Barcelona houdt schijn op: 'Het lijkt erop dat Matthijs de Ligt op de markt is'
Dinsdag, 16 april 2019 om 07:55

Barcelona werkt achter de schermen al maanden aan de mogelijke komst van Matthijs de Ligt. De captain van Ajax is een van de grootste verdedigende talenten van Europa en zal volgens Erik ten Hag naar Barcelona of naar Bayern München vertrekken. Terwijl de media in Spanje verzekeren dat De Ligt en zaakwaarnemer Mino Raiola later deze week een contractvoorstel zullen ontvangen, houdt Josep Maria Bartomeu de schijn op.

"Matthijs de Ligt? Ik weet niet wat hij zal doen", zo verzekerde de voorzitter van Barcelona in gesprek met TVE. "We hebben een zeer goede relatie met Ajax. Het lijkt erop dat hij op de markt is. We praten met de technische afdeling. Afhankelijk van de uitkomst daarvan kijken we hoe of wat. Zijn spel past bij Barcelona en ja, ik vind het een goede speler."

"Ajax is een club die spelers opleidt en vervolgens verkoopt. Maar we hebben nog geen actie ondernomen", verzekerde Bartomeu in gesprek met de nationale televisiezender van Spanje. Lokale media schreven eerder dat De Ligt en Raiola eerdaags een contractvoorstel van de Catalanen tot medio 2024 zullen ontvangen. De cijfers in het voorstel zijn vergelijkbaar met de toekomstige inkomsten van Frenkie de Jong in het Camp Nou: tien miljoen euro per jaar, en zes miljoen euro aan variabele bonussen.

De Ligt zou zelf welwillend staan tegenover een transfer naar Barcelona, indien de clubs tot een vergelijk komen. De koploper van LaLiga wil naar verluidt ongeveer zestig miljoen euro betalen voor het afkopen van het nog twee jaar doorlopende contract. Afhankelijk van behaalde sportieve doelstellingen door club en/of speler, kan de transfersom voor Ajax in de toekomst nog eventueel oplopen.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
4
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
magikhetwete
 
3
16 april 2019 om 08:04
Lijkt er zeker op, maar ik zou hem heel graag nog een jaartje bij Ajax houden en dan mag die wat mij betreft volgend jaar voor 45-50mln weg. Aantrekkelijk voor Barca toch?
 
carlosz
 
27
16 april 2019 om 08:05
60 miljoen, vandaar dat ze nog geen akkoord hebben met Ajax, veelste weinig
 
markie85
 
4
16 april 2019 om 08:20
2 jaar contract nog maar, dan is dat geen gek bedrag, met bonussen nog eens 10 miljoen is gewoon een goede prijs
 
sebasjuh
 
14
16 april 2019 om 08:54
Hazard heeft een 1 jarig contract en Chelsea vraagt ook 120 miljoen ofzo. Het gaat erom dat Ajax niet hoeft te verkopen en die jongen nog prima een jaar kunnen houden, en dus kunnen vragen wat ze willen en Barca heeft dat maar te accepteren. Ik zou ook veel hoger dan 60 miljoen gaan zitten want je hebt al gezien dat ze Frenkie echt goedkoop hebben gehaald, die was nu echt meer waard geweest. Ik zou voor de Ligt 80 miljoen vragen met bonussen van een 10 miljoen en een doorverkoopclausule. Dat is voor Barca nog een prima investering want die jongen kan of 10 jaar bij hun spelen of ze verkopen hem over 3 jaar voor het dubbele.
 
Floyd A.
 
6
16 april 2019 om 10:17
Maar Hazard is een aanvaller/middenvelder met heel veel ervaring en heeft ook kwer bereikt dam De Ligt.
 
JJvH91
 
1
16 april 2019 om 15:11
Twee jaar drukt niet de prijs neit zo hoor. Met een 1-jarig contract zou je een punt hebben.
 
Scepticus38
 
62
16 april 2019 om 08:07
Quote: "ajax is een club die spelers opleidt en vervolgens verkoopt. Maar we hebben nog geen actie ondernomen”, verzekerde Bartomeu in gesprek met de nationale televisiezender van Spanje". Dat is natuurlijk een volslagen belachelijke voorstelling van zaken. De realiteit is dat clubs als Barcelona spelers van kleine clubs als Ajax het hoofd op hol brengen, waardoor ze niet meer zijn te behouden. De keren dat Barcelona bestraft is voor het onreglementair ronselen van jeugdspelers, ook die van Ajax, zijn inmiddels niet meer te tellen. Barca heeft het steeds over de vriendschappelijke banden die de club met Ajax zou onderhouden, maar met zulke vrienden, heb je geen vijanden meer nodig.
 
