'Willing runner' Donny van de Beek weinig wijzer geworden na woensdag
Donderdag, 24 december 2020 om 08:19

Manchester United bereikte woensdag de halve finale van de EFL Cup door Everton met 0-2 te verslaan. Manager Ole Gunnar Solskjaer zette Donny van de Beek als linksbuiten in de basis. De Oranje-international speelde op die voor hem vreemde positie onopvallend en werd halverwege de tweede helft gewisseld. Het waren Edinson Cavani en Van de Beeks vervanger Anthony Martial die in de slotminuten de wedstrijd beslisten. Het optreden van Van de Beek was weifelend, zo concludeerden de Engelse kranten.

"De Nederlander is a willing runner, maar hij liet heel weinig zien toen hij eenmaal aan de bal was", valt bij The Sun te lezen. De befaamde tabloid heeft Lively Cavani deserves his winner but Van de Beek offers little als kop en deelde de ex-speler van Ajax een vijf uit. "Hij liep een paar keer een doodlopende straat in en het was dan ook geen verrassing dat hij halverwege de tweede helft naar de kant moest." Ook bij Daily Express verschijnt de naam van Van de Beek nadrukkelijk: Van de Beek flops as Cavani sends United into semis. De krant geeft de Nederlander een zes.

"Van de Beek maakte geen gebruik van de zeldzame kans om een wedstrijd te mogen beginnen", concludeert de Daily Express. "Nadat hij op geen enkele manier zijn stempel op de wedstrijd kon drukken, werd hij na ruim een uur spelen naar de kant gehaald." De Manchester Evening News vond de verrichtingen van Van de Beek ook een zes waard. "Hij speelde in een ongebruikelijke rol aan de linkerkant. Soms had hij enkele classy touches en hij deed zijn verdedigende werk. Na de pauze was hij veel minder zichtbaar en werd hij door Solskjaer naar de kant gehaald."

The Independent had wel een verklaring voor de wissel van onder meer Van de Beek na dik een uur spelen. "Na rust stagneerde het spel van Manchester United en maakten doordachte aanvalspogingen plaats voor slechte loopacties, geforceerde passes en wilde pogingen op doel. Solskjaer haalde Van de Beek en Mason Greenwood naar de kant en bracht Martial en Marcus Rashford binnen de lijnen in een poging om de kwaliteit en de effectiviteit voor het doel te vergroten", zo valt in het wedstrijdverslag te lezen.

Solskjaer was overall blij met de verrichtingen van Manchester United, dat in de halve finales aantreedt tegen stadsgenoot Manchester City. "We begonnen goed. De eerste 20 à 25 minuten waren geweldig. We hadden misschien 0-1, 0-2 of 0-3 voor moeten staan, maar Robin Olsen maakte enkele goede reddingen. In de tweede helft domineerden we, maar ging de wedstrijd ook op en neer. We weten dat, als we goed verdedigen, we spelers hebben die wedstrijden voor ons kunnen winnen. De sfeer binnen de selectie is goed. Winnen zorgt voor energie", doelde hij ook op de eerdere competitiezeges op Sheffield United (2-3) en Leeds United (6-2).

Meer nieuws
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
6
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
4
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
5
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
 
59
24 december 2020 om 08:46
Die mag aan het einde van het seizoen weg. Hij past gewoon niet in het team en is niet dusdanig goed dat ie zich kan ontwikkelen als iets anders dan een verbindingsspeler die de diepte in duikt. Voetballend voegt ie niets toe. De verbazing bij United fans dat een Ajacied zo weinig voetbal toevoegt is wel grappig om te lezen. Die dachten een soort Frenkie of Ziyech binnengehaald te hebben.
 
melvinwsp
 
5
24 december 2020 om 10:42
Helemaal niet. Hij heeft gewoon pech dat Fernandes beter is en hij raakt nu steeds meer uit zijn ritme en zal dus steeds slechter gaan spelen. In de Champions League en eredivisie liet hij leuke dribbels zien. Dat doet ie niet meer.
 
