Wijnaldum: 'Alleen al daarom verdient Liverpool een prijs, vind ik'
Woensdag, 15 mei 2019 om 14:43

Liverpool greep net naast de landstitel in de Premier League, maar het elftal van Jürgen Klopp krijgt over enkele weken nog een kans op het winnen van een prijs. Alleen Tottenham Hotspur kan Liverpool namelijk nog van de Champions League-trofee afhouden. De finale tussen de Engelse grootmachten staat gepland voor 1 juni en zal plaatsvinden in het Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid.

"We kunnen terugkijken op een goed seizoen en het is nu aan ons om er door het winnen van een prijs extra glans aan te geven", stelt Georginio Wijnaldum woensdag in een interview op de website van the Reds. "Het zou zonde zijn als we straks met lege handen staan. We zijn erg constant geweest en hebben goed voetbal laten zien. Alleen al daarom verdienen we een prijs, vind ik."

"In de laatste paar wedstrijden konden we ons geen misstap veroorloven. We bleven winnen, maar dat deed Manchester City ook. Het is dan ook terecht dat zij kampioen zijn geworden. Nu hebben we een wedstrijd (tegen Tottenham Hotspur, red.) voor de boeg waarin het alles-of-niets is wat betreft het veroveren van een prijs. Het is dus zaak dat we de finale tot een goed einde brengen."

Wijnaldum had met zijn twee doelpunten in de returnwedstrijd tegen Barcelona in de halve finale een groot aandeel in de finaleplaats van Liverpool. De brigade van Klopp stapte dankzij een wervelende tweede helft met een 4-0 overwinning van het veld en poetste daarmee de 3-0 nederlaag in het Camp Nou weg. De nummer twee van de Premier League aast op eerherstel, want de eindstrijd van vorig seizoen ging verloren tegen Real Madrid (3-1).

Meer nieuws
   
15:30
15:30
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
0
   
15:14
15:14
Arne Slot kan nog weinig vertellen over zijn naderende transfer naar Liverpool
4
   
15:04
15:04
Vitesse haalt 24 uur na start crowdfundingsactie volledige streefbedrag op
73
   
15:00
15:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
20
   
14:27
14:27
Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
stravven
 
38
15 mei 2019 om 14:55
Zo werkt het niet in voetbal helaas. Je kan constant zijn, dat zegt niets. Nac was ook constant. Constant belabberd, maar wel constant.
 
ÖnderAydogdu
 
23
15 mei 2019 om 15:02
NAC met Liverpool vergelijken is hetzelfde Ronaldo vergelijken met Chamakh. Liverpool verdient wel eerder een prijs dan Tottenham aangezien ze in de PL 26 punten meer hebben verzameld en Spurs toch wel meer geluk heeft gehad om zover te komen in de CL dan Liverpool. Geschiedenis wijst ook heel vaak aan dat de betere ploeg in het seizoen ook vaak de CL wint. Alleen Chelsea was een grote uitzondering.
 
blackpool
 
8
15 mei 2019 om 16:07
Liverpool lag er bijna uit in de poulefase. Wonnen geen één uitwedstrijd. Wonnen thuis in de laatste minuut van PSG en wonnen met kunst- en vliegwerk thuis in de laatste wedstrijd van Napoli. Hadden maar 9 punten. Zelfde aantal als de nr3 Napoli.
 
ÖnderAydogdu
 
2
15 mei 2019 om 17:14
De enige fase waar Srurs niet onmenselijk veel geluk heeft gehad is tegen Durtmund. Lucas scoorde laat tegen barca in de 1-1 en Inter speelde thuis gelijk tegen Psv. Door onderlinge duels ging Spurs door. Na de wedstrijden tegen City en Ajax weten we allemaal wel waarom Spurs veel geluk heeft om in de finale te staan. Daarentegen heeft Liverpool de kampioenen van Portugal, Duitsland en zelfs Spanje overtuigend verslagen (ja in de 3-0 speelde LFC overtuigend beter).
 
