'Als je niet wordt verkocht aan Ajax, PSV of Feyenoord, dan zegt dat veel'
Dinsdag, 24 december 2019 om 12:49

Anderlecht beleeft een moeizaam seizoen, al was er zondag wel een opsteker. Paars-Wit won op eigen veld met 2-0 van Racing Genk en Michel Vlap nam de gehele productie van de Brusselse formatie voor zijn rekening. Er zijn evenwel her en der nog steeds twijfels over de Nederlandse aanvallende middenvelder, die afgelopen zomer voor acht miljoen euro werd overgenomen van sc Heerenveen.

Sportjournalist Peter Vandenbempt geeft Vlap echter ook complimenten voor zijn doelpunten in de ontmoeting met Genk. "Wat Vlap de hele wedstrijd deed en dat deed hij in zijn slechte periode ook wel, was voor diepgang zorgen", zo zegt hij bij Sporza. "De afwerking bij de 1-0 was fraai, want veel plaats was er niet. En ook de manier waarop hij de tweede goal binnen trapt, is veel moeilijker dan je denkt. Hij neemt hem binnenkantvoet, terwijl die bal toch hard terugkomt van de paal."

De Belgische voetbalvolger is echter kritisch en draagt in het geval van Vlap ook enkele verbeterpunten aan. "Er waren nog veel momenten waar zijn balcontrole niet goed was of hij simpel balverlies leed", krijgt de zomeraankoop als huiswerk mee. Vandenbempt realiseert zich echter ook dat Vlap in een moeizaam draaiend elftal terechtkwam. "Ook voor Vlap geldt dat het niet zo simpel is om de stap te zetten van het vrolijke Heerenveen naar dit Anderlecht."

Mede-analist Arnar Vidarsson, die in Nederland uitkwam voor FC Twente en De Graafschap, is minder positief gestemd over de kwaliteiten van Vlap. "Als je in Nederland niet van Heerenveen verkocht wordt aan Ajax, PSV of Feyenoord, dan zegt dat veel", aldus de gewezen middenvelder uit IJsland. "Want die gaan eerst scouten bij de ploegen onder hen. In Nederland blijft het geld vaak in eigen land."

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
20
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
Support19
 
54
24 december 2019 om 12:55
Dat wil niet zoveel zeggen. Kijk naar een Virgil van Dijk.
 
Boadurum
 
27
24 december 2019 om 13:03
Zo lust ik er nog wel een paar. Virgil van Dijk is de uitzondering en niet de regel
 
Japie_Krekel
 
47
24 december 2019 om 13:04
De Roon en Hateboer spelen ook mee in de subtop van een topcompetitie als de Serie A dus dat zegt idd niet zoveel imo. iemand als Promes heeft voorheen ook nooit voor Ajax, PSV of Feyenoord gespeeld en hetzelfde geld voor een Moussa Dembele die het jarenlang goed heeft gedaan bij de Spurs. Honda heeft een tijdje bij AC Milan gespeeld en ook nooit bij Ajax, PSV of Feyenoord gespeeld en zo zal ik ongetwijfeld nog wel wat voetballers vergeten
 
Boadurum
 
13
24 december 2019 om 13:06
Promes, Hateboer en De Roon zijn hooguit subtoppers. Dembele speelde bij AZ in een periode dat ze beter waren dan Ajax, PSV en veel beter dan Feyenoord. Maar dat zou dan idd een van de weinige spelers zijn, Dembele is/was een topper
 
TILBURG013
 
26
24 december 2019 om 13:29
Beter waren dan PSV en Ajax? Dembele heeft 3 seizoenen bij AZ gespeeld. In zijn eerste seizoen werd PSV kampioen en AZ 2de, in zijn tweede seizoen werd AZ 12de!!, in zijn 3de seizoen werd AZ inderdaad wel kampioen. Maarja je kan dan niet zeggen dat AZ beter was dan Ajax of PSV. PSV werd 2 keer kampioen in die 3 jaar en speelden kwartfinale CL. Misschien waren ze beter dan Ajax maar niet dan PSV. De periode 2004-2007 was PSV echt heel goed!
 
