Willems viel vijf kilo af: 'Er wordt hier harder gelopen dan in Nederland'
Zaterdag, 17 februari 2018 om 08:24

Jetro Willems speelde vanaf het begin van het seizoen in de basiself bij Eintracht Frankfurt, maar moet het de laatste wedstrijden stellen met een plek op de reservebank. In gesprek met BILD zegt de verdediger dat hij zich geen zorgen maakt. "Het is niet nodig om boos te zijn: dit hoort nu eenmaal bij het voetbal", stelt Willems.

"Het is aan mij om het beter te doen dan mijn concurrent. Ik ben een geduldig persoon, mijn tijd komt nog wel. Het is voor mij niet belangrijk om wat voor reden ik op de bank beland ben. Ik heb al twintig wedstrijden gespeeld in een nieuw land, met een nieuw team. Dat is iets waar ik al tevreden mee kan zijn", vertelt de verdediger. BILD suggereert dat Willems wellicht iets van zijn spiermassa moet verliezen.

"Mijn spieren zijn juist mijn kracht. Daarnaast ben ik al vijf kilo afgevallen. Als ik nog meer zou verliezen, zou ik geen kracht meer overhouden. Door het harde trainen en de wedstrijden ben ik afgevallen. Er wordt hier harder gelopen dan in Nederland, ik moet me nog altijd aanpassen", reageert Willems op de vraag. "Natuurlijk wordt er hier anders gespeeld en daar moet ik nog altijd aan wennen."

"Ik denk dat het goed is dat de trainer meer van mij verwacht, want dat betekent dat ik ook meer kan. Ik ben ook de verdediger die de meeste kansen heeft gecreëerd, dat is ook niet slecht. Als ik dacht dat het nu verloren tijd was om op de bank te zitten, was ik in januari wel vertrokken", vervolgt de ex-PSV'er, die merkt dat de verwachtingen soms hoog zijn rond Eintracht Frankfurt. "Ik leer iedere dag en ga de uitdaging graag aan. Soms denken mensen dat we Barcelona zijn. En zelfs zij spelen niet altijd goed.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
7
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Jopie22
 
19
17 februari 2018 om 09:13
Goed bezig Jetro! Ik geloof wel in hem. Hij kwam in het verleden bij PSV weleens 'vreemd' over, wat tegelijkertijd ook wel grappig was. Maar destijds was zijn mentaliteit altijd al prima, en dat laat hij ook hier zien! Hij komt rustig, bedeesd en vol zelfvertrouwen over. Ga zo door!
 
TrenAce
 
4
17 februari 2018 om 09:23
Wordt onderhand wel moe van al die voetballers die zeggen dat er in het buitenland harder wordt getraind etc. Nu weten we het wel
 
RedondoNo5
 
38
17 februari 2018 om 10:09
Waarom moe worden hiervan? Het is een signaal dat de intensiteit van de trainingen omhoog moet. Zo lang spelers merken dat het in het buitenland harder gaat, dan moeten ze het blijven aangeven. Dit is namelijk een van de redenen dat Nederlandse clubs niet meer mee kunnen in Europa.
 
ProTukker
 
5
17 februari 2018 om 10:15
En dat niet alleen: ook de Nederlandse (top)spelers die naar het buitenland gaan, belanden maar al te vaak op de bank. Dus ook Oranje ondervindt hier de problemen van.
 
Bozkurt20
 
4
17 februari 2018 om 11:40
Er wordt hier minder hard getraind omdat een groot deel van de spelers in de Eredivisie gewoon jonger is dan 23 jaar. Jonge spelers kun je gewoon niet teveel belasten.
 
hardgras
 
14
17 februari 2018 om 10:32
Of hij bedoeld dat ie in Nederla d de kantjes er af liep en daarom geeoon vujf kilo te zwaar was
 
Buitenspelgoal
 
5
17 februari 2018 om 09:38
Jammer dat hij op de bank zit, want deed het volgens mij behoorlijk goed. Hopelijk komt hij snel weer aan spelen toe.
 
MrMilk
 
14
17 februari 2018 om 09:42
Ja als die zelf eerder aangeeft sommige wedstrijden niet op 100% te voetballen vind ik het niet gek dat hij denkt dat ze harder lopen in het buitenland
 
Steeph77
 
14
17 februari 2018 om 10:22
Hij heeft het over trainen joh pannenkoek. Hij zit vaak op de bank dus het zou niet aan de wedstrijden kunnen liggen. Daarnaast is Nederland ook een saaie en slome competitie waar je de helft van de tijd geen 100% hoeft te geven.
 
mikelewis
 
1
17 februari 2018 om 15:45
Nee joh pannenkoek! Hij heeft het over trainingen én wedstrijden. Willems zit immers helemaal niet vaak op de bank, de laatste wedstrijden alleen. Voor de rest ben ik het met je eens.
 
UUUU
 
1
17 februari 2018 om 09:58
een realistische reactie, vond hem in het verleden nog wel eens een beetje dommig overkomen maar tegelijkertijd ook wel weer grappig. duitsland maakt van dit jochie een vent, hij komt er wel. als hij het verdedigende aspect kan ontwikkelen en meer evenwicht vindt in het opkomen en verdedigen kan hij zeker doorgroeien denk ik
 
big-poppa
 
1
17 februari 2018 om 10:10
Hier word ik dus zo moe van af en toe. Dan lees je: hier trainen ze harder dan in nederlands. Van strootman las ik exact hetzelfde bij zijn overstap naar roma. Wij hebben in nederland altijd de beste opleidingen gehad maar hier kunnen we echt nog stappen maken. Volgens mij trainen we in nederland gewoon verl te weinig en denken we dat we met wat oefeningen met de bal er wel komen. Nee nederland is dramatisch afgezakt de laatste jaren. Te triest voor woorden eigenlijk. Laat die spelers maar eens wat vaker naar de club komen of een uurtje langer trainen per dag. Het voetbal evolueert. Met alleen talent kom je er niet. Werkethiek is net zo belangrijk. Hoeveel moeite doe je ervoor? En blijkbaar doen we in nederland veel te weinig. Verder is willems natuurlijk voor het NL11-tal een prima back. Goede dribbel en voorzet en hopelijk ook nog verbeterd op verdedigen daar in duitsland en dan is dit mijn eerste keuze voor de linksback positie.
 
BaksteenFCT
 
2
17 februari 2018 om 11:18
Timmy Chandler staat nu op zijn positie.
 
SuperBuLi
 
1
17 februari 2018 om 11:19
Voor de linksback positie Falette en aangezien hij linkshalf voor een grote deel stond Timothy Chandler.