Sagaros
 
16
15 mei 2019 om 15:03
Juist en daardoor zijn ze gedegradeerd, dus het werkt wel zo, als liverpool ook constant is in de finale, verdienen ze een prijs.
 
Filip
 
3
15 mei 2019 om 15:40
Dank je wel. Ik schoot keihard in de lach van je metafoor. Ik vond hem mooi en treffend. Het wordt constant zegt inderdaad niks. Persoonlijk kon ik meer genieten van het voetbal van City dan Liverpool. Dat is echter ook gewoon smaak. Liverpool is meer reactievoetbal en City is meer aan het spel maken.
 
arsenal890
 
9
15 mei 2019 om 15:00
Hopen dat Liverpool de CL wint. Dan heb je de mensen die nog commentaar geven omdat ze geen prijs winnen ook weer gehad. Maar ik zie Liverpool echt wel binnen een paar jaar de PL winnen.
 
TheRoscoe
 
0
15 mei 2019 om 16:50
Denk dat de situatie rondom Leicester (en in mindere mate Chelsea) nu minder snel voor zou komen. De toppers hadden hun zaken niet op orde in dat seizoen. Trainers werden ontslagen, clubs gingen een andere richting op en nu heb je twee, eigenlijk drie clubs die hun zaakjes heel goed op orde hebben. Die zie ik niet door de ondergrens zakken. Het is dan lastiger voor clubs die blijven kloten om met een uitschieter mee te gaan met dat niveau voor een seizoen. Je moet nu gewoon competent zijn om een kans te maken. Daarom kijk ik naar bepaalde clubs onder de top-6 en denk ik dat de kans dat een Wolves/Leicester/Everton een club als Arsenal, Chelsea en Man U eruit knikkert groter is dan dat die drie clubs haast per ongeluk kampioen worden.
 
AjaxCunian
 
6
15 mei 2019 om 15:00
Liverpool vind ik vooral stabiel geworden, mede door van Dijk. Ik vond ze vorig seizoen wel nog leuker om naar te kijken, maar ze lijken dat een beetje ingeruild te hebben voor stabiliteit en effectiviteit. Je ziet dat ze het daardoor nog beter doen.
 
MichTheRed
 
11
15 mei 2019 om 15:06
Vorig jaar moesten ze hele tijd aanvallen gewoonweg omdat ze niet konden verdedigen. Daardoor slikte ze ook vaak late goals omdat ze veel energie hadden verbruikt.
 
AjaxCunian
 
1
15 mei 2019 om 15:17
Nou ja, het helpt ook gewoon dat je van Dijk erbij hebt. Taa, Robertson, Gomez die nog beter zijn geworden. Zou je daar geen Klopp ultieme Gegenpress mee kunnen spelen?
 
Westend
 
4
15 mei 2019 om 15:07
Als je geen prijs wint, zijn andere clubs blijkbaar stabieler geweest.
 
AjaxCunian
 
2
15 mei 2019 om 15:16
Ik snap je punt niet?
 
Bon Jovi
 
12
15 mei 2019 om 15:42
Niet per se, Westend. Spurs kan zomaar de finale van Liverpool winnen, maar die waren afgelopen seizoen natuurlijk veel en veel minder stabiel dan Liverpool.
 
pietverdriet
 
3
15 mei 2019 om 16:45
voor de champions league hoef je niet stabiel te zijn. Gewoon pieken op het juiste moment. Mooiste voorbeeld Real Madrid die de champions league wint in een waardeloos Spaans seizoen
 
