Begrip voor harde maatregel Klopp: 'Hij is niet honderd procent te vertrouwen'
Zaterdag, 19 oktober 2019 om 19:22

Dat Xherdan Shaqiri uit de gratie is geraakt bij Liverpool, begrijpt Peter Crouch wel. De oud-spits, die jarenlang met de aanvallende middenvelder samenspeelde bij Stoke City, prijst de voetballende kwaliteiten van Shaqiri, maar vindt dat hij verdedigend te weinig brengt. "Als Klopp iemand niet honderd procent kan vertrouwen, lijkt het me logisch dat hij diegene niet opstelt", aldus Crouch tegenover The Irish Independent.

Crouch dicht Shaqiri voldoende kwaliteiten toe voor Liverpool. "Ik snapte wel waarom ze hem haalden, hij is een van de meest natural gifted spelers met wie ik ooit heb samengespeeld", aldus de oud-international van Engeland. "Hij kan het verschil maken. Mijn probleem met hem bij Stoke was dat, hoewel hij briljant kon zijn, hij ook momenten had van slechte tactische discipline."

Shaqiri kwam dit seizoen pas zeventien officiële minuten in actie voor Liverpool en zit voor de kraker tegen aartsrivaal Manchester United niet bij de selectie. "Als je een specifieke rol krijgt waarvan ook het terugverdedigen onderdeel uitmaakt, gaat het niet werken als je gewoon je eigen ding doet. En al helemaal niet bij iemand als Klopp", zegt Crouch, die de andere aanvallend ingestelde spelers van Liverpool harde werkers vindt.

"Als je kijkt naar iemand als Roberto Firmino, hoe technisch begaafd hij ook is, past hij nog steeds in het systeem. Hij werkt hard, loopt terug om op het middenveld de bal te heroveren. Als hem gevraagd wordt om terug te zakken, doet hij doet. Als hij dieper moet spelen, doet hij dat ook. Dat geldt ook voor Sadio Mané en Mohamed Salah. Hoe goed ze ook zijn, ze doen nog steeds hun werk voor het team."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
0
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
2
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Fc Scheidsrech
 
2
19 oktober 2019 om 19:43
17 minuten is wel heel erg weinig. Shaqiri geen koekenbakker heeft ook voor Bayern München gespeeld. Als Klopp Firmino, Salah en Mane nooit rust gaat geven, gaat hun opbreken later dit seizoen. Als Origi kans krijgt waarom Shaqiri dan niet?
 
Wagwan
 
10
19 oktober 2019 om 19:46
Zoals er staat, Shaqiri levert geen defensieve arbeid. Dan heb je al snel afgedaan bij Klopp. Ook zijn technische spelers moeten werken anders wordt je met alle gemak afgevoerd. Terecht ook!
 
Fc Scheidsrech
 
0
20 oktober 2019 om 19:18
@wagwan: Hoe kan die kans krijgen omdat wel te gaan als ie maar 17 minuten gespeeld heeft in bijna 15 duels pas?
 
JeoNowIt
 
1
19 oktober 2019 om 19:57
Gelukkig hebben we Origi en Brewster nog en als het moet brengen we zelfs Lallana en Oxlade in een aanvallende rol. Shaqiri is een goede speler, hij kent echt zijn momenten maar als hij niet wilt meeverdedigen dan hoort hij niet te spelen want hij is geen Ronaldo of Messi.
 
Wagwan
 
3
19 oktober 2019 om 19:45
Spot on. Bij Liverpool voelt niemand zich te goed om het verdedigende werk op te knappen. Dat is wat de club zo uniek en gevaarlijk maakt. Bij City idem dito. Bij de topclubs van de laatste jaren zie je dat niet; Bij Barca hebben Messi en Suarez carte blanche, Lewandowski mag doen wat die wil bij Bayern, de voorhoede van Real speelt voor zichzelf. Daarom kunnen ze niet tippen aan clubs als Liverpool, waar ze allemaal voor elkaar door het vuur gaan.
 
JeoNowIt
 
14
19 oktober 2019 om 20:06
Wow laten we rustig blijven Wagwan, Barca en City hebben zeker meer kwaliteiten dan ons en hetzelfde geldt voor Real en misschien Bayern ook. Juve en PSG ook btw. Het verschil is dat hard werk talent verslaat, als talent niet hard werkt. Ik ga even vorig seizoen erbij halen: Bayern die dacht dat ze Liverpool wel even zouden oprollen thuis na het gelijkspel in Anfield. Barca dat met geluk 3-0 won van Liverpool in Camp Nou en Dembele die dom de kans op de 4-0 mist en dan in de returnwedstrijd met 4-0 verliest van Liverpool zonder 2 van hun sterren en je verdediging keer op keer staat te slapen met als hoogtepunt de assist van de 20-jarige TAA op Origi. Pique die al 3x of misschien zelfs meer de CL heeft gewonnen, Suarez die meer met de spelers van Liverpool bezig was dan met kansen creëeren... Ons harde werk compenseert voor het talent dat we missen en dat is iets waar we allen van kunnen leren
 
Hombre_Guapo
 
1
19 oktober 2019 om 23:10
Hij heeft gelijk gewoon je opgedragen taken uitvoeren en niks meer. Doe je dat speel je en anders zit je op de bank of tribune.