Ajax haalt 'rauw talent' in huis: 'Hij kan wedstrijden voor je winnen'
Donderdag, 27 juli 2017 om 16:32

Ajax heeft met Saku Ylätupa een heel interessant talent binnengehaald, zo stelt Toni Koskela in gesprek met Ajax Showtime. Koskela, momenteel coach Onder-19 bij HJK, werkte in de jeugd van Klubi-04 Helsinki (een reserveteam van HJK) met de Fin, die een driejarig contract gaat tekenen in Amsterdam wanneer hij op 4 augustus achttien jaar wordt.

"Hij was, en is, een rauw talent. Hij kan wedstrijden voor je winnen met individuele acties, hij kan dribbelen, één tegen één-duels winnen en daarmee de tegenstander op het verkeerde been zetten. Hij heeft een neusje voor de goal en creëert kansen voor anderen, al is hij in mijn ogen meer een dribbelaar dan een spelmaker", stelt Koskela.

De jeugdtrainer wijst echter ook op een belangrijk aandachtspunt: "Hij zal tactisch nog sterker moeten worden. Saku moet leren begrijpen hoe hij het team kan helpen, met en zonder bal en zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Hij is een goede jongen, met veel zelfvertrouwen en hij is ook heel erg leergierig en bereid om zichzelf te ontwikkelen", vertelt Koskela, die benadrukt dat Ajax met Ylätupa vooral een aanvaller heeft binnengehaald en niet een middenvelder zoals de club hem vorige week presenteerde.

"Ik ben er zeker van dat hij zichzelf zal ontwikkelen. Hij heeft kwaliteiten die het Nederlandse voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Hij is een snelle en technische speler met veel potentie. We zijn heel blij en extreem trots dat Ajax interesse toonde en ik hoop dat we Saku een beetje verder hebben geholpen in zijn carrière", besluit Koskela.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
balou7
 
10
27 juli 2017 om 16:41
Allemaal leuk en aardig dat er weer een talentje bij is gekomen, maar mis nog steeds een goede linker verdediger
 
RodaDeGrote
 
5
27 juli 2017 om 16:43
En ik mis ook nog een goede rechtsback en betere flankspelers. En ervaren spelers die wat toevoegen aan het basiselftal mis ik ook.
 
balou7
 
11
27 juli 2017 om 16:47
Ik vind dat een flankspeler niet de eerste prioriteit moet zijn, met neres en younes kan ik wel leven. Je hebt wel gelijk met een rechtsback die kan nog wel handig zijn
 
FCAMSTELVEEN
 
7
27 juli 2017 om 16:46
Dijks krijgt weer een kans. Heeft zich goed staande gehouden in championship dus niks aan de hand op die plek. En wel top weer een talent. Nu nog inlossen inderdaad
 
SpeedyAFC
 
0
28 juli 2017 om 00:13
Er komt voorlopig geen nieuwe linker verdediger. Vandaar dat Ajax besloten heeft dat Dijks zijn contract moet uitdienen en samen met Viergever uit mag maken wie de linksback komend seizoen wordt.
 
Noldries
 
62
27 juli 2017 om 16:43
Ik ben erg benieuwd naar de toekomst met Ajax, veel geld op de bank, een goede jeugdopleiding en Ajax trek veel vaker de portemonnee voor betere spelers. Erg goede zaak. Marc Overmars begint ook beter in z'n rol te komen. Complimenten daarvoor evenals Directeur van de Sar. Ajax kan het Bayern Munchen worden van Nederland als ze daadwerkelijk willen voor gaan. en ik hoop ook dat het gebeurd. Ik ben erg positief gestemd over de wedstrijd van gisteren, ik had echt niks er van verwacht maar speelde de 2e helft best aardig. Donny is wat dat betreft de opvolger van Klaassen. Overduidelijk en mooi dat hij lasse kon vervangen op 6. De Jong is een hele mooie speler. Ik heb er weer zin in dit seizoen, laten we de situatie met Nouri als kracht gebruiken en zorgen we met z'n alle (heel Ajax + supporters) dat we de 34e binnen halen!
 
