Voormalig Ajacied verkast naar Belgisch filiaal van Leicester City
Vrijdag, 6 juli 2018 om 13:08

Sam Hendriks vervolgt zijn loopbaan in België. Oud Heverlee Leuven maakt via zijn officiële kanalen bekend dat de 23-jarige spits een driejarig contract heeft ondertekend bij OHL. Hendriks komt over van Go Ahead Eagles, dat een onbekend bedrag overhoudt aan de aanvaller.

De club uit Deventer nam Hendriks twee jaar geleden over van Ajax. Sinds 2016 kwam de spits, die eerder voor De Graafschap speelde, tot 28 doelpunten en 7 assists in 64 wedstrijden voor Go Ahead Eagles. "De twee jaar dat ik bij Go Ahead Eagles speelde, waren sportief helaas niet de meest succesvolle. Toch heb ik ervan genoten Eagle te zijn. Dit kwam voornamelijk door de mensen die de club maken: medespelers, stafleden, de echte clubmensen en natuurlijk de supporters", zegt Hendriks op de website van Go Ahead Eagles.

Er was de afgelopen tijd de nodige buitenlandse interesse voor Hendriks, maar hij kiest nu dus voor het Belgische OH Leuven. Die club komt uit in de Eerste klasse B, het tweede niveau van het Belgische voetbal. OH Leuven is momenteel in handen van het King Power van de Thaise zakenman Vichai Srivaddhanaprabha, die tevens Leicester City in handen heeft. Door de innige band met the Foxes is Nigel Pearson momenteel trainer in Leuven.

"Sam is een speler die makkelijk de weg naar doel vindt en de concurrentie in de groep opnieuw wat aanwakkert. Deze vlot scorende spits moet ons helpen moeilijk te ontwrichten defensies in de Proximus League open te breken", laat Pearson op de website van OH Leuven weten. "Sam is een speler die we al enige tijd volgen. Dankzij het harde werk van velen kunnen we deze deal sluiten. Ik ben verheugd dat dit rond is alvorens we naar Slovenië vertrekken en ben ervan overtuigd dat hij heel complementair is met de spelers die nu al deel uitmaken van ons team."

OH Leuven versterkte zich eerder al met Frédéric Duplus, Olivier Myny, Jellert van Landschoot en George Hirst, waarbij vooral de komst van laatstgenoemde in het oog springt. Het Engelse toptalent liet verschillende Premier League-clubs links liggen voor een dienstverband in België. OH Leuven zal komend seizoen met clubs als het KFCO Beerschot Wilrijk van Stijn Vreven en degradant KV Mechelen gaan strijden om één promotieticket.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Harmr
 
0
6 juli 2018 om 13:22
Bedankt voor de 2 jaren inzet. Had het idee dat hij er meer uit had kunnen halen want was niet altijd even gelukkig in z'n acties, maar wens hem het beste bij z'n nieuwe werkgever. Benieuwd wie er voor terugkomt in de spits bij ons..
 
 
0
6 juli 2018 om 13:24
De 2 jaar waren niet het succesvolste, dan vraag ik mij af welke jaren waren er dan beter ? Hij had gewoon bij de graafschap moeten blijven en daar zijn minuten moeten maken. Hij was in de jeugd een groot talent die veel scoorde.
 
Harmr
 
0
6 juli 2018 om 13:30
Ach, afgelopen seizoen toch 16 keer het netje weten te vinden. Natuurlijk was het geen succesvolle periode bij ons met degradatie en zo'n bout jaar daaropvolgend maar scoren kan hij wel..
 
voetbalfreak
 
0
6 juli 2018 om 13:24
Was in zijn jongere jaren een beloftevolle speler waardoor ajax hem voor 4,5 ton strikte. Lijkt nu stil te staan en hopelijk vindt hij in Belgiƫ de weg weer naar boven.
 
Niek_je
 
0
6 juli 2018 om 13:28
Leuven is niet echt een stap vooruit. Zal alleen om de centen gaan. Had echt wel mee gekund in de Eredivisie. Heeft wel eens een blunder gehad (Roda uit) maar was toch vooral een behendelige, snelle en slimme spits. Die 28 goals waren trouwens in 54 wedstrijden en dat is gewoon meer dan prima. Zijn enige slechte periode was afgelopen seizoen het laatste kwart. Toen wilde er geen bal meer in.
 
voetbalfreak
 
0
6 juli 2018 om 13:32
Natuurlijk gaat het ook om de centen, echter denk ik dat hij bij zijn nieuwe club meer kans maakt op promotie dan bij Go Ahead eagles eerlijk gezegd.
 
BVVeendam
 
0
6 juli 2018 om 15:50
Wel degelijk een stap vooruit. Leuven speelt om een definitieve plaats in de Eerste Klasse. Daarnaast wordt er na de winter een samenvoegde poule gespeeld met clubs uit de Eerste Klasse, waarme je zelfs nog Europees kunt halen. Lijkt mij een verbetering ten op zichte van Go Ahead waarmee je rond plaats 8 zult spelen in de Eerste Divisie.