Wesley Sneijder raadt komst Luuk de Jong af na PSV - Galatasaray
Woensdag, 21 juli 2021 om 23:26

PSV moet Luuk de Jong niet terughalen naar Eindhoven, zo vindt Wesley Sneijder. De eventuele komst van de spits zou volgens Sneijder ontegenzeggelijk ten koste gaan van Eran Zahavi, die woensdagavond een heldenrol vertolkte tegen Galatasaray (5-1) met drie doelpunten en een assist. "Het zou gek zijn als je een spits haalt terwijl je zo'n speler in huis hebt", zegt Sneijder na de wedstrijd bij RTL7.

"Dan moet je niet Luuk de Jong halen", reageert Sneijder op de geruchten over de mogelijke rentree van De Jong. Zondag meldde journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat PSV regelmatig contact heeft met de Oranje-international. "Als je De Jong haalt, moet je hem laten spelen. Dat zou dan ten koste gaan van Zahavi en dat dat zou die jongen niet verdienen", vindt Sneijder. Ook Jan Boskamp is onder de indruk van de 33-jarige Israëliër. "Hij staat altijd op de goede plaats. Dan ben je een echte spits. Dat is geen toeval meer."

Zahavi heeft in ieder geval niet de intentie om PSV te verlaten. "Ik ben gelukkig bij deze club. We hebben een goed team. Iedereen heeft dezelfde doelen voor ogen", zegt de hattrickheld. "Er is vorig seizoen veel gebeurd, maar volgend seizoen zal het beter gaan." Zahavi doelde onder meer op een ingrijpende gebeurtenis op persoonlijk gebied: in mei werd zijn gezin slachtoffer van een brute woninginbraak. Sneijder merkt dat Zahavi zich niet laat wegjagen bij PSV. "Ik vind het knap hoe hij ermee omgaat. Dat zegt ook genoeg over zijn persoonlijkheid. Hij is een voetballer pur sang. Hij houdt van het spelletje en is gelukkig hier. Hij laat zich niet verleiden door andere dingen. Hij heeft net naar zijn zin en dat laat hij vanavond zien. Hij is negentig minuten lang aan de gang."

Hoewel hij driemaal scoorde, zegt Zahavi ook te hebben genoten van zijn assist op Mario Götze bij de 3-1. Met een fraaie voetbeweging stelde hij Götze in staat om met de binnenkant van de voet af te ronden in de rechterbovenhoek. "Het is altijd leuk om te scoren, maar die goal van Mario was echt samenspel, een heel mooie aanval. Het is een genot om naast Mario te spelen. Hij maakt het leven veel makkelijker voor me", aldus Zahavi, die in het verleden met Hapoel Tel Aviv en Maccabi Tel Aviv in de groepsfase van de Champions League speelde en vurig hoopt op een terugkeer in het toernooi. "Ik weet wat het is om in de Champions League te spelen. Het is iets speciaals. Het is het beste podium ter wereld. Het wordt niet makkelijk om het hoofdtoernooi te halen. In de kleedkamer hebben we daar zojuist ook over gesproken. Er staat nog een groot gevecht te wachten in Istanbul. We gaan nu nog niet feesten."

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
BlueGroninger
 
2
21 juli 2021 om 23:32
Hoezo zal de komst van Luuk de Jong ten kostte gaan van Zahavi? Ik denk niet dat de Jong Zahavi zomaar uit de basis speelt hoor. Daarnaast heeft PSV met Madueke, Gakpo, Romero en Vertesse ook genoeg talent in de aanval. Ik denk dat het eerder dat de komst van De Jong ten kostte gaat voor deze spelers.
 
YoeriCFC
 
28
21 juli 2021 om 23:37
Misschien dat dat te maken heeft met het feit dat Luuk de Jong niet voor niets zal komen. Er zal een aardige transfersom betaald moeten worden, zeker voor Nederlandse begrippen, en dat doe je niet als je hem op de bank wilt zetten. Ik vind Zahavi een heerlijke speler, maar hij zal ook niet alles spelen dus dan zou het wel lekker zijn als je een vervanger van niveau hebt.. Ik zou de gok zeker wagen als ik PSV zou zijn!
 
LuukTuinbeek
 
11
22 juli 2021 om 00:09
Zeker niet gewoon achter zahavi forfana de kans geven en romero heb je ook nog anders kan je de jeugdopleiding wel opdoeken. Gewoon met deze groep verder gaan. Misschien nog een top rechtsback erbij maar dat is dan ook alles
 
Andres13
 
32
21 juli 2021 om 23:32
Daar kan ik Wesley geen ongelijk in geven. Zahavi is op dit moment de man bij PSV en die moet je niet inruilen voor Luuk de Jong. Met Fofana en (straks) Romero hebben we jonge potentiele spitsen achter Zahavi dus we hebben genoeg bezetting daar.
 
messibarca.
 
