Ajax 'vreest op financiële limieten te gaan botsen' door Italiaanse concurrentie
Donderdag, 2 januari 2020 om 07:14

In navolging van de Daily Telegraph meldt ook Het Laatste Nieuws dat Ajax in de markt is voor Jan Vertonghen. De 32-jarige verdediger is bij Tottenham Hotspur in het bezit van een aflopende verbintenis en mag sinds woensdag onderhandelen met andere clubs. De Belgische krant voorspelt echter dat Ajax in de strijd om Vertonghen 'op zijn financiële limieten dreigt te gaan botsen'.

De kans lijkt klein dat Vertonghen alsnog zijn contract bij Tottenham Hotspur gaat verlengen. The Spurs zouden graag met de verdediger verder gaan, maar de contractonderhandelingen zitten in het 'slop' en akkoord blijft voorlopig uit. Dat de Engelse club en de Belgische verdediger het maar niet eens worden over een langere verbintenis, is volgens manager José Mourinho de schuld van de zaakwaarnemers van Vertonghen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou de lijnen met voormalig spelers van Ajax kort houden, zonder direct concreet te worden. Er bestaat zodoende contact en de Amsterdammers denken er volgens de Belgische krant over om Vertonghen terug te halen. Ajax vreest in de jacht op de verdediger echter op 'zijn financiële limieten te gaan botsen' en er bestaat tevens de nodige concurrentie.

Napoli werd eerder al genoemd als geïnteresseerde, maar Internazionale zou Vertonghen ook op het lijstje hebben staan. Omdat het contract van de verdediger afloopt, mag hij vanaf januari met andere clubs onderhandelen over een dienstverband vanaf komende zomer. Er lijkt na acht jaar een einde te gaan komen aan de periode van Vertonghen bij Tottenham Hotspur. The Spurs haalden de verdediger in 2012 weg bij Ajax, dat destijds 12,5 miljoen euro ontving.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
4
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
droppie
 
19
2 januari 2020 om 07:29
Alles bij elkaar opgeteld is dit dus een dure speler die niet gaat komen voor een jaartje of 2, anders was hij er al uit met de Spurs. Belangstelling uit Italië maakt hem ook al niet goedkoper en dan kun je je afvragen of hij het waard is, tenslotte is hij wel al op een leeftijd dat er over een paar jaar geen restwaarde meer op zit.
 
totalevil
 
47
2 januari 2020 om 07:34
Ik ben van mening dat Vertonghen ten alle tijden een toegevoegde waarde is voor Ajax. Hij kent de club, is een kind van de club en als Overmars het plaatje zo goed mogelijk maakt, misschien net zoals bij Tadic, is het mogelijk. Op Vertonghen is al verdiend (met zijn transfer vroeger) dus die restwaarde kan mij dan een worst wezen. Hij brengt veel ervaring met zich mee wat straks wanneer Huntelaar stopt wel nodig is. Vergeet niet Vertonghen was vroeger bij Ajax aanvoerder. Dat moet toch wel wat met hem doen als hij terug komt.
 
droppie
 
5
2 januari 2020 om 07:59
De situatie met Tadic is sowieso niet te vergelijken, zijn vrouw wilde graag terug naar Nederland. Daar speelde dus ook een ander belangen in mee. Als Jan nu voor een paar centen op te halen was dan was het een ander verhaal, maar met een aflopend contract zal het ook nog geen goedkope jongen zijn, zeker niet omdat er ook belangstelling is vanuit Italië. Bovendien geloof ik ook niet dat de Spurs hem een hongerloontje hebben aangeboden. Het idee is leuk en ik laat mij graag verassen, maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat dit soort dingen veel geld zou gaan kosten en dan kan ik mij goed voorstellen dat ze ergens een grens trekken.
 
