'Ze raken geblesseerd en dan is hij zeventig miljoen kwijt, zou jij dat doen?'
Zondag, 13 januari 2019 om 08:45

Rio Ferdinand is van mening dat de supporters van Newcastle United dankbaarheid zouden moeten tonen richting Mike Ashley. De clubeigenaar van the Magpies wordt verweten dat hij niet wil investeren in de spelersgroep van de huidige nummer achttien van de Premier League. Ashley wil Newcastle United al langere tijd verkopen, maar geïnteresseerde partijen kwamen om uiteenlopende redenen niet tot een akkoord met de Britse miljardair.

Ferdinand, die tegenwoordig in het zakenleven actief is, benadrukte zaterdag dat zijn mening over Ashley losstaat van zijn zakenrelatie met de clubeigenaar. "Newcastle is een jojoclub. Dat wil hij niet meer doen", verdedigde de oud-verdediger annex analist de beslissing van Ashley om de club te verkopen én geen geld meer te investeren. "Hij wil nu verder. Wat is het probleem? Hij wil de club verkopen. Waarom zou hij miljoenen moeten investeren?"

"Hij heeft eerder 35 miljoen euro aan een aanvaller uitgegeven en hij heeft eerder 35 miljoen euro aan een middenvelder uitgegeven, omdat hij de club uiteindelijk wil verkopen. Beiden raken geblesseerd en dan is hij zeventig miljoen euro kwijt. Zou jij dat doen?", gaf Ferdinand in een enigszins verhit gesprek met BT-presentator Jake Humphrey als fictief voorbeeld. "Kijk eens naar de weg die is afgelegd, naar afgelopen seizoen of wanneer dan ook. Sunderland heeft in de League One anderhalf miljoen euro uitgegeven om in de Championship te komen."

"Ashley heeft veel geld uitgegeven om Newcastle weer in de Premier League te krijgen", vervolgde Ferdinand, die zijn kledingmerk in de winkels van Ashley laat verkopen. "De fans zouden dankbaar moeten zijn dat Rafael Benitez voor de selectie staat." Humphrey repliceerde dat Brighton & Hove Albion en Huddersfield Town respectievelijk 110 miljoen en 80 miljoen euro uitgaven sinds hun promotie, terwijl Newcastle slechts zeven miljoen euro uitgaf maar tegelijkertijd 160 miljoen euro aan Premier League-inkomsten genereerde.

"Voordat ik mijn huis zou verkopen, zou ik ervoor zorgen dat het er goed uitziet", stelde Humphrey. Ferdinand was klaar met de discussie. "Dat kost je een paar duizend, maar toch zeker geen zeventig miljoen euro?" Newcastle verloor zaterdag met 2-1 van Chelsea en houdt op de ranglijst alleen Fulham en Huddersfield Town onder zich. Slechts één van de laatste tien duels in alle competities werd door het team van Benitez in winst omgezet.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
4
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
De Toekomst
 
1
13 januari 2019 om 09:45
Tsja, 70 miljoen uitgeven aan 2 spelers is niet echt risico spreiding, dus als dat dan mis gaat door blessures kan je ook je zelf wat verwijten. Als ik even snel denk, had je voor dat geld ook een paar spelers uit het rijtje Bailey, Lozano, Ziyech, Sanchez, Tagliafico, Richarlison, Kante, Vertonghen, Eriksen, De Vrij, Van Dijk, Cillessen, Mina kunnen kopen.. En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog veel..
 
tommy1981
 
21
13 januari 2019 om 09:55
Ja want de spelers die jij noemt staan er ook om te springen om naar een newcastle te verkassen.
 
De Toekomst
 
3
13 januari 2019 om 10:11
Nu niet natuurlijk, in het verleden hadden zij wel realistische doelwitten kunnen zijn.
 
tommy1981
 
2
13 januari 2019 om 10:27
Nou als je ziet waar de meeste spelen vd spelers die je noemt had ik newcastle nooit boven bijv. Chelsea tottenham liverpool everton verkozen.. Een paar spelers die je noemt dan weer wel maar van onze nico moeten ze afblijven haha
 
Ajax/barca2014
 
1
13 januari 2019 om 09:55
Wat een prestatie leverde Benitez dan ook afgelopen seizoen. Slecht 7 miljoen aan uitgaves? Wel denk ik dat ze dit kunstje dut seizoen niet meer kunnen flikken. Dat kan toch niet altijd goed blijven gaan en zeker niet als je concurrenten tegen de 100 miljoen aan spelers uitgeven.
 