Unknown007
 
3
27 juli 2017 om 17:39
Alleen heeft Bayern al sinds 1990-1993 niet meer naast 3 kampioenschappen op rij gegrepen. Natuurlijk heb je verder wel gelijk. Ajax heeft de fans, het geld en de naam om deze rol binnen de ED te pakken. PSV zal denk ik nooit aan die bedragen komen en voor Feyenoord zal er minimaal eerst een nieuw stadion trainingscomplex moeten komen om de huishouding wat op te schroeven.
 
Kohaku
 
3
27 juli 2017 om 17:50
Als PSV de jeugdopleiding serieus blijft benaderen kunnen ze ook veel geld vangen bij transfers. Depay liep ook niet bepaald gratisde deur uit.
 
ElPistolero16
 
14
27 juli 2017 om 18:09
Maar ja dan moet je ook niet "te laf" zijn. Voor hendrix werd van ginkel 2x gehuurd, lammers en locadia kregen geen kans ondank het falen van de jong en voor bergwijn wordt nu een dure mexicaan gehaald. Ik zeg niet dat Ajax alles is, maar zij durven jonge jongens als Dolberg, Onana en Van de Beek wel een kans te geven.
 
Kohaku
 
3
27 juli 2017 om 18:24
Als Ajax Onana een kans durfde te geven hadden ze Krul niet gehuurd. Onana kreeg de kans omdat de Boer helemaal geen vertrouwen kreeg van de leiding. En wie had er in de plaats van Dolberg moeten spelen?
 
ElPistolero16
 
8
27 juli 2017 om 19:03
"En wie had er in de plaats van Dolberg moeten spelen?" Zucht.... Omdat Dolberg de kans kreeg hoefde er niemand te komen (Cassierra was daarvoor al gehaald). Ajax gaf Onana toch gewoon een kans? Waarom keepte hij dan 50 duels vorig seizoen? Verschil met psv is is dat een goede hendrix naar de bank gaat voor een gehuurde speler. Bij Ajax kreeg Onana de kans, doet het goed, dus dan hoeft de huurling geen kans te krijgen.
 
soccersupp
 
1
27 juli 2017 om 20:45
Tja en Depay heeft helaas gefaald bij united, clubs zullen dus niet snel meer heel veel geld neertellen voor een psv speler. Ajax heeft de laatste jaren veel spelers verkocht die dusdanig presteerden dat ze "koopje van de maand" werden. eriksen, Vertonghen, Suarez. Van de verkochte (basis)spelers de afgelopen jaren verkocht zijn is alleen Siem de jong (door vervelende langdurige blessures) mislukt, maar Ajax heeft een uitstekende naam in Europa.
 
SpeedyAFC
 
0
28 juli 2017 om 00:15
@unknow007 Dat is appels met peren vergelijken. Bayern steekt er echt bovenuit in Duitsland, in Nederland is het financiele verschil tussen Ajax en PSV niet zo groot en ook Feyenoord heeft weer weten aan te haken.
 
origineel
 
2
28 juli 2017 om 02:40
Hij zegt dan ook "ajax kan het Bayern Munchen worden van Nederland" en niet "ajax is het Bayern Munchen van Nederland".. Het zou wel kunnen, maar dan moeten er wat dingen gebeuren die ik nog niet zo snel zie gebeuren. Je moet ten eerste je stadion in eigen beheer hebben, dit scheelt ongeveer 10 miljoen huursom per jaar en levert bovendien nog een paar miljoen op aan catering en verhuur etc. Dit maakt een heleboel ruimte vrij in de begroting die o.a. kan worden gebruikt om het salarishuis te verhogen en nog meer te investeren in de jeugdopleiding. Dan is het zaak om een aantal keer kampioen te worden achter elkaar zodat je de concurrentie financieel afremt en zelf verder afstand neemt. Al met al dus een heel karwei waarbij we ook afhankelijk zijn van anderen.
 