Tinus88
 
43
2 januari 2020 om 08:29
@Droppie, Ik kan mij niet voorstellen dat de vrouw van Verthongen niet naar Amsterdam wilt. Als ik mij niet vergis komt ze uit Amsterdam en hebben ze er zelfs nog een woning. Verthongen heeft meermaals aangegeven zich zelfs meer een Amsterdammer dan een Belg te voelen. Dat gezegd hebbende lijkt het mij ook een lastig verhaal te worden. Die grotere clubs zullen meer te bieden hebben.
 
blackpool
 
10
2 januari 2020 om 09:08
Klopt. De vrouw van Vertonghen is Amsterdamse. Ze hebben elkaar leren kennen op de middelbare school. Hun appartement in Amsterdam hebben ze aangehouden. Grappig is wel dat de vrouw van Vertonghen eerder in London woonde dan hij. Zij is namelijk werkzaam in de theaterwereld.
 
Clarkkent2
 
6
2 januari 2020 om 10:05
Sorry maar droppie zn analyse is gewoon kraakhelder. Zou leuk zijn, maar wrsl te duur . Veel te duur denk ik ook als je er met Spurts niet eens uitkomt. Die gaat voor maximaliseren van salaris en who can blame him op zn 32e. @DR Mario: je kan het je niet voorstellen? wat een flauwekul zeg...ik ken genoeg amsterdamsen die nog graag een mooie ervaring zouden opdoen met een paar jaar bijv ij Italie wonen. Of langer in engeland. Amsterdam loopt niet weg en daar kun je na de carriere van Jan nog altijd 50 jaar wonen.
 
Marchant
 
4
2 januari 2020 om 10:31
@totalevil dus hij is een toegevoegde waarde omdat het een kind van de club is en de club kent? Dat was Siem de jong ook, Johnny Heitinga , Mido....omdat Jan een ajacied is wil niet zeggen dat hij een aanwinst is.als hij geen Ajax verleden had, en de zelfde speler zou wezen als nu...had iedereen moord en brand geschreeuwd dat je geen ouwe speler moet kopen..ik denk persoonlijk dat het meer een sentimentele aankoop zou wezen dan wat anders....ik persoonlijk zie hem graag terug komen maar niet tegen elke prijs, dan lekker zaken vullen in Italie en even goede vrienden.
 
Japie_Krekel
 
0
2 januari 2020 om 10:46
@totalevil maar als Blind weer hersteld waar moet hij dan spelen? Vertonghen en Blind zijn beiden linksbenige centrale verdedigers
 
SuperNico31
 
0
2 januari 2020 om 10:51
Mido kind van de club? Hij heeft eerder twee seizoenen bij ons gespeeld voordat hij terug kwam ja, maar is echt geen kind van de club als je het vergelijkt met jongens die echt in de opleiding hebben gespeeld en weer terug kwamen.
 
Tinus88
 
1
2 januari 2020 om 11:13
@Clarkkent, Ik zeg toch alleen dat ik mij niet kan voorstellen dat misses Verthongen niet naar Amsterdam zou willen? Dat jij vervolgens mijn hele verhaal uit de context trekt en het flauwekul noemt is voor jou rekening.
 
Zytto34
 
6
2 januari 2020 om 11:23
@Marchant Heitinga zat op de bank bij Hertha en Siem zat 4 jaar geblesseerd bij Newcastle. Vertonghen is nog steeds basisspeler bij een Engelse topclub. Daarnaast is Vertonghen ook een veel grotere speler geweest dan Heitinga en Siem. Als je ziet hoe goed Blind, Tadic en Promes het doen dan heb ik geen twijfel over Jan. Die heeft zich veel langer bewezen op topniveau dan deze 3.
 