 
9
24 december 2020 om 12:45
Hij is een heel ander type speler dan Fernandes. De pech is inderdaad dat ie er dan in komt en Fernandes eruit gaat, terwijl hij nou net iemand is die Van de Beek de diepte in kan sturen.
 
Japie_Krekel
 
9
24 december 2020 om 15:11
@melvinwsp niet alleen Fernandes is beter als Vd Beek maar United heeft ook nog een Pogba die beter is als Vd Beek en Fred en Mctominay vind ik misschien ook nog wel beter. United lijkt gewoon een niveautje te hoog voor hem en dat is geen schande. misschien kan hij straks alsnog terecht in de PL bij een leuke Engelse middenmoter
 
melvinwsp
 
0
24 december 2020 om 10:42
Helemaal niet. Hij heeft gewoon pech dat Fernandes beter is en hij raakt nu steeds meer uit zijn ritme en zal dus steeds slechter gaan spelen. In de Champions League en eredivisie liet hij leuke dribbels zien. Dat doet ie niet meer.
 
Japie_Krekel
 
16
24 december 2020 om 17:35
Ziyech is misschien vaak geblesseerd maar heeft in de wedstrijden die hij mee deed bij Chelsea meer beslissende dingen gedaan als Vd Beek bij United
 
Prem93
 
8
24 december 2020 om 08:47
Ik had echt meer verwacht van deze jongen. Hij doet het beneden verwachting. Ik denk dat hij tijd nodig heeft!
 
UNAM Pumas
 
33
24 december 2020 om 10:44
Dan mag je je verwachtingen bij gaan stellen. Vd Beek is niet zo goed imo zelfs heel overschat.
 
DRL80
 
11
24 december 2020 om 12:58
De trainer heeft Van de Beek op linksbuiten gezet en dan komt er kritiek vanuit de media en op fora zoals VZ.. Dat is net zo belachelijk als toen Huntelaar bij AC Milan als rechtsbuiten gezet werd en er allerlei kritiek kwam, terwijl hij nog wist te scoren ook.. Donny verdiend een betere club dan ManU, en met beter bedoel ik een club waar ze hem in z’n kracht gebruiken en zijn kwaliteiten wel op waarde schatten en waarderen. Lekker vertrekken Donny, desnoods naar een “kleinere” club. Laat maar zien waar je toen in staat bent. Dat zou ik zeggen als ik z’n zaakwaarnemer was.
 
Japie_Krekel
 
6
24 december 2020 om 17:37
in de top krijgen spelers niet veel tijd. op dat niveau moet je er meteen staan anders wordt het vaak een moeilijk verhaal want ze hebben genoeg geld om een goede of betere vervanger te halen
 
lelijk
 
71
24 december 2020 om 08:50
Waarom koop je uberhaupt Donny als je hem niet nodig hebt. Haal dan een talent of laat een talent doorstromen ipv kapitaal vernietigen.
 
KevvaVanVeen
 
10
24 december 2020 om 09:05
Donny is toch een talent in de ogen van Man utd?
 
Master D
 
34
24 december 2020 om 09:04
Gewoon pure onzin dat ze hem gehaald hebben wetende dat Bruno Fernandes er al liep op zijn positie en Donny een compleet ander type speler is. Ook dom van Donny dat hij naar Manchester is gegaan. Had hij verwacht dat hij in de basis zou komen met deze concurrentie en zijn soms in de Eredivisie onzichtbare spel. In Nederland kom je daarmee weg. In Engeland bij Man Utd dat 40 miljoen heeft betaald niet.
 
martijnr12
 
6
24 december 2020 om 09:53
Nouja, als je weet dat Pogba weggaat en je andere concurrenten in principe Matic, McTominay en Fred zijn - want het lijkt me dat Van de Beek voor een van de meer controlerende posities is gegaan, daar hij natuurlijk nooit Bruno eruit zou spelen op 10 - dan vind ik het geen gekke move. Dat OGS hem vervolgens alleen opstelt als Bruno niet speelt (de enige die Van de Beek kan bedienen) of zoals nu als verkapte linksbuiten, wat natuurlijk helemaal nergens op slaat, kan Van de Beek vrij weinig aan doen. Vind die kritieken nu ook weinig zeggend eerlijk gezegd. In Spanje werd juist de trainer afgekraakt om Frenkie de Jong linksbuiten te zetten. Hier is het Van de Beeks schuld dat hij niet a la Ziyech lekker vanaf de flank het spel kan bepalen. Als Van de Beek op de positie van Fred of McTominay staat kan hij prima mee en voegt ie voetballend echt wel wat toe aan het vaak statische spel. Maar als je bedenkt om hem als verkapte linksbuiten te laten spelen, stel hem dan gewoon niet op want dat gaat uiteraard nooit werken
 