5
21 juli 2021 om 23:40
Luuk de Jong is hard nodig,want elke situatie vereist weer een ander type spits. Ook wel prettig om een kopsterke speler te hebben om de boel te forceren.
 
Andres13
 
29
21 juli 2021 om 23:47
Je kunt niet Zahavi of Luuk de Jong op de bank zetten. Dat gaat niet werken
 
ohwohwohw
 
11
21 juli 2021 om 23:52
Idd en met beide spelen is geen optie. Te veel van hetzelfde.
 
LuukTuinbeek
 
2
22 juli 2021 om 00:10
Helemaal eens gewoon laten zien dat zahavi echt je nummer 1 is. En achter hem de jeugd de kans geven forfana en romero. Zo laat je zien dat je in ze gelooft en je bespaart een hoop geld. Na een zwaar corona jaar
 
Boca2005
 
0
22 juli 2021 om 07:14
Inderdaad. PSV heeft op dit moment nog altijd geen koppers en kan nu niets forceren via hoekschoppen en vrije trappen.
 
yamiown
 
13
21 juli 2021 om 23:33
Hopelijk kan Romero eindelijk zijn kans grijpen. Zou hem graag achter Zahavi als tweede spits zien die later het stokje overneemt. Met Gakpo / Vertessen / Götze / Madueke / Ihattaren heb je in ieder geval vijf spelers voor drie posities, terwijl je daarachter nog Mauro / Bruma / Thomas hebt.
 
ohwohwohw
 
11
21 juli 2021 om 23:53
Idd en van ginkel kan ook heel goed op 10. Propper op 8.
 
Arnino
 
37
21 juli 2021 om 23:35
Hoe gek het misschien klinkt maar ik denk dat Zahavi veel beter tot zijn recht komt zonder Malen.. Dat was vorig jaar al zo en nu word t weer bevestigd.. Het rendement van Zahavi is vele malen hoger dan Malen.. Dat terwijl Malen toch veel meer talent heeft, maar die mist zo veel kansen..
 
PSVChamps
 
12
22 juli 2021 om 00:18
Klinkt in mijn optiek helemaal niet zo gek. Dat gevoel heb ik namelijk zelf ook. Malen en Zahavi was teveel concurrerend als duo in de spits. Met Zahavi centraal voorin zul je er veel meer uit halen denk ik
 
GeorgeAmadeus
 
7
22 juli 2021 om 00:46
En Malen ging vrij veel voor zichzelf, waardoor ook frictie ontstond tussen het spitsenduo
 
Reyhan
 
8
22 juli 2021 om 00:48
Dit heb ik wel tig keer geroepen. Malen speelt meer voor zichzelf, daar waar Zahavi in het teambelang speelt. Balletjes als die op Dumfries op het EK had Malen nooit gegeven aan Zahavi bij PSV.
 
Hazardinho77
 
1
22 juli 2021 om 12:36
Malen heeft meer goals gemaakt dan zahavi vorig jaar hoor, hoe kom je erbij dat zahavis rendement vele malen hoger is? Maar beide zijn beter als enige spits denk ik.
 
Aguerooo
 
12
21 juli 2021 om 23:36
Ben ik het volledig mee eens. Luuk past niet in dit PSV, er moet gewoon een soort Malen komen, iemand met snelheid, techniek en scorend vermogen wie Madueke en Gakpo ook kan bedienen. Luuk is in de lucht ijzersterk en gaat voorop in de strijd maar dat is in mijn ogen niet genoeg voor dit PSV.
 
Lee112
 
2
22 juli 2021 om 00:16
Vindt je echt ? Met gakpo, madueke, gotze en Marco om een Luuk heen scoort hij er denk ik op los. Echter vind ik dat Zahavi ook een basisplek verdiend. Hierdoor zal ik Luuk niet aanraden voor psv. Heeft echter niks te maken met de skils van Luuk.
 
Benzema.
 
3
22 juli 2021 om 07:54
Juist niet Luuk kan totaal niet meekomen in dat snelle combinatie spel. Het enige spel waarin Luuk veel scoort is als je hoge ballen de 16 in pompt.
 
Lee112
 
2
22 juli 2021 om 08:16
Er zullen wedstrijden komen waarin je de ballen erin moet pompen. Zeker op cl niveau, maar nogmaals ikzelf had zahavi ook gekozen.
 
