'Ze hebben in Amsterdam veel meer kapitaal en ook vaak arrogantere jongens'
Donderdag, 6 september 2018 om 08:37

Vurnon Antia, Aras Özbiliz, Damil Dankerlui, Adrie Koster en Gery Vink zijn allemaal werkzaam bij Willem II én hebben allemaal een verleden bij Ajax. De Tilburge club werd eerder al bestempeld als 'het Ajax van het Zuiden', een term die Co Adriaanse, oud-trainer van beide clubs, niet heeft bedacht, zo verzekert hij in gesprek met het Brabants Dagblad.

"Dat was al zo toen ik er trainer werd. Er zijn wel wat zaken die daar aanleiding voor geven. Tot Ajax naar de beurs ging, hadden beide clubs een vergelijkbare structuur. Bovendien willen ze allebei graag verzorgd, aanvallend voetbal spelen, liefst met drie aanvallers. En ze hebben allebei een goede jeugdopleiding gehad", vertelt Adriaanse.

De voormalig oefenmeester constateert dat de jeugdopleiding van Willem II werd onderbroken door de samenwerking met RKC Waalwijk. "En Ajax dweept wel zo met Frenkie de Jong, maar die is natuurlijk volledig opgeleid door Willem II." Peter Année, het 85-jarige clubicoon van Willem II, zit niet te wachten op de vergelijking met Ajax en ziet ook veel verschillen tussen de clubs.

"Kijk alleen maar naar de erelijst. En ze hebben in Amsterdam veel meer kapitaal en ook vaak arrogantere jongens", aldus Année, die de afgelopen vijftien jaar ook weinig aanvallend voetbal ziet in Tilburg. "Daarvoor moeten we terug naar de tijd van Piet de Visser en Co Adriaanse. Veel trainers daarna beleden het met hun mond, maar in de praktijk zag je er weinig van terug."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Jeroenn_O
 
11
6 september 2018 om 08:50
Die heeft Willem 2 nu ook met Ozbiliz en Anita en Dankerlui. Of zou deze 85 jarige daar niet van op de hoogte zijn? Of zijn ze niet meer arrogant als ze via een omweg komen? Manman ben je 85 en gedraag je nog als een klein kind. Wat zielig zeg!
 
kleinegeneraa7
 
59
6 september 2018 om 08:56
Volgens mij zegt die toch niet veel verkeerds en ben jij nu de gene die zich als een klein kind gedraagt. Arrogant kan je als negatief en positief opvatten en in deze bedoelt die het volgens mij positief. En al bedoelt die het met een negatieve lading? Het is waar je je druk om kan maken zeg.
 
Jeroenn_O
 
7
6 september 2018 om 08:59
Ja tuurlijk hij bedoelt het positief... Ik maak me niet druk ik lach die man gewoon keihard uit met zijn domme gebrabbel. Zal wel met zijn leeftijd te maken hebben. Of hij het nou positief of negatief bedoelt. Hij zegt dat ze in Amsterdam arroganter jongens hebben. Ik zeg dat diezelfde jongens nu ook in Tilburg lopen. Wat jij verder van mij vind zal me echt aan mn ballen jeuken.
 
theo uphus
 
7
6 september 2018 om 08:50
Ajax vergelijken met Wilem Ii....... Ik heb respect voor beiden, maar er gaat van alles mank voor een vergelijking.
 
Champ1986
 
9
6 september 2018 om 10:21
Hij vergelijkt niet de status of het niveau van beide clubs, maar andere aspecten. En hij voorziet zijn vergelijkingen van een onderbouwing, hetgeen jouw simpele reactie juist mist.
 
TheBrightOne
 
25
6 september 2018 om 08:51
Jammer dat zelfs oudere ervaren mensen.nog mee gaan in het arrogant noemen van amsterdamse jongens.Amsterdamse bluf wordt misschien door sommigen als arrogant ervaren.Maar als geboren en getogen Amsterdammer kan.ik je wel vertellen dat in de pijp en de jordaan, oud zuid en west moeten we helemaal niets hebben van arrogantie en vooribgenomenheid.Dus denk dat diegenen die Amsterdammers arrogant noemen waarschijnlijk weinig echte Amsterdammers kennen.Net als dat volgens mij heden ten dage meer dan vijftig procent vam de bezoekers in de JC Arena ook geen Amsterdammers meer zijn, hoor ik platte onvervalste Amsterdamse krakers gezongen worden , met een zuidelijk accent, moest ik ook even aan wennen.De club is nog steeds die club uit Amsterdam, maar de supporters komen grotendeels allang niet meer uit Amsterdam.Is ook niet erg, globalisering en zo.
 
Sempros
 
27
6 september 2018 om 08:56
Of dat, zoals jij zelf al aangeeft, de rest van Nederland en Amsterdam gewoon een hele andere definitie hebben van wat arrogant is. Is niet erg, meer wees je er van bewust dat wat ze daar 'Amsterdamse bluf' noemen, in veel delen van het land niet op dezelfde manier ervaren wordt.
 
