'Wanneer het rond met Ajax is, kan dat wat mij betreft gewoon naar buiten'
Vrijdag, 19 april 2019 om 07:16

Het is Dick Lukkien om het even wanneer Ajax, FC Emmen en/of Kjell Scherpen de transfer van de negentienjarige doelman naar Amsterdam bekendmaken. De halve finalist van de Champions League heeft volgens de vrijdageditie van De Telegraaf om 'meerdere redenen' besloten om de bekendmaking van de komst van de tiener, de derde aankoop voor de komende voetbaljaargang, over het seizoen heen te tillen.

"Wanneer het rond is, kan dat wat mij betreft gewoon naar buiten", zegt Lukkien vrijdag in het dagblad. De trainer van FC Emmen denkt dat het geen enkele invloed zal hebben op Scherpen en de degradatiestrijd waarin zijn ploeg is verwikkeld. Daar denkt Ajax naar verluidt anders over. In Amsterdam weet men dat de transfer van de keeper gevoelig ligt vanwege enkele berichten op sociale media in een ver verleden en men wil voorkomen dat de focus niet meer komt te liggen op de Eredivisie, de TOTO KNVB Beker en de Champions League.

Diederik Boer is benieuwd hoe Scherpen het ervan af gaat brengen bij Ajax. De ervaren doelman van PEC Zwolle maakte zelf enkele jaren onderdeel uit van het keepersgilde van de Amsterdammers. "Op zo'n jonge leeftijd is het belangrijk dat je heel veel vlieguren gaat maken en achteraf kun je pas zeggen of het een of het ander goed is geweest. Maar als hij bij Ajax gaat trainen op hoog niveau en elke dag met betere spelers om zich heen loopt, dan wordt hij altijd beter. Honderd procent."

Boer verwacht dat Scherpen afgerekend zal worden op zijn prestaties en stelt dat er alleen sprake is van hardheid in Amsterdam als blijkt dat een voetballer niet goed genoeg is. "Ajax is een heel warme club, met heel fijne mensen, die er allemaal nog rondlopen. Ik heb er drie jaar met heel veel plezier gespeeld."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
7
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Skede
 
8
19 april 2019 om 07:32
Begrijp nog niet veel van deze transfer eigenlijk. Scherpen is toch, voor zover ik dat kan beoordelen, niet beter dan Kotarski en/of El Maach? Dit lijkt meer op maar gewoon kopen om het kopen. Wordt het wat dan is het mooi meegenomen, wordt het niks dan verkoop je hem nog wel met winst.
 
okidoki78
 
6
19 april 2019 om 07:46
Ajax wordt een handelshuis, vervelend, maar snap het wel. Pieri, schuurs en nu deze keeper... wellicht 1 schot in de roos en de afvallers verkoop je voor meer dan aankoopbedrag.. mancity praktijken, alleen dan op microbasis...
 
Japie_Krekel
 
0
19 april 2019 om 12:51
@okidoki78 Feyenoord doet dat al jaren en dat heeft zijn vruchten nog niet afgeworpen, integendeel zelfs. ik vind Pierie bv niet veel beter als een St.juste wat ik al een hele doorsnee voetballer vind. Scherpen heeft weliswaar de lengte van een topkeeper alleen is hij voor de rest vrij matig imo
 
ZilverenVos
 
2
19 april 2019 om 08:15
Ajax wordt eerder het nieuwe Manchester City/chelsea dan het nieuwe Bayern. Iedereen die ook maar beetje weet om te gaan met een voetbal onder contract nemen zodat de concurrentie er niet mee aan de haal gaat. Ze zijn natuurlijk bang dat Scherpen (of Pierie) naar PSV of Feyenoord vertrekt en dat ze zich daar ineens ontzettend doorontwikkelen.
 
MiltonKeynes
 
5
19 april 2019 om 08:53
Bayern doet precies hetzelfde? Die halen goedkoop (vaak transfervrij) spelers op in de nationale competitie.
 
ninjakai
 
0
19 april 2019 om 11:55
Denk dat dit ruilmiddelen en pressie middelen gaan worden voor de echte transfers. Ja voor zoveel kopen we die CV niet, dan gewoon Pierie. De keeper lijkt ons leuk, maar die prijs is te hoog, dan nemen we Scherpen wel als 2e keeper. Deze transfers passen namelijk totaal niet in het beleid van Ajax van de afgelopen jaren. Wel merken ze dat de prijzen steeds hoger worden en steeds meer opgedreven. Dat kan een tegen tactiek zijn. 6 miljoen nu uitgeven, om verder op 8 miljoen te besparen. Die gekochte spelers verkoop je dan later weer tenzij ze zich exeptio exceptioneel ontwikkelen.
 
vlerkjer
 
4
19 april 2019 om 07:59
Ik denk dat we ook deze jongen even moeten afwachten. De Jong was toch ook al bijna afgeschreven bij Willem 2? En zo'n groot risico loop je ook niet met hem. Al is het alleen maar goed om de scherpte er nog meer op te hebben bij de doelmannen, want het gat naar Onana is erg groot nu! Van de 4 doelmannen die er dan nu zullen zijn, moet er uiteindelijk 1 bovenuit gaan stijgen. ps. Vd Sar werd ook niet gezien als een Ajax doelman met veel potentie toen
 
MGMV
 
5
19 april 2019 om 08:30
De Jong afgeschreven bij Willem II? Die jongen barstte van het voetbal, maar kreeg z'n kansen toen nog niet omdat Streppel meer voor bikkelaars/meer ervaren spelers koos. Grote clubs stonden al voor 'm op de stoep omdat duidelijk was dat er veel meer in deze jongen zit. Bij Scherpen zie ik het echter niet, maar ben het wel altijd eens met de stelling dat je keepers echt beter kan maken.
 
rickylate
 
0
19 april 2019 om 08:30
Typisch gevalletje van als wij m kopen dan kan de concurrentie hem niet kopen. Ajax zal en kan misschien geen spelers van directe concurrenten kopen maar kunnen wel de grootste talenten opkopen zodat psv en in mindere mate feyenoord dit niet kunnen. Zo kun je de concurrentie uiteindelijk ook verzwakken.