Wormuth geeft deel van opstelling bloot: 'We hebben power nodig tegen Ajax'
Vrijdag, 8 februari 2019 om 13:32

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth laat Kristoffer Peterson zaterdagavond tegen Ajax terugkeren in de basis. De Duitse coach was de afgelopen periode niet tevreden over het spel van de aanvaller en om die reden hield hij hem tegen ADO Den Haag (2-0 nederlaag) 86 minuten lang op de bank. De terugkeer van Peterson gaat zaterdag ten koste van de basisplaats van Adrian Dalmau.

"Hij voelt zich weer vrij", zei Wormuth vrijdag volgens TC Tubantia. "Hij zei dat het niet zo slecht was om een keer een wedstrijd vanaf de zijlijn te zien. Soms kan een break helpen om terug te komen. Krist trainde deze week zonder druk, voelde zich vrij. We verloren zonder hem, hij weet nu ook dat het niet aan hem ligt." Peterson heeft een onrustige transferperiode achter de rug. "Wel AEK Athene, niet AEK Athene, dat was lastig voor hem. Hij heeft aangegeven dat hij wil genieten van de tijd die hij nog bij ons speelt."

Wormuth verklapte dat hij tegen Ajax met Joey Konings in de punt van de aanval begint. Hierdoor moet Dalmau plaatsnemen op de bank. "We hebben power nodig tegen Ajax. Joey rent, werkt en denkt niet te veel na. Dat doet Adrian wel. Als Joey vermoeid raakt, dan hebben we Dalmau", aldus Wormuth, die het tegen de Amsterdammers moet doen zonder de geschorste Bart van Hinthum. Hij zal vervangen worden door Dario van den Buijs.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
4
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
15
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
30
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Thiago036
 
0
8 februari 2019 om 14:38
Vind ik ook, en Silvester van der Water mag ook starten. Had Kuwas al op de bank gezet voordat hij geblesseerd raken. Mag toch wat over zo een speler zeggen als je de topspeler op de bank wist te zetten. Nu speelt Kuwas toch maar op CM/CAM.
 
baradona
 
0
8 februari 2019 om 17:10
Konings heeft nog nauwelijks gespeeld , en heeft bij Jong Heracles al 16 goals gemaakt. Zit enorm veel drive , power en scorend vermogen in die gozer, ik vind Dalmau maar een matige slappe spits. Snap daarom best dat hij Konings nu de kans geeft. Maar tegen Ajax ga je er sowieso af als Heracles.
 
SavedByTheBell
 
1
8 februari 2019 om 17:22
Bij Jong Heracles 16 goals maken mag je gerust relativeren als je 1/3e van je totale productie tegen de verkapte amateurs van Jong Achilles maakt. Daarnaast herinner je misschien Ajax - Heracles eerder dit seizoen, het gelijkspel? Tuurlijk heeft Ajax een riante kans op een overwinning, maar om te stellen dat ze er ' sowieso ' afgaan vind ik niet gepast.