Vitesse Europees uitgeschakeld ondanks remise in Rome
Donderdag, 23 november 2017 om 20:49

Vitesse is na de winterstop niet meer te bewonderen in de Europa League. De Arnhemmers brachten Lazio weliswaar zijn eerste puntverlies toe in de Europa League-campagne met een 1-1 gelijkspel, maar kunnen OGC Nice inmiddels niet meer achterhalen. De Fransen wonnen in eigen huis met 3-1 van Zulte Waregem en hebben daardoor negen punten, terwijl Vitesse in Rome zijn tweede punt behaalde.

Lazio, waar Stefan de Vrij op de bank zat, was al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League, doordat het tot dusver alle wedstrijden had gewonnen. Vitesse had daarentegen pas één punt verzameld en leek daardoor nagenoeg kansloos voor Europese overwintering. Alleen als OGC Nice punten liet liggen tegen Zulte Waregem, hadden de Arnhemmers nog een kans om als tweede in de poule te eindigen. Dan moest er overigens ook gewonnen worden in Rome en in Stadio Olimpico begon Vitesse uitstekend aan de wedstrijd.

Al na drie minuten spelen, schoot Tim Matavz net naast het Italiaanse doel. Binnen het kwartier greep Vitesse de voorsprong. Een vrije trap van Bryan Linssen werd licht getoucheerd door Dusan Basta en ging vervolgens op fraaie wijze via de onderkant van de lat tegen de touwen. De Arnhemmers begonnen aanzienlijk beter aan de wedstrijd dan de huidige nummer vijf van de Serie A en kregen via Mason Mount en Linssen mogelijkheden om de voorsprong nog binnen het halfuur uit te bouwen.

Pas 28 minuten spelen liet Lazio voor het eerst van zich horen. Simone Palombi werd met een hakballetje in stelling gebracht, maar stuitte vervolgens op Vitesse-doelman Remko Pasveer. Diezelfde Pasveer moest op slag van rust wel capituleren op een schot van Luis Alberto. Een verre voorzet van Basta werd door de Spanjaard met een volley achter de sluitpost van de Arnhemmers gewerkt. Na rust nam Lazio het initiatief over van Vitesse, dat in de tweede helft iets minder speelde dan in het eerste bedrijf.

In de tweede helft wisten beide ploegen aanvallend weinig tot niets te creëren, waardoor grote kansen uitbleven. Een ongevaarlijk afstandsschot van Luca Crecco in de 62e minuut was de eerste mogelijkheid in de tweede helft. Namens Vitesse kregen Linssen en invaller Luc Castaignos nog mogelijkheden, maar geen van beide ploegen was in de tweede helft écht dicht bij een treffer. Door de zege van OGC Nice was Vitesse ook bij een zege in Rome uitgeschakeld geweest. Zo overwintert er voor het eerst sinds seizoen 1998/99 geen Nederlandse club in Europa. Vitesse heeft nog één wedstrijd tegoed in de Europa League, in eigen huis tegen OGC Nice.

OGC Nice-Zulte Waregem 3-1
Een zege zou voor de Fransen voldoende zijn voor het bereiken van de volgende ronde. OGC Nice, waar Wesley Sneijder op de bank begon, stelde al snel orde op zaken tegen Zulte Waregem. Na vijf minuten spelen kreeg de thuisploeg een strafschop, die vervolgens benut werd door Mario Balotelli. Na een dertig minuten spelen was de Italiaan opnieuw trefzeker. Balotelli was het eindstation van een fraaie Franse aanval en tikte de bal van dichtbij binnen. Tien minuten voor tijd bracht Brian Hamalainen de spanning terug in de wedstrijd door de stand op 2-1 te brengen, maar dichterbij kwamen de Belgen niet meer. Sterker nog, OGC Nice bouwde de voorsprong vier minuten voor tijd nog uit tot 3-1 via Adrien Tameze Aoutsa.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
0
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
1
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
17
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
Buitenspelgoal
 
5
23 november 2017 om 20:53
Leuk voor Vitesse, ondanks dat Lazio wel grotendeels met een B-elftal aantrad. Jammer dat ze het niet gered hebben, maar dat was van te voren wel te verwachten.
 