Ronzie
 
3
27 juli 2017 om 18:31
Ik denk dat Donny de opvolger van Schone is en niet van Klaassen. Ja hij doet het aanvallend goed, maar elke keer dat hij Schone verving (ook tegen Schalke) begon Ajax veel beter te voetballen. Laat de Jong maar aanvallender spelen en zet Donny op de plek van Schone, heeft er ook het fysiek voor om daar de strijd aan te gaan.
 
CalafellSpanjeTon
 
7
27 juli 2017 om 18:34
Dus als ik het goed begrijp is Ajax superklasse. Te goed voor de rest van de Eredivisie. Ik had het altijd al gedacht, maar Ajax is inderdaad de Nederlandse competitie ontstegen. Een Bene competitie is al iets, ofschoon ik denk dat Ajax beter in de Duitse competitie kan gaan spelen. Wij zijn de beste komt nu toch eindelijk uit.
 
everybodyblind
 
6
27 juli 2017 om 16:50
t blijft wel akelig stil rond de versterkingen voor ajax1. achterstelinie graag nog 2 spelers erbij. vleugelspeler die er al kan staan.
 
RodaDeGrote
 
8
27 juli 2017 om 16:54
Overmars had allang Rodi Ferreira, Arana Lopes, Sneijder en Pavon binnen kunnen halen met die grote bankrekening. Maar Overmars is zo traag als een schildpad met kopen.Dan had je wel trouwens een CL waardig elftal gehad:OnanaR. Ferreira Sanchez De Ligt A.LopesVd Beek Sneijder ZiyechNeres Dolberg Pavon
 
OnlyAjax!
 
46
27 juli 2017 om 17:00
Overmars is juist lekker bezig het is geen Fifa met al jouw namen en dromen of wil je weer terug de crisis in? Sneijder bijvoorbeeld wou een half seizoen en daarna naar Amerika duas dus niks voor Ajax. haal de talenten maar binnen volgooien De Toekomst
 
ElPistolero16
 
19
27 juli 2017 om 17:10
Sneijder 4 miljoen per jaar en wil maar 5 maanden blijven. Pavon kost 20 miljoen. Rodi Ferreira wil naar een top 5 competitie en hoe vaak heb je Arana zien spelen? Precies.
 
lausho
 
4
27 juli 2017 om 17:23
Als hij zo onverstandig als jou zou redenen is er binnen de kortste keren weinig meer van de buffer op de bank over. Juist door hem is dat geld er en hij laat het alleen maar meer worden door verstandige aankopen te doen. Een type Sneijder hebben we niet nodig op het mddenveld, qua backs zijn we nu en in de toekomst wel voorzien alleen centraal mag er van mij wat bij en een andere type middenvelder zou kunnen plus een extra buitenspeler.
 
RodaDeGrote
 
4
27 juli 2017 om 17:54
Ik weet niet of Sneijder wel zo star aan die 4 miljoen eis blijft vasthouden als Ajax zich voor hem meld. Huntelaar neemt nu ook met veel minder salaris genoegen. Als Pavon te duur was dan kon Overmars alsnog overschakelen naar Richarlison of Lozano toen hij nog niet verkocht was. In Rodi Fereira en Arana Lopes was Ajax vorig seizoen geïnteresseerd dus ik neem aan dat ze hun goed gescout hebben en ze geschikte spelers vinden voor Ajax. In totaal zou Ajax dan zo`n 30 miljoen hebben moeten investeren in nieuwe spelers. Een bedrag dat vorig seizoen hoger lag want toen werd er 33 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers. Dus het is onzin om te zeggen dat Ajax dan weer in een crisis zou komen. Vergeet niet dat Ajax pas Klaassen heeft verkocht (28 miljoen) en vorig seizoen zo`n 20 miljoen binnen harkte met Europees voetbal. En verder zijn ook nog Tete, Riedewald en Zivkovic verkocht voor meer dan 15 miljoen. Dus dat crisis argument gaat niet op.
 
