Vink: 'Hij is echt de enige in de laatste fase die iets creatiefs doet bij PSV'
Zondag, 22 januari 2023 om 12:53

Marciano Vink zet vraagtekens bij de aanvallende kracht van PSV. Volgens de analist van ESPN is Xavi Simons momenteel de enige die richting het doel van de tegenstander voor gevaar zorgt. Simons werd zaterdagavond tegen Vitesse (1-0 overwinning) voortijdig naar de kant gehaald door Ruud van Nistelrooij en was zichtbaar ontevreden met de wissel.

"Er komt nu wel heel veel creatieve verantwoordelijkheid op zijn schouders te liggen", concludeert Vink zondag in Goedemorgen Eredivisie. "Want hij is echt de enige in de laatste fase die iets creatiefs doet. Want je hebt Til, El Ghazi en De Jong, en that's it. Dat zou je niet van zo'n jonge jongen mogen verwachten. Er moet wel iets bij, iets van creativiteit. En je hebt dat op de bank zitten." Dat Joey Veerman tegenwoordig reserve is roept vraagtekens op. "Ik ben het er niet mee eens dat hij op de bank zit. Ik ben niet een hele grote fan, maar ik ben wel fan van zijn kwaliteiten."

"En als je dat toch in je selectie hebt, dan vind ik het best wel zonde om te kijken naar Sangaré, die eigenlijk doet waar Sangaré zin in heeft", uit Vink zijn twijfels over de inbreng van de controleur. "En een Gutiérrez die heel goed een bal af kan pakken. Maar daarachter heb je er ook twee lopen waar de creativiteit er ook niet van afstraalt (Armando Obispo en Jarrad Branthwaite, red.). Dus centraal gezien is er heel weinig creativiteit. Het is dat Xavi Simons erin staat, waardoor de wedstrijd (tegen Vitesse, red.) nog aantrekkelijk wordt. Maar zet Veerman erbij, ik denk dat hij op 10 niet eens zo'n groot drama zou zijn", geeft Vink mee aan Van Nistelrooij.

Aad de Mos ziet in Simons iemand die nog echt gek is van het spelletje. Hij geeft een training van afgelopen week als voorbeeld. "Hij komt dan met een ijsmuts en gaat op een bal zitten. En gaat dan alles zitten bekijken op zijn gemak. Dat is zo'n liefhebber die jongen, dat vind je ook terug in zijn spel. Die jongen houdt zo vreselijk veel van het voetbal, anders doe je dat niet. Je kunt ook binnen blijven, zoals ze allemaal doen. Maar hij gaat naar buiten en kijken. En stimuleert de jongens die niet gespeeld hebben. Dat is een hele echte, een hele echte."

Hans Kraay junior vindt dat Xavi Simons niet zo opzichtig moet balen.

Hans Kraay junior vindt het niet kunnen dat Simons zo teleurgesteld reageerde op zijn wissel tegen Vitesse. "Toen ik het zag dacht ik: Waarom accepteren we het van hem wat makkelijker dan bij Veerman? Toen betrapte ik mezelf erop. Ik vind het misschien minder irritant. Maar je mag niet verdrinken in je eigen verdriet, of je nou 19 bent of 39. Je mag teleurgesteld zijn, maar hou het een beetje bij je", krijgt Simons als advies voor de toekomst.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
5
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Feliix
 
4
22 januari 2023 om 13:02
Ben heel benieuwd wat er de komende week gaat gebeuren. Heb weinig vertrouwen maar laat me graag verassen. Bakayoko heeft ook wel een actie maar is nog te licht. Er moet echt iemand komen die er meteen staat en daar mag psv best wel eens de portemonnee voor trekken.
 
Noano
 
12
22 januari 2023 om 13:07
Simons is gewoon de beste transfer van ons in de afgelopen jaren na Götze dan wel.
 
mickey12
 
2
22 januari 2023 om 13:12
Weet niet of dat veel over Gotze zegt dan. Of over de andere transfers.
 
Noano
 
3
22 januari 2023 om 13:17
Denk meer over de andere transfers
 
FlamengoBrasil
 
27
22 januari 2023 om 13:17
Sorry, maar Xavi heeft al zoveel meer laten zien dan super Mario. Gotze was af en toe geniaal, maar ook passief met regelmaat.
 
Noano
 
2
22 januari 2023 om 13:22
Ik geef ook aan dat de transfer van Simons de beste is na die van Götze. dus dan bedoel ik dat ik net als jij dat Simons al meer heeft laten zien dan Götze.
 
Lierse1997
 
5
22 januari 2023 om 13:40
Bedoel je met “na Götze” dan in de periode na de transfer van Götze? Want zoals ik het las kwam het wat over als “de beste transfer van de afgelopen jaren was Götze en dan komt die van Simons”.
 
Noano
 
1
22 januari 2023 om 13:49
Bedoel het idd van de afgelopen jaren tot die van Götze. En dan komt Simons en die doet het nu beter.
 
FlamengoBrasil
 
1
22 januari 2023 om 13:14
Tegen Emmen met Guti, Veerman en Til op het middenveld. Sangaré is te weinig van waarde op dit moment. Heeft iedere keer vier, vijf balcontacten nodig. Moet eens simpeler gaan voetballen. Lijkt wel dat die pas om zich heen gaat kijken en wat gaat doen als die de bal krijgt.
 
psv-dor-liv
 
20
22 januari 2023 om 13:22
Dat is echt de grootste onzin die ik ooit heb gelezen. Sangare speelt op 70% nog alles en iedereen eruit in de Eredivisie. Hoevaak hij gisteren langs spelers heeft gerend en een pass naar voren heeft gespeelt was niet normaal. Hij heeft het gewoon te makkelijk in de Eredivisie.
 
Gio69
 
5
22 januari 2023 om 13:22
Ik zeg het maar weer eens: het tandem Sangare en Guti nooit uit elkaar halen. Meerdere trainers hebben het gedaan en zijn er altijd op teruggekomen (Ruud ook alweer veel te vaak met alle gevolgen van dien).
 
romarky
 
3
22 januari 2023 om 13:28
Het werk voor een analist wordt met de week moeilijker... tjonge, wat een betoog. Toch gek als je twee beste aanvallers verkocht worden, je in kwaliteit achteruit gaat. Het is ook te simpel om de rest af te schieten. De directie is aan zet, die bepalen nu wat er over blijft van dit seizoen. Komt er niets bij, dan kunnen we blijven zeiken op de Tilletjes en Ghazies, maar zijn zij niet schuldig aan een mogelijk debacle
 
vanbeers196
 
0
22 januari 2023 om 14:07
Eigenlijk wil ik is een keer guti en veerman samen zien en ervoor xavi, rechts el gazi, die nieuwe spits en een nieuwe kwalitatieve versterking op links. Sangare houd het heel erg op de laatste tijd en veel balverlies.....
 
MOBT
 
0
22 januari 2023 om 14:58
Het is wachten op Boscagli. Hij is creatiever dan de 2 centrale verdedigers en kan ook op het middenveld ipv guti of sanga (in de Blind-rol) Dan heb je iets meer voetbal op het middenveld. In zn passing is hij ook goed. Jammer dat hij geblesseerd was al die tijd. Sanga is echt wel belangrijk. Daar wordt te licht over gedacht. Die ga je echt missen als hij verkocht wordt. Dat besef gaat dan wel komen. Veerman is leuk, maar te veel risico in zn spel. Met Til als valse spits heb je toch meer loopvermogen en scorend kwaliteit.