Zytto34
 
1
2 januari 2020 om 11:23
@Marchant Heitinga zat op de bank bij Hertha en Siem zat 4 jaar geblesseerd bij Newcastle. Vertonghen is nog steeds basisspeler bij een Engelse topclub. Daarnaast is Vertonghen ook een veel grotere speler geweest dan Heitinga en Siem. Als je ziet hoe goed Blind, Tadic en Promes het doen dan heb ik geen twijfel over Jan. Die heeft zich veel langer bewezen op topniveau dan deze 3.
 
totalevil
 
0
2 januari 2020 om 13:38
@droppie de vrouw van Vertonghen is Amsterdamse, denk dat die ook beste een zegje heeft in het een en ander @japie_krekel. Dat klopt, maar heb zelf het gevoel dat Blind een aardig lang revalidatieproces voor de boeg heeft. Hierbij heb je Vertonghen om die ervaren man achterin te zijn en kan Martinez gewoon weer op zijn plek op het middenveld waar hij uitstekend speelt. Daarnaast zou Vertonghen ook op de LB kunnen staan, om vervolgens niet als Tagliafico mee naar voren te komen, maar wat meer verdedigend te staan aangezien hij toch wel een jaartje ouder wordt. @clarkkent2 Misschien gaat het wel om het feit dat hij niet bijtekent vanwege een minder uitzicht op speeltijd. We weten het niet en het is altijd makkelijk om het op te gooien als hij wil meer geld. Zijn genoeg andere mogelijkheden om niet te verlengen. Misschien vind hij Mourinho wel een zak?!? @marchant nee dat hij een kind van de club is zou alleen maar mee kunnen spelen in het besluit van Vertonghen. Ik vind ook niet dat hij kostte wat kost gehaald moet worden, ik heb vertrouwen in de overtuigingskracht van Overmars. Hij kan spelers wel echt vertellen wat er gaat gebeuren en zal daar heus opletten qua salaris ed. Maar dat hij een toegevoegde waarde kan zijn voor de club denk ik echt wel. Spelers zoals Heitinga en Mido (niet echt een kind van de club maar ok), die waren al uitgerangeerd bij hun clubs. Ik weet niet wat voor contract Siem heeft bij Ajax, maar een gevoel van dat hij per gespeelde wedstrijd betaalt krijgt anders heb ik echt geen idee waarom hij gehaald is. Maar dat ten alles hoop ik dat hij kiest voor Ajax, snap ook dat hij voor Napoli of een andere grootmacht kiest. Ajax is daarentegen op dit moment van een goed niveau!
 
gloryUnited
 
1
2 januari 2020 om 16:20
zou zijn amsterdamse vrouw nee zeggen tegen 2 jaar italie en daarna de rest van zn leven in Amsterdam kunnen wonen? Lijkt me niet dat die 2 jaar nou zo boeiend zijn
 
WouterSL
 
9
2 januari 2020 om 07:56
Transfer vrij een optie. Levy doet zelf niet aan uitverkoop. Jan is oud en blessure gevoelig. Maar kan wel nog van waarde zijn. Mits fit een aanwinst. Laat Overmars het maar inschatten daar is hij goed in.
 
Dutchgio
 
1
2 januari 2020 om 12:35
Alleen hebben we hem nu al nodig, ik acht de kans vrij groot dat Blind dit seizoen niet meer gaat spelen.
 
LW88
 
11
2 januari 2020 om 08:14
Niet vergeten dat Jan een halve Amsterdammer is geworden en nog regelmatig te vinden is in de stad. Heeft daarnaast een huis ergens in de buurt van Amsterdam. Als Ajax een soortgelijk traject in kan gaan als met Tadic en hem een lange termijnsplan aan kan bieden met een rol als coach of iets anders in de zakelijke tak (ergens zie ik in Vertonghen technisch of algemeen directeur) dan kan die zomaar toehappen. Dit is een speler die geen restwaarde nodig heeft om van waarde te zijn. Kent de club, kent de stad en brengt een schat aan ervaring mee vanuit de PL. Ook al verdwijnt hij in een Ooijer rol langzaamaan uit beeld zal Vertonghen zeker een toegevoegde waarde hebben.
 
JK-Ajax
 
3
2 januari 2020 om 09:58
Je bent Blind waarschijnlijk een tijd kwijt waardoor we echt behoefte hebben aan een ervaren centrale verdediger in dit geval
 
mayarood
 
8
2 januari 2020 om 08:23
Dit zou wel de ideale oplossing zijn voor de situatie met Blind. Maar ik denk dat Ajax beter geen financiele risico's moet nemen met hem: het is graag of niet.
 
