'Absolute leider' met verleden in Eredivisie verlengt bij Werder Bremen
Vrijdag, 13 juli 2018 om 10:54

Niklas Moisander blijft bij Werder Bremen. De club uit Noord-Duitsland maakt bekend dat de verdediger een dezer dagen zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract. De vorige verbintenis van Moisander liep per 1 juli af.

"Niklas is een belangrijk onderdeel van onze selectie voor het komende seizoen", aldus sportief directeur Frank Baumann. "De afgelopen twee jaar heeft hij bewezen een leider te zijn, op en naast het veld. Trainer Florian Kohfeldt noemt Moisander eveneens 'een absolute leider': "Hij onderscheidt zich niet alleen door zijn voetballende kwaliteiten en spelintelligentie, maar draagt ook buiten het veld onze filosofie uit."

"Met zijn ervaring zal hij de komende jaren een stabiele en belangrijke factor in onze verdediging blijven", besluit Kohfeldt. De 32-jarige Moisander is verheugd met zijn aanstaande contractverlenging: "We hebben de afgelopen maanden een positieve weg ingeslagen. Er is een gevoel van optimisme waarneembaar binnen de club. Bovendien voelen ik en mijn gezin ons goed in Bremen."

Moisander, 62-voudig international van Finland, komt uit de jeugdopleiding van Turun Palloseura en vertrok in 2003 naar Ajax, maar die club ruilde hij na drie seizoenen in voor PEC Zwolle. Via AZ kwam de linkspoot weer in Amsterdam terecht en vervolgens verdedigde Moisander de clubkleuren van Sampdoria en dus Werder Bremen.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
1
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
18
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Sulejmanii
 
0
13 juli 2018 om 11:04
Mooie waardering voor die man, achteraf heeft hij zeker zijn waarde voor ons gehad. Terwijl ik eerste instantie niet echt blij was met zijn komst.
 
AjaxxxLove
 
0
13 juli 2018 om 11:05
Heeft toch een prima carriere gehad. Was bij Ajax altijd van waarde maar kreeg toch altijd kaarten op momenten dat het niet nodig was. Leek me daarnaast een prima, sympathieke gozer.
 
Cosa_Nostra
 
0
13 juli 2018 om 12:38
Sorry hoor maar dit is echt een van de slechtere centrale verdedigers die ajax heeft gehad. Was blij toen hij ging. Samen met Veltman en Vermeer/Cillissen echt een rampzalig trio gevormd bij corners en hoge ballen. En voetballend voegde hij ook niet gigantisch veel toe..