Vitesse haalt Luc Castaignos terug naar de Eredivisie
Maandag, 7 augustus 2017 om 19:04

Luc Castaignos keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. Vitesse maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend de 24-jarige spits voor één seizoen te huren van Sporting Portugal. Castaignos zal in Arnhem de concurrentiestrijd aangaan met Tim Matavz.

Castaignos maakt zodoende zijn rentree op de Nederlandse velden. De voormalig jeugdinternational is afkomstig uit de opleiding van Feyenoord en speelde daarna nog voor Internazionale, FC Twente en Eintracht Frankfurt, alvorens hij medio vorig jaar voor tweeënhalf miljoen euro door Sporting werd ingelijfd. Castaignos moest in Portugal echter onder anderen landgenoot Bas Dost voor zich dulden in de pikorde, waardoor hij tot slechts dertien officiële optredens kwam.

Daarin wist het hij net niet te vinden, maar de spits hoopt zijn carrière in Arnhem nieuw leven in te kunnen blazen. "Ik heb goede gesprekken gehad met Vitesse. De keuze voelt goed en ik wil weer belangrijk zijn voor een team", vertelt hij op het digitale thuis van de Eredivisionist. "We willen met Vitesse in alle competities zo goed mogelijk meedoen en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren."

Castaignos is na Thomas Bruns, Thulani Serero, Fankaty Dabo, Bryan Linssen, Remko Pasveer, Charlie Colkett, Tim Matavz, Mukhtar Ali, Mason Mount en Matt Miazga alweer de elfde zomeraanwinst van Vitesse. "We wilden de spitspositie zo goed mogelijk dubbel bezet hebben", aldus technisch directeur Mo Allach. "Met de komst van Luc is dat gelukt. Luc weet wat er gevraagd wordt van een spits, zowel in de Eredivisie als in Europees verband. Nu Luc aansluit, hebben we ook in de aanvalslinie volop concurrerend vermogen."

Meer nieuws
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
0
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
6
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
12
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
koeral
 
57
7 augustus 2017 om 19:08
Vitesse is echt goed bezig op de transfermarkt. Vond ze ook goed spelen tegen Feyenoord. Zou een gevaarlijke outsider kunnen zijn.
 
XxMuntxX
 
5
7 augustus 2017 om 19:09
Concurrentiestrijd? Waarom dan ? Ze kunnen in een 442 toch spelen .
 
ilana007
 
5
7 augustus 2017 om 19:11
Dat gaat toch niet wie gaan ze dan bedienen?
 
Mueslireep
 
40
7 augustus 2017 om 19:13
442? Fraser gaat toch niet de hele tactiek waar sinds het begin van de voorbereiding en vorig seizoen op getraind is omgooien voor 1 speler?
 
superstick
 
3
7 augustus 2017 om 20:08
Nee, met de selectie van Vitesse kan dat dus absoluut niet.
 
ilprincipe
 
5
7 augustus 2017 om 21:20
'absoluut niet' is ook overdreven. Vitesse zal 4-3-3 blijven spelen, maar een 4-4-2 is nu wel mogelijk wanneer de situatie zich daarvoor leent of tegen het einde van een wedstrijd om iets te forceren. In de tijd van Bony speelde Havenaar ook vaak in een dergelijke rol. Dit zou dan waarschijnlijk neerkomen op een middenveld van Serero, Foor, Rashica en Linssen, wat mij net iets te opportunistisch is voor de basis.
 
Trobiii
 
9
7 augustus 2017 om 19:09
Goede zaak alleen jammer dat het een huur betreft.. Maar als Back Up zeer zeker een goede zaak zeker als je Europa ingaat is een goede bank belangrijk! Leuk team heeft Vitesse dit jaar
 
reds1965
 
22
7 augustus 2017 om 19:09
Gaat er minimaal 15 inschieten dit seizoen als hij vanaf het begin basis staat. Vitesse en Utrecht hebben het echt goed voor elkaar dit seizoen en zorgen voor een kwaliteitsimpuls in de subtop.
 
100% Meijer
 
9
7 augustus 2017 om 19:25
Maar dat zijn ook juist de teams waarbij ik geen idee heb wie nu basis elf gaan staan.
 
Almachtig
 
8
7 augustus 2017 om 19:44
Hoop voor je dat hij er 15 in gat schieten, maar hij heeft echt veel kansen nodig. Mijn broer en ik sloten altijd een weddenschap over hoeveel kansen hij ging missen voordat hij er 1 inschoot. Ik hoop voor Vitesse dat hij wat rustiger in zijn hoofd is geworden en eens de kille afmaker wordt die in hem schuilt. Wens hem veel succes hoor, maar ik denk dat het 9/10 doelpunten gaan worden en niet minimaal 15.
 
FairPlay87
 
21
7 augustus 2017 om 19:45
Sorry, maar ik vind dit juist het zoveelste mislukte talent dat op hangende pootjes terug komt om hier verhuurd te worden. Vind het een zwakte bod van de Eredivisie. We laten onze jonge talenten gaan, die mislukken in het buitenland om dan hier voor een jaartje verhuurd te worden. Zo helpen we die gasten met een beetje mazzel nog een beetje op weg in hun carriere, maar wat hebben de clubs in Nederland er zelf aan? Onze talenten vertrekken voor het grote geld, in de wetenschap dat ze toch nog wel terug kunnen komen. En onze clubs worden steeds maar zwakker en krijgen niet zelf meer de kans om talenten te ontwikkelen. Ajax, PSV en Feyenoord kunnen nog, maar alles daaronder kan echt niks meer behalve mislukte talentjes huren, met het idee : "is goedkoop" en "wie weet helpt het ons"... Pfff Waar gaat het heen?
 
