Woedende Mino Raiola haalt genadeloos uit naar 'idioten': 'Crimineel gedrag'
Woensdag, 29 januari 2020 om 14:42

Een aantal boze supporters van Manchester United heeft dinsdagavond een bezoek gebracht aan het huis van vice-voorzitter Ed Woodward in Cheshire, dat werd belaagd met onder meer fakkels en graffiti. De clubleiding van the Red Devils heeft al zijn afschuw uitgesproken en ook zaakwaarnemer Mino Raiola, die zich weleens negatief uitlaat over Manchester United, is verbijsterd over het hele voorval.

"Wat er vannacht is gebeurd is echt niet normaal", foetert Raiola in een reactie aan The Athletic. "Dit is puur vandalisme en ik reken af met iedere vorm van geweld. Dit zijn echt idioten, het is gewoon crimineel gedrag. Ze moeten worden opgesloten en opnieuw worden opgevoed. Dit hoort gewoon niet bij de voetbalsport. Het is sport, S-P-O-R-T. Het is helemaal geen kwestie van leven en dood, het is EN-TER-TAIN-MENT."

Raiola heeft zich in het verleden niet altijd positief uitgelaten over de werkwijze van Woodward, maar de verantwoordelijke voor het aankoopbeleid verdient volgens de zaakwaarnemer nu juist alle steun. "Ik sta volledig aan zijn kant", benadrukt Raiola nog maar eens. "Dat dit uitgerekend gebeurt in een land als Engeland, waar de mensen bekend staan om hun klasse, medeleven en educatie... Dit mag deze man echt niet overkomen. Zijn we nou helemaal gek geworden? Voetballen is niet zó belangrijk in het leven."

"Niemand heeft het recht om een huis te vernielen en een familie te bedreigen. Wat zou er zijn gebeurd als de kinderen thuis waren? Zijn we nou helemaal gek geworden? Is dit Engeland waar we het over hebben?", vraagt de verontwaardigde Raiola zich hardop af. De zaakwaarnemer stelt terloops het verkeerd gebruiken van de sociale media aan de kaart. "Verschuil je niet achter social media en zeg ook niet dat je dit van iemand anders hebt moeten doen. Er is binnen het stadion geen ruimte voor geweld, maar daarbuiten ook niet. Het is onacceptabel."

Manchester United heeft met een krachtig statement gereageerd op de gebeurtenissen rond het huis van Woodward, die met zijn gezin overigens niet thuis was. "De club is op de hoogte gebracht van incidenten rond het huis van een van onze medewerkers. We weten dat de voetbalwereld achter ons staat in de zoektocht naar de daders van deze ongerechtvaardigde aanval, waarin we intensief samenwerken met de politie. Iedereen die schuldig wordt bevonden aan het overtreden van de wet of betrokkenheid bij deze zaak, zal door Manchester United voor het leven verbannen worden en kan vervolging verwachten."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
0
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
13
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
MrKrillin
 
13
29 januari 2020 om 14:48
Zo Mino wil weer goedmaken met Ed. Man U betaalt sws te veel dus snap het wel . Zou wel gaaf zijn als hij dit woord (ik neem aan spellend) EN-TER-TAIN-MENT helemaal verkeerd had gespeld..
 
Isco24
 
69
29 januari 2020 om 14:57
Tuurlijk. Je kan als mens namelijk niet gewoon vinden dat dit belachelijk is zonder bijbedoelingen te hebben..
 
MrKrillin
 
10
29 januari 2020 om 15:12
Isco024 "wat er vannacht is gebeurd is echt niet normaal", foetert Raiola in een reactie aan The Athletic. "dit is puur vandalisme en ik reken af met iedere vorm van geweld. Dit zijn echt idioten, het is gewoon crimineel gedrag. Ze moeten worden opgesloten en opnieuw worden opgevoed. Dit hoort gewoon niet bij de voetbalsport. Het is sport, S-P-O-R-T. Het is helemaal geen kwestie van leven en dood, het is EN-TER-TAIN-MENT." en " Dit mag deze man echt niet overkomen. Zijn we nou helemaal gek geworden? " Je ziet hier dat de beste man zwaar aan het overdrijven is. Ieder normaal weldenkend mens zou het afkeuren. Hij dramatiseert en benadrukt dat vooral deze man dit echt niet mag overkomen. Hij kent hem natuurlijk persoonlijk en deel zal zeer zeker gemeend zijn, maar je hoeft echt niet te dramatiseren en populistisch doen.
 
MarcelKalasj
 
33
29 januari 2020 om 15:21
Is er wel eens bij je ingebroken? Dan zal je wel nog eens nadenken of het overdreven is. Je weet niet wat voor angst er bij komt kijken dat je half paranoïde op de bank zit met de gedachte heel de dag van stel dat ze weer langskomen. Je moet niet zo onzin praten dwaasbanaan er is niks overdreven aan
 
AadMaat
 
16
29 januari 2020 om 15:34
Man man man je snapt het totaal niet. Dit is zijn huis, zijn thuis en deze idioten zorgen ervoor dat hij zich daar niet veilig voelt. Raiola zegt precies het juiste hier. Dit is niet overdreven, deze debielen laten hier zien tot veel in staat te zijn. Dit betekent dat de beste man zelf niet veilig is, maar ook dat zijn gezin niet veilig is. Wat als dit gebeurt als Woodward in het buitenland is, dat zal altijd in je hoofd zitten. Je weet niet wat die idioten van plan waren en zijn. Echt bizar dat je dit overdreven durft te noemen.
 
