Wijnaldum lacht om vraag: 'Ik denk dat dat meer iets van de media is'
Dinsdag, 17 november 2020 om 12:55

Georginio Wijnaldum was zondag in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina (3-1) met twee doelpunten één van de uitblinkers aan de kant van het Nederlands elftal. Er werd vooraf en na afloop veel gesproken over de rol van nummer tien die de middenvelder van Liverpool bekleedde. Wijnaldum was zelf niet zo heel erg bezig met de nieuwe rol die bondscoach Frank de Boer voor hem in gedachten had.

"Ik denk dat dat meer iets van de media is", zegt Wijnaldum dinsdagmiddag met een glimlach op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Polen van woensdagavond. "Natuurlijk heeft iedereen wel zijn favoriete positie. Maar ik was er niet zo mee bezig, moet ik eerlijk zeggen." De middenvelder erkent dat het rendement in de huidige rol een stuk hoger ligt. "Het is wat makkelijker, want je komt wat vaker in het strafschopgebied. Dus dan is het wat makkelijker om goals te maken."

De Boer over niveau Nederlands Elftal: 'Behoren tot de toplanden, als alles klopt'

"Op een positie daarachter ben je toch meer bezig met de controle", vervolgt Wijnaldum zijn analyse over diens inbreng op het middenveld van Oranje. "Dan kom je niet zovaak in het strafschopgebied. Nu kon ik wél in de 'zestien' komen. Als ik in een positie sta, waarin ik in de box kan komen, kan ik wel goals maken. Ik ben geen natuurlijke afmaker, maar wel een speler die kansen kan creëren. Dat wist ik altijd al van mezelf. Ik kan goals maken en hoop er nog meer te maken", aldus Wijnaldum, die na afgelopen zondag op 20 doelpunten staat in 62 interlands in het shirt van Oranje. "Meer dan ik", grapt De Boer, die zelf afsloot met dertien interlandtreffers.

De dertigjarige Oranje-international bracht na zijn treffers tegen Bosnië en Herzegovina met zijn manier van juichen een ode aan Virgil van Dijk, die wegens een zware knieblessure voorlopig niet inzetbaar is bij het Nederlands elftal. "Dat was zeker een eerbetoon", verwijst Wijnaldum naar het gebaar met de handen "Ik heb ook best veel contact nog met Virgil, al gaat het niet altijd over voetbal. Hij was wel blij met mijn gebaar en vond het ook leuk. En het gaat verder goed met hem", aldus Wijnaldum.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
DieGelbeReds
 
36
17 november 2020 om 13:05
Ik had het al aangegeven, Wijnaldum blijft gewoon als meest vooruitgeschoven middenvelder spelen. Dat gaat de Boer echt niet structureel veranderen. 7 van de laatste 13 doelpunten komen van de voet van Wijnaldum. Het is zuur voor van de Beek, maar op die positie is Wijnaldum echt nog een niveautje beter. En het wordt nog vervelender, want een linie daarachter zijn zowel Frenkie, de Roon als Klaassen beter. Van de Beek is een prima wisselspeler, maar er zijn een aantal middenvelders beter.
 
Taxidriver213
 
6
17 november 2020 om 13:13
Ik ben fan van Donny. Maar zo erg is het toch niet als hij op de bank zit, bij oranje en ook bij ManU. Lekker trainen met de (sub)top van europa en goaltjes maken wanneer je in mag vallen, dat zou ik ook niet erg vinden op die leeftijd. Zijn tijd komt wel
 
nederland79
 
7
17 november 2020 om 13:41
@taxidriver213 hij is 23 jaar he! Dat hij bij zn club op de bank zit is een enorm probleem voor hem. Hij hoeft niet 100% te spelen, maar ruim boven de 50% zou toch wel zo prettig zijn. Daarnaast loopt het gewoon voor geen meter bij Man Utd, de belangrijkste speler staat op zijn positie. Ik vraag me echt af of hij wel eerst de trainer naar zijn ideeen gevraagd heeft. Bij oranje op de bank is idd geen probleem, daar wordt in Nederland echt veel te spastisch over gedaan. Kijk naar Frankijk, Duitsland, Spanje (vooral een paar jaar terug) en zo, wat die allemaal op de bank hebben zitten. Als we dat bij Nederland hadden, had de pers 10 kranten per dag nodig om iedereen de basis in te schrijven
 
fifavoet
 
2
17 november 2020 om 13:48
opzich niet maar denk wel de manier waarop hij bij Man utd behandeld wordt is natuurlijk niet hoe het zou moeten, tenminst voor zoveer ik er van op de hoogte ben via de media. Volgens mij waren de beloftes vrij anders dan wat nu werkelijkheid is bij man utd. Dan kom je bij Oranje scoor je een aantal keer en raak je je basisplek kwijt. Bovendien was zijn invalbeurt tegen Bosnie niet echt gelukkig. Dus opzich kan ik zelf zien als hij sportief een ongelukkige periode doormaakt.
 
