'Barcelona trekt conclusies over vicewereldkampioen na komst De Jong'
Woensdag, 13 februari 2019 om 14:29

De komst van Frenkie de Jong bij Barcelona heeft mogelijk verregaande gevolgen voor Ivan Rakitic. De Catalanen staan welwillend tegenover een vertrek van de Kroaat, zo meldt SPORT. In de zomer toonde Paris Saint-Germain interesse in Rakitic, maar bleef hij Barcelona trouw.

Na het aantrekken van De Jong zou Rakitic wel eens het kind van de rekening kunnen gaan worden op het middenveld van Barcelona. Voorafgaand aan dit seizoen meldde Paris Saint-Germain zich met een monsterbod voor de middenvelder, die op het afgelopen WK zilver pakte met Kroatië. Barcelona stond wel open voor een transfer, maar Rakitic en trainer Erneste Valverde staken hier een stokje voor.

De vicewereldkampioen kon zijn salaris verdubbelen in de Franse hoofdstad, maar verkoos een langer verblijf in Spanje dus boven een overstap. Hij klopte inmiddels al meermaals aan om zijn contract te verlengen en op te waarderen, maar Barcelona heeft telkens laten weten zeker niet voor een salarisverhoging te willen gaan.

De club bevindt zich in een stevige positie, mede omdat het contract van de spelmaker tot 2021 loopt. Bovendien heeft de club al geanticipeerd op de toekomst met het aantrekken van De Jong en zou men openstaan voor verkoop. Barcelona zou een bedrag van rond de 65 miljoen euro verlangen voor Rakitic.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
19
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Sta plaats
 
70
13 februari 2019 om 14:43
Ik vind het altijd wel handig als de leeftijd van de speler in het artikel wordt vermeld. Zeker als ik al die andere, soms vergezochte, stijlfiguren tegenkom.
 
jeffmich#34
 
9
13 februari 2019 om 14:48
Rakitic is 30. Wordt over een klein maandje 31. Vraag mij wel af wat je met jou laatste zin bedoel?
 
Sta plaats
 
72
13 februari 2019 om 15:30
Bedankt. Bedoelde alle verwijzingen naar Rakitic. Bijvoorbeeld Kroaat, vice-wereldkampioent etc. 31-jarige middenvelder kan je dan ook gebruiken.
 
BaloteIIi45
 
10
13 februari 2019 om 15:36
Sluit me hierbij aan. Vaak wel handig om de leeftijd van een speler te weten. Geldt ook voor talenten. Meestal zoek ik dan achteraf de leeftijd van een speler op.
 
jeffmich#34
 
5
13 februari 2019 om 16:25
Ah oké bedankt voor jouw uitleg. Ik ben het overigens wel met jou eens hoor. Die info mist wel vaker en is imo zeker relevant.
 
Manuele
 
6
13 februari 2019 om 16:59
Als je een stukje naar rechts kijkt, staat er een klein profiel weergegeven waar zijn leeftijd vermeld wordt. --
 
Zinedane
 
23
13 februari 2019 om 17:15
Ik kijk vrijwel alleen op Voetbalzone via mijn telefoon. Dan staat het profiel er helaas niet naast
 
protheus
 
31
13 februari 2019 om 14:46
het lijkt me slimmer dat ze Vidal verkopen dan Rakitic. Rakitic heeft nog met xavi en iniesta gevoetbald en kent het tiki taka. De jong zal eerst nog moeten worden bijgeschoold dus lijkt me verstandig dat ze rakitic en busquets minimaal een jaar erbij houden ook voor de tegenstand voor op de training kan je veel leren.
 
FcExclusief
 
8
13 februari 2019 om 15:42
De Jong bijgeschoold in het tiki taka? Lijkt me stug
 
Japie_Krekel
 
9
13 februari 2019 om 16:29
@fcexclusief dat denk ik wel. op dit moment loopt hij veel te veel met de bal. daarmee vertraag je het spel. Barca houd van het 1 keer aanraken dus daar zal hij zich op moeten aanpassen. dribbels doen ze daar rond de 16 van de tegenstander waar het effectief kan zijn, niet op het middenveld
 
blink182
 
2
13 februari 2019 om 17:12
Rakitic is een betere speler natuurlijk, maar een speler die altijd in de basis heeft gespeeld zal dan niet zo snel genoegen nemen met een plek op de bank waardoor een verkoop dan de enige optie is. Maar als Barcelona Rakitic kan overtuigen, dat hij genoegen moet nemen met minder speeltijd, dan moeten ze hem absoluut behouden.
 
