'Wout Weghorst mag alleen vertrekken voor driedubbele van aankoopsom'
Maandag, 21 september 2020 om 15:19

De naam van Wout Weghorst werd afgelopen weekend voor het eerst in verband gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur, dat in de markt is voor een back-up van sterspeler Harry Kane. Of the Spurs bereid zijn om te voldoen aan de vraagprijs die VfL Wolfsburg verlangt voor zijn aanvalsleider is echter nog maar de vraag, aangezien de Duitsers behoorlijk hoog inzetten.

BILD meldt maandag dat Wolfsburg niet bereid is om naar aanbiedingen onder de 35 miljoen euro te luisteren. Weghorst werd twee jaar geleden door die Wölfe voor een transfersom van 10,5 miljoen en de club zet dus in op minstens een verdriedubbeling van dit bedrag. De spits ligt momenteel nog tot medio 2023 vast in de Volkswagen Arena.

Weghorst, die in de afgelopen maanden ook in verband werd gebracht met een overgang naar Arsenal en Newcastle United, liet in het verleden al eens optekenen graag nog eens in de Premier League te willen spelen. Tottenham lijkt van plan om hem deze kans te geven, al zal de viervoudig international van het Nederlands elftal dan wel genoegen moeten nemen met een rol als back-up.

Kane is momenteel onaantastbaar als eerste spits van the Spurs, maar achter de Engelsman is de spoeling dun. Hoewel spelers als Heung-Min Son en Lucas Moura ook wel in de punt van de aanval uit de voeten kunnen, zijn zij geen echte spitsen zoals Kane dat wel is. Het uitvallen van de Engels international met een spierblessure had vorig seizoen dan ook direct een grote invloed op het elftal en manager José Mourinho zal dit probleem met de komst van een speler als Weghorst willen ondervangen.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
6
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
67
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
EhvMrc
 
16
21 september 2020 om 15:36
Leuke club om nog een jaar of 2 als pinchhitter te fungeren om daarna nog een paar seizoenen in de middenmoot van de PL spelen. Hij weet wat zijn plafond is en zo’n kans komt niet elke dag langs. Miss raken er daar voorin nog 2/3 geblesseerd en speeltie opeens veel wedstrijden, ge wit t nooit maar gewoon doen als ik hem was.
 
voetbaldj
 
8
21 september 2020 om 15:36
Stevig bedrag van Wolfsburg, maar wel begrijpelijk. Weghorst past en doet het daar goed, dus zie nog maar een vervanger te strikken. Voor weghorst overigens wel een droomkans als dit echt waar is. Weghorst bij Tottenham...
 
Siceramo
 
6
21 september 2020 om 15:37
Ik zou lekker blijven waar hij zit. Je weet dat je wordt gehaald als back-up en hij zal ook niet de illusie hebben dat hij Kane, top-5 spits van de wereld, uit de basis zal spelen. Bij Wolfsburg speelt hij elke week en zit hij goed op zijn plek. Voor een Dost, die eerder ook werd genoemd, is het wat mij betreft een ander verhaal. Die is drie jaar ouder, heeft bovendien al een mooie buitenlandse carrière gehad en is niet zo'n onbetwiste basisspeler als Weghorst.
 
SilverHaze
 
19
21 september 2020 om 16:09
Dit is dus een once in a lifetime voor Weghorst. Tottenham is de top. Wereldberoemde coach, aantal wereldspelers in de selectie. Plek in de selectie als pinchitter is vrij, Kane is vaak geblesseerd en ze hebben nu interesse. 2 jaar banken bij Tottenham brengt 0 schade aan zijn reputatie en hij kan gaan en staan waar hij wil. Ookal klopt het dat hij goed op zijn plek zit bij Wolfsburg, maar 1 slecht seizoen kan ervoor zorgen dat dit soort mogelijkheden bij clubs als Tottenham nooit meer voorbij komen. Spelers met enorme potentie moeten natuurlijk geduld hebben op dit soort momenten en elke week blijven spelen, maar Weghorst hoort niet bij die categorie. Elke kans moet hij pakken, om echt alles eruit te halen. Er zit simpelweg geen risico aan deze stap... Wie weet gaat hij nog verbazen ook...
 
