Bayern heeft opvolger Xabi Alonso al binnen: 'Hij past binnen dat profiel'
Zondag, 2 juli 2017 om 09:35

Bayern München ziet Xabi Alonso na de zomer niet meer terugkeren. De Spaanse middenvelder heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar trainer Carlo Ancelotti maakt zich geen zorgen. Volgens de Italiaan heeft miljoenenaankoop Corentin Tolisso alles om de opvolger van Alonso te worden.

"Ik denk dat Tolisso een goed profiel heeft om Alonso op te volgen. In onze ogen is hij een hele goede middenvelder. Hij is een van de beste middenvelders op de markt", zei Ancelotti op een persconferentie. Bayern telde onlangs veertig miljoen euro neer om Tolisso los te weken bij Olympique Lyon. "Hij is een hele complete middenvelder, die zowel in aanvallend als verdedigend opzicht zijn werk goed doet."

"Hij is nog steeds erg jong en heeft het goed gedaan bij Lyon. Ik denk dat hij zich bij ons nog meer kan verbeteren. Hij maakt ons middenveld compleet", vervolgt de Italiaanse oefenmeester. Bayern haalde eerder ook Sebastian Rudy binnen, die transfervrij wordt overgenomen van TSG 1899 Hoffenheim. "Een hele goede aanwinst, want hij is tactisch heel sterk. Er is veel concurrentie op het middenveld. We hebben veel wedstrijden voor de boeg, dus er is veel mogelijkheid om aan spelen toe te komen."

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
10
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
33
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
BommelinOranje
 
2
2 juli 2017 om 10:11
Geweldige allround middenvelder absoluut een versterking voor Bayern. Middenveld met Thiago,Vidal en Tolisso ziet er op papier al prima uit.
 
Nammak
 
1
2 juli 2017 om 10:58
Zonder Duitsers. Toch zonde zo verliest Bayern ook wat van zijn charmes maar ze moeten mee met de andere topploegen.
 
BlackMambaTR
 
2
2 juli 2017 om 12:28
Klopt maar er zijn niet echt duitse spelers beschikbaar. Een middenveld Weigl, Kroos en Ozil zou natuurlijk geweldig zijn, maar niet echt mogelijk. Verder zijn enkel Gundogan en misschien Khedira toegevoegde waarde, maar die zijn natuurlijk ongelooflijk duur. De tijdendat Duitse spelers het lieftst in Duitsland blijven zijn voorbij en daarmee de tijd dat Bayern Duiters op het veld heeft staan ook. Al moet er gezegd worden dat met Hummels, Boateng, Neuer, Kimmech, Muller, Rudy, Sule genoeg Duitsers in het elftal zitten. Iig meer dan spanjaarden bij een real/barca/atleti of engelsen. Ik denk dat het aantrekken van een Duitse trainer al heel veel verschil zal maken. On: Tolisso is een absoluut controleur en lijkt inderdaad heel erg op Alonso. Behalve voor het feit dat hij meer van korte frequente paasjes is en Alonso was meer van de lange splijtende passes. Geweldige aankoop van Bayern
 
Stevie_G
 
3
2 juli 2017 om 11:02
Zeker een dynamische versie van Alonso, ik vind hem wel wat minder verfijnd. Maar qua inzicht en passing zie ik zeker gelijkenis. Eist ook graag de bal op, kan ballen heerlijk wegleggen en heeft net als Alonso een aardige pegel in zijn rechter.
 
W.S.
 
0
2 juli 2017 om 17:57
Zondaagse vlooienmarkt? Voor veertig miljoen koop je alle vlooienmarkten van Europa dus dat valt wel mee.