Allegri: 'Zijn dochter heeft nooit de kans gekregen haar vader te leren kennen'
Dinsdag, 6 maart 2018 om 21:40

Juventus-trainer Massimiliano Allegri is geraakt door het plotselinge overlijden van Davide Astori. Tussen 2008 en 2010 werkte Allegri bij Cagliari samen met Astori, die zaterdagnacht op 31-jarige leeftijd overleed in zijn slaap. Op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Tottenham Hotspur van woensdag stond Allegri stil bij het tragische nieuws.

"Ik heb Davide als voetballer groot zien worden", vertelde de trainer van Juventus aan de aanwezige pers. "Ik draag hem altijd bij me in mijn hart. Er is al veel over gezegd, dus stilte lijkt me het meest gepast. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin en bovenal naar zijn kleine meisje, dat twee jaar oud is en de kans niet heeft gekregen om haar vader echt te leren kennen."

Meer: Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus | Goudhaantje Milik schiet Juventus naar de finale van de Coppa Italia

Allegri ging vervolgens in op de wedstrijd van woensdag. Hij ziet Tottenham als favoriet om door te stoten na de 2-2 remise in Turijn. "Ik weet niet hoe Tottenham gaat spelen, maar gezien het resultaat uit de eerste wedstrijd ligt er morgen meer druk bij hen. Wij maakten in de heenwedstrijd veel fouten en gaven ze daardoor kansen", analyseerde Allegri. "We moeten technisch beter gaan spelen en de bal eerder gaan veroveren. We moeten ervoor zorgen dat zij de bal niet kunnen rondspelen."

De oefenmeester bevestigde dat hij op Wembley kan beschikken over Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala. Beide sterren zullen in actie komen, gaf Allegri alvast aan. "Higuaín traint al twee dagen mee, dus hij is klaar om op het veld te staan. Dybala is volledig fit, zoals we zaterdag tegen Lazio (0-1 zege, red.) zagen. Maar het is zo'n belangrijke wedstrijd dat ze allemaal willen spelen, ook al zijn ze niet volledig fit. Er is een goede kans dat Douglas Costa ook gaat spelen. Misschien staan ze allemaal samen op het veld."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Milan_Psv
 
1
6 maart 2018 om 21:46
De druk staat er toch wel meer bij Juve op. Juve hoort de absolute top te zijn en dat is Tottenham (nog) niet. Bovendien staat Tottenham "voor"
 
recoba_uruguay
 
9
6 maart 2018 om 22:15
Kijken hoe ver Tottenham echt is, denk toch dat Juve gewoon doorgaat met 1-2 overwinning
 
Quar3sma
 
13
6 maart 2018 om 22:15
Het is zeker triest, maar hij is overleden aan een natuurlijke dood. Er gaan miljoenen onschuldige mensen dood door oorlogen in de midden oosten. Niemand die er bij stil staat.
 
YungSuarez
 
60
6 maart 2018 om 22:24
Oh god zo reactie hadden we natuurlijk kunnen verwachten. Het gaat hier in deze topic niet over een oorlog. Dan moet je op een andere forum gaan kijken.
 
FOORZA NEC
 
14
6 maart 2018 om 22:34
Het gaat er gewoon om dat deze speler relatief bekend was. Daarnaast is dit een VOETBALsite, dus zal je meer artikelen over VOETBAL vinden. En dat niemand er bij stilstaat is ook pure onzin, er wordt zeker meegeleefd. Ik denk dat iedereen ook misselijk wordt van de dingen die in het Midden-Oosten gebeuren.
 
 
32
6 maart 2018 om 22:48
Kunststoffen of (Engels) "plastics", zijn chemische verbindingen die door niet-natuurlijke scheikundige processen worden vervaardigd. Kunststof is materiaal dat is opgebouwd uit zeer grote moleculen, die ontstaan door synthese (een reactie waardoor er een nieuwe stof ontstaat) vanuit natuurlijke grondstoffen. Je zal denken: "wat heeft dat er in hemelsnaam mee te maken?" Nou, precies evenveel als die oorlog van jou met de trieste dood van deze voetballer.
 
WillGrigg
 
3
6 maart 2018 om 22:51
En dat het een natuurlijke dood is, is (tenzij ik een update gemist heb) nog niet bewezen. Ook is het natuurlijk logisch dat we niet bij elk oorlogsslachtoffer stil staan, maar wel bij iemand die een voorbeeld is geweest voor velen. Ze verdienen beiden respect, maar het is vrij hypocriet om op jouw manier te denken.
 
wazza
 
0
7 maart 2018 om 03:07
@WillGrigg hij is aan een hartaanval in bed gestorven. Dat kwam gistermiddag naar buiten. Verder sluit ik me volledig aan bij ieder hierboven, behalve bij Quar3sma. Totaal onnodig en onzinnig om dat erbij te halen
 
THMSPTRS
 
1
7 maart 2018 om 00:19
En in welke zin staan deze dingen in relatie tot elkaar? Wat een ongelofelijk rare reactie. En hoe kom je er bij dat daar niemand bij stilstaat? Kijk jij weleens tv, hier wordt echt constant bij stilgestaan.
 
Koos Busters
 
2
7 maart 2018 om 10:29
Dat Turkije, Iran en Saudie Arabiƫ graag oorlog voeren in buurlanden is inderdaad vreselijk. Ik zou dat ook graag anders zien. Ik schat verder in dat jij persoonlijk weinig tegenslag gekend hebt in je leven want anders zou je dit soort ongevoelige troll praat niet op dit voetbal forum plaatsen. Verder staat het nieuws iedere dag weer vol met berichten uit het midden oosten. Met een schotel antenne zie je ongetwijfeld meer van de wreedheden daar maar het is belachelijk om te beweren dat niemand daar bij stil staat. Het riekt naar doelbewust haatzaaien. Wel ben ik blij dat je ondanks alles toch het vermogen hebt om de dood van deze 31 jarige man triest te vinden, het zal je vader toch maar wezen.
 
Quar3sma
 
2
7 maart 2018 om 10:34
Turkije, Iran en Saudi arabie noemen, maar niet Amerika, rusland en Eu noemen die daar eigenlijk helemaal niks te zoeken hebben?