Clublegende John Terry wil deel van Chelsea kopen: 'Ze begrijpen het'
Zondag, 20 maart 2022 om 09:06

John Terry probeert samen met een groep supporters van Chelsea een deel van de club in handen te krijgen. De oud-verdediger wil met het True Blues Consortium ervoor zorgen dat 'de geschiedenis en het erfgoed van Chelsea' gewaarborgd blijft zodra de club een nieuwe eigenaar krijgt. Het is een chaos bij Chelsea sinds de Russische eigenaar Roman Abramovich onder grote druk kwam te staan door de oorlog in Oekraïne en zijn vermeende nauwe banden met president Vladimir Putin.

"Chelsea is 22 jaar lang zo'n belangrijk deel van mijn leven geweest", schrijft Terry via sociale media. De oud-voetballer keerde eind vorig jaar terug bij Chelsea als adviseur binnen de jeugdopleiding. "Ik wil dat de geschiedenis en het erfgoed van de club worden beschermd terwijl we een nieuw tijdperk ingaan met gelijkgestemde mensen die dezelfde langetermijnvisie hebben om de beste voetbalclub ter wereld op te bouwen. Ik heb het True Blues Consortium ontmoet en gesproken. Ik weet dat ze het begrijpen."

Fans zouden zich voor een bedrag vanaf honderd pond, bijna 120 euro, kunnen aansluiten bij het initiatief. Ook voormalig Chelsea-speelster Claire Rafferty, ondernemers en fans hebben zich aangesloten bij de groep, die tien procent van de aandelen wil bemachtigen. Abramovich besloot Chelsea te verkopen na de Russische inval in Oekraïne. De verkoop van de club wordt bemoeilijkt omdat Abramovich door de Britse overheid op een sanctielijst is gezet. Daardoor zijn zijn bezittingen en tegoeden in het Verenigd Koninkrijk bevroren.

De Britse overheid deed dat om te voorkomen dat Abramovich het geld dat hij aan de verkoop zou verdienen in de oorlogskas van Putin zou storten. Daardoor heeft Chelsea te maken gekregen met tal van (financiële) beperkingen. Chelsea moet vanaf nu alle Europese thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen, ziet geen cent terug van de premie voor het bereiken van de kwartfinales van de Champions League en mag geen losse tickets meer verkopen voor nationale clubwedstrijden in Engeland.

Drie potentiële kopers hebben zich gemeld om de club over te nemen van Abramovich. Dat zijn de Amerikaanse familie Ricketts, die eigenaar is van honkbalclub Chicago Cubs, de Britse projectontwikkelaar Nick Candy en het koppel Martin Broughton en Sebastian Coe, de voorzitter van de internationale atletiekfederatie World Athletics.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
0
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
17
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Bigboyphil
 
4
20 maart 2022 om 09:44
Captain Leader Legend!Fantastisch dat mijn mede Chelsea supporters en Chelsea legend Sir John George Terry dit doen voor mijn club. Ik hoop dat Chelsea weer mee doet aan de prijzen en er weer gezond financieel voor staan voor volgend seizoen.Forza Chelsea! Vamos!Offtopic: PS Voetbalzone waar kan ik mijn profielfoto veranderen?
 
YoeriCFC
 
1
20 maart 2022 om 09:52
Mooi om te zien dat Terry dit wil doen! 10% is natuurlijk helemaal niets maar het zorgt ervoor dat je een hoorbare stem aan dr bestuurstafel hebt als supporters zijnde. Dat scheelt ook als er weer van die idiote ideeën voorbij komen, zoals die Super League.
 
cfc261
 
1
20 maart 2022 om 10:53
Yoeri, gaat de club nu wel of niet verkocht worden, want ik snap er niks meer van dan wel dan niet... en ik neem aan als die verkocht word dat Nick Candy hem koopt?
 
YoeriCFC
 
3
20 maart 2022 om 11:11
De club wordt verkocht. Hij is afgepakt van Abramovich. Afgelopen week vrijdag was de deadline waarop mensen konden bieden, de Raine Group gaat nu de biedingen evalueren en dan een selectie voorleggen aan Abramovich, hij kiest uiteindelijk. Er zijn imo 2 hele grote favorieten. Die Saudi en Boehly. Candy zal ergens op plek 4 staan. Hij was mijn favoriet, maar ik weet niet wat wijsheid is. Ik zou me veel te snel in laten pakken door goed klinkende verkoop praatjes.. Overigens weer heel typisch voor hoe slecht VZ op de hoogte is: er zijn minimaal 20 aanbiedingen binnengekomen voor de club. Niet 3. De Ricketts familie kan het op hun buik schrijven, nadat het hoofd van de familie een aantal keer heeft geroepen dat moslims zijn “natuurlijke vijanden” zijn.. Dat gaat ‘m niet worden.
 
cfc261
 
0
20 maart 2022 om 11:29
Mijn favoriet zou ook Candy zijn, maar net zoals je zegt die verkoop praatjes van heel mijn leven al fan dit en dat. Ik moet het maar eerst allemaal zien dan geloven, maar mocht het waar zijn dan juich ik hem het liefst toe. Thx voor de info!
 
YoeriCFC
 
2
20 maart 2022 om 12:16
Geen probleem. Op VZ hoef je niet te vertrouwen als je wilt weten wat er aan de hand is. Ik denk dat het Boehly gaat worden. Ook hij belooft enorm veel, heeft alweer idioot veel journalisten aan zijn kant staan en heeft het een na beste bod gedaan (waarvan we weten).
 
Excellent
 
4
20 maart 2022 om 10:35
Ben ik de enige die zich afvraagt of dit wel een goede zet is? Die 10 procent is een fractie, maar als je een nieuwe partij (of een collectief) krijgt die de overige aandelen kopen, heb je teveel kapiteins op 1 schip lijkt mij. Desondanks zal hij wel goed vallen binnen het directieteam en de supporters, een icoon binnen de club die ze een helpende hand wil bieden in moeilijke tijden.
 
nevwalkalone
 
0
20 maart 2022 om 16:41
Het is hoe je het bekijkt. Het lijkt me juist fijn om als supporters een vinger in de pap te hebben.