Wytse van der Goot gaat in op grootste blunder tijdens Ajax - Juventus
Maandag, 18 mei 2020 om 09:23

Wytse van der Goot maakte in het seizoen 2018/19 naar eigen zeggen de grootste fout uit zijn carrière als voetbalcommentator. Het ging bij hem mis tijdens de ontmoeting tussen Ajax en Juventus in de kwartfinale van de Champions League. "Dat ik de trainer van Ajax, Erik ten Hag, voor drie miljoen mensen Jan van Halst noemde", aldus Van der Goot in gesprek met Hélène Hendriks.

Van der Goot weet precies waar zijn verspreking vandaan komt. "Dat is een soort weeffout in mijn brein", zegt hij tegenover Veronica Inside. "In de jaren negentig speelden ze samen op het middenveld bij FC Twente. Toen waren ze allebei nog niet kaal, maar inmiddels wel. En je hebt 'Hag' en 'Halst'. En ik werk veel met Jan in het weekend bij Ziggo, en ik werk regelmatig met Ten Hag als trainer van Ajax als ik hem interview."

"Die twee zijn een soort eeneiige tweeling in mijn hoofd geworden, waardoor ik ze met elkaar inwissel", aldus Van der Goot, die vertelt dat het niet erg is om af en toe een fout te maken. "En zo'n verspreking kan je natuurlijk wel maken, dat is niet zo heel erg, als je hem a. corrigeert, en dat deed ik niet, en b. het niet tijdens Ajax - Juventus in de kwartfinale van de Champions League doet."

Van der Goot heeft veel commentaar gekregen op zijn fout. "Ik dacht niet echt dat de trainer van Ajax Jan van Halst was. Dan merk je wat voor zwembad vol piranha's Twitter natuurlijk af en toe is, of andere sociale media zijn. Iedereen duikt er vol op. En ik snap het ook wel, want als ik thuis zou zitten, zou ik daar ook om lachen en denken: Jezus, wat zegt hij nou? Jan van Halst?"

De commentator had niet de behoefte om later op sociale media zijn fout uit te leggen. Later kwam hij er wel op terug. "Ik heb er een grappig tweetje over gepost. En later, toen ik nog een keer met Van Halst in de studio van Ziggo zat, een foto van ons samen gemaakt en erbij gezet: Er zit hier in de studio een man die beweert dat hij Jan van Halst is!"

Tegenover Panorama vertelde Van der Goot eerder al dat hij in de rust van het duel op zijn fout werd gewezen door Robert Maaskant. "Je begrijpt: dat was wel een kutgevoel. Ik weet wel, ik deed er niemand kwaad mee. En het is een fout die iedereen kan maken, maar oh, wat baalde ik toen ik dat hoorde", aldus de commentator. "Helemaal omdat je weet dat er miljoenen kijken. Grappig is dan wel weer dat Ten Hag later in Turijn, toen ik de rol van interviewer had, lachend naar me toe kwam en zei: jou moet ik hebben."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
HijNiet!
 
115
18 mei 2020 om 09:44
Het zij hem vergeven. Ik vind Wytse een ontzettend goede commentator. Hij is prettig enthousiast zonder daarin door te slaan als de eerste de beste supporter, wat veel andere commentatoren wel doen als er een Nederlandse club bij betrokken is (zeker tijdens het succesjaar van Ajax). Van der Goot is enthousiast maar blijft wel analytisch. Die komt er wel.
 
HenkTank112
 
13
18 mei 2020 om 10:12
Hahaha dit meen je?ik vind hem juist gigantisch doorslaan als de eerste de beste supporter. Zeker wanneer zijn clubje Ajax aan mag treden.
 
Mitchel_G
 
23
18 mei 2020 om 10:19
@Henk Heb je wel eens naar Koert Westerman geluisterd? Daarbij vergeleken is Wytze van der Goot oprecht de Dalai Lama qua spraakzaamheid.
 
HijNiet!
 