SampaoliFeye
 
7
23 november 2017 om 20:54
Lazio 2e keer op rij niet gewonnen. Geen probleem zolang ze maar blijven meestrijden in de serie A en zo leuk blijven spelen. Van AS Roma uit kan je verliezen want die waren in goede dom. Begin sinds dit jaar steeds meer fan te worden van de Serie A en dan vooral Lazio en Napoli.
 
MartijnRegelink
 
8
23 november 2017 om 20:54
Jammer jammer. Maar 1-1 had ik vooraf voor getekend . Denk dat het wel terecht is.
 
Skilz
 
33
23 november 2017 om 20:55
Nederlanders zullen nu vast weer ''trots'' zijn net als bij Feyenoord.
 
SpartaAjax
 
17
23 november 2017 om 21:41
Ach, tegen Zulte veel laten liggen maar normaal wordt Vitesse in deze poule uitgeschakeld. Aan Vitesse heeft het niet gelegen, daar verwacht je niks van. Ajax en PSV hebben by far het meest verpest dit jaar. Feyenoord had niks te zoeken in de CL maar ook PSV en Ajax hadden met hooguit 3 punten eruit gevlogen. Mensen die nu al weer verblind worden door een paar wedstrijden in de eredivisie zijn zo gek als een deur.
 
falonso
 
14
23 november 2017 om 21:57
Hoezo zouden PSV en Ajax er met hooguit 3 punten uit zijn gevlogen?
 
Timba69
 
4
23 november 2017 om 23:06
Omdat de kwaliteit van deze teams lager is dan de Europese top?
 
falonso
 
8
23 november 2017 om 23:56
En de Champions League groepsfase bestaat alleen uit Europese top?
 
iggy7
 
5
24 november 2017 om 08:40
City en napoli zijn echt ontzettend goed op het moment dus dan is het enige niet-top-team shaktar. Je gaat toch niet zeggen dat je denkt dat ajax en psv daar wel even van zouden winnen terwijl dat al niet lukte tegen ploegjes als rosenborg?
 
falonso
 
0
24 november 2017 om 11:54
@iggy7 Kijk, daar gaan we. Daarom is het een onzin opmerking dat Ajax en PSV hooguit met 3 punten zouden eindigen. City is veel te sterk idd, maar Napoli... dat kan helemaal niet in de poule komen met PSV en Ajax, want die zijn pot 3. Shakhtar zouden ze misschien kunnen verslaan, dat durf ik niet te zeggen. Maar Napoli was nooit in de poule gekomen met Ajax of Psv. Omdat die clubs dus een zwakkere tegenstander uit pot 4 zouden krijgen, denk ik dat zij meer dan 3 punten zouden pakken.
 
vitesse2004
 
44
23 november 2017 om 21:14
En Ajax, Feyenoord, PSV en Az wel toelaten? Deze clubs hebben het zelf laten liggen. Az zelfs in rechtstreeks duel. Zullen we gewoon geen clubs uit Nederland sturen? Stoppen mensen in ieder geval met dat depressieve gedoe.
 
falonso
 
10
23 november 2017 om 22:13
Ik mag hopen dat Romeofc niet serieus was, want het is pure onzin die hij uitkraamt. Ik was blij met AZ-Vitesse als bekerfinale, want ik dacht dat beide clubs in Europa wel wat konden laten zien. Vitesse had echter pech met de loting (van Zulte hadden ze wel 'gewoon' moeten winnen, dan had je toch nog wat puntjes binnengehaald) en AZ haalde het niet eens via de play-offs. Heel de discussie van clubs wel of niet toelaten is onzin natuurlijk. Een club plaatst zich via de competitie of de beker en dat gaat over een heel seizoen. Als je een heel seizoen goed presteert en een Europees ticket bemachtigd, verdien je dat ook. Het is zonde dat de laatste jaren clubs als Go Ahead en PEC Europa in gingen, dat hielp niet. Go Ahead verdiende het trouwens niet, dat kwam alleen door dat stomme fair play klassement. Gelukkig is die regel er nu niet meer. Overigens moet ik als Ajacied toch even zeggen dat Ajax de laatste jaren ontzettend veel coëfficiënten heeft binnengehaald (voor Nederlandse begrippen), dus dat die vergelijking niet helemaal opgaat. Iets met tenen en trappen
 