Siceramo
 
8
17 november 2020 om 13:13
Ik hoop het. Wijnaldum heeft aangetoond op die positie ontzettend goed te renderen in Oranje. En Wijnaldum is inderdaad gewoon een betere speler dan Van De Beek. Van de Beek is een mooie vervanger indien Wijnaldum geblesseerd/geschorst is. Daarachter zijn de door jou genoemde spelers inderdaad beter, en daar voeg ik Propper (positie Klaassen/de Roon), Vilhena en Koopmeiners (positie Frenkie) aan toe.
 
MoniqueVerschoor
 
1
17 november 2020 om 13:46
Ach man. Sjonnie is 23. Gini is 30. Zijn tijd komt nog wel.
 
S-070
 
11
17 november 2020 om 14:14
Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar ik kan je nu al zeggen dat Van de Beek nooit beter gaat worden dan Wijnaldum.
 
Thamike
 
1
17 november 2020 om 15:02
Klopt, jij kan niet in de toekomst kijken, doe het dan ook niet . Dat Gini goed speelt en scoort is voor dit Oranje heerlijk. Hij heeft ook echt een mindere periode in Oranje gehad op beide posities. Hij oogt scherp en is altijd positief. Wel was deze wedstrijd voor hem wel erg makkelijk met een Bosnie die veel ruimte weg gaf. Dat Donny nog even moet wachten is een goed teken, dat betekend dat andere nog beter zijn.
 
FrancineDekkers
 
0
17 november 2020 om 18:33
Dat noemen ze een contradictie interminus. Over 7 jaar maken we de balans op. Je zou best gelijk kunnen krijgen. Maar je comment is niet heel snugger
 
Callee5
 
4
17 november 2020 om 15:18
Precies wat je hier zegt, ik ben het volledig met je eens! Daarom blijft het me verbazen wanneer de media doet alsof Donny bij United in de basis staat. Prima jongen om er bij te hebben, maar onbetwiste basisspeler wordt voor hem erg lastig. Voor een middenvelder pikt hij aardig wat goals mee, maar je team zal niet snel beter gaan spelen met hem in de basis, dat wilt natuurlijk niet zeggen dat hij geen goede speler is, maar de media en vooral Ziggo sport commentatoren moeten echt stoppen met dat gehype en pleidooi om hem in de basis te praten.
 
NL_Modric
 
1
17 november 2020 om 15:44
De media kan praten wat het wel, maar wanneer Gini, Frenkie en Klaassen fit zijn wordt er weinig gevoetbald door vd Beek. Ik ben echt fan van die jongen, maar hij is nu ook nog eens hopeloos uit vorm.
 
Dani17
 
5
17 november 2020 om 15:54
Vdb moet gaan kijken hoe Muller deze rol al jaren invult bij bayern/ Duitsland. Momenteel loopt hij overal waar hij niet moet lopen en heeft hij een schrikbarend laag aantal balcontacten voor een middenvelder.
 
FCTukkers
 
4
17 november 2020 om 15:41
Waar komt in godsnaam telkens die discussie over van de Beek vandaan? Deze jongen heeft toch buiten Ajax nog niets gepresteerd? Dus niet in het NL elftal en ook nog niet bij United. Mooie transfer gemaakt, maar moeten we dan bij iedereen discussiëren die een transfer maakt? Met het Nederlands Elftal zijn we natuurlijk wel heel erg afhankelijk van de opleiding en doorstroming bij Ajax, maar laten we niet bij iedere speler van Ajax er zomaar vanuit gaan dat het dan ook automatisch basisspeler bij NL moet zijn. Bijgevoegd mijn opstelling, rekening houdend met zijn 'frisse benen'.
 
JoopSwart
 
8
17 november 2020 om 14:27
De Ligt ligt er ook maanden uit, hoor Depay en Wijnaldum daar weinig over... zeker geen bro’s?
 
Callee5
 
7
17 november 2020 om 15:35
Denk dat het vrij normaal is binnen een team dat je met de ene beter kunt opschieten als de ander? Toch niets mee lijkt mij? Toen Depay er uit lag, kan ik ook niet herinneren dat hij publiekelijk iets kreeg van zijn 'bro' de Ligt. Zou me niet eens verbazen als ze het onderling wel doen maar dat het niet perse in de media gedeeld wordt.