'Wij zitten dit seizoen op hetzelfde niveau als Real, Bayern en Barça'
Dinsdag, 14 maart 2017 om 16:43

Real Madrid, Bayern München en Barcelona, dat afgelopen week op wonderbaarlijke wijze ontsnapte aan uitschakeling door Paris Saint-Germain, gelden dit seizoen opnieuw als de grote favorieten voor de eindzege in de Champions League. Verschillende clubs hopen daar echter een stokje voor te steken en een daarvan is Juventus, dat volgens Paulo Dybala helemaal niet onderdoet voor de drie grootmachten.

"Sinds de Champions League dit seizoen begon zitten wij op hetzelfde niveau als Barcelona, Real en Bayern. Als we ons weten te plaatsen voor de volgende ronde hebben we precies hetzelfde bereikt", vertelt de Argentijn, die dinsdag met Juve in eigen huis een 2-0 voorsprong verdedigt tegen FC Porto, tijdens een perspraatje. "We staan ook bovenaan in de competitie en we hebben de eerste halve finale van de Coppa Italia van Napoli gewonnen. Op een bepaalde manier doen we het dus zelfs beter."

"Op mijn leeftijd zou het bizar zijn om de Champions League te winnen, aangezien ik pas twee jaar bij Juventus speel", gaat Dybala verder. "Een aantal van mijn ploeggenoten hebben de prijs al een keer gewonnen en ik wil graag een keer beslissend zijn in een Champions League-wedstrijd."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
BellaPartita
 
3
14 maart 2017 om 16:49
Juventus heeft wel een sterk elftal inderdaad. Enige wat ze missen is een echte wereldster (voorin), vind Higuain net eronder. Dybala kan dat natuurlijk nog worden. Middenveld en verdediging is natuurlijk erg sterk. Kan me wel vinden in zijn uitspraak.
 
Fiodor
 
7
14 maart 2017 om 16:55
Ik zie Juventus toch nog zwaar weggespeeld worden, zeker tegen Bayern. Real en Barca kunnen ze misschien nipt aan dit seizoen.
 
Dysentery Gary
 
11
14 maart 2017 om 16:56
Vorig jaar vergeten?
 
Kluivert09
 
18
14 maart 2017 om 17:01
Juve mag je niet onderschatten, Barca ik goede doen is indd beter, en Bayern ook, maar Juve kan van iedereen winnen. Trouwens van Real winnen ze bijna altijd
 
TheJurgenKlopp
 
22
14 maart 2017 om 17:01
Waarom wordt Bayern elk jaar zo hoog ingeschat? De laatste 3 jaar stellen ze niets anders dan telleur. Al zijn ze vorig jaar nog dichtbij de finale gekomen, de 2 jaren ervoor werden ze zowel uit als thuis vernietigd door Real Madrid en Barcelona, en toch worden ze door veel mensen als topfavoriet gezien. De enige twee teams die je als topfavoriet kunt zien zijn Real Madrid en Barcelona. Daaronder komen Atletico Madrid en Bayern, met wellicht dit seizoen Juve, en daarna met redelijke afstand de rest.
 
Duke222
 
7
14 maart 2017 om 17:08
Haha... geen enkel team in Europa kan Juve just like that wegspelen. En dat is niet sinds dit seizoen zo. Dat is al decades het geval. Zie je ooit Juve met bijv 3-0 verliezen? Juve is sws een club die kan zich ten alle tijden meten met de beste clubs.. niet alleen dit jaargang..ze krijgen bijna nooit goals tegen en als ze verliezen is het nipt verlies. Verder heeft Dybala lijkt me dan ook gewoon gelijk. Ik denk dan ook dat geen enkele europese club "blij" zal zijn als ze Juve loten. Ook dit jaar kunnen ze best de finale halen maar we zullen het zien.
 
Floyd A.
 
3
14 maart 2017 om 17:08
Hmmm, Bayern won thuis mt 3-2 van Barcelona. Zo zou ik elke wedstrijd wel vernietigd willend worden. Vergeet niet dateen aantal belangrijke spelers toen geblesseerd waren (o.a. Robben en Ribery). Tegen Atletico hadden ze gewoon pech dat de bal er niet in wilde. Een doelpunt meer en ze waren door. Alleen de halve finale tegen Real was een blammage.
 
