Xavi Simons blinkt andermaal uit voor Leipzig, dat uitstekende zaken doet
Zaterdag, 9 maart 2024 om 17:40

Xavi Simons heeft zaterdag andermaal een puike prestatie afgeleverd voor RB Leipzig. Hoewel de Oranje-international niet scoorde en geen assist afleverde tegen SV Darmstadt, was hij een constante dreiging. Leipzig won uiteindelijk met 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Thomas Isherwood en een treffer van Christoph Baumgartner. Leipzig staat momenteel vierde, al kan het nog ingehaald worden door Borussia Dortmund, dat twee punten minder heeft en nog in actie moet komen.

Bijzonderheden:


Leipzig kwam al snel op voorsprong in eigen stadion. De ongelukkige Isherwood kopte de bal bij de tweede paal in eigen doel. Vlak na rust tekende invaller Baumgartner, op aangeven van Xaver Schlager, voor de eindstand door de bal uit een hoekschop keihard in de hoek te werken.

Simons kwam dus niet tot scoren, maar speelde uitstekend en was een constante plaag voor de kansloze hekkensluiter van de Bundesliga. De Amsterdammer, die van het eerste tot het laatste fluitsignaal op het veld stond, creëerde zes kansen, waarvan één grote.

Al zijn vijf dribbels waren succesvol. Bovendien won Simons, die als aanvallende linkermiddenvelder stond opgesteld, tien van zijn twaalf grondduels én kreeg hij vier overtredingen mee. Simons was midweeks in de Champions League tegen Real Madrid (1-1) ook al een van de uitblinkers.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:23
17:23
Union Sint-Gillis verslaat Van Bommels Antwerp en wint eerste beker sinds 1914
14
   
17:00
17:00
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
9
   
17:00
17:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
25
   
16:52
16:52
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
6
   
16:45
16:45
Hélène Hendriks bevestigt geruchten over haar relatie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
DerKaiser123
 
3
9 maart 2024 om 18:33
HIj is inmiddels toch wel een van de grote sterren in de Bundesliga. Zegt ook genoeg dat een Olmo wel gerouleerd werd en op de bank gezet wordt, maar dat Simons gewoon mag staan.