Viergever loopt nieuwe blessure op en staat weken aan de kant
Maandag, 12 maart 2018 om 20:48

Nick Viergever kan voorlopig nog niet in actie komen voor Ajax. De verdediger was op de weg terug van een scheurtje in het bot van zijn rechterenkel, maar is maandag op de training opnieuw geblesseerd geraakt. De Amsterdammers laten weten dat er waarschijnlijk schade is aan de enkelband van de linkspoot.

De 28-jarige Viergever zal 'de komende weken' niet inzetbaar zijn voor trainer Erik ten Hag. De enkel wordt later deze week nader onderzocht en zal er meer duidelijk worden over de herstelperiode, zo valt er in het statement van de runner-up van de Eredivisie te lezen. De blessure komt op een extra pijnlijk moment voor Viergever daar de drievoudig international van het Nederlands elftal vrijdag voor het eerst sinds 18 november weer in actie kwam.

Viergever deed mee in de Jupiler League-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die met 0-2 werd verloren. "Met mijn enkel ging het wel goed (…) Het is nu belangrijk om minuten te maken en het gevoel van wedstrijden spelen weer terug te krijgen", zei hij na afloop. Of Viergever zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld, is nog even afwachten. Hij heeft een aflopend contract en vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar PSV.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Zytto34
 
13
12 maart 2018 om 20:50
Achja met Wöber, Tagliafico en een Frenkie die er weer bijna bij is had hij waarschijnlijk amper speeltijd gekregen, dus geen ramp.
 
KusH
 
3
12 maart 2018 om 21:32
Da's natuurlijk waar. Maar je mist wel een optie. Iemand die weet wat er gevraagd wordt en altijd strijd levert. Tóch jammer en voor hem een persoonlijke domper. Erg klote voor hem .
 
Lucas_XXX
 
8
12 maart 2018 om 20:51
Erg jammer voor die jongen, is nu ongemerkt toch al een tijdje gebleseerd geweest. Had wel van meerwaarde voor Ajax kunnen zijn in het resterende deel van het seizoen, zonde! Sinkgraven is trouwens een vergelijkbaar geval, ook erg zonde dat hij dit seizoen voornamelijk gebleseerd is geweest!
 
Poeheeej!
 
5
12 maart 2018 om 20:55
Heeft Nick zijn laatste wedstrijd voor Ajax dan al gespeeld? Zou ergens wel jammer zijn. Is erg belangrijk geweest voor Ajax en kan dat nog steeds zijn. Zeker als hij het niet erg vindt niet wekelijks te kunnen spelen. Voorop in de strijd, ligt goed bij het publiek en haalt de gemiddelde leeftijd een stukje omhoog.
 
Cyberize7x
 
3
12 maart 2018 om 21:07
Die kans bestaat natuurlijk. Logisch dat De Ligt en Wöber voorrang krijgen. Met Frenkie vind ik het anders, die hoort gewoon op het middenveld gepositioneerd te worden, het liefst op 1 van de aanvallende posities evenals Ziyech. Of dat links of rechts is, is mij om het even.
 
AjaxRene
 
1
12 maart 2018 om 22:07
Viergever erg belangrijk voor Ajax geweest ? Nou dan heb ik blijkbaar iets gemist. Hij heeft een belangrijk doelpunt gemaakt in de Europa League wedstrijd tegen Schalke, maar dan hebben we het verder ook wel gehad. Maakte weinig grote blunders zoals Veltman dat wel regelmatig deed, maar is geen speler van uitzonderlijke klasse. Ik ben blij dat ie weggaat, het is een leuke speler voor de subtop zoals AZ, maar komt voor de top 3 te kort.eigenlijk heb ik nooit begrepen waarom ie werd aangekocht.
 
Poeheeej!
 
0
13 maart 2018 om 12:48
Hij werd gehaald omdat hij in zijn laatste jaar AZ in het elftal van de groepsfase van de Europa League zat. Hij heeft echt wel meer belangrijke dingen gedaan dan dat ene doelpunt tegen Schalke '04 (de 1-0 tegen Legia bijvoorbeeld, maar hij was verdedigend gewoon heel erg sterk). Hij was van onderschatte waarde in het halen van de finale.
 
Soccerfan_1
 
7
12 maart 2018 om 21:52
Ik vond het blok viergever sanchez vorig seizoen echt veel beter dan de ligt sanchez. Wat voelden die 2 elkaar goed aan zeg. Prima kerel die viergever en altijd een gewaardeerde kracht geweest. Mocht ie naar PSV gaan dan wens ik hem het allerbeste toe. Zo’n jongen die nooit mekkert en altijd gewoon zn best doet die gun ik echt het beste. Dan moet ie ook gewoon die kans pakken nu het nog kan.
 
sydneyfc33
 
1
12 maart 2018 om 21:56
Bij PSV zal hij niet slagen omdat hij voor linksback wordt gehaald. Daarvoor is hij niet geschikt want aanvallend voegt hij niks toe aan de bal. Moet lekker naar het buitenland gaan en nu al niet direct tekenen bij PSV.
 
y-stopke
 
2
12 maart 2018 om 23:36
Ik denk zelf niet dat hij als linksback wordt gehaald. Gewoon een interessante verdediger vanwege zijn leeftijd & transfervrije status.
 
ninjakai
 
2
12 maart 2018 om 22:42
@soccerfan kom op zeg. Je vergelijkt 17 jarig broekie de ligt met ervaren kracht Viergever. En dan moest de ligt ook nog eens spelen op zijn zwakkere positie. De ligt is viergever in record tempo voorbij gestreefd. Was in de finale de beste aan de zijde van Ajax en is nu wekelijks een van de betere. Niveau viergever is inmiddels een gepasseerd station voor de Ligt. Die staat werkelijk waar om de twee a drie weken naast een andere centrum verdediger en dat interesseert hem helemaal niets. Is het Wober dan stoomt hij wat vaker op, is het Frenkie dan blijft hij wat meer hangen. Is het Veltman dan gaat hij wat meer voorchecken. Als aanvoerder vond ik hem niet goed genoeg. Dan had die, die Deen op z’n donder moeten geven met dat schijnverdedigen. Viergever is een nuttige kracht om op terug te vallen, maar niet meer dan dat. Hij is langdurig geblesseerd en wordt geeneens gemist, terwijl het verdedigingsduo bij Ajax toch echt 9,5 keer van de 10 uit twee broekies bestaat....