BVRCV
 
35
16 april 2019 om 08:45
Haha. Op je pik getrapt? Kan ik me goed voorstellen. Het is toch gewoon de waarheid dat Ajax spelers opleidt en die vervolgens verkoopt? Er zijn gigantische talenten uit voort gekomen; Zlatan, Suarez en co. Zie nu Matthijs de Ligt en Frenkie. Zie het positieve er een keer van in, de Nederlandse voetbalschool is gewoon een van de beste. Alleen spelen in Nederland op lange termijn is gewoonweg niet aantrekkelijk. De absolute wereldtop is het helaas niet.
 
AjaxxxLove
 
10
16 april 2019 om 09:42
We verkopen helemaal niet "graag". Man, wat zou heel de club blij zijn als we nog een jaar van dit Ajax zouden mogen genieten.
 
buitenspelval
 
6
16 april 2019 om 10:06
Ajax leidt spelers op voor het eerste elftal, maar kan ze door de geografische ligging van Amsterdam helaas niet behouden. Het positieve erin zien is leuk bedacht, maar elk seizoen opnieuw beginnen met opbouwen van een nieuw elftal is wrang en doodzonde.Ajax zou het liefst al zijn grootste talenten lang aan boord houden en willen met deze eigen opgeleide talenten bouwen aan een selectie die op lange termijn CL-waardig is. Ajax verkoop niet graag, omdat het liever de bankrekening vult, maar zou het liefst het kapitaal op het veld zien staan om op die manier de kas te kunnen vullen. Door sportieve prestaties inkomsten verwerven. Nee, Ajax is geen wereldtop meer, dat had het kunnen zijn wanneer Amsterdam in Engeland of Spanje had gelegen. De grootste talenten kwijtraken is gewoon onomkeerbaar en helaas heeft Ajax daarin weinig te kiezen. Verkopen van zelf opgeleide talenten is keuze, maar helaas het gevolg de harde realiteit van de financiële verdeling van geldstromen in het hedendaagse voetbal, waar de rijken rijker worden gemaakt, en de armen armer.
 
JurgenHeijmans
 
3
16 april 2019 om 13:27
Sinds wanneer heeft ajax zlatan en suarez opgeleidt? Groningen heeft suarez naar nederland gehaald en zlatan is op 18 jarige leeftijd naar nederland gekomen. Opleiden begint in de jeugd en niet wanneer je ze van een andere club koopt. Dat is gewoon verder door ontwikkelen
 
TILBURG013
 
5
16 april 2019 om 10:08
Doet Ajax niet precies hetzelfde met clubs onder hun? Zo werkt het voetbal nou eenmaal, je doet alsof Ajax het slachtoffer is maar zullen we het dan ook over spelers als Frenkie hebben die worden weggeplukt bij lagere clubs in de eredivisie?
 
Rochus
 
10
16 april 2019 om 08:14
80 mio en niets minder. Als hij slaagt dan heb je nog 15 jaar plezier van deze jongen. Dan is het een koopje. Zit je eenmaal bij Barca dan ga je ook niet zo snel meer weg. Het spreekwoord luidt niet voor niets "met vrienden moet je wandelen, niet handelen".
 
de kenner II
 
3
16 april 2019 om 08:22
Is al maanden in kannen en kruiken die overgang net als met de Jong.
 
vlerkjer
 
13
16 april 2019 om 08:24
Blijft toch leuk dit spelletje wat er gespeeld wordt. Natuurlijk is er contact, maar Barca wil de prijs drukken en het liefst wat spelers verhuren, voor Barca de ideale mogelijkheid om nog meer spelers rond te hebben lopen in Europa en aangezien Ajax hetzelfde soort voetbal speelt zou dit ook logisch zijn. Ajax met Overmars en vd Sar hebben dit natuurlijk door en willen niet aan die huur contracten, maar gewoon overgaan tot koop en verkoop van spelers. En zo gaat het getouwtrek nog even door. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als we nog een ronde door gaan en of de prijzen dan nog hoger doorschieten. Stel Man City en Juve halen het niet die gaan dan toch kijken naar wat ze nodig hebben? En dan gaan er wel een paar namen van Ajax naar voren komen.
 
9-Jimrial-9
 
1
16 april 2019 om 10:15
Zie Mathijs liever bij Bayern dan bij rivaal Fc Barcelona?????
 
-The Maestro-
 
2
16 april 2019 om 11:10
Die hebben met Lucas, Süle, Hummels en Pavard al genoeg centrale verdedigers
 
-The Maestro-
 
2
16 april 2019 om 11:11
Wat mij betreft geven we die 80 miljoen van Lucas uit aan deze jongen. Hij is nu al zo ongelofelijk goed en zou de perfecte vervanger zijn van Godin. De Ligt - Gimenez zou staan als een huis.
 
Rick1o1
 
0
16 april 2019 om 14:05
Ik hoop niet dat barca zichzelf straks in de voet schiet door zolang te wachten. Voor hetzelfde geld krijgt de Ligt straks het gevoel dat ze toch niet 100% voor hem willen gaan en kiest hij iets anders.