CoMokum
 
14
24 december 2019 om 13:50
Het punt is helemaal niet of Promes, Hateboer, De Roon of weet ik wie (sub)toppers zijn. Het punt dat deze analyst maakt is dat het veel zegt als je niet eerst door Ajax, PSV of Feyenoord gekocht wordt. En dat punt maakt ie vanuit het gezichtspunt en niveau van Anderlecht. Anderlecht is de afgelopen twee jaar niet van het niveau dat ze de jaren ervoor waren en deze analyst begrijpt dat nog niet helemaal. Volledige misplaatste opmerking van hem dus die kant noch wal raakt. Goed lezen.
 
AmazingNinja
 
1
24 december 2019 om 15:12
Subtop? Maak daar maar top van. Atalanta doet gewoon mee met de topploegen in Italie en in de CL. Italië heeft sowieso een erg brede top deze eerste seizoenshelft: Lazio, Roma, Juve, Inter en Atalanta.
 
Sirius
 
1
24 december 2019 om 13:29
Het zegt niet alles, maar een speler die 8 miljoen euro kost en niet word opgepikt door Ajax, PSV of Feyenoord, is zeer waarschijnlijk te licht bevonden. Dat wil niet zeggen dat ze zich later niet kunnen ontwikkelen. Verder is Virgil van Dijk toch vooral een uitzondering. Daar zijn er niet veel van.
 
Freshzone
 
2
24 december 2019 om 13:35
Spelers van die wereldklasse zien we zowieso maar zelden maar er zijn natuurlijk genoeg spelers geweest die niet bij de traditionele top hebben gespeeld die het uitstekend doen of hebben gedaan en zeker goed genoeg achteraf zijn/waren voor Psv/ajax/feyenoord.
 
Clarkkent2
 
4
24 december 2019 om 13:43
vidarsson heeft een puntje, maar mist duidelijk de nuance. Vlap zn situatie was duidelijk: voor Ajax met hun CL ambities te licht bevonden. Feyenoord had geen geld en al best veel terleurstellingen met subtop naar top spelers gehad. PSV heeft Ihatarren. al met al. Voor 8 miljoen vond ik dit echt niet slecht gescout van Anderlecht. Want voor 8 miljoen krijg je in NL een talentvolle mooie jonge speler die het goed doet in de suptop met de potentie om over 2,3 jaar door te groeien naar een niveau hoger. Niet iemand die eigenhandig effe het zwaar dolende Anderlecht binnen een halfjaar terug naar de btop brengt. Nee. Die kost 50 miljoen en heet Ziyech.
 
Master D
 
1
24 december 2019 om 13:49
@sirius Aan de andere kant moet je ook kijken naar de situatie bij Ajax, PSV of Feyenoord die voor Vlap niet heel gunstig was. PSV had het grootste Nederlandse talent op zijn positie lopen, dan ga je geen Vlap halen voor 8 miljoen. Ajax zat en zit nog met van de Beek en Ziyech waardoor Vlap niet nodig was. Feyenoord had op het moment dat Vlap naar Anderlecht ging geen 8 miljoen liggen om hem over te nemen wanneer ze dat zouden willen. Dat helpt niet mee zullen we maar zeggen.
 
Sirius
 
1
24 december 2019 om 13:52
Het mist inderdaad nuance. Echter ben ik ook van mening dat je als Ajax, PSV of Feyenoord zijnde niet aan kunt komen zetten met spelers als Vlap. Het eerste wat ik zag toen ik een wedstrijd van Vlap keek toen hij nog bij Heerenveen zat, was dat hij mij in heel veel aspecten doet denken aan een mix van Klaassen en Van Ginkel, maar dan met minder talent. Verder vind ik z'n handelingssnelheid echt matig.
 
