Özil niet gediend van kritiek Arsenal-legendes: 'Stop met praten!'
Zondag, 3 september 2017 om 09:17

Mesut Özil was afgelopen vrijdag medeverantwoordelijk voor de 1-2 winst van Duitsland tegen Tsjechië in het kader van de WK-kwalificatie. De middenvelder van Arsenal speelde een puike partij, maar bij zijn eigen club wil het nog niet vlotten. Na de 4-0 nederlaag tegen Liverpool afgelopen zondag werd de selectie van de Londenaren overspoeld met negatieve reacties, ook van voormalig Arsenal-spelers, en daar is Özil niet blij mee.

Onder anderen Thierry Henry en Emmanuel Petit uitten forse kritiek op de spelers van the Gunners. Laatstgenoemde stelde dat de Londenaren geen motivatie hebben en zei dat manager Arsène Wenger weinig te verwijten valt. Henry vulde aan: "Waar is het vechten? Waar is het bikkelen? Waar is het terugrennen bij balverlies? Waar is het winnen van persoonlijke duels?"

Özil ruilde vier jaar geleden Real Madrid in voor Arsenal en op Instagram stond de Duitser stil bij deze mijlpaal. Hij kon het echter niet laten om de criticasters de mond te snoeren. "Ik heb in mijn periode in Londen veel kritiek te verduren gekregen", aldus Özil. "'Te duur. Te hebberig. Slechte lichaamstaal. En een gebrek aan werklust', dat is wat mensen mij verwijten."

"Enkele van deze opmerkingen zijn gemaakt door mensen die mij niet kennen", vervolgt Özil. "Sommige zijn van oud-spelers, zowel succesvolle als minder succesvolle spelers bij Arsenal. Ook al is kritiek iets waar iedere voetballer mee te maken krijgt, ik verwacht van legendes dat ze zich als legendes gedragen. Mijn advies naar de voormalig Gunners: stop met praten en begin met steunen!"

Meer nieuws
   
10:55
10:55
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
0
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
1
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
22
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
28
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
RonBeton13
 
5
3 september 2017 om 09:43
Pirlo de meeste kilometers? Dan ben ik wel heel erg benieuwd naar wel tijd/wedstrijd jij refereert. Want volgens mij klopt dit van geen kant.
 
RonBeton13
 
1
3 september 2017 om 10:42
Ik vind dit geen cijfers voor Pirlo haha. Aangezien het in de finale al vrij snel duidelijk werd dat hij niveau niet meer aan kon. Maar, je zult wek gelijk hebben. Want cijfers liegen niet.
 
real8madrid
 
6
3 september 2017 om 10:57
Mensen staren zich soms blind op km`s in een wedstrijd. Elke voetballer kan 12km lopen op anderhalf uur, zelfs wanneer ze 50 zijn. Wat is 12 km tegen 8km/h nu ook? Zelfs amateur voetballers zijn erop getraind om 14km/h te kunnen rennen bij een bosloop van 70-80 minuten, dat is bijna het dubbele. Het gaat dan ook om de intervallen die ze doen. Die km`s op zich hebben echt bijna geen enkele betekenis tegenwoordig. Iemand als Ozil loopt ook makkelijk 11km per wedstrijd maar gaat zich niet uitputten door tegen 100 procent achter zijn man aan te rennen wanneer ie de bal verspeelt. Hoe vaak gaat hij even in het rood? Hoevaak gaat hij boven de 25km/h. Hoeveel fysieke duels gaat hij aan etc. Daar gaat het om, en daarom kan een speler die zoveel km`s aflegt alsnog van luiheid beticht worden. Hetzelfde zie ik soms ook bij Kroos terug bijvoorbeeld
 
RonBeton13
 
3
3 september 2017 om 09:42
Ik vind dat Özil wel gelijk heeft. Arsenal kan alle steun gebruiken. Maar toch, de beste heren zijn wel analisten, dat hoort bij het vak. Wel jammer dat dan (bijvoorbeeld) een Henry Arsenal moet analiseren en bekritiseren. Ik vind Arsenal persoonlijk een pracht club met de super vreemd beleid. Wenger staat al te lang aan boort en tijdens transfers vind ik dat er niet vaak word gestunt. Ik hoopte dat de koop van Özil destijds een nieuw tijdperk zou beginnen. Maar vooralsnog vind ik Lacazette, Sánchez, Petr, Mustafi en Bellerin toffe aankopen.
 
 
23
3 september 2017 om 09:44
Z'n bericht is wel iets anders dan stop met praten. Het start met steunen erachter maakt de toon wel anders. Toch wel een talent, clickbait titels maken Özil zal door die flegmatieke houding toch altijd de schijn tegen hebben denk ik. Pracht speler, maar vooral in een lopend elftal.
 
