Zus van 'koning' Cristiano Ronaldo slaat terug naar boze Maurizio Sarri
Donderdag, 18 juni 2020 om 20:45

Voor Cristiano Ronaldo is de hervatting van het Italiaanse voetbal voorlopig weinig succesvol uitgepakt. De steraanvaller van Juventus kreeg na de verloren finale van de Coppa Italia tegen Napoli (0-0, verlies na strafschoppen) kritiek van zijn trainer Maurizio Sarri, die de fitheid van de Portugees betwist. Ronaldo's zus Elma Aveiro kan zich niet vinden in de uitspraken van Sarri en neemt het op Instagram op voor haar broer.

Ronaldo wist woensdagavond tegen Napoli geen enkele indruk te maken. "Hij verkeert in dezelfde vorm als anderen, zoals Paulo Dybala en Douglas Costa. Hij is niet scherp genoeg waardoor hij niet het beste uit zichzelf kan halen", zei Sarri tegenover RAI. "Na afloop heb ik maar niet al te veel gezegd tegen de spelers. Ik was boos en teleurgesteld, net zoals zij dat zijn. Op dit soort momenten kun je maar beter stil blijven. Morgenochtend praten we wel verder."

Elma Aveiro, de twaalf jaar oudere zus van Cristiano Ronaldo, vindt de kritiek niet terecht. "Wat kun je meer doen dan dit?", zo begint de Portugese vrouw haar betoog. "Je kunt niet van mijn lieveling verwachten dat hij in zijn eentje wonderen verricht. Ik snap ook niet waarom je zo moet spelen." Aveiro lijkt daarmee de tactiek van Sarri te bekritiseren, maar legt haar uitspraak verder niet uit. "Ondanks alles, hoofd omhoog, mijn koning!", zo richt ze zich tot haar broer.

Ronaldo had het in de finale van de Coppa Italia zichtbaar moeilijk. De Portugees maakte vrijwel niets klaar in de voorhoede tegenover Napoli-verdedigers Kalidou Koulibaly en Nikola Maksimovic. Het was voor de tweede keer op rij dat Juventus niet wist te scoren. De club uit Turijn ging onderuit in de strafschoppenserie, waarin Ronaldo de vijfde penalty zou hebben genomen. Omdat Paulo Dybala en Danilo hun strafschoppen misten, en Napoli vier keer scoorde, mocht Juventus echter geen vijfde penalty meer nemen.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
3
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Airbags
 
71
18 juni 2020 om 20:54
Och, daar heb je haar weer. Ik snap het echt niet, wat wil die vrouw hier nou mee bereiken? Niemand, maar dan ook echt niemand, neemt haar serieus als ze voor de zoveelste keer uit haar slof schiet omdat iemand terecht kritiek heeft of een grapje maakt over Cristiano. Als Cristiano slim is, zegt 'ie z'n zus dat ze in godsnaam van social media af moet gaan. Dit is echt te beschamend voor woorden.
 
bf1994
 
8
18 juni 2020 om 22:10
Misschien zit die zus veel op social media en ziet al die reacties en wordt ze overstuur door wat ze over haar broer zeggen. Maar ze moet dan gewoon niet naar die websites gaan. Ik geloof dat ronaldo het af en toe zelfs zn moeder verbied om naar zn wedstrijden te kijken vanwege haar medische problemen. Moet ie ook met zn zus doen
 
Bobo101
 
12
18 juni 2020 om 23:44
We hebben het hier over een bijna 50 jarige vrouw niet over een tiener. Hoe moeilijk kan het zijn voor zo iemand om Social media te sluiten en je bezig te houden met serieuzere dingen.
 
pedrovasquez
 
18
19 juni 2020 om 03:35
Al die mensen die hier die zus afkraken zijn echt grappig. Jullie kunnen je nu al niet bedwingen om kritiek te uiten en te reageren op t internet, laat staan als Ronaldo jullie broer was.
 
Moraat
 
2
19 juni 2020 om 07:54
Sarri was niet tevreden over het optreden van Ronaldo. Als iemand dat mag zeggen dan is het toch wel zijn coach lijkt me. Zijn zus heeft al het recht het ermee oneens te zijn, maar dit is wel een heel overdreven reactie vind je zelf ook niet?
 