MartijnRegelink
 
5
23 november 2017 om 21:26
@ romeofc. Dan moet je afschaffen dat de bekerwinnaar zich kan plaatsen voor Europa. Waar ik opzich voorstander van ben. Als Vitesse supporter vind ik het leuk om dit mee te maken met maar wbt Nederlands voetbal moeten de sterkste clubs Europa in
 
RamTwo
 
4
23 november 2017 om 21:48
Dat mag alleen niet, Uefa bepaalt dat de bekerwinnaar zich plaatst voor Europees voetbal.
 
Bolso
 
6
23 november 2017 om 22:18
Toelaten??? Dit heeft Vitesse afgedwongen door de beker te winnen! Dat is nou eenmaal de hele opzet. Waar zijn die andere clubs dan die ze volgens jou zouden moeten 'toelaten'? Misschien pakt het nu voor jou en de rest van NL ongunstig uit...maar ja, dat is nou eenmaal part of the game.
 
yatsemata
 
5
23 november 2017 om 23:18
Lekker kortzichtig, Vitesse doet in ieder geval nog hun best. Dat kon je van Ajax en vooral PSV dit jaar niet zeggen. Die verloren van kwalitatief veel mindere teams. Zullen we hen ook maar niet meer inschrijven dan?
 
YBA Army
 
25
23 november 2017 om 21:05
Voortaan Lelieveld en Faye in de basis, speelden prima en zit ook meer rek in voor de toekomst.
 
Clover
 
4
23 november 2017 om 21:14
Hadden geen directe tegenstander..
 
YBA Army
 
20
23 november 2017 om 21:19
Stonden defensief prima, hadden genoeg tegenstand
 
MartijnRegelink
 
8
23 november 2017 om 21:23
Dat ben ik met je eens. Faye vind ik verdedigend sws beter dan buttner. En ik moet zeggen dat ik positief verrast ben door lelieveld
 
Hazardos
 
5
23 november 2017 om 21:15
Ondanks dat ze tegen een C-elftal hebben gespeeld, toch prima gedaan. Zeker de eerste helft goed gevoetbald. Lelieveld heeft me verrast vandaag, Faye trouwens ook
 
aquamang
 
4
23 november 2017 om 21:36
en hiermee is, als ik de kranten open, Nederland voor het eerst sinds 1998 voor de winterstop uitgespeeld in Europa. Men blijft het ontkennen maar de echte kenners beseffen het. De rest van de wereld lacht ons uit. We kunnen er helemaal niets van. Ik adviseer te starten met de Beneliga en op te houden met dromen over toen.
 
Qure
 
6
23 november 2017 om 22:02
Laten we dat maar doen dan. Zal het morgen in gang zetten.
 
026GAE1902
 
12
23 november 2017 om 22:16
Hahaha, de BeNeLiga. Alsof dat iets verandert, de Belgische JPL is nog slechter dan de eredivisie.
 
yatsemata
 
3
23 november 2017 om 23:20
Ja, want België doet het zoooo goed. Alle Belgische clubs liggen er ook al uit he?
 
jlenders
 
0
24 november 2017 om 01:05
Beneliga hou toch op. Wij hebben tenminste nog een identiteit. En ja, roep maar: bereiken we niets mee. In ieder geval niet minder als de Belgen zonder identiteit. Wel respect voor anderlecht gisteren btw, prima pot. Zoals Feyenoord in City overigens.
 