Master D
 
19
24 december 2020 om 09:59
Van de Beek is voor de controlerende posities niks beter dan een Matic, Mctominay en Fred. Op die positie heeft ie nooit voor een langere periode echt indruk gemaakt en laten zien met de beste mee te kunnen. Dus als hij zich op die positie heeft gericht, dan heeft hij geen goed beeld van zijn kwaliteiten. Er zijn tientallen betere opties voor die positie. Natuurlijk moeten ze hem niet als linksbuiten opstellen, want dat is inderdaad zinloos. Echter zegt het natuurlijk alles dat hij op zijn echte posities geen enkele kans weet af te dwingen.
 
martijnr12
 
2
24 december 2020 om 10:11
In de schamele wedstrijden dat hij controlerend speelde, voegde hij met snel spel en goed wegdraaien juist enorm veel toe op die controlerende posities ten opzichte van een McTominay en Matic. Punt is alleen dat OGS graag extra zekerheid wil en daarom met een pure zes wil spelen op een van die twee posities. McTominay wordt al het hele jaar bekritiseerd, buiten 1 goede pot laatst. En Matic is echt geen geweldenaar meer. Dan is het toch niet vreemd dat Van de Beek daar zou kunnen spelen? Nee, je moet geen Kante verwachten, maar hij is absoluut geschikt om daar te spelen. Buiten dat kan hij vrij moeilijk kansen op zijn eigen posities afdwingen als die positie volgens jou alleen maar aanvallend is. Want dan moet je Bruno eruit spelen. En ja, ik vind het inderdaad vreemd dat hij geen kansen afdwingt op die controlerende posities. Maar het feit dat OGS hem nu linksbuiten zet, zegt wat mij betreft alles. Die zit helemaal niet op Van de Beek te wachten of op het combinatiespel dat Van de Beek kan bieden. Tja, dan kan je doen wat je wil, maar dan red je het daar nooit. Ik wil alleen niet meegaan in het commentaar van velen die nu hun gram denken te halen omdat Van de Beek er zogenaamd niet zoveel van kan.
 
Lierse1997
 
7
24 december 2020 om 10:37
Logisch toch dat hij niet als meest verdedigende man wordt opgesteld? De defensie zag er niet altijd even best uit, dan is wat extra zekerheid toch wel logisch. Hij is gewoon als back-up gehaald voor Pogba en Bruno, dat blijkt wel. Maar schijnbaar maakt hij te weinig indruk om ook veel speeltijd af te dwingen.
 
martijnr12
 
0
24 december 2020 om 10:47
Maar met een controlerend blok van 2 hoeft hij toch niet de meest verdedigende man te zijn? United speelt met Fred of Pogba als voetballer en McTominay of Matic als ballenafpakker. Alleen Fred heeft meermaals laten zien ook in die laatste rol het geweldig te kunnen doen. Waardoor veel United fans - en daar kon ik me in vinden - opteerden voor een middenveld met Fred en Pogba/Van de Beek. Alleen dat durft OGS niet aan, nouja dat kan en mag natuurlijk. Maar als je zo redeneert dan kan Van de Beek prima een van die controlerende posities innemen en als Pogba weggaat zou hij flink kans maken om basisspeler te zijn. Ergo: dan is het vanuit Van de Beeks oogpunt geen gekke move om naar United te gaan. Ik zeg nergens dat Van de Beek een klassieke 6 is of zogenaamd de meest verdedigende man. Totaal niet zelfs
 
