Blije Gerónimo Rulli neemt met reactie voorschot op transfer naar Ajax
Donderdag, 5 januari 2023 om 15:27

Gerónimo Rulli heeft op het trainingscomplex van Villarreal afscheid genomen van medespelers en fans. Daarbij heeft de dertigjarige doelman ook alvast een voorschot genomen op zijn aanstaande transfer naar Ajax. Rulli vliegt donderdag naar Amsterdam om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Als alle formaliteiten worden doorstaan, tekent hij een meerjarig contract bij de landskampioen.

"De onderhandelingen zijn heel snel gegaan", zo wordt Rulli geciteerd door AS. "Iedereen heeft zo goed mogelijk meegewerkt, om het op deze voorspoedige manier te laten verlopen. Het is goed voor Villarreal, mijzelf en Ajax. Ik heb heel erg veel zin om daarheen te gaan en kijk uit naar wat komen gaat. Ik kom woorden tekort om iedereen te bedanken voor wat ze voor mijn carrière en mijn familie hebben betekend. Villarreal is een club die altijd een plek in mijn hart zal hebben. Ik ben iedereen dankbaar."

Bij het ingaan van de WK-onderbreking werd intern bij Ajax besloten dat een nieuwe eerste doelman topprioriteit heeft. De hoofdstedelingen stelden alles in het werk om Rulli binnen te halen, zo werd een aantal weken geleden het eerst gebracht door Fabrizio Romano. Ajax tast diep in de buidel om het keepersprobleem op te lossen. De Amsterdammers gaan meer dan tien miljoen euro (inclusief bonussen) betalen voor Gerónimo Rulli, zo meldt het Argentijnse TyC Sports en wordt bevestigd door De Telegraaf. Marca schrijft zelfs dat het gaat om een bedrag van vijftien miljoen euro. Het is niet bekend of dit inclusief bonussen is.

Nu al is duidelijk dat Rulli met grote afstand de duurste keeper wordt die ooit door een Eredivisie-club is aangetrokken. De dertigjarige goalie zal die titel overnemen van Joël Drommel, die in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro van FC Twente naar PSV werd gehaald. Daarachter komen Jasper Cillessen (in 2011 voor 3,25 miljoen euro van NEC naar Ajax), Bogdan Lobont (in 1999 voor 3 miljoen euro van Rapid Boekarest naar Ajax) en Boy Waterman (in 2007 voor 3 miljoen euro van Heerenveen naar AZ).

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (112)

 
consy
 
7
5 januari 2023 om 15:37
Toch een mooie stap voor deze keeper richting een veel grotere club dan met alle respect Villarreal. En ik denk voor Ajax ook wel een vooruitgang op Maarten "the Matrix" Stekelenburg en Remco Pasveer.
 
Lierse1997
 
120
5 januari 2023 om 15:42
Buiten geschiedenis zou ik niet meteen weten waarom Villarreal een veel kleinere club is momenteel. Hebben recenter een CL halve finale gehaald en hebben de EL wel gewonnen. Daarnaast speel je ook nog eens in een topcompetitie, al heeft la Liga wel heel veel van zijn pluimen verloren de laatste jaren.
 
Lierse1997
 
29
5 januari 2023 om 15:46
Al kan het natuurlijk dat je ook op statuur binnen het eigen land doelt, maar ja dan is Kopenhagen ook een grotere club.
 
afcad3nnis
 
45
5 januari 2023 om 15:55
Ook wereldwijd is Ajax gewoon een (veel) grotere club met (veel) meer statuur, weet jij ook wel.. Dat het niveau van de selectie elkaar niet veel zal ontlopen op het moment ben ik wel met je eens...
 
Lierse1997
 
20
5 januari 2023 om 15:57
Maar maakt je dat dan meteen een veel grotere club? Wat is Ajax dan bijvoorbeeld ten opzichte van NEC?
 
Bundy_sr
 
21
5 januari 2023 om 15:58
Dat maakt tegenwoordig niet veel meer uit. Valencia is wereldwijd historisch gezien ook een veel grotere club dan Newcastle al lijkt het mij simpel welke club momenteel beter is
 
afcad3nnis
 
16
5 januari 2023 om 16:01
Een immens verschil t.o.v. NEC (met alle respect), helemaal wereldwijd. Over de afgelopen 5 seizoenen gezien is Ajax in Europa top 10 en staat Villareal op 16. Dus dan kan je toch stellen dat Ajax een grotere club is?
 
Suarez 7
 
12
5 januari 2023 om 16:04
Het is geen slechtere club. Denk op dit moment zelfs beter. Maar dat zegt hij ook helemaal niet. Hij heeft het over groter. Ajax heeft acht tot tien keer zoveel volgers op sociale media. Dat maakt Ajax echt wel een stukje groter. Ajax was een tijdje beter dan Real Madrid, maar Real Madrid was de veel grotere club.
 
Fossen
 
26
5 januari 2023 om 16:08
Uit het aantal volgers op social media afleiden of een club groter is, is ook niet helemaal representatief he haha. Al Nassr heeft bijvoorbeeld 3,8 miljoen volgers. Dat zijn er 2 miljoen meer dan Ajax. Al Ahly heeft er zelfs 9,8 miljoen. En toch zou ik Al Nassr- en Ahly niet groter dan Ajax noemen ??
 