Airbags
 
0
19 juni 2020 om 08:58
Je mist het punt volledig. Wij zijn allemaal buitenstaanders, die in de meeste gevallen achter een gebruikersnaam verscholen reacties typen. Of je Ronaldo nou de hemel in zou prijzen of hem af zou maken met een scheldrelaas, het maakt echt helemaal geen biet uit. Niemand zal Ronaldo naar jouw of mijn uitspraken vragen, en Ronaldo ligt er ook niet wakker van als een willekeurige gast op internet iets slechts over hem zegt.maar Elma Aveiro is zijn zus, die op Instagram een platform met bijna 400.000 volgers heeft. Alles wat zij doet, ligt onder een vergrootglas. In die positie moet je gewoon je mond houden over dit soort dingen. Met haar veel te emotionele reacties maakt ze zichzelf én haar broer belachelijk. Ze zou er goed aan doen om op social media niet meer dit soort berichten te plaatsen, en haar frustraties anoniem te uiten op de Portugese evenknie van Voetbalzone.
 
romijn
 
0
19 juni 2020 om 13:29
Wat een onzin. Elk persoon is verantwoordelijk voor zichzelf en dus ook zus Ronaldo. Daarbuiten maakt ze niemand belachelijk, ze uit enkel haar emotie/gedachten. Volgens jouw hypocriete maatstaven mag je reageren onder een alias, maar gelukkig trekken weinigen zich wat van jou aan
 
cuco10
 
24
18 juni 2020 om 20:54
Waarom plaatst zijn zus dit? Kan hem alleen maar kwaad doen. Sarri had gewoon gelijk. Hij speelde slecht, dan kon die zus toch ook wel zien?
 
Monaldo
 
0
19 juni 2020 om 09:50
Denk dat de familie het na al die jaren, je mag het ermee eens zijn of niet, klaar zijn dat Ronaldo zich constant moet bewijzen. De gemiddelde speler rating van die wedstrijd is een 6je dus iedereen speelde slecht. Om dan extra aandacht als coach zijnde te vestigen op je beste speler is gewoon niet slim. In deze fase van Ronaldo z'n carrière moet je denk ik voorzichtiger zijn met hoe ver je hem pusht. Uiteraard mag die zeggen dat die slecht speelde, maar als je het brengt in de trend: hij doet enorm z'n best maar in de afronding is die minder scherp helaas en hij kan het niet alleen doen.....dan heb je meteen een andere soort discussie gezien alle emoties die iedereen altijd heeft, ik ben geen Ronaldo fan.
 
Undercover
 
7
18 juni 2020 om 20:55
Haha, waar je je wel niet druk om kan maken... Wat mij betreft heeft Sarri wel gelijk wat betreft de scherpte bij zijn spelers, ook bij Ronaldo. Gisteravond was (op enkele momenten na) niet om aan te gluren imo, van beide kanten. Uiteindelijk zal Ronaldo echt wel weer die ballen in het netje leggen hoor.
 
El_Guaje7
 
20
18 juni 2020 om 20:57
“Je kunt niet van mijn lieveling verwachten dat hij in zijn eentje wonderen verricht. Ik snap ook niet waarom je zo moet spelen." Wel ironisch als hij tegen zowel Milan als tegen Napoli misschien wel de slechtste man op het veld was. Deed letterlijk niets goed, lijkt wel als of hij het voetballen verleerd is.
 
Yeisoonnn
 
14
18 juni 2020 om 21:19
Ik heb Napoli gister gezien, maar daar kwam die ook gewoon niet voor in het spel. Had die überhaupt een schot op goal? Heb je die voorzetten gezien op hem? Je koopt een speler als Ronaldo natuurlijk niet zonder dat je daar gewoon het team omheen probeert te bouwen. Speel je in zijn kracht dan scoort Ronaldo gewoon zijn goals. Maar het spel bij Juventus lijkt gewoon nergens naar, lijkt geen idee achter te zitten. Ze proberen een spelletje te spelen waar ze de spelers niet voor hebben. Nu zal er wel weer kritiek op Ronaldo zijn, maar hij heeft gewoon een prima moyenne bij een zeer zwak Juve, en een team waar hij zijn plek niet gevonden lijkt te hebben. En de spelers lijken ook geen idee te hebben hoe ze Ronaldo moeten bedienen. Als je daar moeite mee hebt, probeer dan tenminste de ruimte die een speler als Ronaldo voor je creã«ert te benutten, maar daar hebben ze niet de kwaliteiten voor lijkt het. Met name de flank spelers vond ik gewoon slecht. Cuadrado is gewoon een kip zonder kop, zelfde geld voor Bernardeschi en Douglas Costa.
 