Lierse1997
 
6
24 december 2020 om 11:17
Het ding is natuurlijk dat Man U een vervanger gaat halen van Pogba, die gaan niet een van hun sterren laten vertrekken om dat te vertrouwen op de selectie die er staat. En er is denk ik ook wel een reden dat jongens als Mctominay en Fred steeds de voorkeur krijgen op Van De Beek, en ik denk dat het naast defensieve zekerheid ook gewoon is dat van de beek niet zoveel indruk maakt.
 
martijnr12
 
0
24 december 2020 om 13:41
Nee dat kan absoluut zo zijn. Daar hoor je me ook niet over. Het gaat er mij om dat 1) het in eerste instantie dan niet gek is om naar United te gaan als je met die gasten concurreert voor dergelijke posities op het middenveld, en 2) dat ik het vrij bijzonder vind hoe OGS hem nauwelijks probeert op die posities en hem nu dan maar zelfs linksbuiten posteert, wat natuurlijk compleet belachelijk is. Zo van: een speler heeft nog niet echt zijn draai gevonden bij een club maar ik wil hem toch een kans geven, weet je wat, laat ik hem op een positie neerzetten waar hij nooit heeft gespeeld of kan spelen. En dan achteraf concluderen: nee hij heeft het niet zo goed gedaan, dus hij is niet goed genoeg. Als je als trainer bedenkt om Van de Beek linksbuiten te zetten omdat je hem niet goed genoeg vindt voor een positie op het middenveld, stel hem dan gewoon niet op, want nu heb je helemaal niets aan hem
 
Lierse1997
 
2
24 december 2020 om 13:46
Ja dat ben ik zeker met je eens. Al denk ik wel dat Van De Beek niet de beste keuze gemaakt heeft. Man U is de laatste jaren zeker niet stabiel en de twee plekken waar hij direct voor in aanmerking kwam, werden bezet door de twee (op papier) sterspelers namelijk Pogba en Bruno. Naar mijn mening had hij beter bij Ajax kunnen blijven.
 
Japie_Krekel
 
6
24 december 2020 om 15:14
@martijnr12 het probleem is alleen dat Mctominay en Fred meer laten zien in de minuten die ze krijgen als wat Vd Beek laat zien. hij lijkt gewoon een van de minder begaafde middenvelders van United te zijn
 
martijnr12
 
1
24 december 2020 om 15:46
@Japie ben ik gedeeltelijk met je eens. Van de Beek maakt de meeste minuten op aanvallende posities en dan laat ie niet genoeg zien. Dat komt mede doordat hij creatieve jongens om zich heen nodig heeft die er dan (niet meer) zijn, maar hij kan zelf ook meer brengen. Maar in die paar potjes dat hij controlerend stond liep het prima en speelde Van de Beek goed. Was hij opbouwend veel beter dan McTominay, zonder dat het team verdedigend te kwetsbaar was (op het middenveld). McTominay heeft nu een heel goede pot gespeeld en kan daarop weer wat maanden teren, maar die werd de afgelopen maanden ook keer op keer bekritiseerd. Het probleem nu is denk ik dat de verdediging voor OGS te zwak is om met twee voetballende controleurs te spelen. En dus stelt ie vrijwel altijd een breker als Matic of McTominay op. Daardoor krijgt Van de Beek niet meer kansen op die posities. Als hij daar straks een wedstrijd of 5 a 10 heeft gespeeld en het dan nog aflegt tegen McTominay, Fred en Matic vind ik het een ander verhaal. Nu wordt ie gewoon ook verkracht in dat elftal: hij speelt als Bruno niet speelt, waardoor je niets aan Van de Beek hebt, of hij speelt zoals nu op een bizarre positie. Kortom: OGS vindt hem leuke opvulling vooralsnog en laat hem maar spelen omdat iedereen dat graag wil, maar heeft nog geen idee hoe hij Van de Beek in het elftal kan passen, omdat United geen voetballende machine is zoals Ajax was.
 