SMH09
 
65
29 januari 2020 om 14:49
Ik hoop niet dat de Raiola haters hier een negatieve draai aan gaan geven want hij slaat hier gewoon de spijker op zijn kop. Puike reactie.
 
Deenb
 
15
29 januari 2020 om 14:54
Dit is een klasse reactie, ook voor deze grote heren staat voetbal niet op 1.
 
Djordjevic
 
9
29 januari 2020 om 15:01
Voor Woodward staat voetbal sowieso niet op 1 nee maar echt een schandalige actie.
 
AadMaat
 
4
29 januari 2020 om 15:36
Zelfs in deze situatie haal je nog even uit naar het slachtoffer in dit geval. Dit soort reacties zullen die randdebielen ook lezen en zich nog gesteund voelen ook.
 
Ijsmuts
 
4
29 januari 2020 om 16:26
@aad en jij bent echt aan het zoeken naar iets om over te klagen. Er staat nota bene een knipoog. Voel je niet persoonlijk aangevallen zou ik zeggen.
 
AadMaat
 
1
29 januari 2020 om 17:23
Helaas duurt het zoeken op dit forum niet heel lang, maar het blijft een forum dus reageer ik op een ander.
 
Chucky Martial
 
0
29 januari 2020 om 17:49
Die randdebielen zitten op Engelse media. Niet op voetbalzone (mag ik hopen).
 
Emile Hesky G
 
11
29 januari 2020 om 14:56
Tuurlijk komt Mino op voor Ed. Zolang hij er nog zit kan Raiola lucratieve deals sluiten, want die Woodward is het spoor totaal bijster
 
hazard007
 
13
29 januari 2020 om 14:59
Mino haters be like : Dit doet ie natuurlijk om bij de volgende contractonderhandelingen van pogba een betere deal uit te halen ??
 
Sirius
 
2
29 januari 2020 om 15:03
Hij heeft natuurlijk gelijk, maar is het wel zo slim om je hier als zaakwaarnemer in te mengen? Mensen zullen er toch dingen achter gaan zoeken en ik zie ook niet echt een reden om als Raiola zijnde hierop te reageren. Ik snap dat het goed bedoeld is, maar die hooligans maak je er niet bang mee. Dit soort acties van dat soort hooligans zijn absoluut een grote schande, maar je kon al jaren aan zien komen dat het huwelijk tussen Manchester United en Woodward een kookpunt gaat bereiken. Ik ben bang dat het alleen nog maar erger gaat worden...
 
Bossie
 
4
29 januari 2020 om 15:30
Hij zal gewoon zijn mening hebben geven en gedeeld . Het zal heus niet bedoeld zijn om die hersenloze bang te maken, zo naïef is hij ook niet.
 
007
 
3
29 januari 2020 om 15:14
Volgens mij gaat het vooral voor Raiola om de b-u-s-i-n-e-s-s. Verder zal elke persoon die even rustig na kan denken deze daad afkeuren.
 
AadMaat
 
4
29 januari 2020 om 15:39
Hij zegt hier het enige juiste en steunt iemand, waar jij zakelijk niet op één lijn zit, als mens. Zure mensen zoeken er graag wat achter en doen alsof Raiola het nu allemaal voor het geld moet doen. Deze man doet zijn werk, maar er men doet nog altijd alsof geld verdienen slecht is.
 
Emile Hesky G
 
7
29 januari 2020 om 15:25
Wil geweld absoluut niet goedpraten, maar al die spreekkoren in Old Trafford zijn aan dovemans oren gericht. Woodward luistert niet. Hij is een narcist die na jaren wanbeleid nog steeds niet kritisch naar zijn eigen functioneren kan kijken. Dan zijn deze acties van de fans misschien de laatste mogelijkheid om hem te dwingen tot zelfreflectie.
 
Master D
 
7
29 januari 2020 om 16:54
Jij wilt geweld absoluut wel goedpraten. Dat doe jij hier namelijk. Want als hij niet wil luisteren naar de spreekkoren zijn deze acties wellicht wel de laatste mogelijkheid. Dat vindt jij schijnbaar een prima middel om `narcisten` tot zelfreflectie over te doen laten gaan.
 
Emile Hesky G
 
2
29 januari 2020 om 17:20
Met geweld binnenbreken is absoluut niet goed te praten. Echter voor zijn huis protesteren moet gewoon kunnen. Risico van het vak als je bestuurder bent van een van de grootste clubs van de wereld. Hij moet zijn positie heroverwegen en gewoon opstappen
 
Master D
 
0
29 januari 2020 om 17:30
Dus als jij je werk niet goed doet is het prima als klanten voor jouw huis met fakkels en graffiti gaan staan protesteren dat je moet vertrekken.
 
Millonario
 
3
29 januari 2020 om 16:33
Dat je als fan van United boos bent de afgelopen jaren kan ik volledig begrijpen. Maar zulke acties? Dan ben je schaamte echt al lang voorbij, een groep idioten zijn het.
 
El Chicharito
 
1
29 januari 2020 om 17:12
Ieder fatsoenlijk mens keurt dit natuurlijk af, maar Raiola moet weer overdrijven. Doet dit deels om zieltjes te winnen. Wilt natuurlijk af van z`n reputatie als geldwolf..