'Wolverhampton Wanderers halveert torenhoge vraagprijs voor Adama Traoré'
Zondag, 27 december 2020 om 11:37

De wegen van Adama Traoré en Wolverhampton Wanderers gaan mogelijk op korte termijn scheiden. De Engelse tak van Eurosport meldt dat de contractonderhandelingen met de Spaanse vleugelspeler voor frustraties bij manager Nuno Espirito Santo zorgen. Om die reden is Wolverhampton Wanderers bereid om mee te werken aan het vertrek van Traoré, mits er een transfersom van om en nabij veertig miljoen euro op tafel komt.

Dat is overigens de helft van de transfersom die voor de coronapandemie nog werd verlangd voor Traoré. Wolverhampton Wanderers had zijn vraagprijs aanvankelijk bepaald op tachtig miljoen euro, maar zou nu ook met de helft van dit bedrag genoegen nemen. Men realiseert zich bij the Wolves dat een dergelijk bedrag in de huidige situatie niet bepaald realistisch is. De moeizaam lopende onderhandelingen over een nieuw contract zouden de oorzaak zijn van het naderende vertrek van Traoré.

Onduidelijk is overigens waar die spanningen vandaan komen, want Traoré heeft bij the Wolves nog een contract tot medio 2023. The Sun meldde wel eerder dat Wolverhampton Wanderers met een nieuwe verbintenis de belangstelling van onder meer Liverpool, Manchester United en Barcelona voor Traoré wilde afwimpelen. De 24-jarige vleugelspeler kan dit seizoen niet altijd rekenen op een basisplaats in het elftal van Nuno Espirito Santo. Van de vijftien wedstrijden die hij dit seizoen voorlopig speelde, was hij acht keer basisspeler.

Het is een behoorlijk contrast met vorig seizoen, waarin hij in het merendeel van de wedstrijden nog als basisspeler acteerde. 90min meldde afgelopen al dat zijn aantal speelminuten dit seizoen voor frustraties zorgt bij Traoré. Het Engelse medium bracht hem in verband met een shock move naar Leeds United, waar manager Marcelo Bielsa bijzonder gecharmeerd van hem zou zijn. Traoré speelt sinds 2018 voor Wolverhampton Wanderers, dat hem voor twintig miljoen euro overnam van Middlesbrough. Eerder droeg hij het shirt van Aston Villa, Barcelona en CE L'Hospitalet.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
melvinwsp
 
89
27 december 2020 om 12:14
Ben ik nu de enige die hem maar een middelmatige voetballer vind? Ik snap de hype niet zo, behalve dat hij een gruwelijk lichaam heeft. In een opstelling met 5 verdedigers is hij misschien een optie maar dat is het dan ook wel.
 
InkeMontana
 
55
27 december 2020 om 12:20
Denk het niet, volgens mij vinden velen dat toch? Heeft natuurlijk een paar kwaliteiten zoals zijn sterke lichaam en zijn enorme snelheid, maar buiten Fifa, brengen die kwaliteiten zonder inzicht en goede trap je niet enorm ver.
 
Lierse1997
 
75
27 december 2020 om 12:28
Hij heeft toch een periode gehad waarin hij echt goed was. Vooral zijn voorzet was ook wel goed vond ik. Al was dat wel gebaseerd op samenvattingen dus mosschien trapt hij er in een wedstrijd daarnaast 10 slechte.
 
mickey12
 
10
27 december 2020 om 12:21
Nee. Mee eens. Ik vind hem ook technisch beperkt. Als die ruimte heeft is het hard hollen , maar voor de rest niks bijzonders.
 
Japie_Krekel
 
4
27 december 2020 om 14:50
Ik zie hem niet elke wedstrijd maar vorig jaar zag ik hem tegen City en toen speelde hij echt fenomenaal
 
binny
 
3
27 december 2020 om 16:03
Zeker maar dan wel in de grote ruimtes. Heb t idee dat hij bij grotere clubs waar je veel moet rond tikken om een gaatje te vinden hij minder tot z’n recht zal komen. Hij is beresterk en super snel, maar daar buiten vind ik t ook niet heel speciaal
 
Japie_Krekel
 
2
27 december 2020 om 17:27
mooi countervoetbal is toch geen gruwel? ik heb vroeger bv genoten van het Dinamo Kiev met Rebrov en Shevshenko en ik geniet ook vaak van Liverpool en United. Ajax twee jaar terug bv maakten hun mooiste goals in de CL vanuit de omschakelmomenten en dat was voetbal om van te genieten imo. Bayern vorig jaar in de CL hetzelfde verhaal
 
martijnovic
 
0
27 december 2020 om 18:38
@hangover bij elke top ploeg is de eerste voorwaarde dat een vleugel speler pijl snel is ook bij barca en madrid. Jongens die minder snel zijn zoals een assensio en isco redden het daar puur op snelheid niet. Dat heeft niks te maken met een counterploeg of niet. Deze Traore kan echt wel goed voetballen ook dat heeft hij meerdere malen in het Spaanse elftal ook al bewezen. Het zou echt een speler zijn die Ajax naar een hoger niveau kan trekken en ik zou als overmars zijnde al het salaris geld wat ajax heeft te besteden inleggen om hem te overtuigen om met ajax voor de CL titel te gaan. Hij is de ideale overbrugingspeler op links tot dat unuvar er klaar voor is. Hij speelt nu meestal op rechts maar kan ook zeker op links spelen.
 