Japie_Krekel
 
3
24 december 2020 om 15:50
dat kan het misschien idd maar ik heb wel steeds meer het gevoel dat Vd Beek niet op voorspraak van Solskjaer is gekomen maar op voorspraak van het bestuur en als een trainer het niet in je ziet zitten dan kan het een lastig verhaal gaan worden. Solskjaer lijkt me wel een correcte kerel die iedereen een eerlijke kans geeft dus Vd Beek zal ook nog genoeg aan spelen toekomen maar hij zal het in die minuten wel moeten laten zien en niet te afhankelijk moeten zijn van zijn teamgenoten
 
KevvaVanVeen
 
29
24 december 2020 om 09:06
Het is onderhand wel treurig aan het worden. Elke keer als hij begint scoort united pas als die er uit is en scoren ze niet meer wanneer hij mag invallen. Hij doet het niet eens slecht, hij speelt kleurloos, net zoals Blind bij United.
 
maurootje
 
21
24 december 2020 om 09:49
kijk, iemand die dat ook opmerkt. mij valt het ook ontzettend op dat de score oploopt als VD Beek eruit gaat of juist stopt als hij erin komt. dat is zoveel zeggend. sommige zullen dit weer zien als haat, maar het is wel een feitje. hij brengt echt niets. behalve loopvermogen, wat in Engeland niet zo bijzonder is
 
martijnr12
 
6
24 december 2020 om 09:59
Maar dan moet je ook kijken wat de context van die wissels is. Van de Beek wordt vaak gewisseld voor een snelle spits, waarna United scoort. Hij komt vaak in het elftal voor een spits of speelt als Bruno niet speelt. Dus dan is het niet gek dat United niet scoort. En Van de Beek is niet degene die het spel gaat bepalen, dat kan hij niet. Dus 1) hij zal geen Bruno of Ziyech worden daar, en 2) dus moet OGS hem ook niet op die manier gebruiken, want een kind van 3 snapt nog dat je in een elftal dat al niet overloopt van creativiteit nooit gaat scoren als je een middenveld met Fred en McTominay heb, Donny op 10 en dan twee snelle spitsen plus een Cavani daarvoor. Als OGS blijft vasthouden aan deze posities voor Donny dan kan ie m beter buiten de selectie houden. Als Van de Beek wat vaker op een van die controlerend posities mag samenspelen met een Bruno of Pogba, kan het er veel rooskleuriger uitzien. Maar die conclusie die jij nu zo snel trekt vind ik wat ver gaan als je de situatie analyseert
 
 
13
24 december 2020 om 10:35
Zowel Fred als Mctominay zijn gewoon beter op die positie. Op 10 heb je Fernandes lopen. Donny is de ideale 12e man, maar zelfs voor die rol lijkt hij tekort te komen.
 
ehvvoetbalstad
 
8
24 december 2020 om 09:15
VdBeek linksbuiten? Klinkt als: we hebben nog een 11e man nodig, laten we vdBeek maar op die plek zetten, dan kan hij ook weer een keer meedoen. ManU was echt een hele verkeerde keuze van hem. De trainer ziet het niet in hem zitten, de fans hebben weinig oog voor hem en de pers is doorgaans negatief over hem. Hoe lang denkt hij dit nog vol te kunnen houden? Laat dit een voorbeeld zijn voor andere jonge voetballers die ook zo graag naar het buitenland en het grote geld willen gaan. Hoop dat vdBeek kan afzien van het grote geld en snel een keuze maakt om terug te gaan naar Ajax. Hoewel ik niet denk dat dit zo maar zal gebeuren....
 
Oortap
 
13
24 december 2020 om 09:20
Deze jongen moet zo snel mogelijk naar Duitsland. Zie hem wel meer toevoegen bij een Dortmund of Leverkusen dan wat hij nu doet. In Duitsland hebben ze ook meer oog voor zulke spelers dan in Engeland.
 