Suarez 7
 
11
5 januari 2023 om 16:12
Het was ook slechts een indicatie. Maar je snapt het punt wel lijkt me. Natuurlijk zijn er kanttekeningen te maken, zoals voetbalgekke landen waar clubs van minder statuur een grotere aanhang hebben. Maar als je het hebt over clubs die over een langere periode gelijkwaardig presteren (Ajax iets beter zelfs), waarbij de historie van Ajax groter is, het stadion ook en de aanhang ook dan mag je toch wel stellen dat je als club groter bent. Niet dat je dan betere spelers hebt.
 
consy
 
12
5 januari 2023 om 16:21
Op basis van het aantal supporters, salaris en uitzicht op standaard Champions League voetbal gewoon een grote stap vooruit. Tuurlijk is LaLiga een sterkere competitie dan de Eredivisie maar dat maakt Villarreal geen grotere club dan Ajax. Even normaal doen hoor, wat ze bij Villarreal gepresteerd hebben in dat dorp is bizar maar ze staan zeer diep in de schaduw van Ajax.
 
Nijogeth
 
19
5 januari 2023 om 16:22
Nou Fossen, misschien eens naar een willekeurige plek in het buitenland gaan met een shirtje van Villareal. Ik denk dat er weinig mensen veel zullen zeggen. Maar zodra je een Ajax shirt aan hebt, dan begint iedereen meteen over Amsterdam, Cruijff, van Basten en dergelijke. Er is erkenning en dat is er bij Villareal toch minder. Is ook niet gek, er zijn nogal wat grotere clubs in Spanje.
 
bliek
 
2
5 januari 2023 om 16:29
Suarez,, Ik vraag me dan wel af waarom een keeper van een club die bovenin mee draait in spanje naar mijn inziens een mindere competitie gaan? Of de ene club groter is dan de ander is me heel even om het even in deze hoor. Qua prestatie liggen ze de laatste jaren niet ver uit elkaar. Ik zie het zelf niet. Daarnaast vraag ik het me af of Ajax hier juist aan doe maar dat is achteraf pas te zeggen
 
Suarez 7
 
14
5 januari 2023 om 16:32
Misschien om voor de prijzen te spelen? Of om wekelijks te spelen voor 50.000 man. En een bijna garantie op Champions League.
 
Fossen
 
5
5 januari 2023 om 16:33
Oh, Ajax is een grotere club dan Villarreal, dat zeker. Alleen niet op basis van volgers en hele recente seizoenen, maar op basis van algemene historie uiteraard.
 
Constant kante
 
12
5 januari 2023 om 16:33
Allemaal leuk en aardig, toch zie ik nergens die karavaan van al die spelers die van die kleine clubs in de Liga naar het grote Ajax toe willen. In dat verband vind ik het ook best opmerkelijk dat een eerste doelman van een club die net nog de Europa League won een salariskorting neemt om te gaan voetballen in een competitie die een stuk minder voorstelt dan de competitie die je achterlaat. Maar er zullen vast mensen hier zijn die me dit wél uit kunnen leggen.
 
Fossen
 
0
5 januari 2023 om 16:34
@Nijogeth, ik beweer ook nergens dat Villarreal groter is he ??
 
Constant kante
 
8
5 januari 2023 om 16:37
Suarez "en een bijna garantie op Champions League." Ah, van een garantie op CL voetbal zijn we inmiddels afgezakt naar 'bijna een garantie'. Ik zou daar zelf 'geen enkele garantie' van maken. Dan heb je een realistische visie te pakken. Maar volgens mij speelt Ajax Europa League, of heb ik dat soms verkeerd? Die heeft deze keeper al gewonnen. Met Villareal. Ajax breekt al sinds 2019 geen potten meer in Europa, want de groepsfase één keer doorkomen en dan er meteen uit vliegen is met al dat geld dat inmiddels is uitgegeven geen prestatie van formaat maar gewoon heel matig, zeker als je ziet tegen welke tegenstanders Ajax steeds af moet haken. En om de landstitel spelen, is dat dan waarom die jongen hierheen komt?
 
 
0
5 januari 2023 om 16:42
@nijogeth: Jouw laatste punt is direct wat het verschil is. Ajax en PSV zijn hier groot, dus daarmee heb je meer aanzien in andere landen. In Spanje heb je hetzelfde met Barca en Real. Men kent de topclubs gewoon beter. Bayern in Duitsland, Juve in Italie. Ga zo maar door. Wat eronder zit, dat is minder bekend. Zo ook bij Villarreal. Wie de betere is, laat ik in het midden. Ontloopt elkaar niet veel. Allebei subtop Europa en allebei weinig zicht op meer dan dat. Het ontloopt elkaar in geen enkel opzicht, behalve (verre) geschiedenis, veel.
 
D-Bergkamp
 
8
5 januari 2023 om 16:43
@constant Kante, We kunnen er van zeggen wat we willen. Ajax moest aan een nieuwe keeper en dan is dit een redelijk nette (en in mijn ogen indrukwekkende) transfer. Dit seizoen geen minuut gemist in La Liga, 14 wedstrijden waar in 7 clean sheets. Vorig seizoen 44 wedstrijden basis speler Villareal met daar in 18 clean sheets. Daarvoor 170 wedstrijden Real Sociedad met 50 clean sheets. In totaal 197 wedstrijden Primera Division, met 63 clean sheets (1 op 3) 30 jaar, genoeg ervaring, 1.90 meter lang (ook wel lekker), en kan nog een aantal jaar mee.
 
