoties die toen door mijn lichaam gierden, niet normaal. Zat ik daar, stil juichend (m'n ouders en zusje lagen al te slapen), in m'n kamertje met m'n vuisten in de lucht te slaan. Ik heb heel dat doelpunt niet gezien, het juichen ook niet. Die heb ik de volgende dag met m'n pootjes op het bureau in m'n kamer en een bordje Kellogs in m'n handen even terug moeten kijken. Dat heb ik best vaak gedaan, moet ik zeggen. Verschillende kanalen, verschillende talen commentaar. Heerlijk.
 
leon123
 
6
9 mei 2018 om 17:33
Hahaha, ik heb heel Rotterdam-Zuid (daar woon ik) bij elkaar geschreeuwd die avond. Vind het oprecht jammer dat Nick geen nieuwe contract heeft gekregen. Altijd een sympathieke kerel gevonden en hij had er prima bij kunnen blijven als back-up wat mij betreft.
 
pro2312
 
3
9 mei 2018 om 19:05
Ja was geweldig. Ik heb dat moment in het stadion meegemaakt. Ongekend.. Dat gevoel en die ontlading was meer dan de 3-1 van Siem tegen Twente. (Na dat fluitsignaal was dat meer natuurlijk omdat dat nog langer door ging.) Bij Schalke waren we dood.. Man minder etc.. Het werd door de spanning steeds stiller in het uitvak, en het thuis publiek werd steeds fanatieker.. Ik heb tevens de hele wedstrijd van Ajax - Lyon op mijn pc staan. Dan zie je 15min na de wedstrijd ofzo, Wilfred Genee nog met Johan Derksen staan.. De Arena ging ook daar echt nog zo erg te keer.
 
D-Bergkamp
 
24
9 mei 2018 om 17:28
Viergever is door zowel Keijzer en Ten Hag niet op waarde geschat. Het absolute cement in de verdediging. Degene die de schoonheidsfoutjes van sanchez er uit haalde. Degene die met een 10 als back naast hem speelde(sinkgraven). Degene die met een 10 als 6 voor hem speelde(schone). Die met een Spaanstalige 20 jarige debutant keeper achter hem speelde (onana) en met een druistige lcv naast hem speelde (sanchez) Viergever was niet sierlijk, niet bijzonder, maar uitermate stabiel en altijd voldoende scorend. Nick, het ga je goed. Ajax gaat spijt krijgen dat ze jou hebben laten gaan.
 
N-AFCA
 
4
9 mei 2018 om 18:18
Ten Hag heeft hem niet fit mee gemaakt dus dat kan je moeilijk zeggen
 
Japie_Krekel
 
1
9 mei 2018 om 18:30
het lijkt bijna of je het over Chiellini hebt. Viergever is een degelijke kracht voor in de breedte maar meer ook echt niet
 
Adviseur
 
0
10 mei 2018 om 16:33
Huh? Onder Keizer had Viergever tot zijn blessure een vaste basisplaats en Ten Hag kon hem niet eens opstellen vanwege zijn blessure. Als hij dan door iemand niet op waarde is geschat, dan is het door Overmars. Hij heeft immers zijn aflopende contract niet verlengd, terwijl Keizer er nota bene op aandrong om dat wel te doen. Maar gezien je geschiedenis op VZ denk ik niet dat je ooit kritiek op Overmars zal geven.
 
DNSDKR
 
2
9 mei 2018 om 18:40
Volgens mij niets minder dan wober. Jammer, prima speler die op de leeftijd van het top van zijn kunnen naar de concurrent overstapt doordat Ajax zelf geen actie onderneemt. Jammer, jammer, jammer.
 
binny
 
0
9 mei 2018 om 19:34
Man man man wat een geweldig moment was dat zeg. er voor dacht ik echt van, neee niet weer typisch Ajax, zo gaan we nooit meer een ronde verder, maar het zegt genoeg over Viergever. Viergever als back-up is geweldig, hij kan op veel posities uit de voeten en ik vind dit toch heel jammer, had hem liever gehouden.
 
cuco10
 
0
9 mei 2018 om 19:38
Wat verdiende viergever bij Ajax? En weet iemand wat hij bij PSV gaat verdienen?