Mazora
 
1
23 november 2017 om 22:42
Jammer. Nederlandse 4-3-3 is onbetwist het beste systeem en nu zijn ze allemaal uitgeschakeld, raar maar waar
 
yatsemata
 
7
23 november 2017 om 23:16
Tja, als je zo genaaid word door de UEFA als twee keer tegen die Belgen dan weet je dat er niets meer in zit dan dit. Hopelijk winnen we nog van Nice zodat je geen laatste word in de poule en nog wat punten voor Nederland pakt.
 
Verpatopspits
 
4
24 november 2017 om 00:30
Makkelijk om de scheidsrechter de schuld te geven...
 
jlenders
 
1
24 november 2017 om 01:08
Hij heeft gewoon gelijk hoor. Zulte was veruit de zwakste broeder in deze voetballende groep. Triest dat hun spel is beloond in vitesse.
 
yatsemata
 
3
24 november 2017 om 08:39
Wat is er triest aan de waarheid? Uit in belgie werd een glaszuiver doelpunt afgekeurd (de 1-2). En over de wedstrijd in Arnhem hoeve n we niet eens te beginnen. Als die Oekraïner niet omgekocht is dan zou hij niet eens het g voetbal mogen fluiten. 7 totaal onnodige kaarten, twee onterecht afgekeurde goals, een stuk of 6 keer onterecht voor buitenspel vlaggen etc...
 
messirini
 
1
24 november 2017 om 06:15
Linssen kan naar de top voor de breedte...mooi goal heerlijk...maar waar ik me weer enorm aan stoor is natuurlijk de Lotto zolang je je best doet is het goed...Italiaans voetbal is in een stroomversnelling gekomen...
 
-Misha-
 
3
24 november 2017 om 07:07
Karma voor het spandoek?Ben benieuwd hoe de vitesse supporters in Rome nu denken over het politie optreden daar. Wat kunnen toch veel naties leren van de politie in het VK.En dan zo`n aboutaleb die het politieoptreden in manchester probeert te bagetaliseren omdat de gastsupporters zich anders (vriendelijker?) gedragen dan op eigen bodem. Wat krijg ik iedere keer de bibbers van die vent... maar ik dwaal af.Zonde vitesse, maar 1 voordeel men kan nu volledig concentreren op de ED en de beker!
 
Bolso
 
6
24 november 2017 om 07:12
Alleen de ED...Vitesse is reeds uitgeschakeld in de beker door.......SWIFT.
 
yatsemata
 
2
24 november 2017 om 08:46
Wat is daar karma aan? Dat feyenoorders zich schandalig hebben gedragen hoeft toch toelichting lijkt me? Ondanks dat wij schandalig door de politie zijn behandeld gisteren hebben we niets gesloopt noch zijn er mensen opgepakt. Dat is dus net even anders dan bij het bezoek van Feyenoord...
 
-Misha-
 
1
24 november 2017 om 09:17
Wat een frustratie zeg, zal wel te maken hebben met het feit dat we jullie stadion vorig jaar overnamen. Maar waarom zou je wijzen naar andere? Waarom uberhaubt de moeite nemen om een spandoek te maken over een andere club tijdens een grote en belangrijke EL match.Beetje slijmen en dan daarna vernederd worden door de politie daar. Dat jullie itt ons niet opstonden tegen onrecht vind ik kwalijker.
 