PSVChamps
 
3
22 juli 2021 om 00:21
Je moet geen soort Malen halen. Je zult een stand-in voor Zahavi moeten halen, voor het geval hij geblesseerd raakt. Zahavi als eerste en centrale spits werkt denk ik enorm goed. Die man is erg slim in posities en zal je gewoon als eerste en enige spits moeten houden
 
Aguerooo
 
2
22 juli 2021 om 00:33
Ik bedoel ook niet per definitie een basisspeler he, precies wat je zegt, een stand-in voor Zahavi. Ik denk dat die Hlozek echt perfect in dat plaatje past. Kost natuurlijk heel wat, maar kan rustig gebracht worden achter Zahavi. Over een aantal jaartjes is die Hlozek net als Lozano destijds, heel wat geld waard.
 
Mirzet12
 
7
21 juli 2021 om 23:37
Zit ook helemaal niet te wachten op de Jong. Er moet een jonge talentvolle spits achter Zahavi staan. We hebben Romero ook nog, al weet ik niet hoe goed hij nog is na zijn blessure. Maar dat lijkt mij toch genoeg. En als Schmit Romero niet goed genoeg vind dan een jonge talentvolle spits scouten voor de toekomst. Je gaat niet De Jong halen en Zahavi op de bank zetten of andersom. En denk ook niet dat Luuk wil banken als die komt.
 
PSVChamps
 
1
22 juli 2021 om 00:23
Precies dit! Zahavi als je eerste spits en dan een talent erachter. Dat kan (indien hij fit en op niveau is) Romero zijn, anders iemand doorschuiven of aantrekken
 
Benzema.
 
6
21 juli 2021 om 23:44
Ja nogal logisch. De Jong komt niet in de buurt van het niveau van Zahavi. Zou echt wanbeleid zijn als ze hem halen. Gewoon Zahavi met Fomero en Fofana daar achter.
 
gomes1psv
 
8
21 juli 2021 om 23:45
Het is ook een achterlijk idee. Fantasieloos oude wijn in nieuwe zakken. Dit systeem noch deze ploeg heeft Luuk de Jong nodig, voor de lange termijn heeft hij sowieso geen betekenis en in de basis is geen ruimte voor hem. Je hebt een jonger alternatief nodig die je rustig kunt brengen. Adam Hlozek (18, Sparta Praag) schijnt Psv's interesselijstje te staan, wat een uitstekende keuze zou zijn. Leg zo'n jongen voor vijf jaar vast en zowel sportief als financieel zit je wat de spitspositie betreft weer goed voor de komende drie jaar. Zeker met het oog op de blessuregevoeligheid van Maxi Romero ook.
 
Mackolik
 
2
21 juli 2021 om 23:50
Jammer dat Fenerbahce hem vorig seizoen niet heeft binnen kunnen halen. Zahavi is wel echt een goaltjesdief. Gefeliciteerd PSV fans.
 
binny
 
1
22 juli 2021 om 02:14
Je zou toch ook helemaal gestoord zijn als je Luuk de Jong nu gaat halen terwijl je Zahavi notabene gratis hebt opkunnen halen. Ik weet niet echt waarom hij de schijn zo tegen leek te hebben, heb het altijd een hele goede spits gevonden en het is dat Dolberg uit het niks opstond, want ik had hem toen graag bij ons gezien. Luuk is natuurlijk een prima spits voor eredivisie begrippen, maar dom om daar nu geld voor neer te leggen, voor een spits die sws niet in het voetbal van Schmidt zou passen.
 
gewoonJoJo
 
3
22 juli 2021 om 05:30
is er nergens een jong (Braziliaans) talent te vinden zoals PSV in het verleden al vaker heeft gehad? een spots wie nu als backup van Zahavi kan beginnen, om het naar verloop van tijd over kan nemen??
 
ehvvoetbalstad
 
0
22 juli 2021 om 11:17
Natuurlijk heeft Sneijder gelijk. Luuk de Jong zou alleen als pinchhitter een plek kunnen krijgen in dit PSV. Voor deze snelle voorhoede is hij zowel voetballend als lopend te traag. Zahavi is ook niet supersnel maar snel genoeg en (mee-)voetballend ijzersterk.
 
Rudeboy65
 
1
23 juli 2021 om 23:25
Opmerkelijk misschien omdat Luuk niet zo gauw bij de speelstijl van Schmidt lijkt te passen, maar daarom juist misschien wel logisch omdat je dan nog weer een ander type spits in huis hebt dan Madueke en Zahavi. Doe dus maar!