Zakelijk FC Groningen duwt RKC Waalwijk dieper in degradatiezorgen
Vrijdag, 4 oktober 2019 om 21:52

FC Groningen heeft vrijdagavond een broodnodige overwinning behaald. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde niet groots, maar nam eenvoudig afstand van RKC Waalwijk: 3-0. Groningen verlaat daarmee de onderste regionen van de Eredivisie, terwijl de Noord-Brabanders met slechts één punt uit negen wedstrijden dieper in de problemen worden gedrukt.

RKC kwam goed uit de startblokken en kreeg al snel twee enorme kansen. Zowel Stanley Elbers als Dylan Vente stuitte van dichtbij echter op doelman Sergio Padt. Tot overmaat van ramp voor de Waalwijkers was het aan de andere kant wel direct raak. Ajdin Hrustic slingerde een vrije trap gevaarlijk voor het doel en zag ploeggenoot Mike te Wierik van dichtbij raak koppen: 1-0.

Vlak voor rust vergrootte Groningen zijn voorsprong. Deyoraiso Zeefuik zette een een-twee op met Ahmed El Messaoudi en vond vervolgens Charlison Benschop, die eenvoudig kon tekenen voor zijn eerste treffer in Groningse dienst: 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft probeerde RKC-spits Vente het van grote afstand, maar de harde knal werd door Padt ternauwernood uit het doel getikt.

Na rust probeerde RKC wel terug in de wedstrijd te komen, maar de ploeg van trainer Fred Grim kwam voetballend tekort om het Groningen echt moeilijk te maken. Clint Leemans was met een afstandsschot nog het dichtstbij, maar de middenvelder zag Padt vrij eenvoudig redding brengen. Hrustic had even later de kans om het duel definitief in het slot te gooien, maar de Australiër schoot in kansrijke positie hoog over. Invaller Gabriel Gudmundsson tekende in de slotfase met een rake volley voor het slotakkoord: 3-0.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Densje
 
8
4 oktober 2019 om 21:56
Niet groots, wel 3 punten. Next..
 
mrkos
 
6
4 oktober 2019 om 21:59
Lang niet groots nee. 3 punten is het belangrijkste, maar als RKC wat scherper was dan hadden ze zo 2-0 voor kunnen staan. Groningen wilde niet echt, RKC kon niet echt.
 
MrKrillin
 
7
4 oktober 2019 om 21:58
Gefeliciteerd Groningen. Een RKC heefr ook totaal niets te zoeken in de eredivisie. Daarom naar 16e clubs. Zo een club kan m.i beter fuseren met Willem2 en NAC. 1 sterke club erbij in Brabant en nieuwe derby tegen PSV. Lijkt me beter voor de club dan blijven aanmodderen.
 
kleinegeneraa7
 
55
4 oktober 2019 om 22:06
Wat een onzin zeg. Willem 2 is aan het aanmodderen? Altijd dit soort onzin van 16 clubs en clubs laten fuseren komt van fans van de grotere clubs, lekker makkelijk roepen is dat hé. Een Willem 2 en NAC fusie voorstellen is net zo dom en kansloos als een fusie tussen Ajax en Feyenoord voor te stellen.
 
MrKrillin
 
0
5 oktober 2019 om 09:55
@kleinegeneraa7 Emoties veranderen met tijd. Heel veel clubs zijn juist resultaat van fusies tussen clubs. Je raakt altijd wat fans kwijt maar uiteindelijk krijg je weer nieuwe fans en binding. Wie weet heb je als de commerciele kant nog meer invloed krijgt over 20 jaar een wereld competitie. Dan zou best kunnen dat grote clubs met elkaar fuseren om zo deel te nemen om het hoogste niveau en strijden tegen FC Tokio, NY, etc
 
FCUTRECHT0300
 
6
4 oktober 2019 om 22:09
Doe dan een BeNeliga. Met deze redenatie heeft FC Groningen ook niks te zoeken in de Eredivisie. Zij zijn ook gewoon een schietschijf voor Ajax en PSV tegenwoordig. BeNeliga is de enige redding van de spanning in de Eredivisie in mijn ogen. Toch mooier voor Heerenveen/Groningen om tegen degradatie met clubs als Antwerp te strijden dan een grijze muis zijn tegen RKC en Emmen.
 
Grunn1990
 
21
4 oktober 2019 om 22:51
Dan spelen we in ieder geval tegen jouw club die dan ook niet op het hoogste niveau zal acteren
 
Thierryvane
 
0
5 oktober 2019 om 00:11
Als clubs eens fatsoenlijk een bestuur met ideeën inzetten dan kan het echt wel spannender worden. Het ligt puur aan de arbeid die je erin wilt steken en dat ligt bij veel clubs op een lager pitje dan de betere clubs.
 
MrKrillin
 
1
5 oktober 2019 om 09:57
@FCUTRECHT0300 Ja BeNeLiga zie ik ook wel zitten. Groningen heeft wel potentie itt tot de rkc's, emmen etc. Aantal jaren terug waren ze gewoon sterk met mooie spelers.
 
mrkos
 
5
4 oktober 2019 om 22:10
Je kunt niet zomaar even fuseren tussen 2 clubs. Beide clubs hebben hun trouwe supporters die dat echt niet willen en terecht. Ze hebben hun eigen identiteit en dat moet je vooral zo houden. 18 clubs is prima.
 