VincentMulders
 
1
27 juli 2017 om 18:24
Ben het helemaal met je eens; 41! Miljoen is er weer bijgeharkt, daar mag je best 32 miljoen van uitgeven, we hadden toch al dik 100+ staan. We zoeken al 5 jaar naar een linksback. Come on! Richarlison had al binnen moeten zijn. Je hebt nu het hele seizoen weer 2 centrale verdedigers op je backposities staan. Viergever had gewoon back up van de Ligt moeten zijn en Veltman van Sanchez. Beetje ervaring erbij met Sneijder op het middenveld; hoeven we echt niet lang over na te denken; gewoon doen, zelfs voor een half jaar. We zullen weer een druk programma krijgen, dus je wil van de Beek, de Jong, Kluivert etc wel hun minuten geven, maar je moet ze ook niet zoveel laten spelen, dat ze amper het einde van het seizoen halen.
 
RodaDeGrote
 
3
27 juli 2017 om 19:03
Inderdaad Vincentmulders. Ik vind ook eigenlijk dat Overmars het verplicht is richting de fans toe om weer goed te investeren in de selectie omdat Ajax de afgelopen 3 jaren geen kampioen is geworden. Met bovendien het risico dat het voor de vierde keer op rij weer niet gaat lukken als er niet voldoende geïnvesteerd wordt. En omdat Ajax steeds maar niet de poulefase van de CL weet te bereiken.
 
OnlyAjax!
 
4
27 juli 2017 om 19:03
Dit is Ajax van mij hoeven we niet elk seizoen 30/40/50 miljoen uit te geven. Sneijder mag weg blijven als die maar een half jaar wil blijven waar is de Ajax trots dat we zo`n club worden die een tijdelijk opvang worden voor spelers? Zelfs voor spelers als Sneijder dan mag die lekker weg blijven. lausho geeft onder ons gesprek het juiste beeld van Ajax we hebben gewoon goede jeugd lopen die in de eredivisie gewoon hun minuten kunnen pakken. Ja Richarlison wil ik best zien bij Ajax maar jij noemt ff 4 spelers op we in 1 seizoen moeten aankopen van ongeveer 35 a 40 miljoen? Nee man dat is geen Ajax, dat is niet ons Dna, ja we kopen maar 40 miljoen per seizoen nee. Sinkgraven geef ik een kans Dijks wil ik ook nog een kans geven na zijn avontuur in Engeland.
 
RodaDeGrote
 
3
27 juli 2017 om 19:07
Ajax moet nu juist geld uitgeven als ze niet voor het 4e seizoen op rij de titel mis willen lopen. Wat grote gevolgen kan hebben voor de positie van Overmars. Nu geen geld uitgeven kan betekenen dat Ajax volgend seizoen alsnog flink de portemonnee moet trekken als het niet voor het 5e jaar op rij de titel wilt mislopen.
 
OnlyAjax!
 
1
27 juli 2017 om 19:28
Ik zeg niet dat we geen geld uit moeten geven alleen jij rept over 4 spelers met een totaal van 35 a 40 mil dat hoeft van mij niet. Richarlison en CV is voor mij voldoende. En je stapt wel erg makkelijk over mijn andere punten heen qua jeugd en de eredivisie onze Ajax jeugd is ook gewoon sterk
 
VincentMulders
 
1
27 juli 2017 om 19:53
Het ergste van alles vind ik dat Ajax elk seizoen weer achter de feiten aan weet te lopen, je wil je 1e toch meenemen op trainingskamp inclusief versterkingen, zodat ook zij kunnen wennen en het spel dat je met ze wil spelen goed onder de knie kunnen krijgen / een team kan vormen. Elk jaar weer word de beste speler nog even verkocht en de versterkingen die aangekocht worden komen pas na uitschakeling champions league of wanneer je in speelronde 4 bijvoorbeeld zit. Dat kan toch niet? Snap hoe ajax in elkaar zit en dat we bouwen op de jeugd, maar dan moet het wel zo zijn dat er een geoliede machine staat waarin een exceptioneel jeugdtalent tussen een aantal ervaren krachten in kan vallen / debuteren. Ajax slaat nu een beetje door in hun jeugd. In Oostenrijk had op zijn minst een echte linksback erbij moeten lopen; bijvoorbeeld Tavarez; hadden ze gelijk 12 miljoen voor neer moeten leggen, ook jong, maar wel met een uitstraling als Sanchez en daadwerkelijk een back. Je hoeft niet elk seizoen weer met geld te smijten, maar het lijkt me toch duidelijk dat er wel wat kwaliteit bij mag. Ondanks het ontbreken van aankopen op een aantal cruciale plekken (vooral de backposities) hebben ze het in Frankrijk goed gedaan en maken we een goede kans een ronde verder te gaan en misschien wel CL te spelen straks; hoe dan ook kost het, dan drukke programma ons waarschijnlijk weer de schaal met deze selectie.
 