bf1994
 
5
18 juni 2020 om 22:19
Misschien moet ronaldo meer op het voetballende aspect van het spelletje trainen dan het fysieke nu. Want zn fysiek is gewoon in order ik denk dat daar geen twijfel aan is. Meer spelvormen in de kleine ruimte waar je rond moet tikken bijvoorbeeld helpt enorm veel. Maar goed wie ben ik om dat tegen ronaldo te zeggen hahaha
 
JuveAmor1897
 
3
18 juni 2020 om 21:09
Beetje flauw van haar om zich ermee te moeien, snap niet dat je je daarmee bezighoudt. Tevens moet men kritiek durven en kunnen aanvaarden. Sarri heeft wel gelijk op het vlak van gemis aan gretigheid, klasse en inleving. Feit blijft wel dat Sarri hier ook maar eens lessen uit trekt. Tactiek trekt op geen fluit, niets lijkt te lukken, geen motivatie en passie die hij kan doorgeven aan de spelers...dat hij zelf maar eens nadenkt waarom. Kortom, Sarri zie ik vertrekken als dit zo doorgaat (al sinds het begin, maar goed...).
 
sannedijkstra
 
5
18 juni 2020 om 21:11
Of het nou een man of vrouw is of een manwijf ,in ieder geval vind ik Sarri totaal niet bij Juve passen en ik word altijd nerveus als ik Sarri zie. Ik kan me ook nauwelijks voorstellen dat hij duidelijk naar spelers is en het is iemand die obsessief bezig lijkt te zijn. Juve doet er beter aan om een andere type trainer te halen want met Sarri ga je geen grote prijzen pakken en de Cl al helemaal niet.
 
Madridista-Cr7
 
10
18 juni 2020 om 21:34
Ronaldo kom gewoon alsjeblieft terug naar Real. Juve is denk ik niet jouw team en Serie A niet echt je competitie ookal doe je het invidueel goed. Over het artikel zelf: Tegen Milan was Ronaldo gewoon dramatisch maar gister kreeg hij geen ene bal waar hij iets mee kon op een na. Ronaldo is niet degene die het spel moet maken. Hij maakt ruimte voor zichzelf en medespelers en moet aanvoer krijgen. Dat laatste heeft hij op dit moment totaal niet. Geen enkele voorzet komt aan en niemand kan een beslissende steekbal/lange bal geven. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat bij Juve.
 
Aqua1
 
8
18 juni 2020 om 21:55
Hij zal het nooit toegeven maar wat zal Ronaldo spijt hebben voor de keuze op Juve, een fatale vergissing geen eer aan die vreselijk Juve te behalen. 2 jaar van zijn tijd verspeeld...
 
bf1994
 
14
18 juni 2020 om 22:12
Verbaas me dat jij dat zegt. Ronaldo raakt mij niet als het type die spijt krijgt van iets. “Geen eer aan die vreselijke juve te behalen” zodra die weer een prijs wint sta jij er als de kippen bij. Bah bah
 
JuveAmor1897
 
1
18 juni 2020 om 22:28
Het is een moeilijk vergelijk om te maken. Ik vind het ook jammer dat hij niet schittert zoals in zijn tijdperk bij Real of Manu. Hij scoort nog wel bij Juve, en nog tamelijk veel maar niet meer alsof het niets is. Dat gaat ook moeilijk als je idd geen aanvoer krijgt. Momenteel draait het vierkant bij Juve, dat weten we allemaal. Sarri heeft daar het meeste mee te maken imo, dat kan je Ronaldo ook niet kwalijk nemen. Bovendien wordt CR7 ook een dagje ouder, al blijft hij natuurlijk een bangelijke atleet. Er zijn zoveel factoren die het moeilijk maken voor Ronaldo. Je zal maar in een ploeg zitten die niet draait, waar je niet opvalt,... Overigens is de serie A niet LaLiga of PL, dat weet ik ook wel. Ik ben fan van Ronaldo, maar Juve zou het ook zonder hem moeten kunnen doen, en dat is zelfs een twijfelgeval. Een terugkeer naar Real zou niet onwaarsschijnljjk zijn als het bij Juve zo verder gaat. Het beste zou zijn dat Sarri vertrekt en we een andere afslag nemen. Dit werkt duideljjk niet onder Sarribal.
 
