Waterreus: 'Uren turen naar een pas geverfd tuinhek is opwindender'
Maandag, 19 februari 2018 om 08:34

Ronald Waterreus is columnist voor de Limburger en steekt zijn mening over bijvoorbeeld Roda JC Kerkrade of PSV niet onder stoelen of banken. Dat levert ook regelmatig kritiek op de voormalig doelman op. Waterreus denkt wel eens dat iedereen in Kerkrade tegen hem is, vooral als hij op social media kijkt. "Zo oneerlijk, zo gemeen", oordeelt hij.

"Het lijkt wel alsof iedereen in Kerkrade tegen me is. 'Schrijf lekker over PSV, misschien heb je daar wel verstand van', schreef er een. Kom op, mensen. Zelfs ik heb gevoel...", schrijft Waterreus, die zijn mening klaar heeft over het team van Phillip Cocu. "Als u me vraagt of ik dit seizoen geniet van PSV? Nee. Onlangs was ik aanwezig bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die piepend en krakend met 4-0 werd gewonnen."

"Hemeltergend was het, exemplarisch voor PSV's spel dit jaar. Uren turen naar een pas geverfd tuinhek is opwindender." De vraag is natuurlijk of het heel erg is dat PSV slecht voetbal speelt of blijft spelen als aan het einde van de rit de landstitel wordt gewonnen. "Het zal voor Cocu hét bewijs zijn dat zijn elftal komende tijd vooral weer moet doen waar het goed in is: efficiënt voetballen, de gortdroge afspraken nakomen, en zich verre houden van malle capriolen."

"Dat kun je zakelijk noemen, saai zoals u wilt. Maar als Cocu met dit PSV zijn derde kampioenschap in vijf jaar pakt, levert hij gewoon een topprestatie." PSV heeft momenteel een voorsprong van vijf punten op Ajax en komt volgende week uit tegen Feyenoord, in De Kuip. Ajax wacht een thuisduel met ADO Den Haag.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
6
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
67
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Skede
 
12
19 februari 2018 om 08:52
Kritisch zijn is wat anders dan iemand persoonlijk aanvallen.
 
cabinessence
 
22
19 februari 2018 om 08:54
Ik heb bij Waterreus altijd het idee dat hij aan het overcompenseren is als het over PSV of Roda JC gaat. Dat hij zo bang is om ervan te worden beschuldigd dat hij een gekleurde bril heeft, dat hij er juist extra hard in vliegt als het over die clubs gaat. Verder vind ik het wel opmerkelijk dat uitgerekend hij analist is geworden, want ik meen me te herinneren dat hij in zijn tijd als speler altijd riep dat hij in zijn vrije tijd nooit naar voetbal keek.
 
Finalvoetbal
 
1
19 februari 2018 om 10:50
Waterreus is altijd krtisch. Ik kan me seizoenen bij Studio voetbal herinneren dat hij echt helemaal niks positiefs over Ajax kon zeggen. Maar hij is inderdaad ook erg kritisch naar Psv. Alleen wat hij zegt is niet zo heel vreemd toch? Echt heel veel voetballers, supporters, analisten etc vinden het voetbal van PSV dit jaar erg saai. Vooral als je gaat vergelijken met elftallen waarin Waterreus zelf heeft gevoetbald. Dat PSV speelde veel mooier en beter en hadden ook echt de intentie om te voetballen. Dat mis ik dit jaar bij Psv.
 
cabinessence
 
0
19 februari 2018 om 10:57
Ik doel ook niet op deze uitspraak, het ging me meer over mijn algemene indruk van Waterreus als analist. Voor mijn gevoel had hij in het begin wel altijd een beetje een PSV-bril op, maar is hij daarna heel erg uitgeschoten naar de andere kant. En nu is hij vaak zelfs nog kritischer over PSV dan de analisten met een Ajax- of Feyenoord-achtergrond.
 
DVV20
 
6
19 februari 2018 om 08:56
Waterreus, koning in open deuren intrappen! Ik hoop dat hij dit niet leest, want hij heeft ook gevoelens schijnbaar. Verder is het natuurlijk niet om aan te zien hoe PSV dit seizoen speelt en veel wedstrijden worden met meer geluk dan wijsheid uiteindelijk gewonnnen. Een beetje zoals Feyenoord vorig seizoen na de winterstop. Maar om eerlijk te zijn, wie speelt er wel structureel mooi voetbal op dit moment? Ajax is ook vaak grotendeels van de wedstrijd niet om aan te zien, over Feyenoord hoef ik niet te beginnen. PEC begon heel aantrekkelijk, maar is laatste periode ook ingezakt. Ik denk dat AZ nog het meest attractieve spel speelt, maar liever kampioen op deze manier dan 3e worden met leuk spel..
 
Myloki
 
3
19 februari 2018 om 10:03
Waterreus is de koning in vooral Ajax supporters over de zeik te krijgen. Heerlijk!!!
 
DVV20
 
2
19 februari 2018 om 10:26
Weet niet of je daarmee mij bedoelde, want ik ben geen Ajax supporter en ook niet over de zik .
 
Ronzie
 
1
19 februari 2018 om 11:43
Noem mij één analyst die geen opendeuren intrapt. Niemand zegt tegenwoordig meer wat nuttigs.
 
DVV20
 
1
19 februari 2018 om 11:55
Er zijn in ieder geval nog een aantal analisten die een wedstrijd analyseren, waarvoor volgens mij het beroep ontstaan is. Hoe er druk gezet wordt, hoe een team opbouwt, hoe er verdedigd wordt, etc. Bijvoorbeeld een Kenneth Perez. Waterreus is mijn inziens iemand die altijd vertelt wat iedereen al gezien heeft.
 
jaweltog
 
18
19 februari 2018 om 08:57
Ben ook nooit een fan geweest over zijn analyses. Maar persoonlijk niks mis met die kerel toch? Alleen als er vragen over PSV kwamen, zag je altijd heel langzaam dat bureautje omhoog komen.
 
almere67
 
0
19 februari 2018 om 11:42
En dat bedoelde ik nou met een bericht eerder met iemand maar bericht is nu weg raar. Ik kijk niet door een Ajax bril want heb dit ook met Ronald de boer