OnlyAjax!
 
1
27 juli 2017 om 21:15
Je doet net alsof elke speler die Ajax wilt zijn spullen pakt en met het 1e vliegtuig op Schiphol staat . Er zijn meerdere partijen in dit geheel waarmee gewerkt moet worden zeker met Braziliaanse spelers zijn er allemaal bedrijven aan gekoppeld. Is allemaal niet zo makkelijk als jij het doet voorkomen, niet elke speler wil naar Nederland, klote weer, te weinig loon,competitie niet boeiend heimwee enz enz. Kijk naar de wedstrijd tegen Nice...ben daar zeer tevreden over zie ons het thuis wel afmaken dus zo`n probleem vind ik het allemaal niet op 27-07-2017... we hebben nog 35 dagen.bijna geen enkel team heeft zijn team al compleet en niemand is al klaar op de transfermarkt dat is onmogelijk op 27 Juli dus er komt heus nog wel wat maar ja zoals eerder gezegd is allemaal niet makkelijk. Spelers moeten zich idd aanpassen dat is wel jammer aan het geheel ,maar dat betekend niet dat je bijvoorbeeld maar elk bedrag op tafel gooit om zo vroeg mogelijk je team in orde te hebben/
 
VincentMulders
 
0
27 juli 2017 om 22:14
Ajax heeft heel goed gehandeld met Huntelaar en van Leer; dat hadden ze voor een linksback en eventuele rechtsback ook al lang geregeld kunnen en moeten hebben. Dat het lastig kan zijn om een speler naar Ajax te halen begrijp ik, ook de argumenten die je gebruikt zijn me bekend, maar dan nog denk ik dat je voor aanvang trainingskamp en nieuwe seizoen een betere (1e) back kunt vinden, Dijks kan slijten en je je ploeg meer op orde kunt hebben. Het lastigste is volgens mij gewoon de aandeelhouders.
 
lausho
 
0
27 juli 2017 om 23:04
@roda Ajax kan met deze selectie gewoon de ED winnen, beetje in de breedte erbij nog, maar het staat in principe al aardig goed. Geld uitgeven is geen garantie of iets, komt steeds meer neer op goed opleiden want zelfs grote talenten uit Brazilie kosten rond de 10 miljoen tegenwoordig.
 
lausho
 
0
27 juli 2017 om 23:06
@vincentmulders Dat hebben ze gezocht maar niet gevonden, er komen ook weer nieuwe talenten aan, Sinkgraven deed het prima, Viergever is een goede optie en Dijks is al back up wel iemand die bv. snelheid als optie brengt, als back up prima, PSV en Feyenoord hebben geen of mindere reserves op de LB positie (nelom en niks)
 
VincentMulders
 
1
27 juli 2017 om 23:49
Viergever is een goede optie, maar is geen back! Sinkgraven is een middenvelder en komt gewoon te kort voor Ajax, waar ie ook zal staan. evenals Dijks; totaal geen aanvallende back die we graag willen zien. Zelfs Ajax had dit zelf niet zo gewild, ze hebben hem geen rugnummer gegeven he?! Omdat we niks anders hebben kunnen vinden mag ie er nu bij als back up, na een "goed gesprek" hou toch op man. We willen toch de beste zijn? Dan moet je zorgen dat er een fatsoenlijke back staat die goed kan verdedigen, maar er daadwerkelijk ook overheen kan klappen, een goede voorzet heeft voor Dolberg. Al bijna 5 jaar zoeken we naar een back, ben blij dat we de Sinkgravens, de Viergevers, de Moisanders, de Zimlings etc nu lijken te laten lopen, zoals ze nu ook met Haps gedaan hebben. Was een prima back geweest, maar blijkbaar wil Ajax meer als het aankomt op echte kwaliteit. Dat het lastig is om deze daadwerkelijk aan te trekken zal vast, maar met de schatkist die we hebben; had ik in die tijd wel voor een transfer gezorgd hoor.
 