Suarez 7
 
11
5 januari 2023 om 16:45
@ConstantKante. De afgelopen vijf seizoenen speelde je in de Champions League. Dat mag je toch een bijna garantie op Champions League-voetbal noemen? Overigens: op basis van al die dramatische seizoenen van ons staan we 10e op de clubranking. Paar zeges verwijderd van plek 9.
 
jaakke
 
0
5 januari 2023 om 17:01
Onvergelijkbaar Lierse
 
Lierse1997
 
1
5 januari 2023 om 17:08
Volgens mij zegt niemand dat Villarreal een grotere club is dan Ajax. Alleen ook geen “veel kleinere”.
 
Fairplay1
 
2
5 januari 2023 om 17:17
Dus eigenlijk zeg je, dat je naar Ajax gaat heeft geen nut als je bij Villareal zit omdat de competitie groter is en je speelt daar bovenin? Wie moet er dan volgens jouw komen of moet Ajax uit een andere potje vissen? Op het moment dat Xavi Simons meer speeltijd kreeg bij Paris zou men ook denken, die komt er wel, want hij deed dat prima. Hij is jong, dus dan moet je geduld hebben. Toch koos hij ervoor om naar PSV te gaan. Het forum, vond het geweldig om zo een speler binnen te halen en het maakt het team ook sterker. Maar nu haalt Ajax een keeper die het bij zijn club ook goed deed, want het is echt een goede doelman. Maar nu zie je dat men met vraagtekens komt etc. vind ik wel appart. Het maakt niet uit wie PSV of Feyenoord koopt, zolang het team er maar op vooruit ga..., maar heeft men moeite en vraagtekens als Ajax iemand koopt?..... Beetje appart ???????
 
PanFC
 
0
5 januari 2023 om 18:59
@Suarez 7. Een tijdje beter dan Real Madrid? Die ene wedstrijd die ze daar wonnen? De jaren daarom heen wint Real gewoon een paar keer de CL…
 
Kohaku
 
1
5 januari 2023 om 20:57
Wekelijks voor 50.000 man spelen lukt in Nederland niet. Zal wel met de centen te maken hebben.
 
Suarez 7
 
1
6 januari 2023 om 10:54
@PanFC. Dat is mijn hele punt. Je was een of twee maanden beter dan Real. Real is nog steeds veel groter dan Ajax.
 
Bundy_sr
 
21
5 januari 2023 om 15:42
Ajax en Villareal ontlopen elkaar niet veel qua niveau hoor en dat zeg ik als Ajax-fan. Net zoals Ajax heeft Villareal ook af en toe een uitschieter in de CL. Salaris ligt ook ongeveer gelijk, Ajax speelt wel om de titel en Villareal niet maar daarentegen wel in een veel sterkere competitie met wedstrijden tegen Barcelona, Real en Atletico Het is voor Geronimo Rulli dan ook eerder een stap zijwaarts van Villareal naar Ajax. Ik begrijp wel als je bijna 31 bent en nog bij Villareal speelt dat de kans klein is dat je daadwerkelijk een stap kan maken naar de Europese Top (als 1e doelman) dan is het wel interessant om naar Ajax te gaan natuurlijk. Nieuw avontuur en kans om wat prijzen te winnen in plaats van in de subtop/middenmoot te spelen. Hij verdient ongeveer 2,5 miljoen euro bij Villareal wellicht dat hij bij Ajax ook iets meer gaat verdienen ? (3/4 miljoen)
 
TilburgAjax
 
4
5 januari 2023 om 16:37
Als je die bedragen, zelfs in de huidige markt, even kritisch bekijkt dan kom je dus tot een transfersom van 10 miljoen (laten we het daar even op houden) en een salaris van pakweg 3 miljoen. En dat voor een keeper hè! Natuurlijk zul je voor keepers van het niveau Courtois of De Gea nog wat meer kwijt zijn, maar Rulli is toch wel een betrekkelijk dure jongen, terwijl hij 31 is en niet de eerste keeper van een top-3 club in een grote competitie is. Winteraankoop, vooruit. Maar ik vind toch dat Ajax zich hier wel een beetje laat vangen.
 
maurootje
 
11
5 januari 2023 om 15:52
@consy Makkelijk duimpjes scoren, al heb je er moment van schrijven geen enkel duimpje dus dat valt me nog mee hier op VZ, maar iedereen voetbalvolger, dat niet enkel eredivisie/Ajax kijkt/volgt, weet dat Ajax echt niet groter is dan Villareal. Ja in gewonnen prijzen, maar Villareal won recent nog EL, speelt in een topcompetitie tegen de betere spelers op aarde, daar mag Ajax alleen maar van dromen, daar kan een schaal winnen in de eredivisie niet veel aan veranderen. Gezien Ajax eraf ging tegen zeer recent niveautje Roma, Getafe en weet ik veel wie in EL met toen betere selectie dan nu is Villareal gewoon op z’n minst gelijkwaardig. Ajax zal qua naamsbekendheid vast bekender. Maar jij hebt het over een betere club.
 
