'Wenger krijgt 12,5 miljoen euro mee van directie Arsenal'
Zaterdag, 21 april 2018 om 13:16

Arsène Wenger maakte vrijdag bekend dat hij zijn contract niet uitdient en na dit seizoen vertrekt bij Arsenal. "Na lang te hebben nagedacht en enkele besprekingen met de club voelt het voor mij goed om op te stappen", vertelde hij op de clubwebsite. Volgens de Daily Mail is Wenger er met zachte hand uitgewerkt.

De krant schrijft dat de club uit Londen de 68-jarige manager ruim 12,5 miljoen euro heeft betaald zodat hij af zou zien van zijn laatste contractjaar. The Sun sluit zich daarbij aan: de boulevardkrant meldt dat grootaandeelhouder Stan Kroenke niet verder wilde met Wenger en nog voor de confrontatie met Atlético Madrid duidelijkheid wilde scheppen.

Voormalig aanvaller Ian Wright gelooft ook dat de club Wenger min of meer verplicht heeft om te vertrekken: "Wenger is een man van principes, eerlijkheid en integriteit. Daarom ben ik ervan overtuigd dat hij is ontslagen en niet is opgestapt", aldus de 54-jarige Wright in de Engelse media. Hij speelde van 1991 tot 1998 voor the Gunners.

"Ondanks alle vitriool en beledigingen is Arsène geen man die voor het einde van zijn contract wegloopt. Het is triest dat het zover gekomen is en ik denk niet dat we ooit zullen weten wie hierachter zit, want ze zullen elkaar dekken. Zonder dat iemand verwacht geeft hij een persconferentie en is hij vertrokken. Het rijmt gewoon niet. Maar Arsène kan met opgeheven hoofd vertrekken. We zijn hem allemaal heel veel dank verschuldigd."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
8
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
10
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Damsko1103
 
13
21 april 2018 om 13:36
Wenger zou nooit uit zichzelf opstappen. Anders had ie dat al jaren terug gedaan. Er is gewoon een goeie gesprek geweest waaruit ze beide eens zijn geworden dat het het beste is om voor volgend jaar uit elkaar te gaan. Al met al een goeie beslissing van beide kanten.
 
Blackhawk
 
16
21 april 2018 om 13:43
Had het al wel verwacht dat Wenger eigenlijk min of meer ontslagen is, maar vanwege zijn staat van dienst bij de club dit respectvol wilde beëindigen. Goed gedaan van Arsenal. Volledig terechte keuze ook. Jammer dat Wenger dan toch een bonus van 12,5 wil opstrijken.
 
Medalofhonor
 
12
21 april 2018 om 14:09
Logischer wijze ook gehandeld van Arsenal. Op een heel professioneel manier opgelost, Arsenal wou iets nieuws en hebben Wenger waarschijnlijk duidelijk gemaakt dat het afgelopen is. Uit respect heeft Arsenal waarschijnlijk inderdaad Wenger het kans aangeboden om met dit verhaal aar de media te stappen om het te laten verkondigen alsof hij zelf weg wil ipv ze hem weg willen. Dat Wenger zo een bonus wilt opstrijken is ook een verdiende bonus naar mijn mening, voor trouwe 'dienstjaren' verdien hij dat, ook heeft hij Arsenal heel veel geld bespaard door het weigeren van dure spelers aan te kopen.
 
Sirius
 
2
21 april 2018 om 14:21
En natuurlijk ook verantwoordelijk voor een aantal successen, ondanks de mindere jaren de laatste tijd. Echter is Arsenal wel te lang blijven steken in sentimenten en is het daardoor misschien wel het sportieve doel uit het oog verloren. Wenger leek niet in staat om zich aan te passen aan de veranderingen in het voetbal de laatste jaren. Erg jammer, want het blijft natuurlijk rot om zo'n persoon op deze manier te zien vertrekken. Dan zie je toch liever een verhaal als dat van Ferguson.
 
Medalofhonor
 
5
21 april 2018 om 14:42
Ah het is niet anders.. Maar ik denk dat Arsenal een beter team achterlaat dan Sir Alex deed. Wenger heeft ervoor gezorgd dat spelers als Ozil in je team spelen. Terwijl Ferguson bijna alle toppers al had verloren of de meeste al aardig op leeftijd waren. Al bij al zal Wenger ook herinnerd worden als een legende van Arsenal, hopelijk krijgt hij ook een standbeeld, en word zijn naam gegraveerd in het stadion.
 
Sirius
 
1
21 april 2018 om 15:37
@hangover96 Maar van die spelers laat alleen De Gea zien bij de absolute top te horen. United heeft nog heel veel spelers waar je de absolute topclubs op dit moment absoluut niet `bang` mee maakt. Sterker nog, er is op De Gea na niet 1 speler die bij de wereldtop verzekerd is van een basisplaats. Dat is voor een club als United natuurlijk wel heel pover.
 
WillemHolder
 
5
21 april 2018 om 14:24
Jammer? Hij stopt toch eerder terwijl hij nog een contract heeft... Tuurlijk krijgt hij een bedrag mee. Zo werkt dat in het echte leven. Overal waar je ontslagen wordt krijgt je een flink bedrag mee. Alsof jij zou weigeren wanneer jij en jouw werkgever besluiten uit elkaar te gaan en je nog een vast contract hebt...
 