InsideRMadrid
 
4
21 september 2020 om 15:45
Idaele pinchitter natuurlijk, ik zou hem zo een stap zeker gunnen
 
Alkmaar54
 
34
21 september 2020 om 15:45
De zoveelste speler van AZ die mislukt in het buitenland... O wacht... Hartstikke mooi voor Wout en echt super verdiend zou deze transfer zijn. Menig voetballer kan een voorbeeld nemen aan zijn mentaliteit.
 
FcGrun050
 
24
21 september 2020 om 16:07
Niet zo verontwaardigd doen. Is een van de weinige spelers die recentelijk voor veel geld is vertrokken, en het ook goed doet. Kun je niet zeggen van Jahanbakhsh, Janssen, Til, Maher, Altidore, Berghuis, Gudelj, Haps (doet het niet verkeerd wanneer hij speelt, maar wel vaak geblesseerd helaas), etc. Er zijn echt heel veel mislukt dan gelukt, dus clubs zullen wel 2x nadenken als ze nu Boadu, Idrissi en/of Stengs kopen (wat overigens nu wel anders ligt, want de eerste en derde zijn best uitvorm, dus goed dat ze nu even hun talentendipje krijgen. Zag overigens dat Henriksen transfervrij is, misschien wel een optie voor veel clubs waaronder AZ? Vond hem altijd wel goed spelen toen hij hier nog speelde.
 
Alkmaar54
 
8
21 september 2020 om 16:16
Mwah, ik zie überhaupt maar weinig spelers slagen die vanuit een Nederlandse club de oversteek maken naar de topcompetities. Maar op Voetbalzone wordt er altijd gedaan of dat echt specifiek iets van AZ is. Henriksen is zeker een leuke speler, maar past niet binnen het beleid dat AZ voert. Er komen ook nog wat talenten door voor op het middenveld. IK zou heel graag gewoon een fatsoenlijke verdediger erbij zien zodat Koopmeiners niet wordt misbruikt in het centrum achterin.
 
FcGrun050
 
5
21 september 2020 om 17:38
Maar bij AZ zijn de gevallen wel echt belachelijk veel, want ik kon nog veel meer namen noemen. Als je kijkt naar Feyenoord en het afgelopen 10 jaar die geslaagd is bij Feyenoord en vervolgens een stap hogerop maakt, kun je alleen zeggen dat Karsdorp, Martins Indi, Kongolo, Clasie en Castaignos geen succes is, waarvan je van de laatste kan zeggen dat hij wel veel te vroeg is vertrokken. Pelle, Vilhena, St. Juste, Janmaat, De Vrij, Fer, Wijnaldum, Elia, El Ahmadi en Vlaar hebben gewoon hun waarde bewezen bij hun vervolgclub. Bij PSV heeft Memphis, Lozano, Locadia, Bruma, Arias, Angelino (gedwongen verkoop tho), Willems en Moreno niet echt geslaagd bij hun club (paar zijn uiteindelijk wel via een omweg weer goed terecht gekomen). Voor de rest Wijnaldum, Guardado, Strootman (was gewoon echt in hele goeie doen bij zijn eerste seizoen), Propper, De Jong (is nog steeds basisspeler), Dzsudzsak, en Mertens. Nog best een succes geworden. Bergwijn moet nog blijken natuurlijk. Ajax hoef ik niet echt op te noemen, want daar zijn meer successen en zijn de slechte namen wel op een hand te tellen (van der Wiel, Alderweireld (naar Atletico), Klaassen, Stekelenburg, en Kluivert (waarvan Klaassen zich aardig begint te herpakken (ondanks dat Werder echt bagger speelt) en heeft Alderweireld prima stappen gemaakt)). Klopt, Tabbouni, Evjen, Goudmijn, Oosting, Reijnders, en De Wit zal die in de weg dan komen te zitten dan inderdaad. Geld zal wel genoeg zijn om een fatsoenlijke centrale verdediger te kopen volgens mij.
 
fantje
 
3
21 september 2020 om 19:46
Berghuis doet het niet slecht bij F'nrd. Gudrlj niet slecht in Spanje (EL gewonnen), Haps gewoon pech, Altidore met Toronto kampioen geworden. Romero MU, Moreno, ook geen onaardige carriere.
 