Suarez 7
 
19
5 januari 2023 om 16:02
Hij zegt grotere club en nergens betere club.
 
maurootje
 
5
5 januari 2023 om 16:14
Goed punt, zie het inderdaad. Mijn fout. Maar toch. Mijn punt blijft staan Ajax speelt in de eredivisie en villareal in een topcompetitie. Dan ga je niet naar Ajax. Normaliter. Hij gaat natuurlijk alleen omdat hij geen basisplaats heeft of denken we hier dat hij ook had gegaan als hij bij Villarreal een basisplek had? Want als dat het geval was, dan kon je het argument trekken dat Ajax een grotere club is. Aantrekkingskracht. Nu gaat hij omdat hij daar wel kan spelen, een groot verschil. Wel groot stap vooruit voor Ajax zelf. Of een Rulli op doel hebt of een lachwekkend over datum zijnde Pasveer, lachwekkend 10 jaar niet gekeepte Stekelenburg en Gorter. Enorme stap vooruit
 
Suarez 7
 
23
5 januari 2023 om 16:18
LOL. Hij heeft daar een basisplaats. 14 van de 15 duels dit seizoen gekeept. 7 clean sheets daarin. Volgens mij ben jij de persoon die makkelijk likes wil scoren ;-)
 
Sanderr
 
12
5 januari 2023 om 16:21
"hij gaat natuurlijk alleen omdat hij geen basisplaats heeft of denken we hier dat hij ook had gegaan als hij bij Villarreal een basisplek had?" Euhhh, hij heeft wel een basisplaats? Tweede doelman Reina speelde de Conference League campagne dit seizoen maar Rulli miste tot de winterstop geen minuut in La Liga en kwam ook vorig seizoen tot 42 optredens in La Liga en de Champions League. Dus ja, blijkbaar had hij het ook gedaan als hij een basisplek had..
 
consy
 
5
5 januari 2023 om 16:26
Ik heb het nergens over de kwaliteiten van de selectie of recente prestaties. Ajax is gewoon een grotere club dan dorpsclub Villarreal (met alle respect natuurlijk want de prestaties zijn bizar te noemen). En die duimpjes boeien me al helemaal niet, wees gerust.
 
Feye_88
 
6
5 januari 2023 om 15:52
Qua sportieve uitdaging is t hoogstens een stap zijwaarts. Je speelt tegen psv, feyenoord en az en misschien twente in de competitie en dat is niveau plaats 4-9 in Spanje. Verder is t allemaal niet zoveel. Qua huidige selectie vind ik Ajax niet beter dan villareal. Dat blijkt ook wel uit de kansloze CL campagne van Ajax. Van wedstrijden tegen Benzema en Lewa naar Luuk de Jong en Danilo. Het is wel een jasje uit doen zeg maar.
 
son_goku
 
4
5 januari 2023 om 16:06
Hoezo is het qua sportieve uitdaging "hoogstens" een stap opzij? Naast de Europa League heeft deze jongen dan al zo veel prijzen gepakt in zijn carrière? Bij Ajax speelt hij elk jaar om 3 prijzen en zo goed als elk jaar Champions League. Dus dit is kwa uitdaging echt wel een sprong voorwaarts. Als sportman wil je toch winnen en prijzen pakken.. Dat is een betere uitdaging dan in een grote competitie 6de worden en een paar wedstrijden tegen de grote jongens kunnen spelen. Of dat deze keeper bij Ajax zal slagen kan ik niet zeggen. Van mij had Pasveer het seizoen ook mogen afmaken. Maar goed wij hadden een keeper nodig en die is nu binnen. Maar we hebben nog wel meer versterkingen nodig
 
ninjakai
 
6
5 januari 2023 om 16:07
Voor Ruli is het geen waanzinnige stap ofzo. Nieuwe uitdaging in een nieuw land met een grotere kans op eremetaal. Voor Ajax is dit echter wel een hele belangrijke stap. Het is een dikke middelvinger naar de Hollandse subtopclubs die handen wrijvend klaar zitten bij interesse van Ajax. Voor zelfde bedragen zoeken we net zo makkelijk in het buitenland. Ben wel klaar met de hoofdprijzen voor Klaiber, Labyad en Pirie om vervolgens talenten uit onze eigen opleiding voor nop kwijt te raken aan dergelijke clubs.
 
Suarez 7
 
8
5 januari 2023 om 16:06
Mensen hierboven voelen zich echt als door een adder gebeten. Je hebt helemaal gelijk. Villareal is sowieso gelijkwaardig qua spelersmateriaal, maar tuurlijk is Ajax groter dan een Spaanse provincieclub. Vergelijk alleen de sociale media-aantallen eens.
 
consy
 
6
5 januari 2023 om 16:24
Precies, ik heb het nergens over de kwaliteiten van de selecties of de recente prestaties. Het gaat me om de grootte van de club, alleen de stadions al kun je niet eens met elkaar vergelijken. Ook de druk is bij Ajax al 10x hoger terwijl die bij Villarreal vergelijkbaar is met een club als AZ of Twente.
 
Martijn R
 
3
5 januari 2023 om 17:16
@Suarez Houd toch op. Parejo, Gérard Moreno, Danjuma, Pino, Chukwueze, Albiol, Pau Torres. Het is allemaal een niveautje hoger dan wat er momenteel bij Ajax rondloopt...
 
Abe Korneev
 
5
5 januari 2023 om 17:03
Wat een oliedomme discussie! Je kunt hier schrijven over wie de grootste is, maar niemand krijgt gelijk … succes!
 
mv010
 
0
5 januari 2023 om 22:46
De enige mooie stap zal financieel zijn want verder is weinig waarom je Villarreal zou verkiezen boven Ajax. Als het zo’n geweldenaar was dan hadden meer clubs achter hem aangezeten. Dit is puur sentiment. In november was Pasveer nog de onbetwiste nummer 1 van oranje. Minste doelpunten tegen, CL ervaring en nu kan hij er eens niets meer van. Dan zeggen ze dat Noppert overschat is en gaan ze voor de reserve doelman van de wereld kampioen waar geen rek meer in zit. Hoezo sentiment
 
Suarez 7
 
7
5 januari 2023 om 15:38
Nu nog een centrumverdediger en een rechtsbuiten erbij. En in het ideale scenario vertrekken Kudus en Alvarez zodat je de portemonnee kan trekken voor een of twee middenvelders (spelmaker laag & defensieve middenvelder).
 