Freshzone
 
1
24 december 2019 om 13:56
Ajax heeft/had hem ook niet nodig, zelfde voor Psv. Enkel Feyenoord kon hem wel gebruiken maar zwemmen niet in het geld en moet je 8 miljoen neerleggen dan voor Vlap?dat is ook iets waar je een beetje mazzel mee moet hebben. Er moet ook gewoon plek voor je zijn op dat moment bij een club die je kan betalen.
 
KeeperToob
 
0
24 december 2019 om 16:34
Nee Psv heeft de plank misgeslagen. Die kocht Doan en op die plek kan Vlap prima spelen. Toen wisten ze nog niet dat Lammers geblesseerd zou raken, dus had je meteen al 2 spelers die elkaar kennen en aanvoelen. Nee psv koopt Doan voor een hogere prijs dan Vlap.. Terwijl Vlap vorig jaar 3x zoveel goals heeft gemaakt als Doan.
 
Sirius
 
0
24 december 2019 om 22:00
Maar welke coach gaat een talent als Ihattaren banken om Vlap te laten spelen? Wie zegt dat Vlap en Lammers elkaar ook bij PSV aanvoelen? Heerenveen is niet hetzelfde als PSV en de selecties zijn ook heel anders. Bij Heerenveen waren Vlap en Lammers de grote heren. Dat gaat bij PSV echt niet gebeuren op dit moment...
 
Moridin
 
12
24 december 2019 om 12:56
Ik had Vlap graag naar Feyenoord zien komen afgelopen zomer, maar hij was gewoon te duur. Psv had zijn positie al goed bezet met talenten en bij Ajax hebben niet zoveel met dravertjes. Misschien dat er in de toekomst plek is bij de Nederlandse top. ik vind hem namelijk wel wat hebben.
 
dendenchofu
 
12
24 december 2019 om 13:00
'Dravertje' is dus totaal niet wat Vlap is. Beetje denigrerend. Daarnaast hebben er ook spelers bij Ajax rondgelopen die vooral hard konden lopen
 
Sirius
 
2
24 december 2019 om 13:35
Dat is juist wel wat Vlap is. Hij moet het hebben van z'n loopvermogen en z'n scorend vermogen en doet dat in een lager tempo dan Klaassen, laat staan Van De Beek. Hij doet me denken aan een slechtere versie van Klaassen. Van De Beek is zich goed aan het ontwikkelen en is een stuk completer dan die twee en speelt bovendien in een hoger tempo.
 
Heidihallo
 
4
24 december 2019 om 14:00
Vlapinho is wel wat 'getructer' van Davy Klaassen die meer een functionele techniek heeft.
 
Shorty1991
 
0
24 december 2019 om 15:32
Vlap doey me het meest aan Siem de Jong denken, als je hem dan toch met een Ajacied wil vergelijken. Beide spelers kunnen heel nuttig zijn voor hun teams, maar het zijn geen bijzondere spelers.
 
Heidihallo
 
1
24 december 2019 om 15:41
Wacht nou eventjes met het vergelijken met de oude Siem de Jong en de jonge Michel Vlap. Wat betreft stijli en voetballende kwaliteiten zie ik in ieder geval weinig overeenkomsten tussen Siem en Vlap.
 
wazza
 
4
24 december 2019 om 13:17
Oh nou, ik zou hem helemaal niet graag hebben zien komen. Vlap is iemand die te klein is voor een tafellaken maar te groot voor een servet. Misschien is ie iets voor Atalanta. Die hebben meestal wel een goede rol voor spelers zoals Vlap. Ideale vervanger van Ilicic. Kan ie nog bovenin mee doen ook nog.
 
CoMokum
 
1
24 december 2019 om 13:59
Als je naar de huidige Feyenoord selectie kijkt, wat is het niveau dat jij graag (en realistisch gezien) ziet komen?
 