FCB_Catalunya
 
5
24 december 2020 om 09:29
Blijkt nu toch wel steeds meer de aankoop van een waanzinnige te zijn. Solksjaer weet het ook niet met hem, want linksbuiten is echt helemaal niks voor vdBeek. Zoals wij al wisten, heeft United gewoon geen plek op zijn normale positie. Lekker wegwezen na dit seizoen.
 
maurootje
 
13
24 december 2020 om 09:52
komt net als Blind toen te kort voor Manu en de (sub)top Bpl. daaronder wilt hij denk ik nog niet voetballen. ben benieuwd wat WEL zijn ideale competitie is? ik gok Bundesliga. Serie A vind ik hem niet passen. is te tactisch voor hem, Spanje dan weer net wat te fysiek ofzo en Bundesliga bliijft dan over. daar ligt vaak ook de ruimte en loopvermogen wordt daar ook gewaardeerd.wellicht Dortmund of Leverkusen?
 
melvinwsp
 
5
24 december 2020 om 10:45
Blind kwam niet te kort voor United. ?? United is gewoon een ploeg zonder idee en tja dan maakt het niet uit wie je koopt. Dan ga je altijd falen.
 
Japie_Krekel
 
6
24 december 2020 om 15:17
natuurlijk kwam Blind wel tekort voor United. onder zijn maatje Van Gaal maakte hij zijn minuten maar toen die vertrok was het snel afgelopen. Mourinho heeft toen eerst zijn geld geinvesteerd in de aanvallers en het seizoen erop toen er geld was voor nieuwe verdedigers was Blind als eerste het kind van de rekening
 
Hoogindeconcen
 
8
24 december 2020 om 10:22
Wie zet vd Beek dan ook op linksbuiten? Dat slaat nergens op. Echt zonde, want op het middenveld kan hij wereldtop worden.
 
messibarca.
 
0
24 december 2020 om 11:11
Maakt toch niks uit waar Donny staat momenteel. Hij casht,en vertrekt straks toch wel naar een club die beter bij hem past.
 
Hoogindeconcen
 
0
24 december 2020 om 12:38
Dat is toch zonde, hij zit daar op de bank of wordt op de verkeerde plek opgesteld. Het is niet echt een gelukkige transfer tot nu toe. Dat ‘cashen’ hoeft hij zich geen zorgen om te maken, dat kan hij ook doen bij een club waar hij wel op de goede positie speelt.
 
Schop1989
 
3
24 december 2020 om 11:11
Vd beek komt tekort en moet zsm verkocht worden, onee wacht het is pure onzin om mee te gaan met de media en de alsmaar sneller oordelende kijkers! Wat ik gisteren zag was een vd Beek die op de verkeerde positie stond, medespelers die niet durven in spelen en hem slecht inspeelde en wanneer Donny de bal kreeg kon hij alleen maar kaatsen omdat zijn medespelers niet bewogen. Zelfde als een keeper met een slechte verdediging voor zich, kon Donny niks met de ballen die hij kreeg in deze wedstrijd. Toppunt was toen Pogba hem met een belachelijke diepe bal weg stuurde alsof hij een snelle linksbuiten was nadat Pogba hem 3x niet in durfde te spelen wanneer Donny om de bal vroeg. Werd in deze wedstrijd compleet misbruikt als je het mij vraagt en dus niets zinnigs over Donny te melden, maar WEL over zijn medespelers en de coach.....
 
Kaassie
 
18
24 december 2020 om 11:30
Ik kijk slechts bij uitzondering Engels voetbal dus kan er niet over oordelen maar als ik jou goed begrijp dan ligt het aan iedereen behalve aan v/d Beek. Ik weet niet of je het zelf geloofwaardig vindt klinken maar het komt bij mij wat apart over.
 
Schop1989
 
0
24 december 2020 om 11:55
Ik heb het over deze wedstrijd en je vind het ongeloofwaardig klinken en dus denk je dat ik ongelijk heb? Waar is de logica in dat? Wat klinkt er ongeloofwaardig aan de verkeerde positie op het veld en medespelers die je totaal verkeerd gebruiken? Dat is de conclusie die ik maakte aan het einde van de wedstrijd en niet andersom, Donny die gewoon te weinig impact had omdat hij slecht zou spelen......vind die ongeloofwaardig omdat die conclusie zonder onderbouwing gewoon weer op tafel word gegooid. Ik vind het apart dat conclusies zonder onderbouwing als geloofwaardiger worden gezien dan conclusies met onderbouwing van iemand die de wedstrijd heeft zitten kijken
 
