Dilrosun met assist van grote waarde voor winnend Hertha BSC
Zondag, 2 september 2018 om 19:57

Schalke 04 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Voor eigen publiek ging de ploeg uit Gelsenkirchen met 0-1 onderuit tegen Hertha BSC, dat daarmee alweer zijn tweede overwinning op rij boekte. Bij de bezoekers uit Berlijn was er nog geen plek in de wedstrijdselectie voor Derrick Luckassen, die onlangs op huurbasis werd overgenomen van PSV.

Bij Hertha BSC begon Karim Rekik in de basis, maar de Nederlandse verdediger viel al na vijf minuten spelen uit met blessure. Hij werd vervangen door een andere Nederlander: Javairo Dilrosun. Niet lang daarna was het Schalke dat op advies van de videoscheidsrechter een strafschop kreeg toegekend. Een handsbal was niet gezien door scheidsrechter Sascha Stegemann, maar wel door de VAR. Daniel Caligiuri nam plaats achter de bal, maar wist de strafschop niet te verzilveren. Zijn inzet ging naast.

Waar Schalke nog stond te treuren vanwege de gemiste penalty, waren het de bezoekers die een minuut later op voorsprong kwamen. Dilrosun werd op de linkerflank weggestuurd. De aanvaller nam de bal goed aan, behield het overzicht en bracht Onrej Duda in stelling. Laatstgenoemde kwam het strafschopgebied binnen en werkte af: 0-1. Schalke, dat de eerste competitiewedstrijd al verloor van VfL Wolfsburg, deed er alles aan maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te produceren. Mark Uth was er in de slotfase nog dichtbij, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Diep in blessuretijd prakte Evgen Konoplyanka nog een directe rode kaart, waarna Ondrej Duda de eindstand op 0-2 bepaalde vanuit een prachtig ingeschoten vrije trap. Net als Bayern München en Wolfsburg maakte Hertha BSC dit seizoen nog geen fout en staat het derde met zes punten uit twee duels. Schalke is zonder punten terug te vinden op de vijftiende plaats.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
4
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
samson
 
1
2 september 2018 om 20:19
Lekker lijstje man, clubs hadden heerlijke quotes! Schalke gaat ieder jaar slechter presteren Maarja dat krijg je ook als je je beste spelers steeds transfervrij laat vertrekken! Ben benieuwd hoeveel trainers ze dit seizoen gaan verslijten.
 
SuperBuLi
 
8
2 september 2018 om 20:23
Vorig jaar waren ze tweede.
 
samson
 
5
2 september 2018 om 20:30
Klopt! Was in de war met HSV. Mijn oprechte excuses en bedankt voor je correctie.
 
Cholo10
 
4
2 september 2018 om 20:37
Het was dat Dortmund en leverkusen zo rampzalig waren want normaal gesproken zou Schalke geen 2de zijn geworden. Hun selectie vind ik maar erg matig op een paar leuke talenten en spelers na.
 
Cholo10
 
5
2 september 2018 om 20:35
Wat een zwakke vertoning van Schalke zeg. Letterlijk niks lukte, ze wisten de bal maximaal 4-5 baltoetsen bij te houden en het was weer balverlies. Het middenveld was nergens, Rudy en Mckennie waren echt dramatisch. Over Konoplyanka en Uth kunnen we maar zwijgen. Snap niet zo goed waarom tedesco uberhaupt met een middenveld van Bentaleb-Mckennie-Rudy was begonnen, je kon beter Serdar opstellen na zijn goede wedstrijd tegen Wolfsburg want die McKennie heeft een te lage handelingssnelheid en is ook nog te onervaren en ongeconcentreerd. Heb de indruk dat Schalke een leider mist in het elftal, iemand die de ploeg op sleeptouw kan nemen en moed kan inspreken want vandaag was het zo wanhopig en inspiratieloos. De simpelste passen over 5 meter gingen soms nog fout en iedereen was veel te statisch en sloom. Harit moest gewoon starten die heeft tenminste nog frivole acties die een wedstrijd kunnen openbreken en een versnelling aan de bal.
 
Webo
 
2
2 september 2018 om 21:11
Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien, maar ik hoorde dat het een groot foutenfestival in de passing was. Waar zijn die trainingskampen in de voorbereiding dan goed voor geweest? Verder weer veel moeite met het creƫren van kansen. Ze hadden ook nog een goede creatieve middenvelder erbij moeten halen. Of een box-to-box player als Goretzka, al zijn die lastig te vinden. Harit alleen is niet genoeg en andere spelers zijn er nog niet klaar voor. Noem mij een pessimist, maar geheel onverwacht komt dit niet. Dit soort wedstrijden heeft Schalke vorig seizoen ook genoeg laten zien. Toen werd die 2e plaats verbloemd door veel succesvolle standaardsituaties, persoonlijke acties, of door veel geluk. Niet door goed aanvallend voetbal in ieder geval. De concurrentie liet het toen ook afweten. Nu tegen Gladbach en Bayern, dat kan zomaar 0 uit 4 worden.
 
Cholo10
 
4
2 september 2018 om 21:34
Als Hertha wat scherper was in de laatste 20 meter, had het zomaar 3/4-0 kunnen staan. Schalke was echt bar maar dan ook barslecht. Ik snap niet waarom DT Mckennie maar blijft opstellen en 90 minuten laat spelen, die jongen is nog lang niet goed genoeg. Veel te traag aan de bal en maakt ook nog veel te veel fouten omdat hij gewoonweg niet geconcentreerd is. Heeft vandaag de bal echt talloze keren ingeleverd terwijl er betere opties/mogelijkheden waren. Harit moet overigens altijd spelen, hij opent echt ruimtes voor zijn ploegmaats en heeft daarnaast ook een aardige versnelling met de bal in tegenstelling tot Rudy en Bentaleb.