FcGrun050
 
1
21 september 2020 om 20:40
Tja, maar niet wat we hadden verwacht. Geen van allen actief in een top 5 competitie. Gudelj is inderdaad nog redelijk terecht gekomen, maar viel ook vies tegen bij Ajax. Haps is inderdaad pech. Altidore is van 23 doelpunten in de Eredivisie naar 1 doelpunt in de Premier League. Elm en Wernbloom waren ook goed bij Cska, alleen werd de eerste ernstig ziek met die bijzondere virus, maar die kun je ook wel als geslaagd zien. Moisander heeft ook goed gedaan bij Ajax. Maar Sigthorsson naar Ajax, Johansson naar Werder, Luckassen naar Psv, Beerens naar Hertha, en Schaars naar Sporting. Namen die ik niet heb genoemd, maar ook niet hebben gebracht bij de volgende club. Was trouwens vergeten dat Gouweleeuw en Viergever ook niet verkeerd hebben gedaan, alleen de laatste was niet geheel onmisbaar bij Ajax.
 
jeffreysch
 
5
21 september 2020 om 16:19
@alkmaar op Moreno en Weghorst na kom ik op geen 1 speler. Misschien De Zeeuw (en die kwam echt net nog mee met Ajax).. maar 2 van de 3 zijn dus van 10 jaar geleden of meer... Dit is wel erg matig, afgelopen decennia alleen Weghorst. Zelfs VVV Venlo kent meer spelers die geslaagd zijn (musa en Honda). AZ doet het goed voor haar budget, maar goede spelers aantrekken doen ze niet echt. Dat zie je ook terug in Europa na het vertrek van Scheringa. Ik zie Wijndal en Koopmeiners zich overigens toevoegen aan het rijtje geslaagd, maar over Boadu en Stengs heb ik hele grote twijfels. Edit: oke flauw. Honda en Musa zijn ook van heel lang geleden, maar je snapt mijn punt.
 
Alkmaar54
 
10
21 september 2020 om 16:34
Dembele en Romero hebben het ook best aardig gedaan. Ik snap zeker je punt. Maar als je kijkt naar Feyenoord en PSV dan valt dit ook behoorlijk tegen.
 
nwe25
 
0
21 september 2020 om 16:52
Feyenoord ; De Vrij Inter. Wijnaldum Liverpool vergeet ik er nog wel 1 paar . Psv ; Depay, Marcelo Lyon . Wijnaldum Liverpool. Mertens Napoli. Strootman As Roma nu OM weet niet hoe hij het nu doet . Vergeet ik nog wel een paar denk ik . En laten we niet over Ajax beginnen daar zijn er te veel van .
 
ajaxreal1990
 
0
21 september 2020 om 17:21
Rekik, de roon, hateboer karsdorp, dost, lammers, zoet, en idd ajax zijn er teveel maar lopen genoeg spelers rond, van matige tot zeer goede kwaliteit
 
De Toekomst
 
0
21 september 2020 om 19:16
Haha, een van de weinig die wel slaagt en meteen jezelf/je club zo op de borst slaan. Maar goed, je hebt gelijk. Wout is wel een succes en mooi om te zien.
 