Master D
 
3
13 januari 2019 om 10:59
Laten we alsjeblieft niet overdrijven zeg. Zoveel hebben clubs als Cardiff, Southampton, Huddersfield, Crystal Palace en Burnley nu ook weer niet uitgegeven. Zijn materiaal is gewoon vergelijkbaar als die van zijn concurrenten. Als men degradeerd heeft in elk geval Benitez niet het verschil weten te maken. Het is namelijk niet dat men bij Cardiff of Southampton overloopt van kwaliteit.
 
Ajax/barca2014
 
3
13 januari 2019 om 11:36
haha Southampton heeft een fortuin uitgegeven aan middelmaat als Carillo en Giabidini. Ook Palace heeft toch wel wat namen binnengehaald als Meyer (weliswaar transfervrij, maar zal ongetwijfeld een enorm bedrag aan tekengeld hebben ontvangen) en ook Hudderfield heeft nog deze zomer 13 miljoen euro voor Kongolo uitegegeven. Over Cardiff en Burnley kan ik niet oordelen, maar ik denk dat Burnley de enige club is die ook niet zoveel heeft uitgegeven.
 
Master D
 
2
13 januari 2019 om 12:11
Jij begint over de concurrentie die 100 miljoen heeft uitgegeven en dan kom je met een transfervrije speler als Meyer aanzetten? Die heeft geen tientallen miljoenen aan tekengeld gekost hoor. Gabbiadini is een transfer die plaatsvond toen Newcastle nog een divisie lager speelde, dus waarom je die erbij betrekt is mij een raadsel.
 
Ajax/barca2014
 
0
13 januari 2019 om 17:42
Als Bayern Munchen, Arsenal, en zelfs Shalke je een salaris van 7 miljoen per jaar aanbiedt, leg mij dan eens uit dat zo`n nietszeggend degradatieploegje er met hem vandoor weet te gaan? hier wat transfers van de ploegen die je aanhaalde. Bron is transfermarkt. Southampton: Vestegaard ( 25 miljoen), El Younoussi (18 miljoen), Gunn (11 miljoen), Armstrong ( 8 milioen) Palace: Kouyate (10 miljoen), Meyer (wat ik net al aangaf) maar al bij al niet zoveel als ik dacht. Burnley: Gibson (17 miljoen), Vydra (12 miljoen), Hart (4 miljoen) Huddersfield: Kongolo (13 miljoen), Diakaby (10 miljoen), Sobhi (6miljoen), Bacuna (3 miljoen), Hadergdjonai (5 miljoen), Lossl ( 2,5 miljoen). Newcastle: 34 miljoen aan uitgaves. Dus ervan uitgaande dat transfermarkt het juist heeft, heeft enkel Palace minder uitgegevenen Burnley evenveel waardoor Ferdinand het fout heeft. Toch heeft Newcastle minder en soms ook veel minder uitgegeven dan de rest en kan er ook niet ontkend worden dat Southampton echt gigantsch veel heeft uitgegeven aan middelmaat.
 
Master D
 
0
13 januari 2019 om 18:14
Kortom jouw bewering van 100 miljoen die de concurrentie uitgeeft komt feitelijk neer op: - Newcastle 34 miljoen - Burnley 33 a 34 miljoen - Crystal Palace (onbekend maar ruim minder dan Newcastle) - Southampton 62 miljoen - Huddersfield 40 miljoen - Cardiff 31 miljoen (kwam je zeker niet uit om te melden) Kortom op Southampton na ontloopt het elkaar niks wat ze aan transfers hebben uitgegeven en is het dus aan de trainer om het verschil te maken.
 
FCNewYork
 
2
13 januari 2019 om 11:58
Ashley wil 350 miljoen voor de club, hoogste bod tot by toe is (geloof ik) 250 miljoen. Als hij een speler haalt voor bijvoordbeeld 25 miljoen krijgt hij dat nooit meer terug. De vraag prijs of het aangeboden bedrag zal nooit evenredig omhoog gaan naar de aankoop prijs van een speler. Hij is dan dus bezig met kapitaal vernietiging. Daar staat tegenover dat als NU degradeerd hij waarschijnlijk ook kan fluiten naar die 250. Spelers huren lijkt mij dan de enige optie.
 
mrpuma
 
0
13 januari 2019 om 15:38
Alsjeblieft zeg ashley heeft er meer geld uitgehaald dan dat hij uitgegeven heeft. Hij heeft al die tijd geprofiteerd van de club door ondermeer de naam aan te passen van het stadion en die afschuwelijke sportsdirect reclame overal. Onder zijn bewind is newcastle 2x gedegradeerd, verscheidene trainers versleten, geen duidelijke visie, de lijst is lang. Het stadion zit altijd vol met trouwe supporters die zijn zo’n eigenaar niet verdienen.