Barca--070
 
13
13 februari 2019 om 14:47
Rakitic brengt dit jaar niet meer hetzelfde als wat hij 2/3 jaar geleden kon bregen. Is een enorm vertragende factor geworden in balbezit en lijkt ook niet meer zo fris als de jaren ervoor. Rakitic presteert dit jaar eigenlijk het beste op de positie van Busquets (en wellicht zelfs beter dan Busquets) maar in een iets aanvallendere rol wordt het al gauw een stuk minder. Tuurlijk werkt hij keihard en zorgt hij voor de balans, maar het beste is er ook echt we laf bij Rakitic dit jaar. Ik weet dat een hele hoop mensen nu zullen reageren met 'belangrijk voor het elftal, balansbewaker, verdedigned heel belangrijk', maar dat is dit jaar gewoon niet meer zo. Als je hier meer dan 50 miljoen voor kan krijgen zou je gek zijn om te weigeren, vooral met de middenvelders die er nu al in overvloed zijn, waar ook Frenkie de Jong nog bij zal komen.
 
barcalover123
 
1
13 februari 2019 om 14:52
Ja naja wat jr zegt. Rakitic speelt beter op busi zijn positie dan busquets zelf. Had gewoon rakitic laten concurreren met busquets. Rakitic artur alena/frenkie zou een mooi middenveld zijn. Maarja als busquets zijn niveau haalt dan is er idd geen plek voor rakitic.
 
Kluivert09
 
8
13 februari 2019 om 15:08
Haha Rakitic beter dan Busquets op de positie van Busq. Ik weet niet welke wedstrijden sommige mensen zien, mar Rakitic is gewoon 5 keer minder dan Busquets op die positie. Rakitic is een werker, maar kan onder druk in kleine ruimtes helemaal niet voetballen, zeker opbouwend komt hij gewoon te kort. Rakitic hadden ze gewoon moeten verkopen aan het begin van het seizoen. Rakitic, Vidal, en zo had je er nog Arda, Gomez, allemaal spelers die totaal niet voor het Barca spel zijn bestemd.
 
barcalover123
 
10
13 februari 2019 om 15:25
Busquets is in vorm idd de beste op zijn positie. Hij is alleen al 1 jaar uit vorm. Je zegt dat je niet snapt wat wij kijken maar zegt vervolgens dat rakitic niet kan voetballen in de kleine ruimte ?? heb je wel de wedstrijden van hem gezien toen ie op cvm stond? Dat niveau heeft busquets nog niet 1 keer gehaald dit seizoen
 
Kluivert09
 
1
13 februari 2019 om 19:33
Waarom denk je dat Barca sinds Xavi en Iniesta niet meer zo dominant is op het middenveld.Messi moet telkens afzakken of ze krijgen de bal niet eens tot bij hem.Rakitic is een werker die verdedigend vaak goed ruimtes dichtloopt.Maar de wedstrijd voetballend domineren kan hij totaal niet, hij is voetballend niet goed genoeg.Kijk gewoon naar Arthur, dit is zijn 1ste jaar, is veel jonger en komt uit een totaal andere kompetitie, maar is voetballend veel beter dan Rakitic.Rakitic is voor Barca normen niet goed genoeg, en na Xavi en Iniesta, is Arthur de enigste speler die goed genoeg is voor het Barca spel.Alena, en vooral Puig kunnen wel slagen bij Barca, en dominant voetbal brengen.Bij Barca is in top wedstrijden het middenveld het grote probleem, omdat ze niet meer zo dominant zijn, en zo komt de verdediging meer onder druk te staan.En vooral als Arthur niet speelt is het heel erg, dat zag je ook tegen Bilbao
 
bambinoo
 
5
13 februari 2019 om 15:36
@barca070 Bekijk even de wedstrijd terug van Barcelona - Real Madrid (2-2) van mei 2018. Vanaf het moment dat Barca met 10 man komt te staan en let goed op Rakitic. Wellicht dat je van mening verandert.
 
