Zoekend Feyenoord moet schakelen na stadionproblemen van AZ
Zaterdag, 17 augustus 2019 om 07:00

Feyenoord rekent er niet op dat Robert Eenhoorn vóór volgend jaar zomer beschikbaar komt als algemeen directeur, zo meldt De Telegraaf. Volgens de zaterdageditie van het dagblad zijn de enorme problemen met het stadion van AZ daar debet aan en kan de algemeen directeur van de Noord-Hollanders het moreel niet maken om nu te gaan.

Het stadion moet mogelijk een jaar lang worden hersteld en voor miljoenen van een nieuwe dakconstructie worden voorzien. De onvoorziene omstandigheden maken het onmogelijk om snel te vertrekken en dat is voor Feyenoord een hard gelag. Eenhoorn wordt in Rotterdam-Zuid gezien als de ideale man om het voetbalbedrijf op een professionele manier te leiden.

Alle pijlen bij Feyenoord waren gericht op de komst van Eenhoorn en dus moet de club zich over de ontstane situatie beraden. Ondanks de situatie in Alkmaar blijft Eenhoorn volgens het dagblad de meest interessante naam voor de vacature van algemeen directeur na het vertrek van Jan de Jong.

Eenhoorn wordt bij supporters en de Vrienden van Feyenoord al enkele jaren beschouwd als het ideale boegbeeld van de club. Voordat De Jong in 2017 algemeen directeur werd, was de oud-honkballer al in beeld. Eenhoorn wilde op dat moment niet weg bij AZ, de club waar hij op 1 oktober aan de slag ging als opvolger van Toon Gerbrands.

Meer nieuws
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
1
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
17
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
25
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
jorisdijk
 
8
17 augustus 2019 om 07:12
Hoeveel (goede) directeuren zijn er met zijn topsportachtergrond. Om en nabij niemand, maar goed ik had nog niet echt het idee dat het echt speelde en nu kan hij natuurlijk echt niet meer weg. Natuurlijk zijn er zat mensen die deze rol in kunnen vullen, Wouter Bos wordt genoemd. Zeer capabele gozer, alleen je moet wel heel erg van Feyenoord houden als je je baantje ervoor opzegt om in dit wespennest te stappen. Wij zullen het wel zien.
 
NJfromVOL
 
1
17 augustus 2019 om 10:09
Wat een vreemde conclusie. Mag ik vragen waar je dat op baseert? Overal in het betaalde voetbal zijn oud spelers aan het werk. Overal gewaardeerd en overal onbezoldigd (?!). Maar die ene bij Feyenoord, Kuijt, is een zakkenvuller. Bijzonder.
 
NJfromVOL
 
0
17 augustus 2019 om 10:09
Wat een vreemde conclusie. Mag ik vragen waar je dat op baseert? Overal in het betaalde voetbal zijn oud spelers aan het werk. Overal gewaardeerd en overal onbezoldigd (?!). Maar die ene bij Feyenoord, Kuijt, is een zakkenvuller. Bijzonder.
 
Tipptopp
 
2
17 augustus 2019 om 10:17
Sportief gezien zijn Feyenoord en AZ de laatste jaren van vergelijkbaar niveau. Maar qua potentie (om dat wordt nog maar eens in het voetbal te gebruiken) loopt Feyenoord mijlen ver op AZ voor. Alleen moet je wel gruwelijk veel zelfvertrouwen hebben om te denken dat JIJ Feyenoord wel weer naar de top kunt en mag (krijg je de tijd) lootsen. Als je dat denkt te kunnen/mogen moet je bijna wel geestes gestoord zijn.... maar ja, wellicht hoopt hij een eerste stap te kunnen zetten en dan het stokje over te geven.... alleen zou Eenhoorn dat denken en die risico’s werkelijk hebben willen nemen? Ik vraag het mij af.
 
Boris19
 
1
17 augustus 2019 om 10:03
Van der Sar en Gerbrands Zijn er al 2
 
Azheiloo71
 
1
17 augustus 2019 om 11:15
Jorisdijk volgens mij heeft az altijd een technisch directeur met topsport achtergrond gehad [ gerbrands, steward, van geel, huiberts]
 
NJfromVOL
 
2
17 augustus 2019 om 10:07
Ik had gedacht dat de komst van Eenhoorn een formaliteit zou zijn na het vertrek van De Jong. Hij leek er heel erg voor open te staan. Nu het dak bij AZ er af is gewaaid kan hij voorlopig natuurlijk niet meer weg. We modderen nog even door.