Barcelona-fans zetten De Jong op voetstuk en delen hoog rapportcijfer uit
Maandag, 30 december 2019 om 08:34

Frenkie de Jong staat er goed op bij de supporters van Barcelona, zo blijkt uit onderzoek van Mundo Deportivo. De aanhang van de Spaanse kampioen geeft de Nederlandse middenvelder gemiddeld een 8,35. 98 van de in totaal 300 ondervraagden geven De Jong zelfs een tien voor zijn optredens in de eerste helft van dit seizoen. Laatstgenoemde blijft Antoine Griezmann, die andere miljoenenaankoop ver voor. De Fransman wordt gemiddeld genomen beloond met een 6,43 voor zijn eerste halfjaar in het Camp Nou.

De doorgebroken Ansu Fati en Carlés Perez krijgen respectievelijk een 7,86 en een 6,94 toebedeeld. Doelman Neto, die afgelopen zomer overkwam van Valencia en Jasper Cillessen de omgekeerde weg zag bewandelen, houdt een krappe voldoende over: 5,6. Linksback Junior Firpo, voor wie Barcelona achttien miljoen euro neerlegde, krijgt een 5,3 als rapportcijfer. Van de zomeraanwinsten staat De Jong er voorlopig het beste voor, zoveel is duidelijk uit de enquête van Mundo Deportivo

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

Bovengenoemde Spaanse krant boog zich tevens over de vraag wie volgend seizoen de spitspositie moet bekleden bij Barcelona. Kylian Mbappé is behoorlijk populair bij de Catalaanse aanhang, zo geven de cijfers weer. De aanvaller van Paris Saint-Germain ontving 48,66 procent van de stemmen. Lautaro Martínez, die dit seizoen in de Champions League namens Internazionale scoorde tegen Barcelona, eindigt met ruime afstand op de tweede plaats (15,66 procent). Neymar, die de Spaanse topclub in 2017 inruilde voor PSG, is niet bepaald populair (7,33 procent).

De fans van Barcelona zien zeer weinig in een spoedige terugkeer van Neymar, die ruim twee jaar geleden voor 222 miljoen euro richting de Franse hoofdstad toog. 80,66 procent van de ondervraagden voelt niets voor een tweede periode van de Braziliaan in Barcelona. Slechts 14,33 procent voelt wél wat voor een comeback van de sterspeler van PSG. Ook in deze enquête komt Mbappé veel beter voor de dag, want maar liefst 81, 33 procent verkiest hem boven Neymar in de aanvalslinie van de koploper in LaLiga. Laatstgenoemde leek afgelopen zomer terug te keren in Barcelona, maar ondanks onderhandelingen op topniveau werd er geen akkoord bereikt met PSG.

Meer nieuws
   
07:22
07:22
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
4
   
06:51
06:51
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
19
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
9
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
AfcaEric
 
19
30 december 2019 om 08:46
Het lijkt me dan ook dat clubs als Real, Barca en wellicht City alles uit de kast gaan trekken om Mbappe los te weken. Ik heb ook het idee dat de echte topspelers misschien toch een beetje spijt kregen van het "project" genaamd PSG. Er zijn honderden miljoenen uitgegeven, maar afgezien van een gegarandeerde landstitel wil het er Europees nog niet echt uit komen. En zonder een Neymar en/of Mbappe gaan ze het Europees toch nog een heel stuk moeilijker krijgen.
 
FR_JC
 
5
30 december 2019 om 09:06
Zou een club werkelijk 300 miljoen neer kunnen leggen voor Mbappe vraag ik me af? Want ik denk namelijk niet dat hij aankomende zomer goedkoper van de hand zal worden gedaan door PSG.
 
El_Guaje7
 
22
30 december 2019 om 09:13
Dan ken jij Florentino Perez van Real Madrid nog niet, die is daar echt wel toe in staat. Als ze nu 300 miljoen voor Mbappe zouden betalen zou dat ongeveer in contrast staan met de 94 miljoen euro die Perez destijds voor Ronaldo betaalde. Dat was toen ook echt ongekend.
 