DannyVan de Ven
 
6
13 februari 2019 om 14:51
laat hem blijven de jong heeft nog veel te leren bij barca er zijn genoeg andere spelers die niks presenteren zo als vidal . hij speelt goed nu en we hebbe hem nog steeds hard nodig.
 
Guaporta
 
14
13 februari 2019 om 14:54
Het voornaamste vraagstuk achter een mogelijke contractverlenging van Ivan Rakitic lijkt me het aantal speelminuten vanaf volgend seizoen. Onder Ernesto Valverde lijkt de Kroaat een beschermde status te hebben en bij een mogelijk contractverlenging zal hij daarvan af moeten zien. Het is namelijk cruciaal om in de komende jaren spelers als Carles Aleñá, Riqui Puig, Arthur en Frenkie de Jong in te passen op het middenveld. Daarnaast wordt Oriol Busquets waarschijnlijk komende zomer gepromoveerde naar het eerste elftal, dus als je dan een steeds ouder wordende Rakitic speelminuten moet blijven geven wordt het een lastig verhaal. Geweldige speler natuurlijk, maar hij is het niet waard om een talentvolle generatie middenvelders tegen te houden. Mocht hij wel akkoord gaan met minder speelminuten op de langere termijn, dan zou ik hem altijd prefereren boven Arturo Vidal (waarvan we afgelopen week nog konden zien dat het bij hem ontbreekt aan enige vorm van Barça Dna).
 
Isco24
 
0
13 februari 2019 om 15:13
Guaporta Uiteraard trek ik jouw kennis omtrent Barcelona niet in twijfel, maar heb wel de vraag hoe je weet dat Oriol Busquets naar het eerste gepromoveerd gaat worden? Want dat lijkt me niet een goed idee eerlijk gezegd. Ik vind hem zelfs bij Barca B nog niet van dusdanig niveau dat hij een kans zou moeten krijgen in het eerste. Daarnaast is Valverde niet echt de persoon die in bijvoorbeeld bekerwedstrijden zulke spelers laat spelen, of gaat Valverde dan toch weg?
 
Guaporta
 
3
13 februari 2019 om 15:35
Volgens mij was het Catalunya Radio die afgelopen week berichtte dat de planning is om Oriol Busquets te promoveren naar het eerste elftal. Ernesto Valverde zou in hem een opvolger van Sergio Busquets voor de middellange termijn zien. Naar mijn mening heeft Oriol Busquets het talent om het tot het eerste elftal te schoppen, maar om zijn naamgenoot op te volgen is echt een uitzonderlijk talent nodig. En dat zie ik eerlijk gezegd niet in hem. We moeten trouwens niet vergeten dat hij nagenoeg het gehele vorige seizoen aan de kant heeft gestaan met een zware blessure. In het lopende seizoen lijkt hij steeds meer zijn draai te vinden onder Garcia Pimienta, maar kan me vinden in je opmerking dat hij nog niet een dusdanig niveau laat zien dat hij door zou moeten stromen. Carles Aleñá had dat duidelijk wel, net als Riqui Puig dat dit seizoen heeft.
 
Wagwan
 
0
13 februari 2019 om 15:38
Xavi was ook niet uitzonderlijk tot Guardiola in 2008 coach werd. Hoop dus zeker dat Oriol een kans krijgt.
 
Isco24
 
1
13 februari 2019 om 15:54
@ Guaporta. Oke, ben benieuwd. We will see. Bedankt voor je antwoord. @ Wagwan Hoezo ga je de situatie van hun vergelijken? Xavi kwam namelijk niet in 2008 uit Barca B stappen, maar was sinds 2004 al tweede aanvoerder (puyol droeg hem toen) en speelde nagenoeg jaarlijks de meeste wedstrijden per jaar voor Barcelona. Wat dit precies met Guardiola en het jaar 2008 te maken heeft ontgaat me dan ook volledig.
 
BJP79
 
0
13 februari 2019 om 17:36
Volgens mij bedoeld hij dat hij Xavi niet zo goed vond voor de periode van Guardiola.
 
Isco24
 
0
13 februari 2019 om 18:07
Dat kan, maar dat staat totaal los van de situatie Oriol?
 