TheJurgenKlopp
 
5
14 maart 2017 om 17:15
Nouja, als je de eerste wedstrijd al met 3-0 verliest, en je geen extreme hulp van de scheidsrechter krijgt, dan vind ik het inderdaad een vrij kansloze missie voor Bayern dat jaar.
 
SuperBuLi
 
5
14 maart 2017 om 17:34
Ik weet niet als ik jou serieus moet nemen of niet. In die jaren dat Bayern dik verloor in de CL waren ook tegen die teams die de CL won he en in super vorm waren. Als je Barcelona en Real kan opnoemen terwijl die niet in een geweldige vorm steken en Bayern dan niet opnoemt, kan ik het niet serieus nemenBayern is iedereen gewoon topfavoriet
 
Bayernnn
 
1
14 maart 2017 om 17:51
Tegen barca miste Bayern echt 7 basisspelers. Atletico heeft Bayern nooit weggespeeld, intrgendeel zelfs... Ik vond de return vorig seizoen in de allianz een van de sterkste prestaties die ik ooit heb gezien van een voetbalteam. Alleen Real was een blamage ja. Niemand die dat ook ontkent. Wat een fouten heeft pep toen gemaakt zeg...
 
TheJurgenKlopp
 
4
14 maart 2017 om 17:52
Leuk dat je me niet serieus kan nemen omdat ik je club niet de hemel in prijs, kan ik ook veel mee! De huidige vorm boeit me nu niet, want die verhoudingen kunnen in een week tijd al helemaal veranderen. Kijk maar naar het Real van 2015 dat 22x achter elkaar won, maar uiteindelijk strandde in de halve finale. Verder stak Real Madrid in het jaar van de 0-4 (!) allesbehalve in een geweldige vorm, kon je zien aan dat ze 3e eindigden in de competitie, en al veel wedstrijden voor het einde al duidelijk was dat het tussen Atletico en Barca zou gaan. Barcelona was het laatste deel van 15/16 inderdaad extreem goed in vorm, maar als je zo een topfavouriet bent, dan is het niet normaal als je dan na 1 wedstrijd al uitgeschakeld bent
 
SuperBuLi
 
0
14 maart 2017 om 18:17
Real Madrid en competitie gaat nooit samen. Dat jaar waren ze toch echt wel in vorm, goed genoeg om de CL te winnen. Er is vaker bewezen als je aan het begin van de competitie alles wint dat het geen garantie is. Je hoeft Bayern niet de hemel in te prijzen aangezien je toch geen dat verwacht ik ook niet. Laten we eens redelijk zijn. Voor een club die de laatste 5 jaar minimaal de halve finale heeft gehaald en 1 keer gewonnen is het toch meer dan terecht?
 
Glossiandzozo
 
5
14 maart 2017 om 18:04
@BellaPartita zou jij kunnen ophelderen wat je bedoeld met dat Higuain onder het niveau wereldster zit? Als je het mij vraagt(buiten Messi&Ronaldo) zijn er maar 3 wereldsterren voorin. Lewa, Suarez en Griezmann. Voor de rest is er geen spits die ik zo kan opnoemen die per definitie beter is dan Higuain.
 
Marc Juventus
 
2
14 maart 2017 om 18:07
Ik vind Griezmann nou ook niet echt beter als spits. Tuurlijk geweldige speler en laat het zien op het hoogste niveau, maar de vorm die Higuain sinds begin van vorig seizoen heeft is ook niet niks.
 
BellaPartita
 
5
14 maart 2017 om 18:11
Hij scoort nu veel in de serie A, maar daarnaast presteert hij niet veel. Bij de nationale elftal mist hij kans op kans. In de CL blinkt hij ook niet echt uit. En hiervoor soort van mislukt bij Real Madrid.
 
Marc Juventus
 
6
14 maart 2017 om 18:14
Hij scoorde bij Madrid erg veel en is zeker niet mislukt, zeker als je zijn uitstekende statistieken ziet. Ze kozen echter voor de best meespelende spits en daar wint Benzema het natuurlijk. Hij heeft met Napoli niet veel de kans gekregen en bij Juve doet hij het in de CL redelijk, zeker vergeleken met andere aanvallende spelers van Juve in de CL. Het is afwachten wat hij dit jaar gaat doen. Voor Argentiniã« heeft hij in finales kansen gemist maar scoort nog steeds meer dan een Aguero, waar nooit iemand over twijfelt of het wel een topspits is.
 