martijnr12
 
0
24 december 2020 om 13:46
@Kaassie ook dit is weer een simpele populistische uitspraak. Want natuurlijk kun je van alles op Van de Beek aanmerken en kan het best zijn dat hij niet goed genoeg is. Maar wat @Schop zegt klopt gewoon: het slaat nergens om Van de Beek af te branden na deze pot, want je kunt niet van een niet heel snelle middenvelder, die vooral goed is in combinatievoetbal en snel tikken, verwachten dat hij even de grote man is als linksbuiten bij dit United. Je kunt het hem niet kwalijk nemen dat hij niet in het spel voorkwam, maar je kunt het wel de trainer kwalijk nemen dat hij hem op die rare positie neerzet. En je kunt het zijn medespelers enigszins kwalijk nemen dat ze Van de Beek hebbe gebruikt als linksbuiten (wat dus niets zou worden) en niet in zijn kracht. Oftewel: je kunt prima oordelen over Van de Beek, maar het is zo simplistisch en typisch de Britse media (en VZ-reageerders) om een speler af te branden in deze situatie
 
Japie_Krekel
 
5
24 december 2020 om 15:19
@kaassie mee eens! goede voetballers redden het over het algemeen overal wel. als je behoort tot de beste spelers is er geen enkele coach die je op de bank gaat zetten want een coach wil ook winnen. Vd Beek laat gewoon te weinig zien en daar worden nu allerlei randzaken voor als excuses aangedragen om zijn matige spel goed te praten
 
Kaassie
 
5
24 december 2020 om 16:09
@ Schop, zoals ik al zei kijk ik nauwelijks Engels voetbal en kan ik er niet over oordelen maar jij geeft iedereen de schuld behalve Donny. Jij hebt het alleen over deze wedstrijd maar dit soort reacties lees ik eigenlijk iedere week en dan bedoel ik niet jou persoonlijk. Het kan in mijn ogen niet zo zijn dat, wanneer je hem niet op zijn favoriete positie neerzet, hij steeds een matige pot speelt. Je mag toch wel verwachten van iemand die 40 miljoen heeft gekost dat hij ook op een andere positie een balletje kan trappen of is dat tegenwoordig teveel gevraagd? Hij is of wisselspeler of hij wordt gewisseld, heeft hij wel eens de volle 90 minuten gespeeld? Ik hoop van harte dat hij binnenkort de pannen van het dak speelt maar misschien is onze Donny gewoon niet zo goed als wij allen dachten. @martijn, er is niets simpel en populistisch aan mijn uitspraak, anderen de schuld geven is dat wel.
 
DRL80
 
5
24 december 2020 om 12:57
De trainer heeft Van de Beek op linksbuiten gezet en dan komt er kritiek vanuit de media en op fora zoals VZ.. Dat is net zo belachelijk als toen Huntelaar bij AC Milan als rechtsbuiten gezet werd en er allerlei kritiek kwam, terwijl hij nog wist te scoren ook.. Donny verdiend een betere club dan ManU, en met beter bedoel ik een club waar ze hem in z’n kracht gebruiken en zijn kwaliteiten wel op waarde schatten en waarderen. Lekker vertrekken Donny, desnoods naar een “kleinere” club. Laat maar zien waar je toen in staat bent. Dat zou ik zeggen als ik z’n zaakwaarnemer was.
 
Japser
 
1
24 december 2020 om 15:13
Dit krijg je als een technisch directeur over alle aankopen gaat en niet de trainer. Dik geld betalen voor een speler op een positie die je niet nodig hebt. Niks ten nadelen van Donny, hij is gewoon een prima voetballer. Prima voor de Europese subtop maar dan wel bij een club waar hij veel kan spelen. Spurs zou hij wel goed bij passen . Stuk beter dan Delle Ali.
 
Japie_Krekel
 
3
24 december 2020 om 15:20
ik vind Vd Beek niet beter als Alli die in de CL tegen Ajax nog liet zien uitstekend te kunnen voetballen. ik denk dat Vd Beek beter past bij een Engelse middenmoter