Soccerfan_1
 
23
5 januari 2023 om 15:46
k begrijp die rechtsbuiten niet helemaal. Laat Conceicao gewoon spelen. Nu heb je Tadic die moet en zal altijd spelen en dan heb je een nieuwe aankoop en waar laten we onze dribbelaar uit portugal dan? Die jongen zal dan ook denken ja hallo.
 
Suarez 7
 
3
5 januari 2023 om 16:10
Conceicao mist fysiek. En dan bedoel ik niet qua lichaam, maar qua uithoudingsvermogen en intensiteit. Heeft de staf aangegeven. Hij heeft sowieso recht op meer dan telkens vijf minuten, maar ruim een half seizoen op hem bouwen vind ik riskant.
 
D-Bergkamp
 
3
5 januari 2023 om 16:33
@suarez 7, Zet Kudus maar op rechtsbuiten in een vergelijkbare rol als Ziyech had. En dan afwisselen met Conceicao. Het lost een hoop problemen op in de selectie en het uit gebalanceerde team. Er is namelijk geen twijfel meer of Brobbey spits moet met Lucca als back up Er is namelijk geen twijfel meer dat Tadic en Bergwijn het maar uit moeten vechten Er is namelijk geen twijfel meer dat Berghuis (of Klaassen) op de 10 hoort En afhankelijk van de tegenstander kan je kiezen wie je opstelt: Speelt Tadic links, dan moet Conceicao rechts voor de diepgang zorgen Speelt Bergwijn links, dan kan Kudus rechts.
 
Constant kante
 
1
5 januari 2023 om 16:39
Suarez, "conceicao mist fysiek. En dan bedoel ik niet qua lichaam, maar qua uithoudingsvermogen en intensiteit. Heeft de staf aangegeven." Is dat zo? Wauw. Waarom is deze speler ooit gehaald eigenlijk? En erger nog, waarom gaat Ajax door met een speler die fysiek niet in staat is het niveau aan te kunnen (zeg jij)? En dan neemt deze jongen ook nog eens een plek in die je anders aan een jeugdspeler had kunnen geven. Apart beleid moet ik zeggen.
 
TilburgAjax
 
0
5 januari 2023 om 16:41
Volkomen met D-Bergkamp eens. Ik hoop dat Schreuder mee leest. Vooral die koppeling tussen de ene speler op links met de andere speler op rechts. Maar mag Alvarez dan van jou verkocht worden en moet er dan naast Grillitsch nog een spelmaker laag of een defensieve middenvelder komen?
 
D-Bergkamp
 
2
5 januari 2023 om 16:47
@tilburgajax, Ik hoop juist dat, afhankelijk van de tegenstander, Grillitsch veel meer kansen gaat krijgen. Grillitsch kan vanuit de 6 positie juist het voetbal brengen wat Alvarez mist. Hij kan, zeker nu Blind vertrokken is, een enorme bijdrage leveren aan het voetballend vermogen van achteruit. Ook hoop ik dat Grillitsch blijft, ondanks zijn beperkte minuten. Het is namelijk echt wel een goede voetballer. 27 jaar, 1.89 lang (ook lekker) en 200+ wedstrijden ervaring Bundesliga. Omtrent de koppeling van vleugelspelers, je weet dat als Tadic + Conceicao speelt je prima een Lucca op kunt stellen. Beiden hebben een hele goede voorzet en Lucca knikt ze er wel in. Wanneer je andersom speelt met Bergwijn en Kudus zou ik Brobbey op stellen ivm het voetballende vermogen.
 
Regulator
 
2
5 januari 2023 om 16:56
@suarez: Dezelfde staf die in Kudus een spits zag? :P Eerlijk, ik kan niets zeggen over zijn uithoudingsvermogen.. maar kwa intensiteit liet Conceicao aardig wat zien. Het is een gok om een half seizoen op hem te bouwen, maar goed.. dat is het zo'n beetje altijd met jeugdspelers. Ik zou het momenteel wel op wagen. Tadic linksbuiten, Brobbey spits en Conceicao rechts.
 
Suarez 7
 
11
5 januari 2023 om 16:57
@ConstantKante. Jeetje, wat heb jij een hekel aan Ajax zeg. Ga alsjeblieft naar je eigen club kijken zeg. Ook al dat gezuig hierboven. Reageer inhoudelijk of niet. Welke jeugdspeler? En genoeg spelers hebben het rustig opbouw-traject meegemaakt.
 
mitchajax020
 
2
5 januari 2023 om 15:47
@Suarez 7 volgens mij had Ajax belangstelling voor een Argentijnse verdediger van dacht ik Monaco
 
Bundy_sr
 
10
5 januari 2023 om 15:51
Ik ben benieuwd wie je bedoeld aangezien er bij AS Monaco geen enkele Argentijnse verdediger onder contract staat.
 
PeerBerwers
 
1
5 januari 2023 om 16:00
Ik neem aan dat hij het heeft over Leonardo Balerdi van Marseille. Die is aangeboden bij Ajax. Hoop overigens niet dat we die halen. Als Marseille hem niet hoeft, dan wij ook niet.
 
Joga_Bonito10
 
1
5 januari 2023 om 16:02
Balerdi van Marseille.
 