yatsemata
 
3
24 november 2017 om 16:27
Pardon? Jij dacht dat wij dit allemaal rustig hebben ondergaan zonder protest en vernederd zijn? Dat was zeker niet het geval! Alleen in tegenstelling tot jullie feyenoorders slopen wij niet andermans eigendom als we vinden dat ons onrecht aangedaan word of we niet onze zin krijgen. Dat schijnt echt typisch iets voor feyenoorders te zijn gezien het verleden (Nancy, Manchester). Zelfs als je zo genaaid word door de autoriteiten blijf je gewoon van andermans eigerndfom af! Maar waarschijnlijk heeft een deel van jullie ouders jullie dat nooit geleerd of vinden dier dat zelf normaal gedrag. Ik noem dat gewoon tokkie gedrag wat terecht hard aangepakt word door zowel de autoriteiten, als de media als fans van andere clubs... En dat jullie je zo misdroegen in Arnhem geeft alleen maar meer aan wat voor type fans jouw club heeft. Gek he dat van een club die vroeger door iedereen geliefd was (waar ajax gehaat werd) langzamerhand jouw club veranderd in een club die buiten de eigen fans nergens meer geliefd is.
 
-Misha-
 
1
24 november 2017 om 17:05
lol, het kan mij echt mn reet roesten of wij meer of minder gehaat worden. Maar je praat allemaal onzin. Er is toen niks kapot gegaan in Rome. Een beschadigde fontein van 30k, dat een gevolg was van geen prullenbakken en een enkele maloot met vuurwerk. Verder was er niks kapot. En wij ons misdragen in Arnhem? Omdat jullie graag je kaartjes aan feyenoorders verkopen xD Je raaskalkt van frustratie en je gaat niet op mijn andere punten: waarom bezig zijn met een andere NL club alsnje zelf daar moet voetballen. En Nancy opnoemen whahaha, anders noem je ook tot. hotspur thuis op. D
 
yatsemata
 
2
24 november 2017 om 19:38
Pardon? Er was echt wel wat meer schade dan 'slechts een fontein'. Al vind ik het al genoeg zeggen dat je dat bagatelliseert. Verder is het nog meer onzin dat wij zo graag kaarten aan jullie verkopen. Er waren twee sponsoren die blijkbaar massaal kaarten gekocht hadden en achteraf ook sponsor bij Feyenoord te zijn. Gek he dat die dan kaarten aan jullie verkoopt? Op alle andere tribunes was er een verkoopverbod, mede waardoor ook Vitessenaren zonder seizoenkaart geen kaarten konden kopen als ze naar deze wedstrijd wilden. Verrder werden wij als thuisfans als criminelen behandeld omdat jullie zonodig in de bekerwedstrijd je moesten misdragen (iedere Vitessenaar werd zeer uitgebreid gefouilleerd) en kwamen jullie overasl mee weg op de hoofdtribune. Gek he dat Vitessenaren daar boos om worden? Dat zou jij ook worden als dat in de kuip zou gebeuren...
 
-Misha-
 
0
25 november 2017 om 13:20
Fijn dat je dus bevestigd dat het doek uit pure frustratie voortkwam. In welk vak zit je normaal, dan kom je ik je de volgende vit-fey ff een biertje brengen ;-)
 
yatsemata
 
0
25 november 2017 om 21:51
Zuid, ik heb verder overigens niets met dat doek te maken en vind het ook een kansloos doek. Alleen ben ik het wel een beetje zat dat feyenoorders steeds net doen of ze niets gedaan hebben en ze steeds als brave jongens door iedereen genaaid worden.
 
-Misha-
 
0
26 november 2017 om 10:15
Dat bleek niet uit je eerste reactie... Zuid? welk nummer?
 
yatsemata
 
0
26 november 2017 om 14:01
Zuid zijn vrije plaatsen...
 
holala
 
3
24 november 2017 om 07:47
Jammer vitesse, ik heb de wedstrijd meer beleefd dan ik vooraf gedacht had. Een punt uit tegen Lazio (al zeggen sommigen hier dat het een C-team is) is gewoon een puike prestatie en vooral de manier waarop. In de eerste helft had het al zomaar 0-3 kunnen staan. Ook nog die dikke kans vlak voor tijd. Een overwinning was wel op zijn plaats en dik verdiend zijn. Alleen Derksen met het afkraken van Pasveer bij de gelijkmaker......hij duikt te laat.......nou bij de 0-1 van Linsen reageerde de keeper van Lazio niet eens. En hij keept wel bij Lazio :