ProTukker
 
2
7 augustus 2017 om 22:41
Ik ben het met je eens, Fairplay87. Maar wat moet je als club? We laten onze talenten gaan? We kunnen niet tegen het buitenland op. Niet qua transfersom en niet qua salaris. Kijk naar talenten bij bijvoorbeeld Ajax. Die dreigen, na op de bank terecht gekomen te zijn, al snel met een gang naar het buitenland (mede door zaakwaarnemers). Dan kan je als club vaak beter eieren voor je geld kiezen.
 
Viljin
 
15
7 augustus 2017 om 19:12
Goede aanwinst! Jammer van de huur maar gezien zijn hoge koopprijs niet onverstandig. Optie tot koop bedongen? Selectie is nu mooi compleet! Mooi brede selectie voor de europese wedstrijden! Ben heel erg benieuwd, utrecht en vitesse kunnen nog eens gaan verassen dit seizoen.
 
Woezel
 
8
7 augustus 2017 om 20:40
Vind Utrecht er niet op vooruit gegaan... ben juist bang dat ze, gezien de verwachtingen, tegen gaan vallen..
 
Victorvanz
 
20
7 augustus 2017 om 19:17
Ik vond m nooit zo sympathiek overkomen in interviews e.d. maar het stukje op Vitesse.nl (https://www.vitesse.nl/nl/nieuws/detail/6609/cast... geeft een voor mij heel ander beeld. Hij lijkt volwassener, heeft er zin in, lacht veel. Mooi om te zien. Had niet verwacht dat het vitesse zou lukken zoveel posities met zoveel gelijkwaardige spelers dubbel te bezetten. Achterin wordt t spannend wie t redt (als je eerste aangeeft dat Miazga niet terugkomt en nu moet ie vechten voor z'n plek), middenveld leuk en de spits positie dus ook. Veel keuzes voor Fraser. Zin in t seizoen. Laten we maar beginnen.
 
reds1965
 
10
7 augustus 2017 om 19:32
Ik snap wat je bedoeld, maar dat komt misschien ook door zijn verbetenheid. Heeft op zo`n jonge leeftijd al zoveel over zich heen gekregen vanuit de media. Nadat hij wegging bij Feyenoord kon hij zogenaamd helemaal niets meer goed doen. Bij Twente ook hele goede periodes gekend maar toch werd hij nooit helemaal geaccepteerd. Ondanks alles is hij altijd keihard blijven werken. Hij heeft en zal nooit opgeven.hij is dan wel geen wereldspits, het is voor een club als Vitesse heerlijk om hem in je elftal te hebben.
 
030FCU
 
4
7 augustus 2017 om 19:23
In potentie een beter spits dan Tim Matavž. Goede zet van Vitesse. Zin in het nieuwe seizoen!
 
joventut
 
8
7 augustus 2017 om 19:23
Opvallend dat het een huurconstructie is. Ik begreep dat FC Groningen hem in eerste instantie ook wilde huren, maar dat Sporting toen alleen wilde verkopen. Blijkbaar zien ze nu toch in dat verkoop er niet in zit. Middelmatige speler, die duidelijk tekort komt voor de echte top.
 
bo
 
6
7 augustus 2017 om 20:03
m.i. enkel nuttig in de tegenstoot. Wanneer je als team zelf het spel wilt maken kan je hem beter thuis laten !
 
Ben1969
 
1
7 augustus 2017 om 21:29
En Groningen kreeg te horen dat hij alleen te koop was en onder geen beding te huur was. Beetje vreemd dat hij nu ineens verhuud wordt.
 
Great-X
 
3
7 augustus 2017 om 22:03
Nu alleen nog een goede rechtsback en staar er een goed elftal. Die dabo die nu rechtsback staat komt echt zwaar tekort... Denk überhaupt dat alle chelsea huurlingen plus Ali niet echt een grote rol gaan spelen dot seizoen. Merendeels bankzitten en invalbeurtjes.
 
Great-X
 
2
7 augustus 2017 om 22:06
Edit, miazga was ik vergeten. Hij is de enige huurling die van echte toegevoegde waarde zal zijn
 
ilprincipe
 
1
7 augustus 2017 om 22:23
Wellicht dat Colkett of Mount in de loop van het seizoen wat meer zou kunnen spelen. Schijnen grote talenten te zijn. Hopelijk kunnen zij hun meerwaarde tonen. Gelukkig staat daar iig geen druk op en kunnen ze nu in ieder geval in alle rust wennen aan het leven in Nederland etc. Dabo schrijf ik nog niet direct af, maar hij moet zich wel sterk gaan verbeteren. Anders zie ik liever een centrumverdediger op de rechtsbackpositie.
 
VitessA1
 
1
7 augustus 2017 om 22:55
Ik denk dat Colkett zich ook wel eens snel in de basis kan voetballen (ten koste van de nog wat onzichtbare Bruns). Die Colkett kan me een behoorlijk partijtje voetballen. Miazga is voor Vitesse een topper (die zouden ze bij Psv ook graag hebben), Mount heb ik nog niet echt zien voetballen. Die zal moeten wennen aan profvoetbal.
 
Sufridor
 
1
7 augustus 2017 om 22:40
Leuke spits voor in de Eredivisie. Goed dat dit soort spelers lekker in Nederland spelen. Nemen toch ervaring mee en krikken het algemene niveau van de Eredivisie wel omhoog en/of geeft deze aanzien. Zie ook bijvoorbeeld Emanuelson bij Utrecht of Van Wolfswinkel vorig seizoen. Ik denk dat er wel meer van dit soort Nederlandse spelers zijn welke bij een buitenlandse club (op de bank) zitten welke wel weer in de Eredivisie kunnen spelen.