Xavi lovend: 'Zijn impact is te vergelijken met Messi en Ronaldinho'
Zondag, 12 maart 2023 om 09:10

Barcelona hoopt zondagavond op bezoek bij Athletic Club (21.00 uur) een volgende stap te zetten richting de Spaanse landstitel. De ploeg van Xavi incasseerde in de laatste negen competitiewedstrijden slechts twee treffers en heeft tegen de Basken bovendien Robert Lewandowski terug van een blessure. De Poolse spits voert de topscorerslijst aan in LaLiga met vijftien doelpunten. Xavi is blij dat hij tegen Athletic weer over zijn aanvalsleider kan beschikken en trekt de vergelijking met Lionel Messi en Ronaldinho.

Xavi bevestigde zaterdag tijdens de afsluitende persconferentie dat hij weer de beschikking heeft over Lewandowski. De spits ontbrak tegen Real Madrid (Copa del Rey) en Valencia, maar is fit genoeg om te starten. "Hij heeft vanaf donderdag weer alles volledig meegedaan op de training", aldus de Spaanse coach. "Hij voelt zich heel goed en wil spelen. Hij is een speler van een ander kaliber en is van vitaal belang voor ons. In het bijzonder in de wedstrijd van zondag."

De impact die Lewandowski heeft op het spel van de Catalaanse grootmacht doet Xavi denken aan vervlogen tijden. "We hebben wedstrijden gewonnen zonder hem, maar we hebben hem wel echt gemist", stelt de 43-jarige oefenmeester. "Hij is een speler die het verschil maakt, hij is geweldig voor ons. Ik zou hem willen vergelijken met Ronaldinho en Lionel Messi. Hij heeft dezelfde impact. Hij is de leider en heeft de mentaliteit van het team veranderd."

Met nog veertien wedstrijden te gaan geniet Barcelona een voorsprong van zes punten op naaste belager Real Madrid, dat zaterdag met 3-1 te sterk was voor Espanyol. Tegen Athletic kan de voorsprong weer worden uitgebouwd naar negen punten. "We kunnen niet spelen met de handrem erop", aldus Xavi. "Ook al spelen we midweeks tegen Real Madrid en staan er jongens op scherp. Dit is misschien wel de zwaarste uitwedstrijd die we nog krijgen. Deze wedstrijd vind ik belangrijker dan el Clásico."

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
3
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Heinazijn
 
50
12 maart 2023 om 09:23
Oei, oei,oei dat zijn lovende woorden van spelmaker en voetbaltrainer Xavi. Ik ben ook van mening dat 34 jarige Poolse superster een goede speler is, maar een impact zoals Messi en Ronaldinho? Dat denk ik niet. Er wordt altijd veel druk op de spelers gelegd wanneer ze worden vergeleken met Lionel Messi, de 35 jarige Argentijnse aanvaller die door veel mensen ook wel the `goat`` (geatest of all time (beste aller tijden)) wordt genoemd. Naar mijn mening is Robert Lewandowski een zeer goede spits en ik denk zeker dat hij van waarde kan zijn voor het huidige Barcelona, de nummer 1 op dit moment van de Spaanse competitie Laliga. Maar een impact zoals Messi? Dat is naar mijn mening wat overdreven. Ik vind dat Lionel Messi meer impact heeft / had op Barcelona dan dat Lewandowski heeft op het huidige Barcelona. Messi is Barcelona's recordhouder in doelpunten met 634 en heeft er ook bijna 700 assists bij. Hij heeft meer dan 700 officiã«le wedstrijden voor Barcelona gespeeld en heeft daarmee de meeste spelers overtroffen. Messi heeft ook een recordaantal prijzen gewonnen voor Barcelona, waaronder 10 La Liga-titels, 4 Champions League-titels en 6 Copa del Rey-titels. Het is niet eerlijk om Messi nu met de Poolse superster te vergelijken. Het lijkt me ook geen goede zet van Xavi om dit te doen, want dit vergroot de druk en het verwachtingspatroon op Lewandowski. Ik hoop dat de prestaties van de 185 centimeter lange Pool er niet op achteruit gaan naar deze uitspraak. Maar dat gaan we in de komende wedstrijden zien.
 
Oenieboy
 
17
12 maart 2023 om 09:57
Zo he, jij hebt wikipedia er vandaag wel bij of niet? Ik mis nog een alinea met hoe Tuchel er mee om was gegaan.Daarnaast denk ik niet dat Lewandowski hier last van gaat hebben. Met zijn leeftijd en ervaring kan hij daar wel mee omgaan.
 
Bas de Jong
 
31
12 maart 2023 om 09:59
Spijt me zeer Heijn, maar wat wil je nou bereiken met begrippen als "de Poolse superster" "de Argentijn" of de uitleg van goat? Het ziet er allemaal zo idioot uit en al die extras voegen letterlijk niks toe.
 
