De Jong deelt complimenten uit: 'Had het er bij Oranje al over met De Vrij'
Woensdag, 2 oktober 2019 om 16:30

Internazionale is onder leiding van Antonio Conte helemaal opgebloeid, want de koploper in de Serie A wist de eerste zes competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Frenkie de Jong, die woensdagavond met Barcelona tegenover Internazionale staat in de groepsfase van de Champions League, is dan ook onder de indruk van de prestatie die Conte neerzet in het Giuseppe Meazza.

"Ik heb nooit onder Conte getraind of gespeeld, maar ik denk wel dat het een toptrainer is", vertelt De Jong voorafgaand aan het Europese duel met de Italianen in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Hij heeft Chelsea kampioen gemaakt en deed het daarvoor ook heel goed bij Juventus. Bij Internazionale presteert Conte ook weer buitengewoon, dus ik denk dat we te maken hebben met een geweldige trainer."

"Ik had het er in de zomer bij het Nederlands elftal al over met Stefan de Vrij dat Internazionale bezig was met Conte en dat dat alleen maar goed kon zijn voor de club", vervolgt De Jong zijn relaas over de coach van de Barcelona-opponent. "Ze hebben de eerste zes wedstrijden in de Serie A gewonnen, dus ze doen het geweldig momenteel. Het is een goed georganiseerd elftal en Conte heeft daar een groot aandeel in."

"Ik gun Internazionale dit seizoen alle succes, behalve in de wedstrijden tegen ons", voegt De Jong daar met een kwinkslag aan toe. De miljoenenaankoop van Barcelona denkt dat het thuisduel met Internazionale een lastige opgave wordt. "Tactisch gezien is het een heel sterk team, dat hebben ze ook laten zien in de Serie A. Ze hebben tot dusver alles gewonnen, dus we moeten zeer goed voorbereid zijn." Barcelona hield twee weken geleden een punt over aan het uitduel met Borussia Dortmund (0-0). Internazionale werd op eigen veld in bedwang gehouden door Slavia Praag (1-1).

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
5
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Rochester
 
3
2 oktober 2019 om 16:34
Inter Milan heeft dit seizoen echt wel een goede selectie en de Champions League zie ik ze niet winnen, maar hopelijk kunnen ze verrassen in de Serie A. Of in ieder geval, hopelijk kunnen ze het Juventus lastig gaan maken dit seizoen. Juventus heeft natuurlijk nog steeds een hele sterke selectie en met afstand veel meer kwaliteit dan de andere Italiaanse teams, maar naar mijn idee lopen er bij Juventus teveel spelers rond en zijn er best wel wat ontevreden en ongemotiveerde spelers. Daarnaast verloopt het onder Sarri tot nu toe ook nog niet geheel vlekkeloos en hopelijk kan Inter daarvan profiteren. Met o.a Handanovic, de Vrij, Godin, Sánchez, Lukaku, Martinez, Sensi, Barella, Škriniar en nog een aantal spelers hebben ze echt wel meerdere goede spelers rondlopen.
 
ZodzEh
 
2
2 oktober 2019 om 16:49
Ik sluit me aan bij je mening. Inter heeft een vrij goede selectie en Juve draait op dit moment niet superieur. Aankomende zondag zal de eerst krachtmeting worden waarbij ik Juve nog net iets sterker acht. Echter denk ik wel, met oog op de toekomst, dat als Inter deze lijn doortrekt zij weer een echte kans gaan maken om de titel te winnen. Hopelijk komen de tijden weer een beetje terug dat Inter echt een topclub was toen ze de CL wonnen met Milito, Eto'o, Sneijder etc. Mooi team was dat zeg, jeetje!
 
futlingz
 
0
2 oktober 2019 om 18:38
Puur op statistieken vind ik dat Ronaldo nog niet op zijn Best is
 
juvedeef
 
7
2 oktober 2019 om 16:50
Ik hoop het ook. Roep het al tijden, maar enige die juve echt kunnen uitdagen zijn een Inter en Milan in goede doen. Inter lijkt nu terug te zijn. Echter moet Milan nog volgen. Dan kunnen we hopelijk weer naar een spannend serie A kijken.
 
futlingz
 
0
2 oktober 2019 om 18:36
Napoli kan juve ook bedreigen
 
Marc Juventus
 
1
2 oktober 2019 om 19:16
Maar Napoli kan nooit constant mee doen met Juve, daar komen ze financieel gewoon tekort voor. Inter heeft die middelen wel, daar zit meer potentieel in. Milan heeft ook meer aantrekkingskracht en zou met een rijke eigenaar en goed beleid ook ooit weer mee kunnen doen. Napoli heeft toch niet dezelfde aantrekkingskracht als de Milanese clubs.
 
juvedeef
 
0
3 oktober 2019 om 16:40
Napoli haakt jaar in jaar uit af op cruciale momenten. Napoli is geen topclub, maar een subtopper. Die door jaren van wanbeleid door de clubs uit Milaan. Hoger hebben geleefd dan hun stand eigenlijk is.
 
Japie_Krekel
 
9
2 oktober 2019 om 18:11
mooi dat we nu ook eindelijk de bevestiging hebben dat Conte een goede trainer is nu Frenkie dat publiekelijk heeft uitgesproken. diens mening over deze coach is natuurlijk essentieel
 
NetAlsVroeger
 
8
2 oktober 2019 om 18:34
Als je een artikel over de mening van F. De Jong over de trainer van de ploeg waar hij tegen moet voetballen al nutteloos vindt, moet je nagaan wat dat over het nut van je reactie zegt.
 
Japie_Krekel
 
2
2 oktober 2019 om 18:38
ik vind het niet nutteloos hoor. alles wat Frenkie zegt of doet is belangrijk nieuws
 
facts
 
1
2 oktober 2019 om 18:51
eh, Japie. Dit is een plak en knip site, geen enkele 'journalistieke' waarde. Daarom zit je toch op deze site (net als ik)
 
MarkieDecay
 
1
2 oktober 2019 om 19:01
Net zo essentieel als jouw en mijn commentaar beste kerel...