Jackieboy10
 
3
3 september 2017 om 09:51
Wenger is fan van Ozil, maar weigert dan wel weer zijn elftal zo in te richten zodat Ozil kan excelleren. En nee, dan maak je niet hem je belangrijkste speler, maar dan zorg je ervoor dat hij elke wedstrijd 10 kansen kan creëeren. Haal nou eens een fatsoenlijke, fysieke cvm en een cm die een combinatie heeft van fysiek, loopvermogen en passing kwaliteiten om Ozil te vinden. En ga lekker 4231 spelen met Ozil op 10. Dat is het enige wat er nog moet gebeuren om het elftal al 50% beter te laten spelen. Met Lacazette heeft Ozil al een spits voor hem die runs maakt, dus dat is al opgelost (zal vanzelf beter gaan), en met Alexis op de flank heeft hij ook dit seizoen nog een topper links van hem.
 
Warabe
 
6
3 september 2017 om 09:54
Ozil heeft gewoon gelijk. Wenger en Kroenke maken de club kapot. Op hen moet je boos zijn. Ozil is een nr10 en zijn taak is niet tackelen en bikkelen. Ozil moet aanspeelbaar zijn (dat doet door vaak de meeste km's te maken) en vervolgens kansen creëren. En ook dat doet die. Maar als die speelt met zeer zwakke spelers die niet op de juiste opduiken in gaten en kansen afmaken dan gebeurt er niks. Ozil is gewoon beschikbaar voor de assist maar niemand wilt er een en dus balletje terug.
 
CocoAfc
 
7
3 september 2017 om 09:57
Logisch dat hij zich zo voelt. Het hele elftal speelt barslecht en de eerste die wordt aangewezen is Ozil. Hoe moet hij goed spelen als onze verdediging troep is, onze taktiek nooit klopt en simpelweg niet met de juiste spelers achter zich speelt. Als de kansen eens worden afgemaakt door zijn ploeggenoten praten we heel anders. En ja ook ik heb kritiek op Ozil, maar hij is niet mijn pispaal.
 
gunners4life
 
1
3 september 2017 om 10:02
Özil heeft gewoon gelijk hier! Ik begrijp de reacties niet op Özil gedurende het gehele jaar. Een van onze beste spelers verdiend het niet om zo'n onsamenhangende kritiek te krijgen op zijn functioneren. De echte voetbalkenners weten hoe hij echt functioneert!
 
YoeriCFC
 
5
3 september 2017 om 10:13
Dat blijven jullie volhouden, maar "de echte voetbalkenners" zien hem 1x in de zoveel tijd een leuk wippertje maken en hem de rest van de tijd rond wandelen en een beetje verveeld kijken...
 
YoeriCFC
 
5
3 september 2017 om 10:11
"Stop met praten! Nooooouuuuu ik vind het niet meer leuk... A, B, C ik kap er mee hoor.." Ozil is een volwassen kerel en moet zich niet zo aanstellen, hij loopt maar een beetje aan te klooien op dat veld en heeft een productiviteit waar ik me kapot voor zou schamen als ik zijn talent gehad had. Om te gaan zeuren dat analisten niets over Arsenal mogen zeggen op tv vind ik zeer zwak en eigenlijk genoeg zeggen over hoe het in het hoofdje van die gast zit..
 
Chapecoense
 
1
3 september 2017 om 11:10
Ik kan mij als één van de weinige gooners wel vinden in je reactie. Kort samengevat: meneer vindt de kritiek van oud Arsenal spelers niet kunnen en de rest van zijn betoog die op zijn instagram en fb te lezen is, is een wit voetje proberen te halen bij de supporters die als zoete koek geslikt wordt. Ondertussen heeft ook hij nog steeds niet verlengd. Het komt bijna over als een afscheidsbericht. Hij komt gewoon te weinig opdagen op wedstrijddagen, en dat is erg jammer. Al vind ik dat Wenger ook mede schuldig is. Zet spelers vaak op de verkeerde plek. Tegen Liverpool was het al helemaal bezopen.
 
YoeriCFC
 
0
3 september 2017 om 11:15
Die wedstrijd tegen Liverpool was bij de meeste andere clubs al reden genoeg om op staande voet ontslagen te worden.. Ik vraag me af wat Ozil verwacht dat Legendes dan moeten zeggen? Dat het zo lekker loopt ofzo?
 
Chapecoense
 
2
3 september 2017 om 11:30
Dan had de gehele selectie ontslagen moeten worden De meeste voetballers kunnen gewoon heel slecht omgaan met kritiek. Helemaal zodra het niet loopt. Wanneer je je druk gaat maken om wat anderen van je spel vinden weet je dat je niet lekker in je vel zit.
 
