Zidane looft 'Pajarito': 'Onzichtbaar? Hij is heel goed en daarom speelt hij'
Zondag, 6 oktober 2019 om 07:35

Ruim drie jaar na zijn overstap van Peñarol naar Real Madrid lijkt Fede 'Pajarito' Valverde door te breken in de Spaanse hoofdstad. De in juli 21 jaar geworden middenvelder uit Uruguay verscheen in de laatste drie officiële duels in de basis en kreeg zaterdag na de 4-2 zege op Granada volop complimenten van Zinédine Zidane. De Fransman ziet in Valverde het ideale verbindingsstuk tussen de defensie en de voorhoede.

Zidane kreeg de vraag waarom Valverde eerst 'onzichtbaar' was en nu opeens wél in zijn plannen voorkomt. "Hoezo onzichtbaar? Nee, absoluut niet. Juist het tegenovergestelde, daarom speelt hij. Omdat hij goed is en hij in vorm is. We hebben hem niet nu ontdekt. Hij wil laten zien dat hij heel goed is en hij heeft heel goed gespeeld. Hij gaf de assist bij de 2-0 en had met zijn balverovering een groot aandeel in de 3-0."

Valverde genoot afgelopen zomer concrete belangstelling van Napoli, waar voormalig Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti voor de selectie staat. De Spaanse topclub weigerde pertinent medewerking te verlenen en sloeg naar verluidt een formeel bod van ruim twintig miljoen euro af. "Fede heeft altijd laten zien dat hij heel goed is. Hij ontwikkelt zich en ik ben blij dat het goed met hem gaat." De basisplaats van Valverde gaat ten koste van James Rodriguez, mede vanwege diens mindere capaciteiten op defensief gebied.

"Fede is een ietwat moderne voetballer. Hij denkt altijd offensief en heeft veel loopvermogen", besloot Zidane. "Niet alleen offensief, maar ook defensief. Dat is heden ten dage belangrijk en op dit moment doet hij het goed." Valverde heeft met zijn deelname aan de Copa América een drukke zomer achter de rug. Tot aan de eerste interlandperiode in september deed hij alleen acht minuten mee tegen Villarreal (2-2). In de voorbije twee weken kreeg de Uruguayaan echter volop het vertrouwen van Zidane.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
abiest
 
20
6 oktober 2019 om 08:08
valverde is echt gewoon een heel goed speler die werkt en niet deinst voor een duel. is ook nog redelijk snel en met wat ervaring kan hij uitgroeien tot een nieuwe casemiro type voor real.
 
alfonsekcei
 
5
6 oktober 2019 om 08:20
Ik hoop alleen echt niet dat valverde erin staat ten koste van james. Ik vind dat zidane het een keer moet proberen met valverde (meer verdedigindectaken), kroos (absolute spelverdeler) en james (aanvallende speler). Ik denk dat een combinatie is die beter werkt dan modric op het middenveld, want die heeft de laatste tijd veel gevaarlijke fouten.
 
bpreal
 
33
6 oktober 2019 om 09:04
Gewoon Casemiro, Valverde en James. De hele kroos en modric hoofdstuk is klaar voor mij.
 
ModricMagic
 
14
6 oktober 2019 om 09:11
Ja idd. Gewoon Valverde, Casemiro en James. Modric en Kroos zijn echt gewoon op en kunnen het niet meer belopen. Modric en Kroos kunnen op de bank nog handig zijn
 
Eydie Cee
 
6
6 oktober 2019 om 11:03
Kan misschien eens uitgeprobeerd worden de volgende wedstrijd op Mallorca. Best Casemiro daar niet opstellen, want staat op 4 gele kaarten, en de week daarna wacht de clasico
 
picaaa
 
10
6 oktober 2019 om 08:57
Wat moet je sterk zijn als coach om spelers als Modric, James, Kroos, Valverde, Casimiro of Isco te laten banken. Stuk voor stuk goede spelers maar je er maar 3 opstellen. En dit is nog alleen maar het middenveld. Ben Blij Zidane terug is gekomen. Want van elke pannenkoek hadden ze dit niet geaccepteerd.
 
bpreal
 
4
6 oktober 2019 om 09:06
Accepteren of niet, exit dan. Hoopte echt op paar exits en kansen voor odegaard en ceballos Etc. Wordt echt tijd dat we goed doorselecteren. Marcelo ook klaar, reguillon volgend seizoen terughalen.
 