Bundy_sr
 
0
5 januari 2023 om 16:07
Prima speler hoor heeft dit seizoen gewoon alles bij Marseille gespeeld. Moet denk ik wel minimaal 15 miljoen kosten
 
mitchajax020
 
1
5 januari 2023 om 16:22
@PeerBerwers dank je die bedoel ik
 
Bundy_sr
 
3
5 januari 2023 om 15:49
Timothy Fosu-Mensah huren van Bayer 04 Leverkusen met een optie tot koop. Kan centraal en als rechtsback spelen. Als rechtsbuiten zou ik proberen om Ziyech voor 15 miljoen max. te kopen van Chelsea. Andere realistische optie is Giovani van Palmeiras
 
PeerBerwers
 
0
5 januari 2023 om 16:01
Fosu-Mensah is voor beide posities zelfs als backup niet goed genoeg. Giovani is wel een interessante optie, maar die is wel heel lang geblesseerd geweest. Ziyech zou natuurlijk een droomaankoop zijn.
 
Bundy_sr
 
2
5 januari 2023 om 16:06
Geloof me dat Fosu-Mensah niet slechter is dan Sanchez daarnaast heeft hij ook een interessant profiel om als back-up van Timber te fungeren al helemaal omdat Kaplan weer geblesseerd is
 
D-Bergkamp
 
1
5 januari 2023 om 16:37
@bundy_sr Als rechtsback moeten we gewoon Regeer eens de kans geven ipv nog een aankoop. Die jongen is er aan toe om de vervanger te zijn. En als we al een back up van een back up gaan halen, geef dan Verschuren maar wat minuten bij de selectie af en toe.
 
experia91
 
2
5 januari 2023 om 15:54
Gewoon 11 nieuwe spelers halen! Zal vast wel een pareltje tussen zitten
 
remco_wzawzdb
 
0
5 januari 2023 om 19:56
Laat Kudus nou eens op rechtsbuiten spelen, daar ga je echt heel veel plezier aan beleven! Krijgt ie meer ruimte, en met zijn schot en techniek kan ie ook wel gevaar stichten. Alvarez zou ik voor aankomend halfjaar gewoon houden, defensief slot op te deur. Ik hoop dat die Belgisch-Marokkaanse middenvelder haalbaar gaat zijn (Khannous heet ie volgens mij). En qua cv hoop ik op een zuid-amerikaanse buitenkans.
 
Onside
 
7
5 januari 2023 om 15:38
Als het goed is toch wel een flinke vooruitgang vergeleken met de huidige keepers, al zegt dat niet veel. Hopelijk gaat die het goed doen. Villarreal, toch een aardige club in Spanje en waar hij basis staat, verlaten om naar Ajax in de Eredivisie te komen. Toch wel een bevestiging dat Ajax in Europa er nog steeds prima op staat.
 
Lierse1997
 
22
5 januari 2023 om 15:44
Het zegt toch ook wel iets dat deze jongen na een x-aantal seizoenen altijd best eenvoudig en voor niet al te hoge bedragen mag vertrekken. Zeker geen slechte keeper, maar echt ambitie spreekt er toch niet meteen uit zijn aankoop vind ik persoonlijk.
 
Redisthecolour
 
6
5 januari 2023 om 15:47
Klopt, kampioen worden in Nederland kan bijna geen droom zijn voor hem. Dan kun je hoogstens weer eens een uitschieter hebben in de CL of EL, maar ook die kans is niet bijster groot op dit moment.
 
Soccerfan_1
 
5
5 januari 2023 om 15:48
Soms denken clubs met de speler mee he. Dat doet Ajax ook wel eens na bewezen diensten. Hij wilde zelf ook graag.
 
PSV18
 
5
5 januari 2023 om 15:50
Bij wie dan? Voor mijn gevoel hebben in het verleden redelijk veel spelers Ajax door de achterdeur verlaten.
 
Lierse1997
 
2
5 januari 2023 om 15:51
Er is nogal een verschil tussen “meedenken” en iemand laten gaan voor een miljoen of 5 vind ik persoonlijk.
 
Bundy_sr
 
18
5 januari 2023 om 15:52
Joel Veltman, Lasse Schone en Kenneth Vermeer bijvoorbeeld
 
Suarez 7
 
12
5 januari 2023 om 16:15
Voeg Tagliafico maar toe aan dat rijtje.
 
Soccerfan_1
 
7
5 januari 2023 om 16:25
Dan moet je misschien ajax iets meer gaan volgen Vooral bij contract verlengingen heeft Ajax nogal eens afspraken gemaakt met spelers mee te denken. Nico heeft die belofte gehad, maar omdat er vorig jaar niets achter zat mocht hij toch niet weg. Anders was had hij echt naar Barca mogen gaan.
 
Soccerfan_1
 
1
5 januari 2023 om 16:25
En ik denk dat er met Timber ook zoiets is afgesproken. Al was het wel vooral Overmars die dit soort dingen deed.
 
29er
 
1
5 januari 2023 om 16:45
lekkere belofte dan, als je uiteindelijk toch niet naar Barca mag maar bij Ajax op de bank moet blijven zitten
 
Dabor
 
2
5 januari 2023 om 16:59
Het was een prima belofte, Nico was voor een schijntje op te halen alleen was dat nog steeds te veel voor Barca.
 
barcefail
 
1
5 januari 2023 om 17:01
Ziyech frenkie de ligt..
 
