'Zeer terecht dat hij is afgevallen bij Oranje, heel goed van De Boer'
Zondag, 8 november 2020 om 12:03

Frank de Boer heeft geen plaats voor Kevin Strootman in de selectie van het Nederlands elftal voor de aankomende interlands met Spanje (11 november), Bosnië en Herzegovina (15 november) en Polen (18 november). Hans Kraay junior vindt het niet meer dan logisch dat de middenvelder van Olympique Marseille is gepasseerd, ondanks het feit dat Strootman al jarenlang een vaste waarde is in de Oranje-selectie.

"Ik vind het zeer terecht dat Kevin Strootman is afgevallen bij het Nederlands elftal", zo stelt Kraay junior zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Want hij speelt bij Olympique Marseille niet en die is een wedstrijd of 28 bij Oranje geweest. Hij was schijnbaar zo belangrijk voor de kleedkamer. Maar als je niet speelt ben je toch niet belangrijk voor de kleedkamer? Daar hoef je toch niet iemand uit Marseille voor te laten invliegen? Heel goed dat Frank de Boer dat gedaan heeft", aldus de verbaasde verslaggever.

Collega-analist Marciano Vink is het eens met de stelling van Kraay junior. "Ik kan daar ook niets mee. Ik hoor het wel vaker vallen dat iemand belangrijk is voor de kleedkamer terwijl hij niet speelt. Ik vat dat niet. Hij zou belangrijk zijn voor de reserves, maar volgens mij is Virgil van Dijk daar als aanvoerder mans genoeg voor, om die spelers scherp te houden. Aan één woord heb je genoeg, daar heb je niet één hele speler voor nodig."

De Boer legde vrijdag bij de bekendmaking van de selectie uit waarom Strootman niet is opgeroepen. "Zijn situatie bij Marseille is niet echt rooskleurig", zei De Boer in een video-item van de KNVB. "Ik denk dat hij er ook niet tevreden over is, dat hij in tien wedstrijden misschien één helft in totaal heeft gespeeld. Dat is niet goed voor het Nederlands elftal, maar ook zeer zeker niet voor hem. Ik heb toen al gezegd: als de situatie niet verandert, dan ga ik voor andere mensen kiezen. Op dit moment is die situatie niet veranderd. Ik heb hem twee dagen geleden er ook over gebeld, met de boodschap dat ik op dit moment voor anderen kies. Maar dat betekent niet dat ik hem uit het oog verliest, ik hoop dat de situatie verandert."

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
NJfromVOL
 
28
8 november 2020 om 12:23
Daar kan imo weinig discussie obver bestaan. Bijzonder dat Strootman nog zo lang was opgeroepen.
 
Johnde Jager
 
9
8 november 2020 om 14:04
Dat hij Strootman niet meer meeneemtt met de verklaring je speelt bij je club ook niet. Valt te respecteren maar meet hij dan niet met twee maten als we Jasper Cillessen in deze discussie betrekken?
 
Ikbengoed83
 
3
8 november 2020 om 15:01
@njfromvol: Eens maar er zou ook weinig discussie moeten bestaan over Babel en die staat er nog in ...
 
Johnde Jager
 
1
8 november 2020 om 15:36
Maar de vorige bondscoach heeft deze uitspraak niet gedaan. Dus kon een ieder meenemen.
 
puistje
 
97
8 november 2020 om 12:35
Als ik Ajax was geweest, had ik hem gehaald voor het middenveld. Altijd nog een hele goede betrouwbare middenvelder en met zijn ervaring had hij veel kunnen toevoegen imo.
 
HendriksAFCAMU
 
62
8 november 2020 om 12:46
Doet onder voor klaassen, gravenberch, kudus, blind en is gelijkwaardig aan alvarez. Zou dus niet weten waarom je zo’n speler zou moeten halen
 
AsRoma8
 
5
8 november 2020 om 14:18
Lastig te beoordelen aangezien hij zo weinig speelt. Een Strootman in vorm is vele malen beter dan een Klaassen of Gravenberch.
 
Sirius
 
11
8 november 2020 om 15:23
@asroma8 - Maar dit is allang niet meer de Strootman die in vorm PSV inruilde voor AS Roma. Na z'n blessures is hij nooit meer enigszins in de buurt gekomen van dat niveau en ik ga er niet vanuit dat dat op z'n 30ste nog weer terugkomt. We hebben het inmiddels over een bankzitter van Marseille, ook geen bijzonder relevante club voor Europese begrippen in het huidige voetbalklimaat.
 
