WK-ganger blikt terug op leerschool Ajax: 'We hadden niet echt veel contact'
Maandag, 18 juni 2018 om 09:09

Arek Milik is met de nationale ploeg van Polen actief op het WK. Het Oost-Europese land neemt het dinsdag op tegen Senegal, waarna duels met Colombia en Japan volgen. De spits van Napoli zegt in gesprek met Przeglad Sportowy dat hij veel heeft geleerd van zijn tijd bij Ajax, maar niet in grote mate van de individuele trainingen met Dennis Bergkamp.

"We hadden niet echt veel contact. Hij was erbij, maar meestal pas echt na de training als we apart met hem gingen trainen", aldus de aanvaller. "Het is niet dat hij mijn spelfilosofie heeft veranderd. Op dit niveau zijn spelers al gevormd en kunnen ze alleen nuances aanbrengen. Ajax zelf heeft me veel gegeven, maar je ontwikkelt je het meest tijdens een groepstraining, niet individueel."

Voorafgaand aan zijn tijd bij Ajax was Milik actief bij Bayer Leverkusen en Augsburg, maar bij de Duitse clubs kwam de spits niet helemaal uit de verf. "Ik sprak toen met mijn zaakwaarnemer en die gaf aan dat ik er alles uit moest halen. Maximaal moest trainen, moest leren en veel vragen moest stellen. Ik moest alles als een spons tot me nemen", aldus Milik.

"Dat heeft mij geholpen me te ontwikkelen. Ik probeerde elke dag, iedere training weer, als een nieuwe roeping te zien. Ik probeer dat nu nog steeds. Bij Ajax bleef ik na de training altijd extra trainen. Misschien dat Bergkamp daarom sprak over een positieve houding en een vastberadenheid om te leren", doelt de spits op de positieve woorden van Bergkamp in het verleden.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
FCBogarde
 
9
18 juni 2018 om 09:18
Bergkamp werd altijd bewierookt, dat hij de aanvallers naar een hoger level bracht. Maar hier hoor je van Milik hoe hij het ervaarde... Bergkamp was een geweldige voetballer, een perfect Ajax-uithangbord in zijn tijd bij Arsenal. Maar als lid vh zogenaamde Technisch Hart heeft hij voor veel onrust gezorgd. Ik mis 'm niet meer in ieder geval op De Toekomst...
 
whytho
 
11
18 juni 2018 om 09:20
Wat ik wel bijzonder vind is dat bergkamp door velen wordt bewierrookt, maar dat jij die éne persoon neemt die dat niet vindt om je mening kracht bij te zetten.
 
DavinhoBuurtje
 
5
18 juni 2018 om 09:25
Bergkamp is ook niet een man die kennis kan overbrengen. Introverte gast die geen ster is in de communicatie (in tegenstelling tot zijn weergaloze carriere). Ook zijn vliegangst en koppigheid in de dug-out hebben niet geholpen in zijn carriere. Jammer!
 
JasonRhijn
 
3
18 juni 2018 om 09:37
Dus omdat 1 iemand zegt dat hij er minder aan had dan was het dus nutteloos. Er zijn ook veel voetballers die ontzettend veel aan persoonlijke trainingen heeft gehad zoals Younes.
 
AndriesJunker
 
3
18 juni 2018 om 09:28
Klinkt wel alsof zijn zaakwaarnemer wel een verstandige, normale gast is!