FR_JC
 
6
30 december 2019 om 09:41
Ik denk dat je mijn vraag een klein beetje anders interpreteert dan bedoelt. 300 miljoen mag je enkel uitgeven als je dat kan door middel van je begroting en gelden die je voorhanden hebt (ffp). Zodoende is Neymar gekocht door 'prive' gelden en aan PSG gegeven. Dus de vraag blijft staan, heeft Real 300 (?) miljoen die ze kunnen spenderen aan 1 speler?
 
sprokkie
 
5
30 december 2019 om 09:43
Naja datzelfde jaar vertrok zlatan ook voor bijna 70 miljoen en trok Real ook nog Kaka aan voor bijna datzelfde bedrag. 300 miljoen is natuurlijk nog wel wat anders, ook wanneer je dat met andere bedragen op de huidige op hol geslagen transfermarkt vergelijkt. Desalniettemin zie ik Real er idd nog wel voor aan. Al zullen ze dan toch ook echt flink wat moeten verkopen.
 
FilipMich
 
6
30 december 2019 om 09:48
De galactico-transfers waren nog altijd winstgevend en dat heeft Perez indertijd als enige bijna goed voorzien. Maar 300 miljoen is in tijden van FFP en een onlangs ingevoerde salarycap in China nog wat anders. Dat zal Perez ook wel "voorzien". De enige manier dat Mbappe haalbaar is die te overtuigen niet bij te tekenen bij PSG vrees ik. Dus nog niet voor deze zomer
 
El_Guaje7
 
5
30 december 2019 om 09:49
Verwacht zowel bij Barcelona en Real Madrid een grote uitstroom denk ik. Madrid gaat sowieso Bale, Isco, Modric, James en misschien zelfs Varane verkopen. Barcelona zal Coutinho, Dembele en Rakitic denk ik uitzwaaien. Op deze manier zullen ze beide denk ik Neymar (Barca) en Mbappe (Madrid) wel kunnen financieren.
 
Remcob
 
1
30 december 2019 om 11:38
Op basis van de begrotingen zouden zowel Barcelona als Real dit kunnen doen, zeker als er ook nog uitgaande transfers zijn. Normaliter hebben zowel Real als Barcelona ongeveer 200 miljoen aan transferruimte, vooral als ze in termijnen kunnen betalen (zoals gebruikelijk is in de voetballerij). Tel daarbij op dat beiden een aantal spelers hebben die nog wel geld gaan opleveren en waarschijnlijk vertrekken (real: Bale, Modric en James) (barca: Vidal, Dembele en Coutinho), dan zijn ze in mijn ogen ook in staat om 300 miljoen voor Mbappe neer te leggen. Of ze ook bereid zijn om een dergelijk bedrag te betalen is een andere vraag!
 
InsideRMadrid
 
0
30 december 2019 om 11:51
El Guaje/ zit je op de maandag ochtend weer onzin te verkondigen? hahah. Je zegt dat was toen echt ongekend... Waarom vermeld je er niet meteen bij wat voor CR7 zijn transfer de duurste transfer was destijds? Weet je dat soms niet? Dat dacht ik al... het was namelijk Zidane met 77,5 miljoen. Van 77,5 naar 94 is voor jou dus schokkend??? Weet je wat pas schokkend is? Ousmane Dembele 150 miljoen, Coutinho 160 miljoen. Laatstgenoemde is zelfs verhuurd... Griezmann 120 miljoen. En jij weet helemaal niet waar Florentino toe in staat is. De club staat er beter voor dan ooit. Jij dacht ook zeker te weten dat Real Madrid geen 3 Cl`s op rij zou kunnen winnen in dit tijdperk, and yet here we are! Toon wat respect aub. On : overigens is het sneu dat Frenkie totaal geen aandacht krijgt in Spanje omdat zijn prestaties in de schaduw staan van de ontwikkeling van Fede Valverde.
 