Heinazijn
 
46
12 maart 2023 om 10:16
Hallo Bas, Dat zijn goede vragen die je stelt in je bijdrage. Ik ga er dus in deze bijdrage even op in. Vraag 1: "maar wat wil je nou bereiken met begrippen als "de Poolse superster" "de Argentijn" of de uitleg van goat?" Dit heeft te maken met schrijfregels. Het is namelijk niet prettig lezen als ik bijvoorbeeld in drie zinnen achter elkaar Lewandowski zet. Daarom noem ik hem soms Poolse superster of de 185 centimeter lange spits. Iedereen weet waar het over gaat, maar dit leest prettig. Als ook de artikelen van Voetbalzone leest zie je dit fenomeen ook voorkomen. Lees bijvoorbeeld dit artikel. Er wordt op verschillende manieren naar Barcelona verwezen. Namelijk als: 1. Barcelona 2. De ploeg van Xavi 3. De Catatalaanse groot macht Dit hebben ze ook gedaan met Lewandowski en Xavi. Het heeft dus puur te maken met schrijfstijl. Om het voor de lezer aantrekkelijker te maken om te lezen. Wellicht is het iets voor jou om een schrijfcursus te volgen? Vraag 2: ""de Argentijn" of de uitleg van goat? " Dit heeft puurt te maken met de regels op Voetbalzone. In de regels staat namelijk beschreven dat je bericht in het Nederlands moet zijn. Aangezien GOAT een Engelse term is leg ik deze even uit voor de gebruikers die geen Engels kunnen. Zodoende voldoet mijn bijdrage volledig aan de richtlijnen van dit platform. Verder wil ik aan jou vragen Bas , wat jij vindt van de bijdrage van Lewandowski tot nu toe? En hoe jij zijn bijdrage ziet in vergelijking tot Messi en Ronaldinho.
 
Bas de Jong
 
8
12 maart 2023 om 10:26
Het is zeer simpel Heijn. Als jij in een zin de naam Lewandowski noemt en daarna een aantal zinnen met "hem" of "hij" gebruikt, refereer je naar iemand. Dat is een normale manier van schrijven, leest makkelijker en bovendien is jouw omschreven manier van schrijven niet per definitie een schrijfregel. In de teksten van vz benoemen ze het eenmalig en gaan ze verderop in de tekst door met de naam benoemen. De uitleg omtrent goat is natuurlijk van de zotte, gezien iedereen die hier gebruikt en niemand ervoor gestart wordt. Voor mij ziet dit er eerder uit als interessant willen doen, maar ieder zijn mening. Als je bedoelt bij Lewandowski zijn bijdrage tot nu toe bij Barça, is het wat ik verwacht had. Uitstekende cijfers en een van de betere spelers, maar niet de absolute topspelers (andere omgeving, manier van spelen etc). Betreft bijdrage t.o.v. Messi en Ronaldo vind ik dat hij in het eeuwige lijstje staat dat onder hen komt. Denk aan een Suarez, Ibrahimovic etc. Topspelers die op hun hoogtepunten op gebieden konden wedijveren met Ronaldo en Messi, maar nooit hun hoogte konden vasthouden. Lewandowski zit er niet ver vanaf
 
Ana-realist
 
8
12 maart 2023 om 09:24
Waar Messi en Ronaldinho elke aanval opzette is lewa een afmaker. En puur afhankelijk van de aanvoer (geworden). Dat zie je de laatste weken zonder Pedri en Dembele.
 
Liverpool-038
 
10
12 maart 2023 om 09:42
Dit kan nog wel is een lastige wedstrijd worden uit bij Bilbao. Ik zie Lewandowski niet als een speler die een wedstrijd over de streep kan trekken net zoals Ronaldo of Messi. Weet iemand overigens al hoe het staat met de corruptie zaak rondom Fc Barcelona? Ik zie heel veel op het internet voorbij komen, maar op Voetbalzone nagenoeg geen artikelen rondom de zaak.
 
real8madrid
 
5
12 maart 2023 om 09:56
Omdat er niets te vertellen is. De openbare aanklager heeft Barca en Negreira aangeklaagd en nu is het een kwestie van wachten op de rechtszaak.
 
Liverpool-038
 
2
12 maart 2023 om 10:04
Daar gaat zeker weer een ruime tijd overheen voordat er een uitspraak zal volgen.
 
Hossaini1975
 
2
12 maart 2023 om 10:19
Hetzelfde geldt ook voor city ,dat duurt ook maar voort
 
Almogaver
 
2
12 maart 2023 om 10:22
En naar het schijnt zonder bewijs, waardoor dit nog langer gaat duren. En dat is nog los van het gegeven dat Barã§a, zelfs als het schuldig zou zijn aan de genoemde zaken, niet meer gestraft kan worden door de statuten.
 
real8madrid
 
2
12 maart 2023 om 13:44
Ik heb niet het gevoel dat je er dit keer heel objectief in staat almo. Barca kan niet gestraft worden door La Liga volgens de statuten. Dat betekent niet dat ze niet gestraft kunnen worden door het gerecht, door wie ze aangeklaagd zijn. Of door de Uefa.
 
Morobjago23
 
3
12 maart 2023 om 09:53
Midweeks spelen tegen Real Madrid? Spelen ze een andere competitie? Volgens mij heeft Real Madrid de CL op de planning staan, maar goed ik kan mij vergissen
 
Barmitswa
 
11
12 maart 2023 om 10:18
Ronaldinho op zijn piek danste pirouttes rond de absoluut beste elite verdedigers ter wereld, just for fun. Dat moet ik een Lewandowski toch nog wel eerst eens zien doen
 
Hossaini1975
 
5
12 maart 2023 om 10:22
Ik denk wel dat ie de jonge jongens wel zo motiveert ,ik denk dat zijn drang net zo groot is als die van Messi ooit was .
 
Joga_Bonito10
 
7
12 maart 2023 om 11:26
Xavi wil Lewandowski zijn eer strelen met dit soort uitspraken. Is een goede mindgame van Xavi. Lewandowski is qua naam en faam de absolute ster bij Barca en denk dat Xavi daar vooral op doelt. De impact van Ronaldinho en Messi was hele andere koek.
 
Radamel Garcia
 
1
12 maart 2023 om 14:06
Als coach probeer je alles om je spelers meer zelfvertrouwen te laten krijgen en dan krijg je dit soort vergelijkingen. Laat hem eerst nog maar even meer presteren en dan mag er vergeleken worden met de legendes die er worden genoemd.