Warabe
 
23
21 april 2018 om 13:49
You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain. Deze is zo toepasselijk op Wenger. Wat een schande is deze man. Tot op de laatste cent de club uitmelken en zelf altijd gierig zijn met zn 10mio per jaar salaris. Seniele ventje. Strijden om plek 6 en nog steeds geloven dat het hem volgend jaar wel lukt. Mourinho is idd een arrogante kwal maar Wenger kan er ook wat van.
 
MimounZembib
 
55
21 april 2018 om 14:02
@warebe meen je dit nou echt? Deze man verdient geen kleine zak geld, MAAR EEN HELE GROTE! Hij heeft Arsenal alles gegeven. Je schat Wenger totaal verkeerd in. Btw ben geen Arsenal fan.
 
SjakieNYC
 
6
21 april 2018 om 14:48
Je doet alsof de man voor biergeld op de loonlijst stond...hij is al eeuwen een van de best betaalde managers ter wereld. Voor zon salaris werk ik prima een paar jaartjes 100 uur per week hoor...
 
alfonsekcei
 
29
21 april 2018 om 14:08
@Warabe ben je helemaal gek ofso. Toen wenger coach werd bij arsenal werd het boring arsenal genoemd. De beste man heeft een volledige clubhistorie opgebouwd. Het is meer dan terecht dat hij dan 12.5 mil bonus meekrijgt, hij heeft arsenal leven gegeven. Deze man moeten ze een standbeeld geven, geweldige coach alleen de laatste jaren waren niet goed genoeg meer voor arsenal onder wenger. En il ben GEEN arsenal fan, maar wel een voetballiefhebber en als voetballiefhebber kun je alleen maar groot respect hebben voor deze man.
 
Jackieboy10
 
12
21 april 2018 om 14:09
Daily Mail en die andere roddelkrant.. Het kan best waar zijn, maar bij die kranten kun je alles met een kannetje zout nemen en dan zelf ook wat genuanceerder reageren...
 
Warabe
 
8
21 april 2018 om 14:22
Jongens...ik genoot ook van de begintijd maar ik beoordeel hem op zijn laatste 8 jaar. Hoe kun je 8 jaar falen op rij en gewoon aanblijven. Jullie kijken te ver terug. Top trainers horen veel meer te presteren en worden vaak na max 2 seizoenen al ontslagen.
 
Sirius
 
4
21 april 2018 om 14:25
Je moet niet vergeten dat hij in het verleden ook een voetbalmachine heeft gecreeerd. Helaas kon hij zich de laatste jaren niet aanpassen en is hij te veel gaan geloven in onlogische keuzes, maar die 12 miljoen euro verdient hij zeker wel. We praten hier ook over een club die jaarlijks zo'n 140 miljoen euro mag bijschrijven aan tv gelden. Die 12 miljoen is heel logisch, aangezien hij nog steeds veel respect heeft bij de club en nog gewoon een contract heeft/had. Qua materiaal is het ook niet vreemd dat Arsenal nu 6de staat.
 
aliaksandrhleb
 
2
21 april 2018 om 17:37
Iemand als Arsène Wenger een schande en een seniele man noemen zegt erg veel over jouw intelligentie en respect voor je medemens. Mensen als Klopp en Guardiola hebben gisteren gezegd dat hij een van de beste managers van de wereld is en dat mensen geen idee hebben hoe moeilijk het is om zo lang op een constant niveau te presteren, maar Warabe op VZ weet ons gelukkig te vertellen hoe het echt in elkaar zit. De enige reden dat de afgelopen jaren als mager betiteld kunnen worden is omdat Wenger Arsenal getransformeerd heeft tot een grootmacht in het Engelse voetbal. We hebben een fantastisch nieuw stadion en een geweldige geschiedenis opgebouwd de afgelopen jaren. Ik denk dat we toe zijn aan een frisse wind in de club, maar ik heb niks dan respect voor een manager die spelers als Henry, Vieira, Fabregas en van Persie heeft gevormd tot wereldtoppers en mij ontelbare fantastische momenten hebben gegeven. Voetbal is historie. Je kunt niet te ver terug gaan in de geschiedenis, want zonder geschiedenis stelt het heden niks voor. Ik ga hem missen en ik hoop echt heel erg dat hij met het winnen van de Europa League mag afsluiten. En iedereen mag zn mening hebben en uiten, maar als je dat niet met respect kan doen, moet je je misschien maar wat meer bezig houden met je eigen club.
 
Warabe
 
0
21 april 2018 om 19:22
Je bent te emotioneel betrokken. Constand niveau??? Constant slecht niveau gezien de laatste 8 jaar. Iedereeeen wilde dat hij zou stoppen maar Wenger weet gewoon niet van ophouden. Nu moet die gedwongen eruit en sleept die nog 12mio mee. Zie jij niet in dat als t aan die man lag hij door wilde gaan. Vroeg of laat moet je toch iemand tot de orde roepen ook al kost dat 12mio. Mohim tijd voor een nieuw begin. Hoop dat Tuchel wordt en hij een zak met geld krijgt en Xhaka, Mustafi en Welbeck hun biezen pakken.
 
fc moulijn
 
2
21 april 2018 om 15:30
Wel mooi al die waarschijnlijk dat of misschien dit scenario's. Niemand weet wat er precies gebeurd is en hoe het is gelopen. Terecht dat hij z'n centen nog meepakt. Uitmelken die miljardair clubs. Maken het hele voetbal stuk.