InsideRMadrid
 
0
30 december 2019 om 11:55
FR/ nee Real Madrid heeft geen 300 miljoen te spenderen en zal eerst moeten verkopen om te kunnen kopen
 
FR_JC
 
0
30 december 2019 om 12:05
Insidermadrid; Dat is precies wat ik dacht. Naar gelang de 'geruchten' hadden ze afgelopen zomer een kleine 450 miljoen te spenderen, ze hebben er 300+ uitgegeven en minimaal verkocht... Maar ze zullen deze transferzomer wel een aantal spelers in de verkoop gooien en zo gelden aanvullen maar of het genoeg is voor Mbappe te halen... We gaan het meemaken. (of 'nog' niet)
 
bf1994
 
0
30 december 2019 om 13:41
@insidermadrid vanwaar die aanval op frnekie op het laatst? zomaar uit het niets..... leuk voor jou dat fede valverde meer aandacht krijgt in spanje........ geniet jij maar van de aandacht voor valverde dan genieten wij weer van de eerste plaats
 
El_Guaje7
 
0
30 december 2019 om 14:40
Je zegt dat ik onzin loop te verkondigen maar zelf kan je er ook wat van. Je moet je feiten juist hebben, Dembele heeft geen 150 miljoen gekost ook Coutinho heeft geen 160 miljoen euro gekost. Google de juiste bedragen maar even en kom daarna terug. Ook moet je vaste bedragen en variabelen uit elkaar halen. Die haat op Frenkie is ook weer zo triest, ik begrijp dat je Frenkie niet zo mag na die schitterende partij afgelopen seizoen van Ajax in Bernabeu.
 
Japie_Krekel
 
1
30 december 2019 om 09:39
@afcaeric dat geld toch ook voor City? gezien hun uitgaves moeten ze eigenlijk ook gegarandeerd zijn van de titel en Europees presteren ze net zo weinig als Psg. ze spelen in een mooiere competitie maar als ik dan Mbappe was was ik naar een Real gegaan. bij Barca speelt Messi op zijn plek en City presteert niet veel beter als PSG
 
InsideRMadrid
 
1
30 december 2019 om 11:54
City mist nu ook wat aantrekkingskracht. Ze worden op een hoopje gespeeld door Liverpool in de competitie, en moeten straks in de ucl tegen een hele sterke tegenstander. Het lijkt er op dat Pep na dit jaar wel zal verkassen, na dat hij een miljard in de selectie heeft geinvesteerd daar, en nooit verder is gekomen dan de kwartfinale (pijnlijk). Mbappe gaat denk ik niet bijtekenen in Psg, want het is onrustig daar
 
j3ro3ntj33__
 
3
30 december 2019 om 10:23
Je ziet nu al dat deze jongen een van de grootste spelers ter wereld gaat worden in de toekomst. Hij zal waarschijnlijk toch de opvolger van Messi worden. En dan bedoel ik niet qua scoren, maar puur het maken van het spel & assist geven.
 
InsideRMadrid
 
0
30 december 2019 om 11:57
Jeroen/ Waar zie jij dat precies aan? Tijdens de Clasico was hij namelijk nergens te bekennen. Atletico uit was hij ook heel onzichtbaar en Sevilla was het ook niet goed (dat zijn toevallig de wedstrijden die ik van hem gezien heb)
 
j3ro3ntj33__
 
3
30 december 2019 om 13:47
Hij was tijdens El Clasico juist een van de weinigen die wel een fatsoenlijke pot speelde. Kreeg ook als een van de weinige op het veld een voldoende voor zijn spel. Daarna mag je er rekening mee houden dat hij nog geen half jaar daar voetbalt.
 
Stijlvol
 
8
30 december 2019 om 10:49
Lekker! Alleen hier in Nederland schijnen we misselijk te worden van het ophemelen van Frenkie. Kan die jongen er wat aan doen dat hij zo’n ontzettend goede voetballer is? Nee, en ik geniet alleen maar nog meer van dit soort berichten. Lekker Frenkie! De wereld ligt zo langzamerhand aan je voeten. #genieten