TheBrightOne
 
22
6 september 2018 om 09:01
Daar heb je zeker een punt. Alleen als ik kijk naar vrienden van me in Den Haag en bijvoorrbeeld Utrecht die uit de "volkswijken" komen dan zijn de mensen qua instelling en humor niet wezenlijk anders dan de Amsterdammers. In de volksbuurten in de vier grote steden vond je altijd wel een.blond mien of rooie annie, met het huis vol hoogglansmeubelen en porseleinen beeldjes. Mensen verschillen vaak minder van elkaar dan ze willen toegeven. Als je maar duidelijk maakt dat die anderen echt anders zijn geeft dat meer binding met je eigen regiogenoten.
 
Maykel24
 
0
6 september 2018 om 10:02
Die man heeft het toch helemaal niet over Amsterdam? Hij heeft het over de spelers van Ajax - waar weinig Amsterdams aan is over het algemeen (denk dat Blind en Eiting de enige Amsterdammers zijn? En dan kan je eventueel De Ligt nog meenemen omdat Abcoude dichter bij de Arena ligt dan Amsterdam Centrum ). En dat de gemiddelde speler van Ajax wat zelfbewuster/verzekerder/arroganter (dat is immers allemaal interpretatie) is dan iemand bij Willemii is ook niet heel vreemd. Als je 10jaar lang iedere dag met de top traint, hoort dat je de beste bent, bij een club speelt die zich de beste noemt en omringt met trainers en andere spelers die allemaal een geweldige carriere hebben gehad of gaan hebben dan is het niet heel vreemd dat je stevig in je schoenen staat. Los van dat het natuurlijk veel te generaliserend is aangezien er legio voorbeelden zijn van super nuchtere jongens bij Ajax of arrogante spelers ergens anders.
 
Marrekie
 
0
6 september 2018 om 10:22
Dat is altijd zo geweest hoor dat de grootste aantal supporters van Ajax vam buiten komen. Niks mis mee beetje zelfvertrouwen
 
GJ7300
 
0
6 september 2018 om 10:43
Grappig is dat idd. Arrogantie beeld komt meer uit altijd beste willen zijn en jaloezie op erelijst waar men trots op is (wat in sport vrij normaal is) Heeft niks met Amsterdammers te maken.
 
ninjakai
 
2
6 september 2018 om 12:38
Mwaa het is gewoon lekker cliché bezig zijn. Hard roepen dat er vaak arrogante spelers bij Ajax zitten, maar dat niet kunnen staven met voorbeelden. Als je ook kijkt naar de spelers die Ajax de afgelopen 10 jaar heeft voortgebracht zitten er verdomd weinig arrogante spelers tussen. Lijkt juist het tegenovergestelde. De Ligt misschien wel het grootste talent sinds sneijder, is een vrij normale jongen die vooral uitstraalt beter te willen worden. Van de Beek en Klaassen stralen vooral hard werken uit. Blind straalt de schuchtere buurjongen uit. Erikssen is de bescheidenheid zelve. Bij sneijder en ook bij vertoghen zag je nog wel dingen die als arrogant te bestempelen zijn, maar verder toch meer niet dan wel. Helemaal als je kijkt wat PSV heeft voortgebracht in een speler als Depay. Maar dat is de gemoedelijke club en Ajax de arrogante harde club...
 
JeffinhoGitano
 
3
6 september 2018 om 09:21
Arrogantie en zelfvertrouwen worden nogal vaak en makkelijk door mekaar gehaald. Ajax straalt dat uit dus zo ook de spelers. Vind het lachwekkend als je als een stel makke lammetjes het veld op gaat. Als je zelf niet eens gelooft dat je goed ben ga je never nooit niet een wedstrijd winnen. Bij Ajax zit dat in de club cultuur. Wij zijn Ajax en wij zijn de beste en er word door niemand wat anders geloofd.
 
gdoxu
 
1
6 september 2018 om 10:10
Ik vind het maar een vreemde opmerking; Ajax dweept met Frenkie de Jong. Waar blijkt dat uit dan? Zelfs met de Ligt zie ik Ajax niet dwepen. Als er al gedweept wordt is dat met de records die in handen zijn (meeste titels etc).
 
Maugaza
 
1
6 september 2018 om 10:14
Nouja Co noemde ooit Ben Rienstra als beste middenvelder eredivisie... Ot: Betreft Willem II, ondanks de 6-1 nederlaag tegen Psv. Die kunnen toch echt wel leuk voetballen hoor! Ik denk dat zij een verdienstelijke positie kunnen neerzetten met het materiaal dat ze hebben in de eredivisie. Het is toch mooi om te zien dat veel jeugdspelers van Ajax, die te kort komen voor het eerste alsnog bij een andere BVO komen te spelen.
 
DeSteek77
 
2
6 september 2018 om 10:16
De mensen in de poll zijn erg optimistisch. Dat is mooi om te zien en het geeft de Tilburgse supporters geloof en moed. Want als je de statistieken erop naslaat heeft Willem II de afgelopen 10 Eredivisieseizoenen één keer in het linker rijtje gestaan na 34 wedstrijden.