SocioFan1
 
9
8 november 2020 om 14:31
Uhh nee totaal niet. Vind hem helemaal geen type voor Ajax en is hij nog wel fit en wel, bedoel hij speelt nauwelijks meer.
 
Sirius
 
5
8 november 2020 om 15:21
Daar heb je niet veel aan. Hij is bankzitter bij Marseille en maakt al jaren geen indruk meer. Je staart je al snel blind op de naam als het dit soort spelers betreft, maar Strootman is sinds z'n blessures enorm teruggevallen in niveau.
 
FcGrun050
 
11
8 november 2020 om 12:58
Strootman is helaas passe sinds zijn blessure. Speelde toen daarna heel wisselvalig, ook al was onderdeel van de Roma die de halve finales haalde tegen Liverpool. Als hij niet snel van club veranderd, dan wordt hij nooit meer geselecteerd voor het Nederlands elftal. Als controlerende middenvelder voor het Nederlands elftal zal ik gewoon Gravenberch en Koopmeiners in de gaten houden. En met een schuine oog naar de prestaties kijken van Schouten en Veerman, die het goed doen bij Bologna en Heerenveen.
 
Buitenspelgoal
 
2
8 november 2020 om 13:15
Veerman heeft de schijn nog tegen omdat hij slechts bij Heerenveen speelt, maar ik denk dat als hij een transfer maakt en hij zich staande houdt hij zich snel bij Oranje terug zal vinden. Wat een heerlijke speler is dat, zowel creatief als verdedigend van waarde. Ik vind hem puur 1 op 1 de beste middenvelder van dit seizoen tot nu toe. Schouten valt mij ook op ja, heeft een basisplaats en zijn statistieken zijn tot dusver goed. Benieuwd hoe ver die zal komen.
 
FcGrun050
 
2
8 november 2020 om 13:24
Ja precies. Als hij een stap hogerop maakt, binnen (ajax, Feyenoord, Psv en AZ) of buitenland, en hij doet het dan goed, dan pas selecteren. Maar als hij aan het eind op pak en beet 12+ assists eindigt en 6+ goals, en onze andere middenvelders in de Eredivisie doen het niet aantoonbaar beter, misschien dan meenemen en kijken hoe hij het doet bij de trainingen bij het Nederlands elftal.
 
FCB_Catalunya
 
7
8 november 2020 om 12:59
Strootman is sinds zijn eerste lange blessure bij Roma al niet meer van waarde geweest, niet bij Marseille en al helemaal niet bij Oranje. Het is een godswonder dat hij nog zo lang op mocht komen draven. Good riddance!
 
MaxElze
 
33
8 november 2020 om 13:09
Gelukkig hebben we Babel nog om de ervaring en de balans in het team te compenseren
 
Arsenallz
 
4
8 november 2020 om 13:12
Strootman hoort er al tijden niet meer bij te zijn. Is sinds zijn blessure net niks meer. Terechte keuze van Frank. Had Koeman ook wel mogen doen.
 
shenkie
 
4
8 november 2020 om 13:14
Zeer goed maar het verbaast me wel, aangezien de helft van de selectie bestaat uit mensen die niet/amper spelen en/of uit vorm zijn: Bergwijn, Veltman, Babel, promes, ihatarren, van de beek, malen, bizot (was donderdag voor het eerst goed dit seizoen) en cillessen zat er aanvankelijk ook bij. Dat je sommige erbij pakt is logisch, maar 9 man uit vorm of niet spelend is een zeer trieste selectie... en dan vergeten we depay nog die al minimaal een jaar uit vorm is als hij een oranje shirt aan heeft.
 
Primetime
 
2
8 november 2020 om 13:48
Al die jongens op Cillessen hebben wel een stuk meer gespeeld dan Strootman. Die komt tegenwoordig echt de laatste 5 minuten in het veld.
 
Kyle66
 
0
8 november 2020 om 13:52
Babel en Promes ben ik met je eens. Weet niet hoe vaak Bergwijn speelt in de PL, maar Veltman stond de laatste wedstrijden in de basis en Ihattaren speelde donderdag goed.
 
shenkie
 
2
8 november 2020 om 13:57
Dus als je 1 wedstrijd goed speelt (bizot en ihatarren) hoor je in het Nederlands elftal?? Voor haps geldt dat duidelijk niet. Bergwijn speelt niet! Veltman laatste 2 wedstrijden
 
Kyle66
 
1
8 november 2020 om 14:10
Ik heb gisteren geen PL gevolgd, dus weet niet of Veltman heeft gespeeld. Als hij wel heeft gespeeld, was het de derde opeenvolgende keer. Haps is al jaren niet in beeld bij Oranje vanwege zijn blessures. Van mij had hij opgeroepen kunnen worden. Wie had jij dan opgeroepen in plaats van Ihattaren?
 