3
18 mei 2020 om 11:26
Dat mag je vinden, wel grappig dat percepties zover uit elkaar kunnen liggen. Ik vond hem persoonlijk een van de weinigen die nog nuchter bleef becommentariƫren tijdens die CL-campagne.
 
EA Guingamp
 
4
18 mei 2020 om 12:06
Je vergeet Arno Vermeulen tijdens de EK en WK wedstrijden, dat was echt vreselijk. Gelukkig kreeg hij de mindere wedstrijden tijdens de middag sessie.
 
Dabor
 
58
18 mei 2020 om 09:46
Momenteel de beste voetbal commentator die we hebben wat mij betreft. Fouten maken is menselijk.
 
Donkers
 
18
18 mei 2020 om 10:16
Naar mijn mening blijft Sierd te Vos natuurlijk te beste
 
Lunny
 
8
18 mei 2020 om 11:44
De Vos is de Nijhuis onder de commentatoren. Gaat zijn eigen gang en vindt zichzelf belangrijker dan de rest. Kwaliteit is minder belangrijk dan zichzelf verkopen waardoor ze compleet doorslaan en niet doen waar ze voor ingehuurd zijn. Als ik op mijn werk mijn eigen gang ga, word ik mijn vingers getikt door mijn leidinggevende.
 
gloryUnited
 
13
18 mei 2020 om 10:17
Geef mij maar arman asvaroglu. Altijd degelijk, doet geen gekke dingen, heel veel kennis, pakt zijn momenten om enthousiast te doen maar blijft altijd kritisch en onpartijdig. Bovenal, hij doet niet populistisch
 
Shorty1991
 
9
18 mei 2020 om 11:28
Dat vind ik ook een fijne commentator, maar ik vind voetbal en radiocommentaar niet echt te vergelijken. Op de radio moet je ook echt het spel beschrijven, wat mensen op tv met eigen ogen zien. Dat zorgt ervoor dat je minder momenten hebt die je op een andere manier vol moet lullen, en juist op die momenten onderscheiden veel commentatoren zich in negatief opzicht. Geen idee of Asvaroglu al eens tv commentaar heeft gegeven, maar het zou zo maar kunnen dat ook hij op die momenten ineens "gekke dingen" gaat doen.
 
Shorty1991
 
3
18 mei 2020 om 11:28
Tvcommentator en radiocommentator vergelijken natuurlijk
 
Jajakong
 
20
18 mei 2020 om 09:54
De beste en leukste commentator die we momenteel hebben. Altijd leuke feitjes tussendoor praat niet de wedstrijd dood of als er niks aan is maakt hij je nog aan het lachen. Na el sierd mijn favoriete commentator.
 
Oortap
 
4
18 mei 2020 om 09:58
Dit is gewoon zoals ze in het engels zo goed zeggen een slip of the mind. Overkomt iedereen. Ken zelfs moeders die per ongeluk de namen van hun kinderen verwisselen. Beter dit dan een verslaggever die de regels niet kent en volhardend blijft geloven dat zijn aanname klopt tijdens een wedstrijd.
 
FcGrun050
 
20
18 mei 2020 om 10:01
Vond hem aan het begin echt helemaal niks toen hij die filmpjes liet zien tijdens het Champions League voetbal. Maar gozert is een fijne interviewer/presentator en een top commentator om naar te luisteren. Hopelijk zet hij dit voort, en gaat hij niet terug naar die slechte grappen tijdens de Champions League wedstrijden.
 
 
2
18 mei 2020 om 10:18
Ach al die kale blanke trainers zien er hetzelfde uit, logisch foutje.
 
daviddaan
 
12
18 mei 2020 om 10:24
Wytse, Een prettige commentator en interviewer om naar te luisteren. Hoe hij dat programma Tussen de palen presteert. echt heel erg leuk! Hij is de toekomst.
 
Arnino
 
3
18 mei 2020 om 10:55
Vond dit meer een verspreking dan een fout. Persoonlijke erger ik mijzelf meer aan Koert westerman die niet weet hoe uitdoelpunten werken in Europees verband.