SpeedyAFC
 
0
28 juli 2017 om 00:20
@rodadegrote Wat boeit het nou of je drie keer geen titel op rij wint als je de finale EL hebt gehaald? Kom op zeg, toen we vier keer de titel op rij wonnen zat iedereen te zeuren dat Ajax in Europa weinig presteerde. Nu doet Ajax het goed in Europa, krijg je gezeur over de titel. Afgelopen jaar was gewoon een top jaar. Bijna de titel gewonnen en de EL finale gehaald plus dat er diverse spelers uit jong Ajax zijn doorgebroken in het eerste elftal en er tientallen miljoenen verdiend zijn met transfers. Hebben ook nog eventjes een flink deel van het stadion teruggekocht. Niks volgend jaar flink de portemonnee trekken, Ajax heeft een uitstekend jong elftal dat bordevol talent zit. De komende jaren zal Ajax genoeg talent laten doorstromen zodat het eerste sterk zat blijft. De prijzen zullen vanzelf komen, het zag er tegen Nice alweer veelbelovend uit.
 
RodaDeGrote
 
0
28 juli 2017 om 16:01
4 keer op rij geen landstitel is onacceptabel voor een topclub als Ajax. Tenminste zo zou het normaal gesproken moeten zijn. Maar als het aan jou ligt mag het dus ook 10 jaar duren voordat Ajax weer een landstitel pakt?
 
OnlyAjax!
 
8
27 juli 2017 om 16:58
Richarlison hopelijk voor het weekend?! linksback zou idd fijn zijn al wil ik Sinkgraven wel een kans geven
 
FCAMSTELVEEN
 
0
27 juli 2017 om 17:14
Ik zie liever dijks al is dit een ander onderwerp
 
lausho
 
6
27 juli 2017 om 17:20
Versterkingen moeten dan ook grotendeels uit de opleiding komen, dit soort spelers is de reden dat we over een jaar of 2 weer minder hoeven te kopen, mits hij zich goed ontwikkeld natuurlijk. Versterkingen voor dit jaar zijn oa. Zeefuik, Mazraoui, Eiting, Bergsma en straks wellicht Bakker, Nunnely, Pasquali, Jensen, Lang, Sierhuis en die Danilo die ook recent gehaald is.
 
Kohaku
 
0
27 juli 2017 om 17:45
Volgens de kenners zou die Braziliaan afgelopen maandag of dinsdag gepresenteerd worden maar dat valt nog tegen. Blijkbaar zijn de spelers die ze willen te duur en de clubs weten ondertussen dat Ajax ook geld heeft
 
993410
 
2
27 juli 2017 om 17:29
Ik zie dit manneke over 2 jaar zo Dolberg opvolgen, een technicus maar ook zeer doelgericht.. Verstandig om dit soort uitblinkers te binden.
 
KirkHammster
 
0
27 juli 2017 om 21:28
Eehhmm.... deze Fin is toch geen spits? Middenvelder toch?
 
993410
 
0
27 juli 2017 om 21:35
Dolberg was een buitenspeler, bij Ajax kijken ze wel wat je positie wordt.
 
Edo
 
0
27 juli 2017 om 22:09
Kirk als je het artikel helemaal leest dan staat daar dat hij als middenvelder is gepresenteerd, maar dat hij in werkelijkheid aanvaller is. Ik moet het nog zien allemaal. Ik kom meerdere keren per jaar in Finland en had nog nooit iemand over deze jongen gehoord. En het voetbal is daar van bedroevend niveau, dus laat hem eerst maar eens twee jaar wennen aan het niveau.
 
Lewis Ortega
 
0
28 juli 2017 om 16:21
Yes weer een talent! Kom eens op Ajax haal basisspelers!