'We hebben heel veel getalenteerde spelers hier, niet alleen Eden'
Maandag, 29 oktober 2018 om 13:08

Chelsea rekende zondag zonder Eden Hazard vrij gemakkelijk af met Burnley (0-4). De Belgische vleugelaanvaller, die dit seizoen in een uitstekende vorm verkeert, had nog teveel last van de rug om te kunnen spelen. David Luiz benadrukt in gesprek met Goal dat Chelsea niet afhankelijk is van Hazard.

"We hebben heel veel getalenteerde spelers hier, niet alleen Eden. Dit is een grote club en daar kan je het niet met elf spelers doen. Je moet minimaal achttien of negentien spelers van topniveau hebben en wij hebben er gelukkig meer dan twintig. Dit is de reden waarom we ons tijdens pre-season goed moeten voorbereiden. Tijdens het seizoen kan er van alles gebeuren, bijvoorbeeld blessures", zegt de Braziliaanse verdediger. Hij is te spreken over de samenwerking met manager Maurizio Sarri.

"Sarri is onze leider, hij probeert ons te laten zien wat hij wil. We proberen ons best te doen, wedstrijden te winnen en ervan te genieten", vervolgt David Luiz. "Als je ergens niet gelukkig mee bent, moet je proberen om dit te veranderen en daar zijn we iedere dag mee bezig. Dit is een van de mooiste banen van de wereld. We proberen daarom iedere dag hard te werken. Natuurlijk heeft Sarri zijn eigen filosofie en dat probeert hij ons iedere dag bij te brengen."

"De Premier League is niet gemakkelijk, het seizoen is pas net begonnen. We proberen daarom onze voeten op de grond te houden en het van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken", zegt hij. Chelsea neemt het komende week in de Carabao Cup op tegen Derby County. "Als je bij een grote club speelt, ben je actief in veel competities en zijn er veel mogelijkheden om prijzen te winnen. Wedstrijden spelen is altijd beter dan trainen."

Meer nieuws
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
1
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
5
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
7
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
19
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
FcExclusief
 
5
29 oktober 2018 om 13:59
Ze halen sportief wel erg veel voordeel uit de deelname in de Europa League, zeker naar het einde van het seizoen kan het een groot verschil maken. Ze kunnen op die manier rust gunnen aan de beste spelers, reserves wedstrijdritme op laten doen en de gehele selectie langer fit en scherp houden. Ik denk dat Manchester City het uiteindelijk nog wel gaat redden, maar het gaat nipt zijn met Chelsea. Liverpool heeft een minder brede selectie en dat gaat ze, met een intensieve Champions League-campagne, toch opbreken aan het einde. Ik sluit zelfs niet uit dat Arsenal niet gewoon derde wordt.
 
AjaxBarca023
 
6
29 oktober 2018 om 14:26
Naja het einde van het seizoen zijn de meeste ploegen al uit de CL, en Chelsea neemt de EL ook gewoon serieus. Ik snap je punt wel hoor want kijk maar naar Liverpool vorig jaar. Maar ik blijf wel van mening dat als je Europees speelt het zwaar blijft ongeacht de competitie. Arsenal 3e? Kan ik heb zelf Chelsea op 3 staan Liverpool op 2 en city op 1. Maar goed dat is zoeken in het donker
 
vinbarcajaja
 
1
29 oktober 2018 om 14:02
Een team bestaat uit 20+ spelers en je staat met elf in het veld. Geen enkel team is afhankelijk van 1 man. Ik vind Hazard een beetje overrated (350+ dagen niet scoren). Al verkeert hij de laatste tijd wel in bloedvorm.
 
Slimslimpie
 
11
29 oktober 2018 om 14:29
Ik denk dat Chelsea in de topwedstrijden wel degelijk afhankelijk is van Hazard! In een wedstrijd tegen met alle respect Burnley valt zijn afwezigheid natuurlijk niet op! Wat mij wel opvalt is dat veel mensen doelpunten de belangrijkste graadmeter vinden van hoe afhankelijk een elftal is van een speler! Is in geval van Hazard zijn dribbels, dreiging en daardoor 2,3 verdedigers contstant bezig houden niet niet zo belangrijk als het maken van doelpunten?