AmazingNinja
 
2
24 december 2019 om 15:15
Wat!? Niet goed genoeg voor Feyenoord, maar wel voor Atalanta? Misschien dat jij met je gedachten nog in de jaren 70 zit toen Feyenoord nog een Van Hangegem had of in de jaren 90/00 toen er spelers als Cruz, Van Persie en Van Hooijdonk rondliepen. Maar in het jaar 2019 (en eigenlijk al vanaf 2015/2016) is Atalanta 2 niveaus hoger dan Feyenoord. Als die twee ploegen nu tegen elkaar zouden spelen zou Feyenoord helemaal aan gort getikt worden. Feyenoord zou willen dat ze spelers als Illic, Muriel en Gomes hadden.
 
wazza
 
3
24 december 2019 om 20:08
Maak ervan wat je wilt, maar ik zeg niet dat Feyenoord beter is dan Atalanta. Ik ben een aanhanger van beide teams dus ik weet waar ik het over heb. Ik zeg alleen dat Atalanta speelt met een hangende/zwervende spits in de vorm van een Ilicic. Een creatieve verbindingsspeler die ineens voor het doel verschijnt. Bij Feyenoord past ie niet in het systeem (4-3-3) en bij Atalanta wel (3-5-2)
 
wazza
 
0
24 december 2019 om 20:10
Oh en buiten dat maakt Atalanta spelers structureel beter. Kijk bijvoorbeeld naar Hateboer, Gosens en de Roon. Vorm zou daar ook prima tussen passen. Bij Feyenoord zie ik voor hem geen rol. Past gewoon niet in het elftal.
 
Leicester
 
2
24 december 2019 om 12:56
Ajax koopt metname PSV veel minder laatste seizoenen en als ze het doen meestal in het buitenland. Feyenoord koopt vaak in eigen land en die mislukken meestal. Vlap is naar België gegaan naar een grote club die in een beetje in verval is. Tsja das nooit makkelijk Ik denk dat hij het wel gaat redden en aan die transfersom kan ie ook niets doen. Das de markt
 
Marcovan der Kroon
 
0
24 december 2019 om 18:49
Ajax en PSV kopen juist de laatste seizoenen evenveel alleen is de uitgaven van Ajax hoger dan die van PSV. Mede door Mark van Bommel zijn er wat jeugdspelers toegevoegd aan de selectie waaronder een aantal badplaatsen kreeg. Dat was seizoenen daarvoor wel anders bij PSV.
 
stankraag
 
7
24 december 2019 om 12:57
Uhhh van dijk speelt bij Liverpool en werd 2de bij ballon dor.
 
THenry_228
 
2
24 december 2019 om 13:10
De uitzondering die de regel bevestigd.
 
Ruudos
 
0
24 december 2019 om 14:34
Makaay en Hasselbaink nog twee uitzonderingen.
 
Heidihallo
 
13
24 december 2019 om 13:02
Er zijn talloze voorbeelden van spelers die niet bij de traditionele top 3 gespeeld hebben en een prima carrière in het buitenland hebben gehad. Ik vind dat echt een onzin argument van iemand die blijkbaar niets anders kan verzinnen om een speler omlaag te praten. Zoiezo vind ik dat Vlap overdreven kritisch wordt aangepakt bij Anderlecht.
 
j0rnnn
 
2
24 december 2019 om 13:31
Klopt, maar die worden vaak wel óók met de top 3 in verband gebracht. In Vlap is naar mijn weten nooit belangstelling geweest.
 
Heidihallo
 
0
24 december 2019 om 13:44
Mwah. Vlap viel toch ook al op in Nederland met knappe goals en goede assists? Vlapinho werd hij genoemd door zn medespelers, vanwege zijn verrassende geode techniek. In die zin: Vlap is een beetje een slungel, als je die ziet dan verwacht je dat niet zon techniek. Feit is wel dat clubs als Heerenveen tegenwoordig gewoon de hoofdprijs vragen voor een speler als de traditionele top 3 interesse heeft.
 