Sirius
 
1
13 februari 2019 om 16:12
Arthur heeft min of meer al een basisplaats in dit Barcelona, maar ik ben het inderdaad met jou eens. Nu weet ik niet precies wat er contractueel is afgesproken met Rakitic, maar hem een beschermde status geven gaat Barcelona hoogstwaarschijnlijk niet meer doen. Ze zijn nu aan het verjongen en dan is het inderdaad erg onlogisch om Rakitic lang vast te leggen in de basis.
 
GilyGil
 
17
13 februari 2019 om 14:58
Hier gaan ze nog spijt van krijgen, want de Jong gaat er echt niet direct staan. Sterker nog is het maar de vraag of de Jong het uberhaupt gaat redden bij Barca!
 
Jeroen-AMF
 
1
13 februari 2019 om 15:04
Ik zou ook nog een half jaar of misschien zelfs jaar wachten. Voor hetzelfde geld valt de Jong tegen.
 
Sirius
 
1
13 februari 2019 om 16:14
Rakitic heeft na dit seizoen nog een 2-jarig contract en wordt in maart alweer 31 jaar. Ze hoeven hem dus niet per se te verkopen, maar nu kunnen ze er nog geld voor krijgen. Verder is Barcelona bezig met een verjongingsproces en daar past een contractverlenging van een bijna 31-jarige speler niet bij. Rakitic is een goede speler, maar zeker niet onvervangbaar voor Barcelona.
 
carlosjr11
 
2
13 februari 2019 om 14:59
Ik vind hem zeker wel een goeie speler maar als je er 90 miljoen voor kan vangen dan zou ik ongetwijfeld verkopen. Ik las dat psg hem voor 90 miljoen wou overnemen vorig seizoen en ook inter wou een gelijkaardig bedrag besteden. Met dat geld + verkoop van Denis, Paco, rafinha (Malcom) kan je jovic, de ligt en ferland mendy kopen en misschien ook een flankspeler om de aanval dubbelbezet te maken. Ik heb liever ook rakitic dan Vidal maar rakitic gaat veel meer opleveren en persoonlijk vind ik hem gewoon minder dan de voorbije seizoenen. Ook betekent zijn vertrek dat talenten als alena meer kansen gaan krijgen en er een aanvallendere speelstijl wordt toegepast. Voor barca is dit dus een win win situatie als je het mij vraagt.
 
arvelajax
 
0
13 februari 2019 om 16:26
Maar hij is intussen wel weer een jaartje ouder, en de jaren beginnen wel echt te tellen nu. Daarnaast is het natuurlijk niet zeker dat PSG daadwerkelijk 90 mio heeft geboden vorig jaar. Mij lijkt 60 mio nu wel een redelijke prijs voor deze jongen, misschien wat meer, maar 90 lijkt me veel te veel.
 
Wagwan
 
1
13 februari 2019 om 15:37
Ik hou enorm veel van Rakitic, een van mijn favoriete spelers. Helaas is nu de tijd aangebroken om afscheid te nemen. Hopelijk mag hij vertrekken met een Champions League in zak. Een van de meest stilistische voetballers op de wereld die ook nog eens enorm veel werkt en vuile meters opknapt. Gun hem na dit seizoen nog een topclub. Geraakt ook gemakkelijk in de basis bij de meeste topteams in de PL.
 
Sirius
 
0
13 februari 2019 om 16:53
Stilistisch vind ik wat overdreven. Hij heeft geen slechte techniek, maar het is toch vooral een allrounder dan een specialist met een fluwelen techniek. Verder volledig met je eens. Ik denk dat hij na Barcelona nog wel een Europese topclub vindt. Juventus lijkt me nog wel een mooie optie.
 
Manuele
 
0
13 februari 2019 om 17:02
Zou een mooie versterking zijn op het middenveld van Juve, alleen onmogelijk (en overbodig) na de komst van Ramsey. Qua leeftijd ook niet wat je moet nastreven, maar ben toch altijd wel gecharmeerd van zijn spel.
 
arepa
 
1
13 februari 2019 om 18:21
Voor mij tijdens het WK zelfs de beste speler van Kroatie. Hij is zo belangrijk voor Barca geweest. Ik zie hem zelfs graag naar Liverpool komen.