Kohaku
 
0
5 januari 2023 om 21:00
Dan wordt er toch niet echt meegedacht als je alleen maar weg mag als er vervanging is?
 
Martijn R
 
2
5 januari 2023 om 16:42
Is inderdaad best apart! Doorgaans worden immers altijd bedragen van 50 miljoen neergelegd voor keepers in de Europese subtop met kort doorlopende contracten... Bij Sociedad heeft hij vijf jaar basis gespeeld, dan moet je er wel wat van kunnen. Heeft daarna bij Villarreal gewoon Asenjo uit de basis gespeeld, wat echt een van de beste keepers van La Liga was. Hij heeft komende zomer nog een eenjarig contract, lijkt mij logisch dat je dan geen 30 miljoen neer hoeft te leggen voor een 30 jarige keeper. Villarreal heeft hun stadion prachtig verbouwd tijdens het WK, maar speelt dit seizoen "maar" Conference League. Die hebben dus even geen zin in kapitaalvernietiging maar pakken de miljoenen = hebben ze best nodig momenteel. Met Pepe Reina kan je het seizoen immers wel afmaken. Ze zullen in de zomer bijvoorbeeld een David Soria gratis proberen binnen te halen, en misschien zelfs een lijntje uitgooien naar De Gea.
 
Zytto34
 
2
5 januari 2023 om 16:47
Welke keeper vind jij ambitie uitstralen dan? Oprechte vraag. Over Vlachodimos las ik prieces hetzelfde van de zomer. Toen stond ook elke reactie vol met "waarom zou je van Benfica naar Ajax gaan en ook zo makkelijk voor 10 miljoen voor een keeper van 29 jaar, etc." Nu zit Rulli in een vergelijkbaar schuitje lijkt me. Maar oprecht wat is er mis met een eerste keeper van Benfica of Villareal die ook bij de nationale selectie zit en prima cijfers kan overleggen? We praten over Ajax en niet Bayern Munchen. Vraag me oprecht af wat jij verwacht. In Nederland kom je uit bij niveau noppert/flekken. Nou dan liever deze gozer toch?
 
Lierse1997
 
0
5 januari 2023 om 17:11
Vlachodimos had ik wel ambitie vinden uitstralen. Maar gewoon omdat dat een betere keeper is. Maar iemand met nog wat doorgroeimogelijkheden. Nu haal je naar mijn mening een matige keeper in huis (voor Europese begrippen, voor de eredivisie gewoon meer dan degelijk) die zijn plafond wel al bereikt heeft.
 
Zytto34
 
0
5 januari 2023 om 17:50
En wat maakt Vlachodimos beter dan? Vind ze qua niveau vrij vergelijkbaar terwijl Rulli meer gepresteerd heeft tot op heden.
 
Lierse1997
 
1
5 januari 2023 om 19:02
Van wat ik ervan gezien heb (en ik zal eerlijk zijn dat dat bij Rulli een stuk meer is) komt hij gewoon beter over op mij. Rulli is trouwens echt niet slecht. Al kan je wel gewoon zeggen dat hij nu de keeper moet worden de komende seizoenen bij Ajax. En dat zou ik als supporter teleurstellend vinden.
 
Yoda
 
0
5 januari 2023 om 16:57
voor niet al te hoge bedragen mag vertrekken Meer dan 10 miljoen euro gaat Ajax betalen, nietwaar? Dan is het toch niet vreemd dat Villareal m zo makkelijk laat gaan. Best een bedrag voor een keeepr.
 
Lierse1997
 
0
5 januari 2023 om 17:13
Je eerste keeper zo makkelijk laten gaan in de winter voor een bedrag rond de 10 miljoen als je nog keihard meedoet voor CL voetbal? Wat zou jij zeggen als PSV nu Benitez eenvoudig laat vertrekken naar Southampton voor een bedrag boven de 10 miljoen?
 
Yoda
 
0
5 januari 2023 om 18:31
Dit is volgens mij het hoogste bod ooit op deze keeper. Villareal ziet blijkbaar mogelijkheden. Zou psv niet akkoord gaan voor een 10+ miljoen bod voor Benitez? Ik ben daar nog niet zo zeker van, zeker met de RVC van vandaag. Ik weet het niet hoor. Misschien verdiende die kerel wel een fortuin en laten ze dat nu verder over aan Ajax…? ??
 
ajaxclub
 
7
5 januari 2023 om 15:47
Zag gisteren een lijstje voorbij komen dat hij vorig seizoen achter Courtois en een andere keeper waar ik even niet op kom in de top 3 stond met hoogste reddingspercentage van afgelopen seizoen. Ten opzichte van de 2 opa's is dit een hele dikke vooruitgang maar er is nog wel het een en ander nodig om beter voor de dag te komen dan voor de winterstop. Het belangrijkste is dat Schreuder eruit gegooid wordt maar dat lijkt niet aan de orde op het moment en zo lang we Alvarez niet slijten zal er ook wel geen budget zijn om eens een voetballende 6 aan te trekken waar Ajax pas echt dringen behoefte aan heeft. Naast de nieuwe keeper zal Ajax als we de Telegraaf en VI mogen geloven deze winter nog inzetten op een vervanger voor Blind en eindelijk eens een fatsoenlijke rechtsbuiten die het vertrek van Antony moet opvullen. Het begin is er met Rulli maar wil Ajax over een half jaar met de schaal omhoog staan is er nog wel wat meer vers bloed nodig.
 
tinus45
 
3
5 januari 2023 om 15:49
Er word telkens maar gerept over keepersprobleem, maar met Pasveer ging het toch prima, vooral ook zijn meevoetballende kwaliteiten waren top. Daarachter had je nog Gorter ook, die men dus blijkbaar als getalenteerde keeper afschrijft na 1 wedstrijd.
 