Sirius
 
3
24 december 2019 om 13:40
Wij verwachten in Nederland toch ook veel van een aankoop van 8 miljoen euro? Dat is in Belgie niet anders. Kritiek hoort bij het prijskaartje en als je daar dan even niet naar presteert, is er kritiek. Dat hoort er nou eenmaal bij. Het zegt natuurlijk niet alles dat de Nederlandse top `m niet wou, maar het zegt wel wat. Er was namelijk ook geen interesse en dan ben je wel duidelijk te licht bevonden. Verder vind ik Vlap ook totaal geen bijzondere speler. Echter hebben wij nog steeds niet door hoe matig het niveau in de middelgrote competities soms is. Guus Til maakt niet eens indruk in Rusland en was bij AZ 1 van de sterkhouders.
 
CoMokum
 
1
24 december 2019 om 14:05
Wat Til betreft, het zegt niet zoveel over een speler als het bij één buitenlandse club niet lukt toch? Kan je in de post hieronder wel Jahanbaksh en Janssen noemen maar dat is extreem selectief. Van beide 'soorten' zijn heel veel voorbeelden te noemen.
 
Heidihallo
 
1
24 december 2019 om 14:14
De Nederlandse top was voorzien, Feyenoord kon hem niet betalen. Verder speelt Vlap er net een half jaar. Begin was wervelend bij Anderlecht en daarna viel hij terug en verdween hij al snel uit het elftal. Beetje snel om hem af te schrijven in mijn optiek. En natuurlijk speelt een prijskaartje mee, maar je moet niet vergeten dat zon jonge pas 22 is, voor het eerst in het buitenland speelt en voor het eerst bij een topclub speelt. En inderdaad met de 'last' van een hoog prijskaartje op zijn schouders. Zo iemand moet je een beetje tijd geven en niet na een aantal maanden helemaal afschrijven.
 
Sirius
 
0
24 december 2019 om 22:03
@comokum - Ik noem ze niet, ik omschrijf enkel de namen die Heidihallo beschrijft. Dan benoem ik enkel feiten zoals ze op dit moment zijn. Ik heb inderdaad geen glazen bol en kan dus niet in de toekomst kijken. Ik kan enkel m'n eigen observatie erop los laten.
 
Valkeakoski
 
2
24 december 2019 om 15:25
Dat lijkt sowieso een beetje de tic van de Belgen te zijn, om maar vooral de Nederlanders buitenproportioneel hard aan te pakken. In zekere zin is het een minderwaardigheidscomplex die de Belgen na bijna 2 eeuwen zelfstandigheid nog altijd niet van zich af hebben weten te schudden.
 
Heidihallo
 
0
24 december 2019 om 15:31
Dat is waar. Als Nederlander in België moet je een drempel over. Er blijft een gek soort wantrouwen of boosheid, ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, in België aangaande Nederlanders. Vooral op voetbalgebied is dat een dingetje.
 
THenry_228
 
1
24 december 2019 om 15:36
@Valkea: Tuurlijk jongen... tuurlijk. Daarom dat we bijvoorbeeld Rensenbrink als de beste buitenlandse voetballer ooit in de Belgische competitie beschouwen? Daarnaast wil ik je erop wijzen dat de negatieve opmerkingen afkomstig zijn van een IJslandse analist en dus niet van een Belg. Tot slot, voor Belgische normen is 8 miljoen een serieuze transfersom. Dat brengt dus bepaalde verwachtingen met zich mee, waardoor je strenger beoordeeld wordt. Zo werkt het nu eenmaal. Ook andere topaankopen van Anderlecht, die allemaal faalden trouwens, werden streng beoordeeld: Kums ( een Belg notabene) , Stanciu ( Roemeen), Sanneh ( Ghanees dacht ik),... Beetje een provocerende en kansloze opmerking die je maakt.
 