076Ray
 
3
2 januari 2020 om 08:30
Die limieten zijn bij Tadic en Blind al overboord gegooid. Ik gok dat andere ploegen hem in de zomer gratis willen en Ajax hem in de winter. In dat geval zal totteham er wat aan willen verdienen en maakt Ajax kans. Ik hoop dat ze hem halen. Op LCV of LV pakt hij gelijk 2 zwakke plekken aan.
 
Master D
 
3
2 januari 2020 om 09:38
Dan loop je nog steeds tegen volgende limieten aan. Ajax kan niet zomaar iemand 6 miljoen per jaar geven, want dan wordt het risico wel heel groot en krijg je scheve gezichten in de kleedkamer. Een bedrag zoals Tadic en Blind zou hem bij Tottenham ook wel zijn aangeboden en dat is schijnbaar niet voldoende. Dan zou het vreemd zijn om nu voor een dergelijk bedrag bij Ajax te tekenen.
 
Zytto34
 
1
2 januari 2020 om 11:25
Master D wie gaat een 32-jarige Vertonghen dat wel betalen dan? Geen 1 club in Europa denk ik. In de zandbak of China misschien wel.
 
Walvis_theo
 
12
2 januari 2020 om 08:45
Moeten we zeker halen. Dan kunnen we eindelijk doorselecteren op middelmaat zoals Veltman.
 
Woezel
 
11
2 januari 2020 om 10:07
Mooi dat ze ook op de zelfse positie spelen.... of wacht...
 
jermainejenas
 
3
2 januari 2020 om 08:54
Ajax moet altijd proberen om Vertonghen terug te halen als deze kans zich voordoet. Heeft jaren PL ervaring en hij kan Ajax echt verder helpen, evt als mentor. Hij is pas 32 en kan echt nog wel wat jaren mee in de Eredivisie.
 
993410
 
2
2 januari 2020 om 09:07
Dat is het probleem dan ook niet, de vraag is meer tegen welke prijs.bij deze speler is geen sprake van restwaarde dus moet hij wel renderen.het kan op deze leeftijd ook zomaar over zijn..
 
CoMokum
 
0
2 januari 2020 om 09:25
Hij is transfervrij in de zomer en als je het artikel leest gaat het over onderhandelingen met het oog op aankomende zomer. Je betaalt dan dus alleen zijn salaris en dat kan onmogelijk een slechte deal zijn.
 
Dutchgio
 
0
2 januari 2020 om 12:38
Ajax wil hem nu al overnemen, want Blind is voorlopig nog niet inzetbaar.
 
TimCurry
 
3
2 januari 2020 om 09:22
Ik vraag me af waar ze Vertonghen dan op lange termijn willen zetten. Kan nu mooi op Blind zijn plek, maar als/wanneer hij weer terug komt? Blind op het middenveld?
 
falcao1984
 
1
2 januari 2020 om 10:06
We hebben toch al zo vaak gezien dat dit soort speculaties geen enkele zin hebben. Wanneer je internationaal mee wilt doen heb je meerdere opties nodig. Die denkwijze van jou leidde er juist toe dat Ajax tegen Valencia thuis ineens krap in de topspelers zat.
 
TimCurry
 
0
2 januari 2020 om 22:23
Knap dat je meteen een beeld daarvan hebt. Je gaat niet één van de twee op de bank zetten. Prioriteit heeft eerder een vervanger voor Veltman. Dat kan echt niet meer.
 
pinko
 
1
2 januari 2020 om 10:29
Niet doen, Ajax. Verthongen is bijna versleten en wordt niet sneller of wendbaarder. Dat was indertijd bij Ajax ook al een minpunt. Ajax heeft veel meer behoefte aan een type Sanchez; een speler die op snelheid kan corrigeren. En komt Blind niet terug? Dan ook voor die positie iemand halen (geen Verthongen), of Martinez daar laten staan. De defensie van Ajax mag best ietsje gerenoveerd worden, trouwens. Ik heb nu voor een heel leven wel genoeg Veltmannetjes gezien. En een goede rechtsback is ook geen overbodige luxe. Dan kunnen Dest en Schuurs zich in de luwte mooi ontwikkelen als eventueel perspectief voor in de toekomst. Maar goed, we gaan het zien of Overmars zich weer eens aan dezelfde steen stoot.
 
