WK-ganger van Ajax 'droomt': 'Ik moet Messi als ploeggenoot zien'
Maandag, 28 mei 2018 om 09:11

Nicolás Tagliafico verruilde het Argentijnse Independiente in januari voor Ajax. In Amsterdam wist de Argentijnse vleugelverdediger razendsnel zijn draai te vinden. Mede daardoor kreeg Tagliafico een uitnodiging om met de nationale ploeg van Argentinië deel te nemen aan het WK, zo vertelt hij tegenover Argentijnse media.

"Ik besef het nog niet helemaal, het lijkt alsof ik nog steeds droom. Ik wil met beide voeten op de grond blijven en mijn uiterste best doen. Als je hier met de Argentijnse selectie bent, komt dat doordat je dingen goed doet en omdat je in de top zou kunnen spelen. Door mijn overstap naar Europa ben ik dingen compleet anders gaan zien", laat Tagliafico weten. Hij speelde afgelopen halfjaar vijftien wedstrijden voor Ajax.

"Ik moet Lionel Messi als ploeggenoot zien en niet als de beste speler ter wereld. Het spel in Europa heeft me geholpen om me sneller aan te passen aan het voetbal bij de nationale ploeg", vervolgt de drievoudig international, die in de meest recente oefenwedstrijden tegen Italië (2-0 winst) en Spanje (6-1 nederlaag) ook van de partij was. "Het is een enorme eer om deel uit te maken van de Argentijnse selectie, samen met de beste spelers."

"Argentinië is altijd een kandidaat om het WK te winnen, maar er zijn ploegen die op dezelfde manier voetballen. Landen als Brazilië, Spanje en Duitsland werken op dezelfde manier en zijn altijd erg goed op het WK. Op het WK zijn er altijd verrassingen", besluit Tagliafico. Argentinië oefent nog tegen Nicaragua en Haïti alvorens men aan het WK begint met de groepswedstrijd tegen IJsland.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
5
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
JohansMokum
 
5
28 mei 2018 om 09:16
Nicuargua en Haïti, dat zijn nou niet echt landen waartegen je getest gaat worden dan.. Apart dat de Argentijnse bond niet voor betere tegenstanders kiest.
 
Woezel
 
22
28 mei 2018 om 09:20
Je hoeft niet echt getest meer te worden in deze fase lijkt me, daar waten de wedstrijden tegen Italie en Spanje voor. Nu heb je twee wedstrijden om zelf aan je spelletje te wennen, samenspel te verbeteren en vertrouwen op te doen. Als ze bijv met als laatste wedstrijd die tegen Spanje zouden hebben gehad, ga je niet met een lekker gevoel naar het WK.
 
feyenoord1910
 
2
28 mei 2018 om 09:33
Argentinië heeft eigelijk best een slechte verdediging. Verder een wereld team
 
Busi
 
5
28 mei 2018 om 09:51
Ja op papier nog wel oke. Zeker als hij Marscherando er nog neer durft te zetten naast Otamendi. Maar in de praktijk heeft het voor geen meter gewerkt de laatste tijd.
 
siepie
 
1
28 mei 2018 om 10:55
Middenveld is ook niet geweldig vind ik. Biglia, Banega en in mindere mate Mascherano zijn toch wel vergane glorie, Di Maria heeft niet zijn beste seizoen achter de rug en spelers als Pavon, Lo Celso en Meza zijn ook (nog) geen wereldtop.
 
football033
 
1
28 mei 2018 om 10:05
Als hij een paar leuke potjes speelt op het wk wordt hij ook zo voor tig miljoen opgehaald.