SocioFan1
 
2
8 november 2020 om 14:35
Het is onzin. Koeman deed dat goed, gaf er geen aandacht aan. De media, analisten en het volk denken het allemaal beter te weten. Maar wat denk je wat er gebeurd als je 23 spelers hebt die allemaal wekelijks spelen? Ze willen dan ook allemaal basis staan in Oranje en gaan sneller zich ergeren en irriteren als dat niet gebeurd. Zo'n Strootman kende zijn plaats en zeurde niet en was er voor het team. Soms is dat ook nodig. Nu kan je fricties krijgen straks als de 1 minder is en de ander wil spelen etc. plus ja Strootman speelt niet maar sommige anderen ook niet. Waarom niet Krul nr 1 maken dan en Jasper niet meer, als men daar toch zoveel aandacht aan geeft.
 
Sirius
 
0
8 november 2020 om 15:28
Dat viel mij ook op. Er word wel erg krampachtig vastgehouden aan bepaalde spelers. Wat heb je aan een vaste groep als er binnen die groep dissonanten zitten die eerder voor puntverlies zorgen dan voor punten? Nu wil ik overigens niet zeggen dat Memphis uit vorm is in Oranje en Malen draagt momenteel PSV samen met Max. Echter houdt het niet over als je even inzoomt op de selectie en met name de aanval is bijzonder mager.
 
MT87
 
0
8 november 2020 om 14:00
Heeft ie in ieder geval in zijn laatste wedstrijd nog een prachtige assist op Boadu gegeven. Dat balletje verraadde toch wel veel klasse, inzicht, en balgevoel dat hij heeft. Passend is hij natuurlijk ook gewoon goed, maar als je in principe gewoon niet kunt draaien of lopen houdt het al snel op. Eeuwig zonde. Benieuwd wat zijn volgende club zal zijn.
 
TILBURG013
 
1
8 november 2020 om 14:04
Maar wel Stengs, Babel en Veltman oproepen ?????
 
DieGele
 
3
8 november 2020 om 14:26
Jammer dat hij zo veel verdiend niet haalbaar is voor de eredivisie ook voor de top clubs. Hij zou bij psv of Fey wel voor waarde kunnen zijn. Maar als ik hem was zal ik ook me zakken vullen in Frankrijk en contract uitdienen. En kijken wat er op zijn pad komt.
 
Sirius
 
0
8 november 2020 om 15:31
We hebben het hier wel over een bankzitter bij Marseille. Hoeveel waarde denk je dan nog te krijgen als je Strootman aantrekt? Strootman heeft nog z'n naam en de herinneringen van voor z'n blessure, maar voetballend is het helaas al jaren pover.
 
OtterReelick
 
1
8 november 2020 om 15:30
Als je geen goede aanvallers hebt moet je geen B spelers oproepen. Babel,bergwijn ,stengs en Promes horen niet in Oranje thuis. Je hebt voor 3 plaatsen,4 spelers ..depay,berghuis ,malen en Luuk de Jong. Ik zie nog Liever Wijndal en Hateboer als Reserve voorin dan die 4 .
 
Sirius
 
0
8 november 2020 om 15:33
Het is wel een hele lastige afweging. Dat spelers elders op de bank zitten, maakt ze niet ineens minder dan spelers die in de Eredivisie een basisplaats hebben. Bergwijn is met 22 jaar natuurlijk ook nog wel jong. Bovendien vraag ik me af of er spelers rondlopen die meer kunnen brengen dan Babel. Promes is structureel niets en mag wat mij betreft snel van het wedstrijdformulier verdwijnen.
 
EdHoogkamer
 
0
9 november 2020 om 16:49
Ik vind dat Babel ook niets meer te zoeken heeft in Oranje. Speelt ook niet altijd in Turkije en raakt bij Oranje nauwelijks de bal. Zolang Cillisen bij zijn club niet wekelijks speelt ook niet meer oproepen. Evenals Krul. Er is jong talent genoeg.