Willem II knokt zich terug na puike samenwerking Duarte en Mühren
Zaterdag, 18 november 2017 om 22:37

Sparta Rotterdam heeft op bezoek bij Willem II een punt gepakt. De ploeg van Alex Pastoor liep halverwege de eerste helft uit naar een 0-2 voorsprong, maar de Tilburgers vochten zich in de tweede helft terug naar 2-2. Door de puntendeling blijft Sparta een punt voorstaan op Willem II, dat met de remise klimt naar de veertiende plek op de ranglijst.

Het was Willem II die via onder anderen Fran Sol en Bartholomew Ogbeche in het eerste kwartier de gevaarlijkste ploeg was, maar Roy Kortsmit hield zijn doel knap schoon. Na twintig minuten spelen raakte Sparta op stoom en dat leidde al snel tot de openingstreffer: weifelend optreden in de defensie van Willem II zorgde ervoor dat Robert Mühren de bal kon terugkoppen op Deroy Duarte, die hard uithaalde en scoorde.

De jongeling hield niet op bij zijn eerste doelpunt, want enkele minuten later was hij weer trefzeker en wederom was Mühren de aangever: 0-2. De tweede tegentreffer van Willem II was overigens een bijzondere mijlpaal voor de Tilburgers, aangezien het de 2500ste tegendoelpunt in de Eredivisie was. Vlak na rust bracht Thom Haye de spanning weer terug in de wedstrijd door het leer achter Kortsmit te schieten.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, die er kwam via Ogbeche: Feyenoord-huurling Mohamed El Hankouri produceerde een prachtige solo aan de linkerkant en kon na veel sprintwerk de bal afgeven op Ogbeche, die succesvol afwerkte. Sparta verloor nog nooit een Eredivisieduel na een voorsprong van minimaal twee doelpunten bij rust en dat zou zaterdagavond ook niet gebeuren, ondanks grote kansen voor onder meer Ogbeche. Ook Sparta kreeg mogelijkheden, maar doelman Mattijs Branderhorst was alert.

Meer nieuws
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
2
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
26
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
noppa
 
5
19 november 2017 om 00:05
Ik heb de hele avond doorlopen switchen, en ook een groot deel van deze wedstrijd gezien (bewust, terwijl Atetlico vs Real en Ajax bezig waren). Ik heb echt genoten. Ging lekker op en neer, vooral de tweede helft. Leuke actie van El Hankouri, in die jongen zit wel potentie. Als het een beetje meezat hadden er wat meer doelpunten gevallen. Ook weer mooi dat Sol terug is, en toch volledig is hersteld. Antwoord op de pol; Ja dit Willem II moet dit makkelijk kunnen redden. Ik verwacht een plaats tussen 10 en de 14e positie aan het einde van t seizoen.