MR_United
 
17
5 januari 2023 om 15:49
Mooi nieuws voor Ajax. Wat ik me alleen afvraag.. waarom zou je als basisspeler bij Villareal in La Liga, wonend in het zonnige Spanje als Argentijn de overstap maken naar een grauw land waar je de taal niet spreekt en in een mindere competitie gaat spelen? Moet wel een dik salaris tegenover staan zou je zeggen.
 
Lierse1997
 
8
5 januari 2023 om 15:55
En misschien belangrijker. Waarom laat Villarreal halverwege het seizoen zijn eerste doelman voor een niet al te groot bedrag vertrekken als ze op maar vijf punten van de derde plek en drie punten van de vierde plek staan?
 
Joga_Bonito10
 
5
5 januari 2023 om 16:03
En sinds het WK een land die een pleuris hekel aan Argentijnen heeft...
 
MR_United
 
1
5 januari 2023 om 16:33
Vooral aan die andere Argentijnse keeper, wat een idioot is dat zeg. Rulli zal vast een warm welkom krijgen a la Tagliafico en Martinez.
 
PanFC
 
0
5 januari 2023 om 19:04
Ik als supporter zou hem eerder niet mogen omdat hij voor Ajax speelt dan omdat hij argentijn is…
 
consy
 
8
5 januari 2023 om 16:29
Omdat het gewoon een stap vooruit is richting een grotere club met een indd hoger salaris.
 
rubentje13
 
5
5 januari 2023 om 16:38
Is Ajax echt beter dan Villarreal? Qua naam misschien, maar denk niet dat Ajax beter is dan Villarreal. Enige wat hij meer zal hebben bij Ajax t.o.v. Villarreal is een kans om om prijzen te spelen. Heeft verder net zo veel kans om volgend jaar CL te spelen bij Villarreal als bij Ajax. Salaris twijfel ik over. Ik snap hier niet zo veel van.
 
consy
 
6
5 januari 2023 om 17:00
Waar zeg ik dat ze beter zijn?
 
Benzema.
 
0
5 januari 2023 om 17:21
Of het wel of geen stap vooruit heeft vooral met de huidige sportieve (en evt financiële) situatie te maken. Niets met historie. Ajax is een grotere club dan Villareal, maar dit is zeker geen stap vooruit. Gewoon een mooie nieuwe uitdaging voor hem.
 
ModricMagic
 
3
5 januari 2023 om 16:44
Ajax blijft een stap hogerop dan Villarreal. Die deden het vorig seizoen leuk in de CL maar in de competitie gaat het al jaren erg stroef. Daarnaast kan die Setien er niet zoveel van dit jaar bij Villarreal. Als je wil spelen in de UCL maak je daar meer kans mee met Ajax dan Villarreal. En als die ook nog is een hoger salaris krijgt snap ik het wel.
 
madridista007
 
0
5 januari 2023 om 15:50
Hoop heisa voor t aanstellen van een goalie,de verdediging/middenveld moet geïnvesteerd in worden das belangrijker
 
Cas1
 
4
5 januari 2023 om 15:52
Best wel overbodig om bij transfers te zeggen dat records worden verbroken Frank Rijkaard liep de deur uit en zijn eisen vielen mee: een stereo toren JC ging voor 1,3 HFL naar Barcelona Gullit, van Basten, Romario, Koeman, Snijder, Vaart, Kluivert, Robben gingen allemaal natuurlijk voor veel minder weg Het zegt helemaal niets
 
Hendrik123
 
5
5 januari 2023 om 16:10
Wacht maar tot je onder schreuder moet voetballen. Dan zal de vreugde je snel vergaan.
 
huntelaar32
 
0
5 januari 2023 om 16:12
Ik had in vorige artikel aangeduid , flekken halen is nederlands en heeft zich bewezen in bundesliga of anders gewoon gorter verhuren en ervaring op laten doen , en met pasveer en setford 2de seizoens helft ingaan en setford tegen de kleinere clubs laten spelen , ik heb rulli niet zien keepen maar voor dat geld moet je ook flekken kunnen halen , en ik zou de jeugd ook een kans geven ,er loopt genoeg jeugd rond die heel veel talent hebben , je heb niet voor niks jong ajax of jeugd ajax , alleen maar kopen is ook niks die moeten allemaal wennen aan het systeem etc
 
AfonsoGoAlves
 
3
5 januari 2023 om 16:16
Voor dat geld Flekken halen? Denk eens na
 
 
0
5 januari 2023 om 16:44
Wat een slecht beleid bij mijn cluppie! Begint al aan het begin van dit seizoen door ongekende belachelijke uitgaven te doen en slechte spelers voor veel te veel geld te kopen en een trainer aan te stellen die er helemaal niets van bakt. Deze trainer maakt chaotische opstellingen en zet spelers op de verkeerde plek. Hij houdt vast aan middelmaat en wijzigt wekelijks de opstelling ipv spelers een paar wedstrijden de kans te geven. En dan nu in de winterstop een echte Ajacied door de zijdeur gratis laten gaan, een keeper kopen voor veel te veel geld en de trainer laten voortploeteren. Wat een neerwaartse spiraal na de prachtige jaren onder Ten Hag en Overmars. Gaat weer even duren voordat dit zooitje opgeruimd gaat worden.