Juga
 
13
18 juni 2020 om 21:53
Zijn zus heeft meer recht om zich ermee te bemoeien dan wie dan ook van ons hier....
 
bf1994
 
2
18 juni 2020 om 22:14
Dat wel. Ik zou me er echter als ronaldo zijnde voor schamen. Want het is niet zo dat ronaldos eer ofzo wordt aangetast als er gezegd wordt dat hij nog niet scherp is
 
Bon Jovi
 
8
18 juni 2020 om 22:28
Leg uit. Omdat zij hem kent? Het feit dat ze zo overduidelijk door een roze bril naar hem kijkt en blijkbaar ook niet al te veel van voetbal kent (?) geeft haar misschien zelfs nog minder recht van spreken dan ons objectieve supporters. Maar goed, we moeten dit niet opblazen. Dit is gewoon een coach die zijn spelers bekritiseert. Terecht gezien de lamlendige prestaties. Een andere coach zou het misschien verbloemen en er om heen lullen maar ik vind hier niets mis aan. Hij zegt waar het op staat en bekritiseert hen kalm, beheerst en rationeel, dan moet dat kunnen. Hij valt hen ook niet af zoals Mourinho wel eens deed. Gewoon logische krtiek. Als zelfs de eigen coach dit al niet meer zou mogen... Ik hoop alleen dat hij ook zelf in de spiegel kijkt en zijn ploeg nog iets laat zien de komende maanden.
 
Airbags
 
0
19 juni 2020 om 10:35
Nee, dat heeft ze niet. In principe zijn dit soort uitspraken iets tussen Sarri en Ronaldo. Zijn zus heeft het recht daar iets van te vinden, net als jij en ik. Maar zij heeft niet het recht zich ermee te bemoeien, eveneens net als jij en ik. Vervang het voetbal eens voor iets anders. Stel je voor dat je een kantoorbaan hebt. Je bent door omstandigheden wat minder geconcentreerd en maakt fouten in je werk of je tempo zakt drastisch. Je baas heeft vervolgens terecht kritiek op jouw presteren. Is het dan normaal dat je zus of je moeder de baas publiekelijk aan de schandpaal gaat nagelen?
 
kingbarca7
 
6
18 juni 2020 om 22:07
Pfff daar heb je ze weer.de familie van ronaldo.zodra er ook maar iets over ronaldo wordt gezegd,komen ze uit hun hol.brrr wat een enge gasten zijn het toch. Ronaldo moet gewoon zich vermannen en die moeder en zussen van hem verbieden om via social media hun reacties te geven.niemand zit te wachten op wat die rare gasten te zeggen hebben.maar ja misschien zegt dit ook wel iets over ronaldo zelf.
 
bf1994
 
5
18 juni 2020 om 22:08
Als ik ronaldo was dan was ik echt een gesprek met haar aangegaan. Dit is om je te schamen. Als ik precies in dezelfde situatie zat zou ik me echt kapot schamen
 
laurens92
 
0
18 juni 2020 om 22:25
Haha ze moet echt even rustig doen, men weet dat Cristiano een winnaar is en denk toch wel dat na zoveel jaa rin de top hij voor zichzelf kan opkomen al dan niet binnen of buitskamers.
 
FCB_Catalunya
 
2
18 juni 2020 om 22:48
Wat een onprofessioneel en triest gedoe zeg, kan iemand van het PR-team van Ronaldo niet even melden dat ze dit niet meer moet doen? Waar gaat dit in vredesnaam over. ‘Mijn lieveling’? Schrijft ze in d’r dagboek of is dit een serieus interview.. Laat Ronaldo zelf wat zeggen als dat nodig is, maar dit slaat helemaal nergens op.
 
Arsenallz
 
3
18 juni 2020 om 22:52
Ronaldo zegt dit niet zelf hè. Dus het PR-team van Ronaldo gaat hier niet over.
 
FCB_Catalunya
 
4
18 juni 2020 om 22:57
Meen je dit? Ze zegt toch iets over Ronaldo? Dan kan zijn team haar toch advies geven dat dit niet zo handig is?
 
Arsenallz
 
3
18 juni 2020 om 23:19
Dat kan, maar dat betekent nog steeds dat Ronaldo`s PR team hier niet over gaat.
 
Origami
 
0
18 juni 2020 om 23:57
Dit is niet de eerste keer. Ze moet in bescherming genomen worden van zichzelf. Ronaldo kan er heus wel wat van zeggen.
 
Arsenallz
 
1
18 juni 2020 om 22:51
Familieleden moeten zich hier niet mee bemoeien. Desondanks vind ik de woorden van Sarri ook raar. Hij weet geen voetbal in het team te brengen en geeft vervolgens af op zijn eigen spelers.
 
ajax1819
 
0
19 juni 2020 om 08:45
Sarri vind iedereen matig spelen die gozer moet daar gewoon weg want hij doet daar niks goed