MrKrillin
 
0
5 oktober 2019 om 10:04
@mrkos Waarom zou niet kunnen? Is vaker voorgekomen. Een van de clubs die goed doet en voorbeeld is voor veel clubs is AZ toch. AZ is ook ontstaan met fusie tussen Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. Stel je had meer mensen die riepen nee kan niet, beide clubs eigen identiteit en vooral zou houden. Mooie derby zij zijj vijand hadden we nooot deze club gehad. Heb je misschien feiten voor mij waarom het niet kan? Ik laat je met feiten zien dat het wel kan. Jij laat alleen emoties zijn. Wat is de toegeviegde waarde van een rkc? helmond? nac? Ik denk te veel clubs in Brabant. Net als in Limburg. Voor het voetbal lijkt me beter 1 sterke club in Limburg dan dat aanmodderen en laten leven met subsidies
 
kebabslipper
 
18
4 oktober 2019 om 22:10
Een eredivisie van 18 clubs is niks mis mee, los van het feit dat RKC de zwakste is. Ga je met 16 teams spelen, dan is er wel weer een nieuwe club die 16e staat en zogenaamd niks in de eredivisie te zoeken heeft. Daarbuiten presteert Nl ook weer prima in Europa waardoor toch maar weer blijkt dat alle zorgen om het niveau in Nederland onterecht zijn. Mensen, een eredivisie hoeft niet te veranderen om clubs weer mee te laten doen. Er is gewoon weer meer talent. Klaar. Volgend jaar staat Nl ook weer boven Belgie in de coefficientenlijst waardoor ook maar weer blijkt dat een competitie met kampioenspouls ook niet ingevoerd hoeft te worden. Laten we het alsjeblieft een klassieke competitie houden zeg! Kleine clubs horen er ook eenmaal bij.
 
MrKrillin
 
0
5 oktober 2019 om 10:06
@kebabslipper Nee hoor de nummer laatst dan is natuurlijk sterker dan nummer 18 Dus je onderkant straks is sterker dan onderkant nu. Dus meer weerstand en houdt dagen over om meer matches met hogere weerstand re spelen. bijv na kwartfinale beker uit en thuis
 
Kowalski
 
9
4 oktober 2019 om 22:10
Fuseren met Willem II én NAC. Ik denk dat je de onderlinge rivaliteit heel erg onderschat..
 
MrKrillin
 
0
5 oktober 2019 om 10:10
@kowalski nee hoor ik weet dat er veel emoties zijn en onderschat het niet. Maar er zijjn wereldwijd heel veel clubs gefuseeerd en hieruit goede clubs ontstaan.
 
TILBURG013
 
7
4 oktober 2019 om 22:17
Denk je dat wij zitten te wachten op RKC en NAC? Hahaha. Zullen NEC en Vitesse ook maar fuseren voor een sterke club in Gelderland?
 
Jarl LOLSWAG
 
7
4 oktober 2019 om 22:38
Ja hallo, straks moet ik nog naar de Eredivisie kijken als N.E.C supporter. Dat niveau is veels te goed. En anders ook maar MVV en Roda laten fuseren
 
MrKrillin
 
0
5 oktober 2019 om 10:16
@Tilburg013 Op zich niet nodig. NEC doet het nu heel slecht maar normaal stabiele club. RKC, NAC, Helmond hebben toch geen toekomst. Lopen steeds meer achter. Willrn2 ff niet benoemd want die kan wel stabiel zijn. Het is toch zonde dat zulke clubs steeds kunstmatig in leven gehouden worden. Komen geld te kort, kunnen niet doorgroeien. Beter kunnen ze doorgaan als amateurs als ze graag emoties willen houden. Als profclub moet je gewoon zelf draaiend kujnen houdeb. Zo werkt het ook in het bedrijfsleven. Je gaat toch ook niet je lokale snackbar subsideren omdat je daar gezellig 1x per 2 weken biertje drinkt en patatje eet Als snackbar geen winst kan maken dan gaat het dicht. Waarom moet met voetbal anders zijn? sentimenten houden juist voortgang tegen. En jullie hebben ij Brabant nog altijd psv he. Kanndr nieuwe fusieclub leuke derbys spelen tegen PSV
 
MrKrillin
 
0
5 oktober 2019 om 10:18
@Jarl LOLSWAG JA! Mvv, roda en fortuna slaat nergens op. gewoon fc limburg en derby tegen vvv. noord zuid limburg rivaliteit totaal geen toekomst in huidige situatie met die 3 clubs
 
Sanderr
 
2
5 oktober 2019 om 10:42
NAC en Willem II fuseren, hahahah hoe krijg je het verzonnen kerel, echt... Zowel in Breda als in Tilburg speelt men nog liever in de 2e divisie dan dat men fuseert met de ander. Als je denkt dat dit een reële mogelijkheid is volg je simpelweg geen voetbal buiten je eigen club lijkt me.
 
mcgregor
 
9
4 oktober 2019 om 22:03
Het staat vast dat RKC laatste gaat eindigen. Voor elke tegenstander een schietschijf. Niet normaal hoeveel doelpunten die tegen krijgen.
 
lord
 
4
4 oktober 2019 om 22:45
Het wordt nu zelfs heel vermoeiend om een wedstrijd van groningen op tv uit te kijken. Wat gaat het al jaren verplicht en zonder passie... je wint nu met 3-0 maar er zit al jaren geen enkele beleving in, maar dat zie je ook aan de lage stoeltjes