MoTheSpur
 
3
21 september 2020 om 16:06
Poch speelde de eerste 3/4 jaar goed voetbal hoor alleen hebben wij nooit doorgebouwd op die mooie stijgende lijn. Geen aankopen en te lang doorgaan met dezelfde spelers, erg jammer maarja.Mourinho heeft wel duidelijk welke spelers hij wilt hebben en er lijkt wel veel meer balans in de selectie te komen. Wij missen nog wel een goede cv en een tweede spits als dat nog lukt dan hebben wij echt een perfecte transferperiode gehad. Er mogen zeker spelers verkocht worden inderdaad want het os een beetje overvol en er zitten spelers tussen die echt amper gaan spelen. Alli verkopen is zeker een mogelijkheid, misschien een buyback clause proberen ???????Weghorst, Sorloth of Diallo als tweede spits vind ik best prima en dan hopen op een cv als deadline deal. Ook wil ik even zeggen dat Levy goed werk levert tot nu toe en Mourinho en Levy lijken ook goed samen te kunnen werken. Vond de gesprekken in de docu ook wel fijn om te zien eigenlijk.
 
Robjones
 
13
21 september 2020 om 16:06
Weghorst is echt het ideale voorbeeld van de zin 'Hard work beats talent when talent doesn't work hard'. Ongekend knap wat die jongen bereikt met beperkt talent. Wel eens gehoord dat hij vanaf NEO Borne (zijn eerste club) al overal bovenop zat. Goede voeding, genoeg rust, altijd 100% geven etc. Ongekend knap van hem.
 
jeffreysch
 
7
21 september 2020 om 16:22
Ik vraag mij af of Weghorst beperkt talent heeft. Anders kom je echt never nooit op zo een niveau waarbij je in de Bundesliga 1 van de beste aanvallers bent. Wellicht was zijn top anders een AZ geweest of iets lager zoals een Werder Bremen, maar hij heeft zich razendsnel overal aangepast. Dat zegt ook wel iets.
 
fred-manred
 
2
21 september 2020 om 16:44
Hij heeft zeker meer dan beperkt talent, Robjones heeft het denk ik over z’n voetballende talent. Moeten we elke houten klaas die scoort bestempelen als beperkt talent?
 
Robjones
 
4
21 september 2020 om 17:14
Toen Weghorst net bij Heracles kwam, was zijn positiespel en basistechniek zo slecht dat ze hem eerst apart lieten trainen, omdat het team van Weghorst standaard werd weggespeeld. Zo mager was zijn balbehandeling en voetbalinzicht. Ik denk wel dat je dat kan omschrijven als beperkt talent toch? Dit weet ik omdat mijn buurjongen bevriend is met Weghorst, regelmatig met hem in gesprek geraakt op een verjaardag.
 
fred-manred
 
1
21 september 2020 om 17:40
Klinkt als een vreemd vehaal. Scout heracles ziet hem bij emmen, vervolgens halen ze hem, en laten ze hem apart trainen omdat ie eigenlijk niet zo goed is.. Ja beperkt talent, de een is beter hierin en de ander is ergens anders weer beter. Uiteindelijk heeft hij zo veel talent dat hij staat waar hij nu staat.
 
FCT11
 
11
21 september 2020 om 16:43
Ik heb in de jeugd elftallen geregeld tegen Wout gevoetbald. Hij was destijds op jonge leeftijd al een boomlange spits, ontzettend doelgericht. Wat hem typeerde is precies datgene wat wij nu nog van hem zien. De drive, de uiterste wil om te willen winnen. Bovendien, wanneer zijn ploeg verloor; bleef hij met tranen achter op het veld. Dat vind ik een prachtig gegeven want onder andere die mentaliteit heeft hem gebracht waar hij nu is.
 
Mauricel
 
0
21 september 2020 om 16:08
On: de premier league lijkt me een prima competitie voor weghorst, maar moet die wel in een team komen waar er spelers op de zijkant staan met een goede voorzet.
 
EnriqueD
 
2
21 september 2020 om 16:31
Zou een mooie transfer zijn voor Wout. Ik snap Wolfsburg ook in dezen. Zij hebben een redelijke gok genomen om 10,5 miljoen te betalen destijds en dat is goed uitgepakt. In Londen hebben ze zat te besteden en Wolfsburg hoeft niet van Wout af. Simpel toch?