Glossiandzozo
 
0
14 maart 2017 om 19:55
Wie zou jij in zijn plaats zetten dan?
 
markerazzi
 
7
14 maart 2017 om 16:54
Na de 3 clubs die hij noemt vindt ik Juventus de grootste outsider voor de Cl. Heel knap hoe ze het team de laatste jaren weten te versterken als de sterkhouders vertrekken. Ze geven ook wel bakken geld uit aan bepaalde spelers, maar ze weten toch ook steeds goede wat minder grote namen in het team te passen
 
Dysentery Gary
 
3
14 maart 2017 om 16:55
Mwah. We hebben zeker het materiaal om de CL te winnen, dat zeker! Maar het gaat soms zo moeizaam. We ook een rol speelt is het feit dat onze middenveld niet zo sterk is. Het is echt van groot belang dat Marchisio 100% fit wordt, op deze manier kan hij samen met Khedira op het middenveld spelen en kan Pjanic of banken of op 10. Ik ga er van uit dat we Porto uit weten te schakelen. De volgende ronde wacht Real, Barca, Bayern, Dortmund en ik verwacht Sevilla, Atletico en Manchester City op ons. Het echte werk gaat dan beginnen.
 
Rjckoempel
 
0
14 maart 2017 om 19:16
Klopt het dat Juve een deal heeft met Corentin Tolisso van Lyon? Lijkt me nou net de jongen die Juve op het middenveld nodig heeft!
 
juvedeef
 
0
14 maart 2017 om 19:28
Juve is er mee bezig maar niks is nog rond. Hoop dat hij wel komt. Lijkt me een sterke middenvelder idd.
 
Rjckoempel
 
0
14 maart 2017 om 21:59
Het is een beetje vreemd allemaal. Sommige bronnen zegge dat het rond is terwijl andere bronnen van niets weten!
 
Gooner4
 
2
14 maart 2017 om 17:09
Kwalitatief een ijzersterke ploeg, maar de andere drie blijven natuurlijk de absolute toppers. Daarachter heb je dan ploegen als Juve en ik zie ze ook als de grootste uitdager van de top 3.
 
maurootje
 
3
14 maart 2017 om 17:19
Vorig jaar wel, dit jaar qua vorm niet. Qua selectie natuurlijk wel; dan hoef juve alleen real en bayern boven hun te dulden. Barca is alleen aanval beter. Middenveld vind ik die van juve beter maar dat is puur qua smaak. En qua verdediging en keeper is juve gewoon feitelijk beter.
 
Marc Juventus
 
0
14 maart 2017 om 18:11
Ik vind het middenveld van Juve dit jaar juist zwak. Marchisio heeft wat problemen gehad met zijn fitheid en Pjanic speelt niet erg goed als diepe spelverdeler. De nieuwe 4-2-3-1 formatie vind ik ook niet ideaal. Doordat Dybala (vind ik ook beter als beweeglijke spits naast Higuain) op 10 staat is er maar plek voor 2 middenvelders. Daarbij is de linkerflank redelijk sloom met Mandzukic en is Cuadrado erg wisselvallig. Nu zie je nooit dat Marchisio en Pjanic samen op het veld staan en is het middenveld niet meer zo dominant als een paar jaar geleden. Een middenveld van Vidal, Marchisio, Pirlo en Pogba deed voor haast niemand onder, maar dit middenveld is wel goed, maar ook niet absolute top.
 
juvedeef
 
0
14 maart 2017 om 19:00
Mits iedereen fit zou ik graag een 433 zien met dybala en cuardrado op de flanken. En dybala gewoon dicht achter de spits. Met pjanic marchisio en khedira op het middenveld. Denk dat zoiets wel goed moet komen.
 
Marc Juventus
 
0
14 maart 2017 om 20:11
Dat zou ook mijn favoriete opstelling zijn en dan proberen om Sanchez in de zomer te halen en er staat echt een droom formatie.