Vegitosan
 
6
6 oktober 2019 om 10:34
Een middenveld met Odegaard, Cabellos en Valverde is te jeugdig.
 
Sirius
 
0
6 oktober 2019 om 14:49
Real Madrid presteert ondermaats vergeleken met het materiaal dat ze hebben, dus hoezo ben je dan een sterke coach omdat je spelers laat banken die niet in vorm of in verval zijn? Dat is namelijk niet meer dan logisch en zeker bij een club als Real Madrid. Ik vind Zidane eigenlijk maar een hele gewone coach met een beperkt tactisch vermogen. Hij kan een ploeg vooralsnog niet beter laten spelen.
 
Raulista
 
2
6 oktober 2019 om 10:03
Valverde is een type speler die Real nodig heeft alleen is hij niet het niveau dat Real moet nastreven. Hij heeft niet dat verfijnde wat een topmiddenvelder heeft. Hij excellereert niet echt in iets maar zijn functie is belangrijk zoals Zidane dat omschrijft, een belangrijke schakel tussen de verdediging en aanval. Een topper die dat kan speelt nu bij Napoli, oftewel Fabian Ruiz. Misschien is een ruildeal volgend jaar mogelijk + natuurlijk nog wat miljoenen erbij voor Ruiz. Ik blijf het zeggen, ik hoop echt met heel mijn hart dat Real een voetballende cdm haalt, Casemiro is een beest maar is voetballend niet zo. Als je daar een Kante kan zetten heb je zoveel voetbal op het middenveld. James mag zich gaan bewijzen dit jaar, dan zou je een middenveld hebben staan met James, Fabian Ruiz en Kante. Als James niet lekker speelt dan kun je of Bruno Fernandes halen, Odegaard de kans geven of Hazard op 10 (waar hij misschien wel beter tot zijn recht komt, hij lijkt een beetje verloren op de flanken) en dan Rodrygo op de flank zetten. Hele goede mix van talent, ervaring en wereldklasse.
 
El Pipita
 
5
6 oktober 2019 om 10:33
Casemiro voetballend niet zo? Voor een CVM met zulke verdedigende kwaliteiten vind ik zijn voetballende vermogen juist heel erg meevallen. Zoekt vaak voetballend een oplossing en levert zelfden een bal in. Het is geen creatieve aanvallende middenvelder, maar die zet je op die positie ook niet neer. Het halen van een extra CVM om als back up te hebben voor Casemiro is de belangrijkste versterking. Een extra CAM is niet nodig. Zometeen heb je Asensio ook nog terug. Met Ceballos en Odegaard erbij die nu nog in de verhuur zitten en daarnaast nog Brahim, Kubo, Isco, James, Hazard zit je ruim zat in de Cam's. Ik denk dat Valverde een hele belangrijke speler kan zijn om de balans op het middenveld terug te brengen. Dat is toch waar de strijd vaak verloren wordt, in de as van het veld, omdat Casemiro verdedigend alles moet oplossen.
 
Raulista
 
0
6 oktober 2019 om 12:32
Het is geen drama als Case blijft. Hij is goed, heel goed. Kante is beter en als we de geruchten moeten geloven wordt hij wel een target volgend seizoen. Zoals ik zei type Valverde is essentieel, maar denk dat Real altijd moet streven naar de beste spelers en dan vind ik Fabian Ruiz beter. Wat betreft de Cams ben ik het zeker met je eens. Pogba is ook een speler die een link is tussen de verdediging en aanval, denk dat hij die rol bij Real heel goed kan vervullen als hij Casemiro achter zich heeft en op creatief gebied steun krijgt van een topper als James. Perez kennende gaat er een topper komen volgend seizoen en ik denk niet dat het Mbappe wordt.
 
StoringGSW
 
1
6 oktober 2019 om 11:43
Zal Zidane dan toch gelijk krijgen door Llorente te verkopen en Valverde te houden?
 
Raulista
 
0
6 oktober 2019 om 12:33
Valverde is geen cvm zoals Llorente. De verkoop van Llorente kun je hier los van zien. Llorente is geen basismateriaal maar was dit seizoen zeker bruikbaar geweest.
 
StoringGSW
 
0
6 oktober 2019 om 13:40
Llorente was basiswaardig dit seizoen. Was de dynamische middenvelder die we nodig hadden.