THenry_228
 
0
24 december 2019 om 15:42
@Heidi:wat gaan we lekker veralgemenen weeral. Het lijkt me dan ook nuttig, als Belg, je te informeren dat ik het zeer aangenaam vind om te gaan met Nederlanders ( aangenamer dan met de gemiddeld verzuurde Belg) omdat jullie een open, toegankelijk en gezellig volk zijn dat geen blad voor de mond nemen. Soms is dat wat wennen??, maar ik kan dat alvast appreciëren. Heel dat ‘ minderwaardigheid’ gedoe slaat trouwens nergens op! Waarom zouden we ons minderwaardig moeten voelen tov jullie? Op gebied van voetbal? Daar zijn jullie historisch gezien beter in, net zoals wij historisch gezien veel beter zijn in wielrennen dan jullie. Elk zijn sterktes en zwaktes, nietwaar? En trouwens, in België kan je lekkerder eten en drinken??
 
Heidihallo
 
1
24 december 2019 om 15:44
@thenry. Je kunt er lang omheen praten, maar wat hij zegt is gewoon waar: in België (vooral op sport / voetbal-gebied) er is een wat vreemde houding aangaande Nederlanders. Een beetje met dezelfde vijandigheid zoals vroeger in Nederland Duitsers werden bekeken. Alleen was daar nog we een begrijpelijke aanleiding voor te geven.
 
Heidihallo
 
0
24 december 2019 om 15:47
Ik heb het hele woord 'minderwaardigheid' niet in mijn mond genomen. Maar de vreemde houding is er wel degelijk in België. Company zn woorden direct na plaatsing voor het EK vier jaar geleden zijn veel Nederlanders niet vergeten. Een beetje zoals Nederland vroeger met Duitsland omging. En natuurlijk zal dat niet bij iedere Belg zo zijn, maar het is er wel bij velen.
 
JeffPaeter
 
0
25 december 2019 om 01:54
@THenry Klopt. En vergeet ook niet dat de laatste niet-Belgische Gouden Schoen winnaar, een Nederlander is. Al die analisten, coaches, voetballers of weet ik wie allemaal stemmen, zouden toch nooit voor een Nederlander stemmen?? @Valkea @Heidi
 
JeffPaeter
 
0
25 december 2019 om 02:06
Wat THenry zegt is gewoon waar. Iedereen bij Anderlecht die niet presteert, wordt bekritiseerd. Net als bij Ajax. Trouwens Marin werd ook al meteen afgeserveerd na 1-2 wedstrijd... Ruudje Vormer wordt bijna als niet-Nederlander gezien, omdat hij in België speelt... De hele Belgische competitie wordt als 10 keer zwakker dan de Eredivisie gezien. Courtois wordt op de NLse forums graag gespot. Belgen worden al snel veroordeeld en over 1 kam geschoren. (zoals jij nu doet met "minderwaardigheidscomplex" of doen alsof alle Belgen Kompany zijn...) Nee, waar jij het over hebt komt echt van beide kanten.
 
JeffPaeter
 
0
25 december 2019 om 02:10
Je merk toch direct dat Vandenbempt veel milder is dan Vidarsson, die 100% Ijslanders is, je begint een hele discussie gebaseerd op foute informatie.
 
_Buffalo_
 
2
24 december 2019 om 13:05
Zag het gisteren live en vond het toen al een goedkope opmerking van Vidarsson. Je moet ook gewoon naar de context kijken, Feyenoord had het geld voor hem niet en Ajax en PSV zijn nou eenmaal al druk bezet op die positie. Ik weet niet of hij een succes zal worden, het loopt zeker niet altijd goed bij hem, maar hij en Chadli zijn hun enige offensieve spelers waarvan ik het gevoel heb dat zij een match kunnen beslissen. Roofe moet er nog deftig inkomen en een jeugdspeler als Doku doet het goed maar laat zich nog te weinig gelden (wat normaal is gezien zijn leeftijd).
 
Bon Jovi
 
2
24 december 2019 om 15:00
Ik heb dat gevoel net bij Chadli en Roofe, en bij Vlap slechts in mindere mate. Roofe heeft een pak meer beslissende acties. Wel een domme opmerking inderdaad, Danjuma legde een gelijkaardig traject af (van NEC naar Belgische topclub) en vertrok voor 18 miljoen naar de Premier League, toen heb ik Vidarsson niet gehoord.
 
