De Boer schept geen duidelijkheid: 'Frank hoopte dat hij het goed zou doen'
Donderdag, 21 december 2017 om 19:15

Ajax verraste donderdagmiddag door per direct afscheid te nemen van Marcel Keizer. De trainer werd samen met zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief gezet, naar aanleiding van de tegenvallende resultaten van dit seizoen. Als mogelijke opvolger van Keizer wordt Frank de Boer genoemd, maar diens broer Ronald de Boer weet niet of de oefenmeester überhaupt openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam.

Frank de Boer zwaaide tussen december 2010 en mei 2016 de scepter bij Ajax en won in die periode viermaal de landstitel met de Amsterdammers. De 47-jarige coach is sinds zijn vertrek bij Crystal Palace eerder dit seizoen beschikbaar, maar zou niet zinspelen op een terugkeer naar Ajax. "Ik weet niet of hij dat ambieert, want hier heeft hij nooit bij stilgestaan. Ik weet alleen dat hij hoopte dat Keizer het goed zou doen", reageert Ronald de Boer donderdagavond bij FOX Sports.

De analist had het vertrek van Keizer niet zien aankomen. "Ik dacht dat hij redelijk in het zadel zat", vervolgt hij. "Het voetbal is aantrekkelijker geworden, de mensen vonden het leuk om naar te kijken. Ik had het niet verwacht, maar wat Kenneth (Perez, red.) zegt: er móet iets spelen. Dit was dan het moment om te zeggen: het is mooi geweest."

De uitschakeling in de beker van woensdagavond tegen FC Twente is Keizer fataal geworden, zo stelt Kenneth Perez tegenover het Algemeen Dagblad. "Je zag tegen Twente weer: de wissels waren niet goed. Die zijn bijna nooit goed geweest onder Keizer. Ik weet niet of dat onervarenheid is, er zijn ervaren trainers die ook niet kunnen wisselen. Ajax was onder hem nooit echt stabiel. Het kon een negen zijn maar net zo goed weer een drie", aldus de Deen

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
10
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
33
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Rochester
 
6
21 december 2017 om 20:07
Ondanks dat de Boer Ajax met 4 kampioenschappen en 1 Johan Cruijff schaal veel goeds heeft bezorgd in 5,5 jaar tijd, heb ik toch liever dat Ajax eerst naar andere trainers kijkt en in de fotospecial van Voetbalzone zag ik de namen Koeman, Bosz, van Gaal, van Marwijk, ten Hag, van 't Schip, de Boer, Winter, ten Cate, Jol, Cruijff, Tuchel, Reiziger, Olsen, Rutten en Laudrup voorbijkomen. Persoonlijk zie ik graag Bosz, ten Hag,van 't Schip, ten Cate, Tuchel of Laudrup komen, terwijl Reiziger mij voor in de toekomst een goede trainer lijkt. Ten Hag en van 't Schip zullen hun clubs op z'n vroegst pas na dit seizoen verlaten (tenminste, dat denk ik), Overmars wilde Laudrup in de zomer al, maar Bergkamp, Spijkerman en van der Sar wilden Keizer en het scheen dat Laudrup zelf ook niet wilde, vanwege de problemen die hij had als speler van Ajax (hoop wel dat hij er nu wel open voorstaat), Tuchel noemde ik in de zomer ook al vaak en ja, hij zal wat kosten qua salaris, maar Ajax heeft in principe geld genoeg en als je hem een salaris van pakweg 1,5 miljoen biedt, plus bonussen als hij bijvoorbeeld kampioen wordt en de poulefase van de CL haalt, dan zou dat niet veel schelen qua salaris wat hij bij Dortmund verdiende (hij verdiende bij Dortmund 2,6 miljoen per jaar) en ten Cate en Bosz lijken mij ook goede opties.
 
D@Nick
 
3
21 december 2017 om 20:27
Als de Boer speelt als zijn eerste half jaar met Ziyech in de Eriksen rol heb ik er toch vertrouwen in.
 
christiano1984
 
4
21 december 2017 om 20:33
Ik hoop echt GEEN FdB!! Hij heeft idd titels gewonnen, maar wel door heel veel geluk. Onder FdB zijn we Europees dramatisch geweest en bovendien is hij na Ajax overal mislukt. Ik hoop oo Bosz
 
MistaDamsco
 
1
21 december 2017 om 20:46
Nee geen bosz!! Heeft zijn kans gekregen, en ondanks hij succesvol was zou je hem niet terug moeten willen.. Hij heeft een begrijpelijke keuze gemaakt om voor bvb te kiezen (als ik in zijn schoenen zou staan had ik misschien wel dezelfde keuze gemaakt) achteraf gezien had hij minimaal nog een jaartje door moeten tekken met Ajax.. maar nogmaals achteraf.. nu zou ik voor de volle 100 voor ten Hag gaan!
 
Kolbeinn_Sigi
 
6
21 december 2017 om 21:57
Heel veel geluk onder de Boer? Totaal niet. Elk jaar in krantenonderzoelen had Ajax minder punten moeten krijgen dan t eigenlijk had. Zette vaak aan t einde van het seizoen hele goede series neer. In de CL altijd naar behoren en hoog ingedeeld. In de EL vaak wel matig ja. Met het materiaal wat hij had ontzettend goed gedaan. Kijk maar naar zijn 5e jaar en kijk waar al die spelers nu spelen. Je mond valt open dan.
 
Adelbert Homme
 
2
21 december 2017 om 20:45
De ene tactische onnozelaar de laan uitsturen om een vorige weer terug te halen. Ik ga bijkans over mijn nek van de gedachte, maar zie het zo gebeuren. Dit is Ajax.
 
BartReynolds
 
2
21 december 2017 om 21:00
Zelfs ten opzichte van Keizer zou de Boer een duidelijke stap achteruit zijn. Keizer wordt verweten de ploeg niet aan het voetballen te krijgen, de Boer is dat nooit gelukt.
 
Kowalski
 
3
21 december 2017 om 21:13
Kijk ook even naar stand van zaken destijds mbt transferbeleid. Grote namen als Blind, Vertonghen, Eriksen, Aldeweireld die weggekocht werden waarbij hij er een Zimling voor terug krijgt.
 
BartReynolds
 
1
21 december 2017 om 21:45
Oh dus de Boer heeft nooit met die spelers in het eerste gewerkt bij Ajax?
 
PeterVermeuIen
 
0
21 december 2017 om 22:03
Frank de Boer was wel voorstander van een echte verdedigende middenvelder, Zimling is zo een van...
 
Kowalski
 
0
21 december 2017 om 23:06
Niet? Check even het elftal dat op 15 mei 2011 van Twente won.