Japie_Krekel
 
1
27 december 2020 om 19:05
@hangver96 dat klopt wel idd. hier zien we graag de verdedigers achterin de bal onnodig lang rond spelen en het middenveld eindeloos breien dan en dat noemen we dan aantrekkelijk voetbal
 
RonKallenbach
 
2
27 december 2020 om 17:37
40 miljoen was tot vorig jaar nog wisselgeld. Maar alle grootmachten hangen aan de hulp vd overheid en kunnen dus niets uitgeven. Maar....hoeveel zijn er van die Traore's eigenlijk??
 
GeorgeAmadeus
 
15
27 december 2020 om 12:15
Heb hem altijd overschat gevonden en presteert dit jaar een stuk minder dan vorig jaar. Kan mij niet voorstellen dat grootmachten hier 40 miljoen voor willen betalen.
 
ohwohwohw
 
9
27 december 2020 om 12:30
40 mln stelt tegenwoordig ook niet veel meer voor. Spelers in de subtop kosten ook dit soort bedragen. Maar dat hij een enorme hype was heb ik ook nooit begrepen, zoals ik anderen ook heb zien zeggen
 
NielsGeerligs
 
12
27 december 2020 om 12:24
Nee hoor. Je bent niet de enige. Het is een topatleet en alles gaat vooral hard. Rent hard, schiet hard, traint hard (zo te zien) etc. Heel veel voetbal zit er verder niet in.
 
JeroenB93
 
4
27 december 2020 om 12:36
Ongelooflijk dat er 40 miljoen wordt gevraagd voor iemand die eigenlijk alleen maar hard kan rennen en beresterk is. De man heeft een behoorlijk gebrek aan overzicht, een goede pass/voorzet en een goed schot. Met zijn snelheid en kracht zijn al zijn kwaliteiten eigenlijk wel genoemd.
 
e013willem
 
6
27 december 2020 om 14:51
Traoré heeft gewoon een goede voorzet in de benen, hoe vaak die Jimenez niet vond vorig seizoen.. Dus: snelheid, kracht & goede voorzet en je hebt echt wel een hele goede buitenspeler. Zeker aangezien zijn snelheid en kracht echt uitzonderlijk zijn.
 
ernesto22
 
2
27 december 2020 om 12:48
Is hij niet nog om te turnen tot een verdediger? Lijkt me toch beter bij zijn kwaliteitenprofiel passen, al ben ik bang dat het er nu te laat voor is... Was wel een angstgegner geweest van menig spits
 
Hoogindeconcen
 
7
27 december 2020 om 14:06
Ik zou hem vooral als wingback gebruiken. Sterk, snel, conditioneel zal hij ook wel sterk zijn, en hij heeft wel degelijk een passeeractie en een aardige voorzet hoor. Vorig jaar 9 assists in de PL, dat is prima. Hij is natuurlijk geen internationale top en 80 miljoen zou bizar zijn. Maar met de juiste trainer kan hij op wingback wel echt een topper worden denk ik. Zou een mooie speler kunnen zijn voor Antonio Conte.
 
AFCA_Babel
 
8
27 december 2020 om 12:54
Arsenal moet hem halen. Zeer geschikte speler die het niveau van the gunners zeker op kan schroeven. Ze zullen toch een beter en stabieler elftal moeten bouwen als ze weer mee willen doen in de champions league en serieus willen mee draaien in de PL.. Dan is Adama zeker een goed begin voor hen..
 
arsenal890
 
11
27 december 2020 om 13:00
Daar ben ik het niet mee eens. Arsenal wil normaliter aanvallen en dicht bij de 16 van de tegenstander zijn. Traore is daar niet op zijn sterkst. Hij is veel meer een speler voor een counterploeg.
 
Gooner4
 
0
28 december 2020 om 15:08
Dus een speler die op de bank zij bij de Wolves gaat Arsenal helpen om mee te doen in de CL? Traore kan hard rennen en is fysiek sterk, maar niets voor Arsenal. Zou perfect passen bij een ploeg als wingback.
 
JuventusPuglia
 
2
27 december 2020 om 15:03
Voor een team dat een beetje op de counter speelt wel een versterking. Al weet ik niet hoe dat uitpakt in een team dat zelf het spel maakt
 
Emile Hesky G
 
2
27 december 2020 om 15:10
Heb vorige seizoen wedstrijden van hem gezien waarin hij geregeld basis stond, en toen zag je dat hij rond de 60/70e minuut gewoon helemaal op is. Kan ook niet anders als je zoveel kilo’s spier met je mee moet dragen. Hij heeft eigenlijk meer een bouw voor de NFL
 
martijnovic
 
2
27 december 2020 om 18:41
Ongelooflijk wat een reacties hier weer hij is sterk lang en snel en zal daarom wel niet kunnen voetballen? Nee daarom word hij elke keer opgeroepen voor het spaanse elftal. Het lijkt wel een pappegaien show dit forum. Het enige wat iedereen hier doet is elkaar napraten.
 
EdenHazard
 
0
28 december 2020 om 00:04
Zit op zijn plek bij Wolverhampton. Moet het vooral van zijn snelheid hebben en gebruik maken van de vele ruimte en die heb je veel minder als je bij een topclub speelt.