Japie_Krekel
 
2
15 mei 2019 om 15:04
uiteindelijk kijk ik nooit naar puntenaantallen die teams in voorgaande seizoen heeft gehaald om kampioen te worden want dat puntenaantal is helemaal niet meer relevant verder in de actualiteit. als je concurrent meer punten heeft gehaald, of het nou 80 punten of 100 punten zijn, heb je als topclub in principe nog steeds gefaald want je hebt simpelweg geen prijs gepakt en meer punten laten liggen als je directe concurrent in de titelstrijd. het is alleen wel moeilijk voor een club als Liverpool die een geweldige basis 11 hebben maar in de breedte een minder sterke selectie om City achter zich te laten, want City kan gewoon wereldtoppers als De Bruyne en Sane laten banken zonder heel veel aan kwaliteit in te leveren. Liverpool heeft die luxe niet ik gun Liverpool op basis van de geweldige comeback tegen Barca terwijl ze 2 steraanvallers misten wel de CL winst maar aan de andere kant hebben de Spurs het ook geweldig gedaan in de CL dus met een overwinning van hun zou ik ook wel kunnen leven. hopelijk word het een mooie finale en moge het beste team winnen
 
Japie_Krekel
 
1
15 mei 2019 om 15:24
dat is zo inderdaad en in dat kader heeft Liverpool idd misschien wel gefaald dit jaar in de competitie, al is het wel een extreem groot voordeel als je de meeste kwaliteit en het meeste geld hebt. dan ben je eigenlijk aan je stand verplicht om kampioen te worden
 
Samcro
 
0
15 mei 2019 om 16:40
Japie, volgens jouw logica moet jij zeggen dat Liverpool de CL moet winnen want die hebben het meeste uitgegeven van die 2. Of gaat dat nu niet op?
 
oxxis
 
1
15 mei 2019 om 17:09
Liverpool zou hem inderdaad moeten winnen Samcro, op basis van alleen deze finale. Hoewel het argument "wie het meeste uitgeeft, moet winnen" natuurlijk onzin is, vind ik wel dat liverpool het aan haar stand verplicht is nu die finale te pakken ja.
 
 
8
15 mei 2019 om 15:20
Liverpool heeft wel soort van pech. Er zijn maar twee teams in de historie van de PL die meer punten haalden dan Liverpool dit seizoen. Het City van dit jaar en het City van vorig jaar. Maar goed, 2e plek telt niet.
 
 
5
15 mei 2019 om 15:36
Ja oké Ik kan me de "huldiging" van Oranje in 2010 nog herinneren. Treuriger dan een begrafenis als je het mij vraagt.
 
FrankSinatra
 
0
15 mei 2019 om 16:14
We deden het vorig jaar goed in de Europa League maar ook toen hadden we geen prijs, het is allemaal leuk voor bekendheid in Europa en voor het Nederlands voetbal maar je bereikt er niks mee. Liverpool doet het nu lekker, maar we moeten niet vergeten dat die andere clubs in Engeland behalve Arsenal nog forser investeren in nieuwe spelers dus Liverpool moet doorpakken en de volgende stap zetten naar structureel top 3 Engeland.
 
Hollandspur
 
2
15 mei 2019 om 17:26
Wat een gezeik dat Spurs zo super veel geluk heeft gehad. In de groepsfase waren ze uit bij Inter en PSV zeer ongelukkig. Tegen Mancity zat het flink mee. Tegen Ajax zat het ook mee, maar afgezien van het feit dat ze in de laatste seconde scoorden viel dat over 2 wedstrijden zonder rood/witte bril best mee. Bovendien heb je niet alleen te maken met wedstrijdgeluk. Spurs heeft dit seizoen te maken gehad met een aaneenschakeling van meerdere blessures tegelijk. Echt onvoorstelbaar veel waardoor ze zelden of nooit in een hun sterkste opstelling hebben kunnen spelen. Daar hebben Liverpool en ook Ajax veel meer geluk mee gehad.
 
real8madrid
 
1
15 mei 2019 om 20:09
Een prijs verdien je niet. Die win je. Aan Liverpool de opdracht om dat over enkele weken te doen. Woorden zijn bullshit. Daden, doelpunten en winnen, daar draait het om gigi