Samcro
 
11
3 september 2017 om 11:28
Loopt maar een beetje aan te klooien? Je doet alsof hij de volgevreten vedette uithangt. Wederom een paar opmerkingen die niet van veel voetbalverstand getuigen. De eerste de beste verliespartij van dit seizoen wordt hij meteen eruit gepikt, terwijl hij in die wedstrijd onze beste speler was. Maar goed, de gemiddelde Engelse voetbalfan vindt het al mooi als een speler 90min als een kip zonder kop het veld over rent. Iemand die echt voetbal kijkt, ziet dat Ozil altijd aanspeelbaar was, 7 clear cut chances gevreeerd heeft, een passing percentage van 90% had en cruciaal was voor het spel. Helaas is het makkelijker om mensen mee te krijgen als je kritiek hebt op een speler van een andere club. Simpele mensen zal je altijd hebben en dus zal Ozil altijd te maken hebben met kritiek.
 
YoeriCFC
 
1
3 september 2017 om 11:44
Ja, je kan het mooi verbloemen, dat zeker.. Maar het feit blijft dat hij niets bijdraagt op het moment dat Arsenal niet zo lekker loopt, tegen een topper moet spelen of de bal kwijt is. Als jij daarin ontzien wordt door Wenger "tactiek" dan mag je dat laatste zelfs nog van me wegstrepen..Hij en Sanchez zouden de grote meneren moeten zijn bij Arsenal, maar Ozil laat zich hier enorm kennen.. Hij draagt structureel te weinig bij en dan moet je niet klagen als een Henry dat opmerkt. Alle pundits zien het he! Van Gary Neville en Jammie Carragher tot Robbie Savage en Alan Shearer! Zegt wel genoeg lijkt me..
 
Samcro
 
5
3 september 2017 om 11:55
Alleen niemand lijkt te zien dat hij hier niet zichzelf wil vrijspreken, maar dat hij aangeeft dat het team steun nodig heeft. Die hebben er niets aan als alle fans continu om het ontslag van Wenger en opstappen van het bestuur eisen tijdens de wedstrijden. Ik wil ze net zo graag weg hebben, ben er helemaal klaar mee, maar doe dat lekker buiten de wedstrijden om.
 
Perspectief
 
3
3 september 2017 om 12:33
En jij verwacht dat een 10 terug gaat rennen een sliding in de 16 doet en weer op zijn plek staat om weer talloze kansen te creëren? Als Lacazette 2 seizoenen eerder was gekomen was het assist aantal al van Ozil verdubbeld. Ozil creëert genoeg kansen maar omdat Wenger kloot met de opstelling, andere teamgenoten balverlies lijden moeten ze Ozil zo behandelen? Laat Arsenal eerst een fatsoenlijke coach hebben die de spelers op de juiste plekken zet en dan zie je dat Ozil veel beter rendement gaat krijgen.
 
corleonevito
 
0
3 september 2017 om 13:03
Onzin ozil heeft vaak zijn man laten lopen en daar uit veel een tegengoal. Heel zwak is hij mentaal
 
alwaysback
 
1
3 september 2017 om 11:20
Goede speler die terecht kritiek krijgt. Was een veelbelovende speler die in potentie bij de allerbeste zou kunnen komen, zo niet de beste zou kunnen worden. Heeft dat talent niet geheel ingelost en laat soms zien er niet helemaal voor te gaan. Misschien iets aan die inzet doen??
 
PAASCHKAAL
 
0
3 september 2017 om 11:35
Ik vind een groot deel van de kritiek die hij krijgt ook meer dan verdiend. Zijn lichaamstaal is om te huilen als het niet loopt. Hij neemt zijn elftal niet op de schouders en werkt niet hard. Hij verdwijnt in grote wedstrijden dus ik denk dat hij de criticasters beter de mond kan snoeren door een keer een belangrijke wedstrijd voor Arsenal te winnen.
 
Samcro
 
1
3 september 2017 om 11:56
Hij heeft al een keer een belangrijke wedstrijd voor Arsenal gewonnen, dat haalt dus blijkbaar ook niks uit.
 
PAASCHKAAL
 
0
3 september 2017 om 13:54
Dat kan ik me niet zo herinneren hoor. Als Arsenal slecht speelt staat Özil juist niet op, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sanchez. Als Arsenal goed draait speelt Özil ook goed maar ik vind hem in de echte topwedstrijden te weinig brengen.
 
Damsko1103
 
1
3 september 2017 om 12:21
Als de legendes nou gelijk hebben of niet. Tegenwoordig praten de meeste oud voetballers veel. Soms lijkt het alsof ze vergeten zijn dat ze zelf gevoetbald hebben. En 100% dat ze het ook storend hebben gevonden dat gezeur iedere keer. Terecht of niet terecht!Aan de andere kant moet Ozil zich niet al te druk maken met die oud mannetjes die het altijd beter weten. Olifantenpak aantrekken of de eerste de beste criticus die weer wat te zeuren heeft veras je met een ontbijtje whahahaha met een leuk kaartje erbij. En ik weet wel wat ik erop zou schrijven.
 
JYacoub
 
0
3 september 2017 om 17:25
Wat had ik hem graag bij Barcelona gezien. Geweldige speler, de reden waarom real hem verkocht snap ik nog niet. Zijn talent is gewoon verbruikt!