4Ever4Ajax
 
0
2 januari 2020 om 10:41
De kwaliteit van Jantje kunnen we altijd gebruiken zolang hij ook maar voor lief neemt dat hij ook gewoon op de bank kan gaan zitten. Financieel maak ik me niet eens zo zorgen, omdat als Jan terug wil keren (heeft een Nederlandse vrouw) hij heus wel een loonoffer doet. Ik maak me eerder zorgen dat als hij terugkomt, dat hij altijd wil spelen. En dat zou denk ik eerder een dealbreaker worden.
 
theo uphus
 
1
2 januari 2020 om 10:44
Dat Mourinho de schuld van het vooralsnog mislukken van onderhandelingen tussen Vertonghen en Spurs bij de zaakwaarnemers van Vertonghen legt is logisch. Dat hij daarbij niet wil weten hoe lastig Levy is in onderhandelingen behoort ook bij zijn positie en functie. Hij wordt immers ook door Levy betaald, en nog veel te grof ook.dat Ajax concurrentie uit Italie heeft kan mij ook al niet verbazen. Italiaanse clubs kicken op transfervrije spelers. Dat is al zolang ik het internationale voetbal volg.ik den kbest dat Vertongehen de "blindrol" kan vervullen, maar vraag mij meteen af wat Ajax dan volgend jaar gaat doen. Ik zie geen rol voor beide spelers tegelijk bij Ajax.
 
FCBogarde
 
1
2 januari 2020 om 11:15
Ik zou een terugkeer van onze Jan zeker zien zitten. Graag zelfs ! Een echt boegbeeld van onze club. Maar niet tegen elke prijs. Jan zal een keuze moeten maken voor of clubliefde of nog 1x cashen.
 
Prologic
 
0
2 januari 2020 om 11:16
Het is echt essentieel dat er een goede LCV bij komt. Blind is voorlopig uit de roulatie, daar moet je echt geen risico's mee nemen het komende halfjaar. Dus dan is het belangrijk dat een sterkhouder als Jan gelijk op die plek kan staan. Daarmee behoud je het middenveld ook zodoende intact met Martinez die daar speelt. Lijkt me ook beter voor Schuurs als hij naast Jan kan staan. Hij speelt gewoon elke wedstrijd met meer vertrouwen als hij een sterkhouder naast zich heeft staan.
 
ideefiks
 
1
2 januari 2020 om 12:27
Financieel is Vertonghen al wel binnen, dus als hij zo veel mogelijk wil verdienen moet hij een andere keuze maken. Maar als je aan het eind van je carriere nog iets speciaals wilt meemaken, met maximaal voetbalgenot, dan moet hij voor het oude nest kiezen. Hij kan nog es bij Tadic of Blind vragen of zo'n keuze plezier oplevert. … Je leeft maar een keer, haal dan ook het maximum eruit !
 
Dutchgio
 
0
2 januari 2020 om 12:32
Hij mag best veel verdienen a la Tadic maar zeker niet meer lijkt me, hij is ook al bijna 33. Zeker bij Vertonghen die vaak heeft aangegeven terug te willen keren naar Amsterdam zou dat dan ook mee moeten spelen, en niet puur of Ajax het financiële kan meten. We betalen immers al aanzienlijk hogere salarissen dan een paar jaar terug.
 
afcavosje
 
1
2 januari 2020 om 16:30
Half jaartje huren om de situatie rond Blind te overbruggen zou het beste zijn voor Ajax.
 
OtterReelick
 
0
4 januari 2020 om 10:45
Vertonghen Linkercentrumverdediger en Blind Linkshalf,martinez Linksback...volgend Seizoen..en ze kunnen alle 3 van Positie Wissellen...top.