GJ7300
 
4
24 december 2019 om 13:19
Beetje onzin, Ajax haalt meer uit buitenland en zit vol met middenvelders, PSV was ruim voorzien ook met eigen talent er achter en Feyenoord kan het niet betalen. Dat is de situatie voor aanvallers en middenvelders nu. Kijk naar Guus Til, zelfde verhaal, heeft het ook moeilijk. Ook Promes, De Roon, Hateboer, Jansen, Jahanbakhks etc. Het werkt fundamenteel anders dan voorheen.
 
Sirius
 
1
24 december 2019 om 13:45
Nou ja, van de namen die jij noemt doen alleen Promes, De Roon en wellicht Hateboer het goed. Kwalitatief heb ik overigens nog steeds m'n twijfels over De Roon en Hateboer. Til krijgt veel kritiek, Jansen heeft niet eens een basisplaats in de Mexicaanse competitie en Jahanbakhsh is de minst productieve aanvaller uit de Premier League (inmiddels ook gewoon bank en tribuneklant).
 
Heidihallo
 
0
24 december 2019 om 13:57
Van Dijk, Dost, Weghorst...het carrierepad is anders als vroeger. Voorheen was het pad nederlandse club - nederlandse topclub - buitenalndse club het normale carrierepad. Tegenwoordig is dat carrierepad een uitzondering geworden. Heeft er ook mee te maken dat Nederlandse club tegenwoordig de hoofdprijs vragen voor hun beste spelers als PSV of Ajax interesse hebben. Dus moeten Nederlandse club ze eerder proberen aan te kopen en bijvoorbeeld een tijdje in hun jong team laten rijpen in de KKD-divisie.
 
Ruudos
 
0
24 december 2019 om 14:36
Vroeger had je dat net zo goed. Helder, Makaay, Hasselbaink, De Kock zo even uit mijn hoofd.
 
Heidihallo
 
0
24 december 2019 om 15:18
Hangt ervan af wat je met vroeger bedoelt. Bij de max 3 buitenlanders-regel was er een hele duidelijke logische route met onze topclubs als tussenstap. Daarna is dat minder geworden. Helemaal toen de clubs de hoofdprijs gingen vragen aan Nederlandse topclubs.
 
AmazingNinja
 
0
24 december 2019 om 15:20
Waarom twijfel je aan De Roon en Hatenboer? Zijn samen met Atalanta opgeklommen tot het niveau waar de club en gekeken naar het aantal wedstrijden dat ze beide per seizoen spelen zijn ze gewoon basisspeler of in iedergeval zitten ze bij de eerste 14 spelers in de selectie. En dat bij een club die boven meedoet in Italië en in de k.o fase zit van de CL.
 
Sirius
 
0
24 december 2019 om 22:05
Het carrierepad is niet anders. Uitzonderingen zijn er altijd en bovendien denk ik niet dat Weghorst en Dost in de categorie van Van Dijk zitten (die tevens een uitzondering op de regel is).
 
jeron
 
1
24 december 2019 om 14:38
Vlap komt ook te kort (nog) voor Ajax en bij PSV had het wel gekund.maar dan moet je goed kijken hoe je het wegzet i.v.m. Ihattaren.dan moet je hem echt centraal zetten en dat hij mee op kan komendan moet naast hem juist weer een middenvelder staan die zich laat in zakken (rosario/hendrix)feyenoord en 8 miljoen...... juist
 
KeeperToob
 
1
24 december 2019 om 16:32
Psv kocht liever Doan, die was nog duurder ook. Misschien zegt dat ook iets over het aankoopbeleid van psv..
 
Sirius
 
0
24 december 2019 om 22:07
Alsof Vlap zo onuitwisbaar was geweest met een talent als Ihattaren en spelers als Bergwijn en Malen die al vanaf het begin van het seizoen bij PSV de drie grote heren zijn...