Winnend Atlético Madrid herpakt zich na domper van vorige week
Zaterdag, 13 februari 2021 om 15:58

Atlético Madrid heeft zaterdag een moeizame en belangrijke overwinning in LaLiga geboekt. Het door corona gehavende team van Diego Simeone begon met slechts zes wissels aan de uitwedstrijd tegen Granada en stapte uiteindelijk met een 1-2 zege als winnaar van het veld. Een welkome driepunter, zeker na het zeldzame puntverlies van vorige week (2-2 tegen Celta de Vigo).

De eerste helft in Nuevo Los Cármenes had alles: intensiteit, strijd, dynamiek en veel tactiek. Maar het ontbrak aan doelpunten, ook al hadden Granada en Atlético daar in de openingsfase van de wedstrijd wél uitzicht op. Na zes minuten spelen ontving Ángel Correa een goede pass van Yannick Ferreira-Carrasco en ontdeed hij zich van Germán Sánchez. In een één-tegen-één-situatie met Rui Silva kwam de doelman echter als winnaar uit de strijd.

Granada was tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt. Felipe voorkwam in de doelmond dat een inzet van Jorge Molina de 1-0 betekende en daarna kon Germán Sánchez met een kopbal na de eerste corner van de wedstrijd niet profiteren van twijfels bij Jan Oblak. Na bijna een half uur spelen had Rui Silva een goed antwoord op een schot van Luis Suárez, na voorbereidend werk van Koke en Ferreira-Carrasco.

De start van de tweede helft mocht er zijn: een acrobatische inzet van Suárez ging tegen het aluminium en een voorzet annex schot van Darwin Machis richting de kruising kon tijdig door Oblak worden gekeerd. Na iets meer dan een uur spelen schoot Marcos Llorente met links de bevrijdende 0-1 op het scorebord. Het team van Simeone kon de voorsprong maar enkele minuten intact houden. Atlético kreeg een corner niet goed weg, waarna Yangel Herrera de bal laag én via Llorente tegen de touwen schoot: 1-1.

Atlético trok het duel een kwartier voor tijd naar zich toe. Correa zag hoe zijn door Jesús Vallejo van richting veranderde schot achter Rui Silva belandde: 1-2. Atlético won negen van de laatste tien duels in LaLiga en heeft een voorsprong van acht punten op Real Madrid, dat ook nog eens een duel meer heeft gespeeld. Barcelona heeft elf punten minder dan Atletico én evenveel duels gespeeld.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Jinhovan Bergen
 
5
13 februari 2021 om 16:11
Pffft... wat is het toch prettig dat in een wedstrijd waarin Suarez niets laat zien, we dit seizoen genoeg spelers hebben (ditmaal Llorente) die een wedstrijd voor je kunnen beslissen. Daarnaast heel slecht gefloten, maar de punten zijn binnen.
 
AMadrid1991
 
11
13 februari 2021 om 16:14
Ik ben wel tevreden. Het is toch altijd moeilijk bij Granada uit en je mist ook nog een aantal (basis)spelers. Uiteindelijk win je door een kutgoal, maar je krijgt ook een kutgoal tegen en over de hele wedstrijd hebben we toch meer kansen dan Granada gehad. Volgende week komen een aantal spelers weer terug dus dan kan deze reeks voortgezet worden. Jammer van die wedstrijd tegen Celta, maar 1 gelijkspel en 9 overwinningen in de laatste 10 wedstrijden is nog steeds uitstekend.
 
Ikbengoed83
 
9
13 februari 2021 om 16:42
De gedoodverfde kampioen van Spanje hoor, de rest komt niet eens in de buurt dit seizoen. Chapeau Atletico; al helemaal met Suarez als aanwinst
 
Lorik Cana
 
5
13 februari 2021 om 17:10
Je zou maar straks kampioen worden door de goals van ex-Real Madrid & ex-Barcelona spelers. Denk dat het voor jongens als Llorente, Hermoso & Suarez ergens heerlijk is dat Atlético het goed doet, aangezien zij of weg gestuurd zijn of als niet goed genoeg werden bevonden bij Real Madrid & Barcelona. Fantastisch gebalanceerd team heeft dit Atlético ook. Ik kan geen zwakte vinden, althans Felipe oogt soms wel wat kwetsbaar de laatste tijd.
 
Jinhovan Bergen
 
2
13 februari 2021 om 17:33
Momenteel is de verdediging met 7 tegendoelpunten in 5 duels de grootste zwakte. Al denk ik dat als Trippier en Gimenez ook weer terugkomen (nu Carrasco en Hermoso terug zijn) het weer een stuk beter zal gaan.
 
GillesDB9
 
3
13 februari 2021 om 17:48
Als Atletico ook dit soort wedstrijden gaat en blijft winnen dan is het wel duidelijk dat ze kampioen gaan worden. Nu moet ik zeggen dat daar ook echt niets op af te dingen is, by far het beste team in Spanje dit jaar.
 
Remcob
 
1
13 februari 2021 om 20:20
Die Simeone is toch wel een geweldige trainer voor dit Atletico. Echt fenomenaal hoeveel hij uit de selectie weet te persen. Het is soms een rare kwibus, maar wel 1 die zijn spelers weet te motiveren en een team kan smeden.